Είδη θεραπευτικού μασάζ

Το μασάζ είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται τόσο σε άτομα με ινομυαλγία όσο και σε άλλους ασθενείς πάσχοντες από πόνο. Στο μασάζ, ο θεράπων στοχεύει στους μύες και τους μαλακούς ιστούς, προκειμένου να σας ανακουφίσει από το άγχος, να μειώσει τον πόνο, και να αυξήσει την ευελιξία. Θεραπείες με ζεστό και κρύο χρησιμοποιούνται επίσης κατά τη διάρκεια του μασάζ, προκειμένου να αυξηθεί η ροή του αίματος και να χαλαρώσουν οι μύες. Η θεραπεία μπορεί παροδικά να μειώσει τον πόνο, την δυσκαμψία, και να χαλαρώσει τα σημεία ευαισθησίας που προκαλούνται από την ινομυαλγία. Υποστηρίζεται ότι το μασάζ ενισχύει ουσιαστικά την παραγωγή ορισμένων ορμονών που μπλοκάρουν τον πόνο, συμπεριλαμβανομένων των ενδορφινών, σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης.

Τα οφέλη της θεραπείας για πάσχοντες από ινομυαλγία:

- αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος για τους μυς, επιτρέποντας την ταχύτερη
επούλωση των μυών
- αυξημένη ευελιξία
- αυξημένο εύρος κίνησης
- μείωση του άγχους και της κατάθλιψης
- μείωση πόνου
- μείωση της ακαμψία
ς
- βελτίωση του ύπνου

Μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη μασάζ περιλαμβάνουν το σουηδικό μασάζ και το βαθύ μασάζ ιστού. Άλλα είδη του μασάζ περιλαμβάνουν τη Μυοπεριτονιακή θεραπεία, το Σιάτσου και τη ρεφλεξολογία.

+ Σουηδικό μασάζ: Το Σουηδικό μασάζ ίναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να αυξηθεί η ποσότητα του οξυγόνου που παραδίδεται στους μυς. Αυτό βοηθά να φύγουν οι τοξίνες και να βελτιωθεί η ευελιξία και η υγεία των μυών σας.

+ Deep Tissue Massage: (βαθύ μασάζ ιστού): Το Deep Tissue Massage είναι μια δυναμική θεραπεία που χρησιμοποιείται για να χαλαρώσουν οι άκαμπτοι μύες. Επικεντρώνεται στα βαθιά στρώματα των μυών και τενόντων, συμβάλλοντας στην απελευθέρωση της έντασης και των χρόνιων μυϊκών πόνων.

+Μυοπεριτονιακή θεραπεία: Η μυοπεριτονιακή θεραπεία (MFR), αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο άσκησης που χαλαρώνει τους μυς και τους απελευθερώνει από τον πόνο και τη δυσκαμψία που προκαλείται από τις συσπάσεις. Η περιτονία είναι ένα λεπτό στρώμα του ιστού που καλύπτει το σύνολο των μυών και των οργάνων σας. Όταν η περιτονία είναι σε φυσιολογικά, υγιή επίπεδα, είναι σαν το μαλλί από ένα αραιά πλεγμένο πουλόβερ';. Όταν κάνει συσπάσεις, είναι πολύ πιο σφικτή και λιγότερο εύκαμπτη, και δημιουργεί τραβήγματα, τεντώματα και πίεση. Οι συσπάσεις μπορεί να παρουσιαστούν σε ένα ή και σε όλα τα στρώματα.

Κείμενο προσαρμοσμένο από fibromyalgia-symptoms.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρτυρίες ανθρώπων

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ