Διαδραστική έκθεση ενημερώνει για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Η έκθεση LEARN ενημερώνει για τα αυτοάνοσα νοσήματα


Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ατόμων με Ρευματικές Παθήσεις (EULAR), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη, Δανία στις 10-13 Ιουνίου 2009, ξεκίνησε το LEARN, μια μοναδική κινητή έκθεση η οποία προσφέρει τη δυνατότητα περιήγησης στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και στον τρόπο που αυτό αντιδρά στα αυτοάνοσα νοσήματα.
Σκοπός της έκθεσης LEARN (Living the Experience of Autoimmune ReactioNs - ‘Βιώνοντας την εμπειρία των αυτοάνοσων αντιδράσεων’, είναι να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα.


Τα αυτοάνοσα νοσήματα προκαλούν την εκ των έσω επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ίδιο τον οργανισμό. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από περισσότερα από 80 αυτοάνοσα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωρίασης και της νόσου του Crohn.


«Φανταστείτε ότι το ίδιο το ανοσοποιητικό σας σύστημα αρχίζει να παρερμηνεύει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού σας και θεωρώντας τα κύτταρα αυτά επιθετικές ασθένειες ξεκινά να τους επιτίθεται» σχολίασε ο Jesper Eugen-Olsen, Ph.D., υπεύθυνος για την εργαστηριακή έρευνα του νοσοκομείου Copenhagen University Hospital, στο Hvidovre, και σύμβουλος για την έκθεση LEARN. «Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με ένα ή περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει. Η εντατική έρευνα για τις φλεγμονές, τη γενετική και τα αυτοάνοσα νοσήματα έχει βοηθήσει στην κατανόηση των νοσημάτων αυτών, τα οποία φαινομενικά δεν μοιάζουν να έχουν σχέση, κλινικά ωστόσο σχετίζονται. Η έρευνα αυτή έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων για τη διαχείρισή τους». Η έκθεση LEARN δημιουργήθηκε σε συνεργασία με Δανέζικες ενώσεις ασθενών, με το νοσοκομείο Hvidovre Hospital της Δανίας, και με την παγκόσμια εταιρεία στο χώρο της υγείας Abbott.

Λίγα λόγια για το LEARN
Το Learn είναι μια μοναδική διαδραστική έκθεση, η οποία επιτρέπει την περιήγηση στο ανοσοποιητικό σύστημα με στόχο να ενημερώσει και να ενισχύσει τη γνωστοποίηση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Η έκθεση εμπλέκει τις αισθήσεις, καθιστώντας την επιστημονική πληροφόρηση διαθέσιμη με ένα νέο και εύκολα προσβάσιμο τρόπο για το ευρύ κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν μέσα σε μια φλέβα του σώματος, και να δουν το σώμα να επιτίθεται στον εαυτό του μαθαίνοντας παράλληλα περισσότερα για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία Town Square της Κοπεγχάγης η έκθεση θα ταξιδέψει σε πολλούς διεθνείς προορισμούς για να παρέχει συνεχή εκπαίδευση σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα.


Σχετικά με τα Αυτοάνοσα Νοσήματα
Τα αυτοάνοσα νοσήματα χαρακτηρίζονται από ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο επιτίθεται στα κύτταρα του ίδιου του σώματος. Περιλαμβάνουν περισσότερες από 80 παθήσεις συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωρίασης, της νόσου του Crohn, του λύκου, της σκλήρυνσης κατά πλάκας και άλλων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι ξεκάθαρο πώς αναπτύσσονται τα αυτοάνοσα νοσήματα, ωστόσο οι έρευνες έχουν δείξει μια γενετική σχέση που προδιαθέτει ορισμένους ανθρώπους στην ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων αυτοάνοσων νοσημάτων.





Σχόλια

Ο χρήστης Elizabeth είπε…
Thanks you so much. I hadn't heard of this group before.
Ο χρήστης Leda είπε…
hopefully you'll find important information! you're welcome

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρτυρίες ανθρώπων

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ