Προσωπικές εμπειρίες & συμβουλές μεταξύ μας! Δεν αποτελούν συμβουλές ιατρών και δεν αντικαθιστούν οποιαδήποτε διάγνωση και θεραπεία ιατρού.




                        • Σχόλια

                          Ο χρήστης rasbi είπε…
                          Ληδα λενε οτι μπορει να ειναι μια σπανια μορφη ΙΝΜ (penile fibromyalgia) αλλα ακομη δεν ξερουν, μην ξεχνας οχτω μηνες συμπτωματων ειναι πολυ λιγες για να καταληξουν. Περιμενω να δω και τον Βασιλοπουλο μηπως εχει καμια ιδεα.
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          μακαρι να σε βοηθησει κι ο Βασιλοπουλος, ειναι πολυ καλος! αν ειναι η ινομυαλγια ψιλο-αγνωστη, φαντασου ποσο ειναι αυτη η μορφη της.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Σας ζηλευω.Αν ειναι καποιες απο βορεια,Κ. Μακεδονια κτλ.να επικοινωνισουμε μηπως καταφερουμε και εμεις καποια συναντηση. Πειτε μου τι κανετε οταν εχετε πονο και εντονο σφιξιμο στον αυχενα. Ζουζουνι.
                          Ο χρήστης Σούζη είπε…
                          ζουζούνι καλημέρα,
                          για τον αυχένα βοηθά πολύ η θερμοφόρα,ασκήσεις διατάσεις,αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα.
                          Εγώ επειδή έχω πολύ δυνατούς πόνους κάνω διηθήσεις
                          κάθε μερικούς μήνες.(με ακτινοσκοπικό έλεγχο ένα κοκτέιλ φαρμάκων μπαίνει κατευθείαν μέσα στην άρθρωση.)
                          Ελπίζω να βοήθησα

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σας παιδιά,
                          Βλέπω ότι γινόμαστε όλο και περισσότεροι.
                          Εγώ παίρνω το Σαροτεν άλλα έχω πάθει κατάθλιψη……..γιατί δεν μου κάνει πια τίποτα και ενώ αυξάνω την δόση δεν μπορώ να λειτουργήσω πια σαν άνθρωπος. Πονάω, ποναω και ποναω !!! Παντού !! Άλλες φόρες αυτή η καταραμένη αρρώστια με άφηνε να πάρω μια ανάσα, τώρα τίποτα!!!! Δεν μπορώ άλλο!!!!! Κάνω ακόμα φυσιοθεραπεία και όταν βγαίνω από το ιατρείο είμαι καλύτερα…..την άλλη μέρα όμως πάλι τα ίδια. Έχω φτάσει στις 17 φυσιοθεραπείες. Ο πόνος στην πλάτη από τις κοίλες μου έχει περάσει. ο πόνος στο σβέρκο μου χαλαρώνει μόνο εάν, δεν γράφω, δεν διαβάζω, δεν σκύβω. Εάν τολμήσω να κάνω κάτι τέτοιο, όπως τώρα, ………….αλίμονο μου!!! Οι γοφοί, τα πόδια, τα χέρια………..για πέταμα. Νυστάζω συνέχεια χωρίς να μπορώ να κοιμηθώ, είμαι συνέχεια κουρασμένη…… σέρνομαι...
                          ΒΑΡΕΘΗΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ (ουρλιάζω)!!
                          Σας ψυχοπλάκωσα ? Συγγνώμη άλλα μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ.
                          Φιλάκια
                          Λελλα

                          Θα κάνω τα πάντα για να είμαι στην συνάντηση!
                          Φιλάκια
                          Λελλα
                          Ο χρήστης Μελινα είπε…
                          Καλημερα! μια σηκώνομαι μια πέφτω! ομως παρ ολα αυτα μπορω να πω πως αν δεν με ταλαιπωρει οσφυαλγία και η μέση μου ειμαι καλύτερα! μούδιασματα στα χέρια και σχεδον παράλυση με οδήγησαν να κανω ηλεκτρομυογραφημα άκρων όπου αποδειχτηκε πως δεν εχω τίποτα και μου μίλησαν για αγχος και στρες! Σε μια επίσκεψη στον ευαγγελισμό σε ορθοπεδικό μου πρότειναν να με δει καποιος ορθοπεδικός ειδικευμένος στην σπονδυλική στήλη και παλι αναφέρθηκε το κολύμπι! Λέλλα ισως αν εκανες λίγο μπάνιο να ανακουφιζόσουν λίγο!
                          Ωστόσο μειώνω την δόση του Λυρικα σε συνεννοηση με κ. Βασίλοπουλο και μπορω να πω πως ο οργανισμός μου το δέχεται πολυ ομαλά! Τι να σας πω βαρέθηκα τα φαρμακα δεν τα θέλω άλλο!!! Ελπίζω να καταφέρω να ειμαι μαζι σας στη συνάντηση και να τα πούμε και απο κοντα! Κουράγιο υπομονή και θάρρος, φιλιά
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα σας. Λήδα, χαίρομαι που είσαι καλύτερα και μειώθηκαν οι κρίσεις!
                          Λέλλα μου, λυπάμαι πολύ που είσαι τόσο άσχημα.. Ίσως πρέπει να ψάξεις για άλλους τρόπους για να βοηθηθείς, εκτός από τα κλασσικά και τα φάρμακα.. Ελπίζω να βρεις ένα τρόπο να ηρεμήσεις λίγο και να νιώσεις καλύτερα!
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          Λελλα μου τι να πω υπομονη σε καταλαβαινω οταν πονας και γενικα σερνεσαι ειναι οτι χειροτερο.τουλαχιστον οι κηλες πανε καλυτερα σκεψου και αυτο. ο αυχενας και τα χερια/ποδια ειναι το δυσκολο ε? αν παρεις κατι μεγαλυτερο σε δοσολογια, γιατι δεν το συζητας με τον γιατρο? εγω οταν αυξησα τη δοση πετουσα! πολυ θελω να σε ξαναδω.αν θες τιποτα παρε με τηλεφωνο να μιλησουμε.
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          Ζουζουνι κ εγω αυτο λεω θερμοφορα κ διατασεις. Η Σουζη που ταλαιπωρειται παραπανω παιρνει πιο σοβαρα μετρα.

                          Μελινα παλι καλα που οι νευρολογικες δεν εδειξαν τιποτα. κανε υπομονη κι εσυ και μπραβο που μειωσες το λυρικα. Ελπιζω να σου παει.

                          Χριστιανα, ναι αλλα ειμαι σα ζομπι με τοσα φαρμακα. θα με δεις κ θα τρομαξεις. καμια συσπαση μυων στο προσωπο και γενικα ακαμψια.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα μου, λυπάμαι ειλικρινά, πολύ, που είσαι έτσι. Τι να πω βρε παιδί μου... υποφέρεις, παίρνεις φάρμακα για να νιώσεις καλύτερα και μετά συμβαίνουν άλλα κι άλλα... φαύλος κύκλος..
                          Λυπάμαι πολύ που τα μαθαίνω αυτά, επίσης και για τη Λέλλα που είναι χάλια και για όλες γενικά...
                          Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να ευχηθώ να περάσουν όλα και να νιώσετε καλύτερα...
                          Το εύχομαι πραγματικά για όλους...
                          φιλιά..
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          nai einai psilofaulos kuklos. τον ειδα ομως προημερων και τωρα μου τα χαμηλωσε τα φαρμακα οποτε ειμαι καπως καλυτερα.
                          και για σενα οτι επιθυμεις, να'σαι κι εσυ καλα!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!! ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ,ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΣΧΗ ΑΠΟ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΜΑΚΡΙΝΑ

                          Σκέφτηκα να σας πω ένα "καλησπέρα".

                          eleni και λήδα ευχαριστώ που απαντήσατε στα ερωτήματά μου.

                          Είδα πως θα κάνετε συνάντηση στην Αθήνα και αναρωτιέμαι.... ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έχουμε κάνει ποτέ συνάντηση; Πόσοι είμαστε άραγε από εδώ ή κοντινές περιοχές, ώστε να οργανώσουμε μία συνάντηση;

                          Καλή δύναμη σε όλους μας, τώρα με τις αλλαγές του καιρού!!!

                          Σας φιλώ
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Σας ευχαριστω σουζη και ληδα για τις απαντησεις σας και θα ηθελα σουζη να μαθω περισοτερα για τις διηθησεις.εκανα πριν πολυ καιρο ενεσεις κοκτειλ ψηλα στον αυχενα για τους πονους-αν ειναι αυτο- χωρις κανενα αποτελεσμα. Μακρινα ειμαι και γω μεσα για συναντηση στη θεσσαλονικη γιατι μου ειναι αδυνατο να ταξιδεψω αθηνα. Να ειστε καλα zouzouni
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Υπαρχει ιατρειο ινομυαλγιας στον Ευαγγελισμο με υπευθυνο τον κ. Παπαδακο στο 1535 οσο αφορα στην Ελλαδα, για εξωτερικο δυστυχως δε γνωριζω για να σας εξυπηρετησω.

                          Στη θεσσαλονικη δεν εχει κανει κανεις συναντηση γιατι και στην Αθηνα εγω το κανονιζω παντα αν και δε θα πρεπε. Πρεπει να σκεφτω ποσοι ειναι απο πανω βορεια για να σου πω... δωσε μου λιγο χρονο.

                          Ζουζουνι, ευχαριστως κανονιστε το παιδια χαρα μας, να κανονιζεται συναντηση και αλλου. οσο για αυτο που ρωτας θα σου απαντησει η Σουζη.

                          Υπομονη ολοι και καλο χειμωνα να εχουμε!
                          Ο χρήστης Σούζη είπε…
                          Ζουζούνι καλημέρα,
                          οι διηθήσεις δεν είναι ενέσεις.Με ακτινοσκοπικό έλεγχο μπαίνει κατευθείαν στην άρθρωση το φάρμακο και για μένα είναι πολύ αποτελεσματικό.

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Kleopatra Dalla είπε…
                          Kleopatra Dalla
                          ♥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ!!!
                          Τι απαιτείται για την επανάκτηση και διατήρηση της υγείας; Να εστιαζόμαστε περισσότερο σε πράγματα που μας κάνουν να νοιώθουμε καλά.
                          Απλα πραγματα που μπορουν να μας φερουν χαρα, οπως το ακουσμα μουσικης, η ενασχοληση με τα λουλουδια, η κηπουρικη, ειτε σε κηπο η σε μπαλκονι, μια βολτα με φιλους οπου θα γελασουμε και θα περασουμε καλα, η φροντιδα των κατοικιδιων για οσους ειναι φιλοζωοι, καποιο σπορ π.χ. κολυμπι, περπατημα στη φυση, στη θαλασσα,..ολα αυτα ειναι δοκιμασμενα απο ανθρωπους με θεματα υγειας ρευματολογικα και αλλα,...και εχουν αποτελεσμα.
                          Επισης οσα αναφερω παραπανω ειναι και επιστημονικα αποδεδειγμενα.
                          Προσωπικα οσα αναφερω με εχουν βοηθησει αρκετα για να ξεπερασω την ινομυαλγια σε πολυ μεγαλο βαθμο, μαζι με την προσευχη, το διαλογισμο, την διατροφη, την ασκηση και τις θεραπειες.
                          Αρχιστε απο κατι που ειναι ευκολο για εσας, οτι σας αρεσει..ετσι ανεβαζετε το επιπεδο των ενδορφινων, οποτε ανεβαινει και η διαθεση σας,..ετσι βοηθαμε και στο να μειωθουν οι πονοι! Καλη επιτυχια!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΠΟΠΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
                          Καλησπέρα σε όλους έχω πάρα πολυ καιρο να γραψω αλλα δεν ειχα ιντερνετ.Ομολογω κι εγω πως ολο αυτο το διαστημα ηταν πολυ δυσκολα αλλα ακομη προσπαθω με την ομοιοπαθητικη και πιστευω πως θα τα καταφερω να το νικησω και οχι να με νικησει.Συμφωνω με την κλεοπατρα εδω και 2 μηνες ξεκινησα pilates 2 φορες την εβδομαδα, πραγματικα εκεινες τις μερες ειμαι αλλος ανθρωπος,οχι πως δεν ποναω αλλα πραγματικα δεν ξερω πως γινεται και οπωσ λεει και το Ληδακι ΠΕΤΑΩ.Ληδακι μου γλυκο τι κανεις ???? Εχω μετακομισει στα Βορεια και αν δεν κανω λαθος στα βορεια μενεις και εσυ.Θα ηθελα πολυ αν το ηθελες να συναντηθουμε.Καλο βραδυ σε ολους.Ελπιζω να πανε ολα καλα με το ιντερνετ και να μιλαμε πιο συχνα.
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          Κλεοπατρα μου για μας τους κοινους θνητους ο διαλογισμος δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολος... εγω οπως σου ειπα ξεκινησα για ενα μηνα λατιν χορο χθες οποτε θα μου κανει καλο. σε ευχαριστουμε για το πολυ θετικο σου μηνυμα και με το καλο οταν ερθεις να βρεθουμε.

                          Ποπη μου γεια σου! καλωσ'την! καλα εκανες και ξεκινησες κι εσυ. Ειμαι καλα κι εγω, καιρος ηταν. ναι χαλανδρι μενω, στειλε μου μειλ στο inomyalgia@gmail.com να ανταλλαξουμε τηλεφωνα κλπ...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΠΟΠΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
                          Αληθεια θα σταματησω να λεω πως παω καλα.Χθες γυρνωντας απο τη δουλεια περπατωντας στο σταθμο για να γυρισω επιτελους στο σπιτι να ξεκουραστω γιατι με ταλαιπωρουσε και μια ιωση,εχασα την ισοροπια μου,επεσα και χτυπησα ολη την αριστερη μου πλευρα,τυχαιο δε νομιζω......Ευτυχως δεν χτυπησα στο προσωπο.Θυμηθηκα σημερα και παλι πως ειναι να σου φευγουν τα δακρυα απο τους πονους.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Έλα βρε Ποπάκι μην το βάζεις κάτω!
                          Αλήθεια κορίτσια, τό χετε και σεις;
                          Πέφτετε; Εγώ και στο ίσιωμα που λέμε. Δεν υπάρχει γωνία και ύψος πτώσης να μην το έχω δοκιμάσει. Και λένε πως οι μυς έχουν μνήμη...ελέφαντα.
                          Όταν έκανα το χειρότερο πέσιμο και έσκαγε ολόκληρο το κορμί μου στο έδαφος, έκανα μια ευχή νιώθοντας το ολόσωμο κρακμπαμτσακ : να σπάσει εκείνο το κορμί που ήξερα και να χω ένα καινούργιο όταν σηκωθώ. Όπως το πουλάκι απ' το αυγό...
                          Περιττό να σας πω ότι δεν έπιασε η ευχή, αλλά για πείτε κι εσείς, πόσο συχνά έχετε ατυχήματα; Από αφηρημάδα ή αργά αντανακλαστικά;Με τράνταγμα του κρανίου; Λένε πως η ΙΝΜ είναι πολύ συχνή μετά από αυχενικά σοκ.
                          Ο χρήστης xenia είπε…
                          Γεια σε ολους. Ελπιζω να ειστε καλα και να εχουμε οσο το δυνατον ωραιες γιορτες με ελαχιστους πονους. Ηθελα να σας ρωτησω αν εχει δοκιμασει κανενας σας κορτιζονη και σε τι ποσοτητα.
                          Ληδα χαιρομαι που ειδα πως ξεκινησες χορο. Πες μας εντυπωσεις και να κανονισουμε η επομενη συναντηση να γινει σε κανα κουβανεζικο να μας δειξεις τα βηματα και οσο μπορει ο καθενας ακολουθει...ετσι κι αλλιως περα απο το πονο πρεπει να προσπαθουμε να εχουμε ωραιες στιγμες(το ξερω οτι στα λογια ακουγεται ευκολο αλλα καμια φορα πρεπει να το λεμε για να το πιστεψουμε).
                          Φιλια και κουραγιο
                          Ξενια
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          Ποπη υπομονη ξερω οτι ειναι δυσκολο να χτυπας και να πονας...κι εσυ το ιδιο Καλλιοπη? εγω γενικα δεν πεφτω πολυ, αλλα ειμαι ατσαλη και γλυστραω πολλες φορες. Δεν ξερω αν εχει σχεση με την ινομυαλγια ή γενικα με την αδυναμια που εχουν οι μυς μας.

                          Ξενια μου να'σαι καλα. Να εχουμε ομορφα χριστουγεννα ευχομαι! με ελαχιστους πονους οπως το λες κ εσυ. αν και ακουσα οτι θα ψιλοβρεχει μεχρι τα Χριστουγεννα οποτε δεν γλυτωνουμε την υγρασια. Εχει πλακα να το καναμε σε κουβανεζικο αλλα δε νομιζω πολλοι να ακολουθουσαν αλλα παρολα αυτα μπορουμε 'εμεις' να κανονισουμε κατι τετοιο. Κανει καλο στις ενδορφινες ο χορος και γενικα η οποιαδηποτε ασκηση.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΠΟΠΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
                          Καλλιοπη κι εγω το ιδιο ευχηθηκα αλλα δεν επιασε παραυτα απο αφηρημαδα και απο μερικη αμνησια καλα κραταω.Ληδακι εκανα κι εγω καποτε για λιγο καιρο κανα μηνα μη φανταστεις χορο και ηταν σουπερ,οι λατιν χοροι ειναι τελοιοι.Μακαρι να μην ειχε αυτοι την υγρασια να τη γλυτωναμε αλλα....Πονανε τα νεφρα μου πια απο τα πολλα παυσιπονα μιας και δεν μπορω να τα αποφυγω ,πρεπει να βγαλω και το οκταωρο.Παντως του χρονου λεω να ντυθω Αγιος Βασιλης ,μου τους θυμιζω τρελλα ολους αυτους τους ηλεκτρονικους που πανε δεξια-αριστερα,κι εγω ολες αυτες τις μερες μια αριστερα μια δεξια μπας και κανω κανα κρακ παραπανω και ανακουφιστει λιγο το κορμι μου.Φιλακια πολλα σε ολους και καλα χριστουγεννα να εχουμε.
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          αχ σε νιωθω κοπελα μου...ειδικα με αυτα τα κρακ..υπομονη. Καλα & ησυχα Χριστουγεννα και σε σενα
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ. ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟΥΣ! ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

                          ΛΗΔΑ
                          Ο χρήστης Ρεβεκκα είπε…
                          κοριτσι κ παρεα κλως σας βρηκα.πριν απο 10 μερες εγινε η δικη μου διαγνωση κ ο γιατρος μου εδωσε το seroxat 20mg το εχει παρει καμια κοπελα?γιατι δινουν αντικαταθλιπτικα?φιλια κ ευχαριστω για το μεηλ Ληδα
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          γεια σου Ρεβεκκα μου! για το seroxat εχω ακουσει για ασχημες παρενεργειες αλλα εχω κ μια φιλη που τα παιρνει. δινουν αντικαταθλιπτικα σε μικρη δοση για τον νευροπαθητικο πονο. Φυσικα πολλοι θεωρουν οτι η ινομυαλγια συνεπαγεται καταθλιψη το οποιο δεν ισχυει εννοειται παντα.
                          δες εδω στα φαρμακα
                          http://www.inomyalgia.gr/2009/06/lyrica.html
                          Καλη πρωτοχρονια να εχεις και μια καλυτερη ακομα χρονια
                          Ο χρήστης Ρεβεκκα είπε…
                          μου ειπε οτι χρησιμοποιειτε κ εκει αλλα εμενα δεν μου το δινει για αυτο αλλα για την ινομυαλγια.τι να πω θα σου πω νεα μου.φιλια πολλα κ καλη χρονια.
                          Ο χρήστης Λήδα είπε…
                          δοκιμασε το κ δες πως παει τοτε. εγω πηγα να το παρω κ επειδη εχω κ μια νευρολογικη παθηση μου κανε παρενεργειες. αλλα εσενα μπορει να σου παει μια χαρα.Καλη χρονια κοπελα μου, με ΥΓΕΙΑ κ πολλη αγαπη για ολους!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ D-RIBOSE. Είναι ένα ουσιαστικό συστατικό των νουκλεοτιδίων, των RNA και DNA. Αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην διαδικασία παραγωγής ενέργειας. Η επάρκεια ριβόζης σε κυτταρικό επίπεδο είναι αναγκαία για την ομαλή παραγωγή ATP (τριφωσφορικής αδενοσίνης). Έρευνες έδειξαν ότι η D-Ριβόζη παρουσιάζει ευεργετική δράση στην λειτουργία του καρδιακού μυός και του μυϊκού συστήματος, ενώ επίσης προάγει την παραγωγή ενέργειας σε όλο τον οργανισμό. Μπορεί να συνδυασθεί με gPLC και CoQ-10. Χρήσιμο σε αθλητές, σε καταστάσεις ινομυαλγίας και χρόνιας κόπωσης.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          σε ευχαριστουμε πολυ Δημητρη οχι δεν το'χω αναφερει καπου αυτο. Εισαι κι εσυ πασχων?
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΣΗΜΕΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 2ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΠΝΩΝ ΝΥΧΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΡΙΧΝΕ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟ ΩΣ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΚΗ.....ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ....ΝΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΩ.ΑΡΧΙΖΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΤΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΟΝΟΣ.ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          χαιρομαι που βρηκες τι εχεις ...εγω πασχιζα απο 12-13 χρονια κ με εβγαζαν τρελη. Για ο,τι θες εγω/εμεις θα'μαστε εδω. Χαιρομαι που βρηκες τα αρθρα μου ενδιαφεροντα.
                          Στeile mou sto email inomyalgia@gmail.com ωστε αν κανονιστει συναντηση και θες να ερθεις να σε γνωρισουμε.
                          ...και καλη αρχη, καλη τυχη και υπομονη με φαρμακα και παρενεργειες..ολα περνανε
                          Ληδα
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Τα σχόλια συνεχίζουνται ...

                          http://www.inomyalgia.gr/2012/02/forum-2.html
                          Ο χρήστης lena είπε…
                          ΛΕΝΑ είπε...
                          ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΑΩ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΙΕΡΟΛΑΓΩΝΙΤΙΔΑ...ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ.....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΩ''ΠΡΗΖΟΝΤΑΙ''ΟΤΙ ΠΟΝΑΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΙ ΤΡΕΛΗ( ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑ ΕΓΩ).....ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΟΝΑΩ ΣΚΥΛΙΑΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ,ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ,ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,ΓΙΟΓΚΑ,ΚΟΛΥΜΠΙ(ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ,ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΓΕ"ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΛΙ") ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ.ΑΠΕΦΥΓΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΚΟΛΥΜΠΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ,ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΩ ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ Η ΚΑΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙΟΓΚΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΚΡΙΣΗ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          geias sas paidia,
                          to csero oti exo polu kairo na grapso alla panta sas skeftomai.
                          Lida, ti kaneis? Ego eimai metria. Oi ponoi exoun sugkentrothei ston auxena kai suxna exo ponokaifalo.Mou einai polu diskolo kai na grafo sto computer. Exo gremismata sto spiti me mastoroi ktl. Molis 8a teleioso leo na pao sto giatro sto evanghelismo mipos mou allazei to saroten to opoio den mou kanei pia tipota.
                          filakia polla
                          Lella

                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλησπερα και απο μενα.Εχω ξαναγραψει και ειμαι μελος του συλλογου απλα δεν εχω καταφερει να ερθρω στις συναντησεις.
                          Θελω να καταθεσω την εμπειρια μου.
                          Ψαχνω να βρω μια ακρη με τους αφοριτους πονους στις αρθρωσεις μου εδω και 2 χρονια...ψαχνω γιατρους -που δυστυχως οι περισσοτεροι ειναι ασχετοι- ψαχνω αρθρα, βιβλια και διαβαζω οτι βρω που νομιζω οτι θα με βοηθησει να κατλαβω τι συμβαινει.
                          Εκανα εξετασεις αιματος οι οποιες εδειξαν τον ρευματικο παραγοντα υψηλοτερο απο τις προηγουμενες -γενικα υψηλο- ανεβασμενη Τ.Κ., ανεβασμενο CRP, ανεβασμενο ινωδογωνο.
                          Εχω παει σε 3 διαφορετικους ρευματολογους και οι 3 εχουν διαφορετικες αποψεις μεταξυ τους και οι 3 ηταν απαραδεκτοι στην συμπεριφορα τους. Με αποκορυφομα την τελευταια που εκανε εξεταση 5 λεπτων με πιεσε σε 2 σημεια και ειπε οτι εχω ινομυΑΛΓΙΑ. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ εχει , ετσι μου ειπε!!!!!!
                          Ειλικρινα εχω μπερδευτει πολυ, νομιζω πως αρχιζω να τρελαινομαι...δεν εχω παρει ακομα φαρμακα, γιατι μου εδωσε ο καθενας και κατι διαφορετικο...ΕΛΕΟΣ!!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μπερδεμένη ψυχή γράψε το μικρό όνομά σου να ξέρουμε που να στείλουμε το έλεος. Τι σε μπέρδεψε εκτός από τα λεγόμενα των γιατρών; Είτε αμφιβάλλεις αν έχεις ΙΝΜ είτε είσαι σίγουρη, οι επιλογές είναι ελάχιστες. Με φάρμακα ή χωρίς. Με υπομονή ή με πανικό. Σε περίπτωση που μπορείς, δοκίμασε να ζήσεις σα βασίλισσα - είναι το καλύτερο παυσίπονο.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Και μια επίσκεψη για το Σαββατοκύριακο
                          http://inomyalgiastoanagnosma.blogspot.gr/
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλιοπη μου
                          Ειρηνη με λενε!
                          Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω καμια επισημη διαγνωση! Αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος.....αλλα φαρμακα δινει ο ενας αλλα ο αλλος!
                          Η μια γιατρος στο Λαικο (βοηθος μιας πολυ γνωστης) ειπε:ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΕ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΠΙΣΙΝΑ....ινμ εχει ολος ο κοσμος!!
                          Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ είπε…
                          Παρακαλώ ρωτήστε τους γιατρούς σας πως είναι δυνατόν να έχετε ρευματοπάθεια, αφού ο ρευματολογικός έλεγχος (εξετάσεις αίματος για ΤΚΕ, CRP, anti ANA, RA test κ.ά) είναι αρνητικός, όσες φορές κι αν τον επαναλάβετε. Η κατάστασή σας οφείλεται σε διαταραχή του νευρο-μυϊκού ελέγχου της στάσης και κίνησης του άνω τεταρτημορίου του σώματος (αυχένας, ώμοι, πλάτη). Ηα κατάσταση αυτή είναι γνωστή στους φυσικοθεραπευτές από τη δεκαετία του "70 και '80 ως repetitive strain injuries, όταν όλοι οι γιατροί θεωρούσαν ότι δεν υφίσταται ως πάθηση γιατί δεν είχε ευρήματα ακτινολογικά και εργαστηριακά. τα τελευταία χρόνια με τη ραγδαία επέκταση της χρήσης των Η/Υ οι ασθενείς με αυτούς τους περίεργους πόνους πολλαπλασιάστηκαν και τότε τους έβαλαν την ταμπέλα "ινομυαλγία" για να μπορούν να τους φορτώνουν με φάρμακα. Η μόνη οριστική θεραπεία είναι η διόρθωση του αιτίου, δηλαδή η αποκατάσταση της νευρομυϊκής ισορροπίας στη στάση και κίνηση αυχένος, ώμων, πλάτης, και επιτυγχάνεται μόνο με το λεγόμενο motor control re-learning (brain-body control, ένα απλό πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης και αυτοθεραπείας.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Κύριε Καψαμπέλη είστε καταπληκτικός! Δεν ξέρω κανένα άλλο γιατρό να βγάζει διάγνωση τόσο εύκολα, γρήγορα και ηλεκτρονικά.Τι θαύμα!
                          Ειρήνη πάτα πάνω στο όνομά του για να βγεις στο σάιτ που θα σου διορθώσει την κακή εντύπωση που σου άφησαν οι ΑΛΛΟΙ γιατροί.
                          Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΝΔΡΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ είπε…
                          Είναι κρίμα να πιστεύετε ότι πρέπει να μάθετε να ζείτε με την ινομυαλγία. Οι ασθενείς, που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, σκλήρυνση κατά πλάκας, και άλλες τέτοιες παθήσεις, που δεν θεραπεύονται, έχουν δίκιο να προσπαθούν να μάθουν να ζουν με το πρόβλημάτους. Αλλά η ινομυαλγία είναι απλώς μια σοβαρή δυσλειτουργία των μυών, κυρίως, του άνω κορμού (αυχένας, πλάτη, ωμικές ζώνες, άνω άκρα, που οφείλεται σε καθημερινές επαναλαμβανόμενες "κακές" ή ¨λανθασμένες" κινήσεις ή στάσεις. Αυτές οι "λανθασμένες" κινήσεις ή στάσεις οδηγούν σε υπερβολική καταπόνηση τους μυς του άνω κορμού. Οι μύες αυτοί πονούν γιατί είναι είτε συνεχώς σε σύσπαση, δηλαδή σφιγμένοι (άνω τραπεζοειδής, σκαληνοί, ανελκτήρας ωμοπλάτης), είτε συνεχώς σε διάταση, δηλαδή τεντωμένοι-τραβηγμένοι (μέση-κάτω μοίρα τραπεζοειδούς, ρομβοειδείς). Η κατάσταση αυτή δε θεραπεύεται με φάρμακα, καρνιτίνες, βιταμίνες, βελονισμό, μυοπεριτονιακή θεραπεία, μασσάζ και διαθερμίες, γιατί όλα αυτά περιορίζουν λίγο, και όχι πάντα, τα συμπτώματα, αλλά δεν αντιμετωπίζουν την αιτία. Η οριστική και μόνιμη θεραπεία της ινομυαλγίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με επανεκπαίδευση (motor control re-learning) του εγκεφαλικού κέντρου, που ελέγχει τη στάση και κίνηση του σώματος (motor control area). Με ένα απλό πρόγραμμα ασκήσεων, που το διδάσκεσθε και το εκτελείτε στο σπίτι καθημερινά γαι ένα χρονικό διάστημα 3-6 μηνών (ανάλογα με την παλαιότητα του προβλήματος)επανεφέρετε την εγκεφαλο-νευρο-μυϊκή ισορροπία των μυών του άνω κορμού (αυχένος, ώμων, πλάτης, χεριών) και, έτσι, διορθώνετε μόνιμα την αιτία της ινομυαλγάις
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Δέχεστε να πληρωθείτε αφού περάσουν αυτοί οι 3-6 μήνες;
                          Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ είπε…
                          Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνετε τη θεραπεία δωρεάν. Με ενδιαφέρει να καταλάβετε την επιστημονική βάση και την απόλυτη λογική στην προσέγγιση, που κάνω στο πρόβλημά σας. Η ίδια η κλινική εξέταση, η οποία και ξεκαθαρίζει τη διάγνωση, είναι εξονυχιστική και πολύ διαφορετική απ'ότι έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα. Η πρώτη αυτή επίσκεψη κρατάει συνήθως 1,5 ως 2 ώρες και είστε μόνο εσείς στο φυσικοθεραπευτήριο. ένα κρεββάτι, ένας ασθενής για όσο χρειαστεί κάθε φορά. . Ψάχνουμε την αιτία του προβλήματος και πρέπει να την καταλάβετε και εσείς σε βάθος, ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε και τον τρόπο, που θα σας βοηθήσει η θεραπευτική μέθοδος motor control re-learning (ή brain-body control, όπως την έχουμε ονομάσει στην Ελλάδα).
                          Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ είπε…
                          Είναι κρίμα, κρίμα να ταλαιπωρείστε τόσα χρόνια από πόνους και να φορτώνεστε με τόσο βαριά φάρμακα με τόσες παρενέγειες. Αλλά , δυστυχώς, το motor control re-learning (brain-body control) δεν υποστηρίζεται και διαφημίζεται από μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως τα φάρμακα, οι πολυβιταμίνες και οι καρνιτίνες. Διαδίδεται στόμα με στόμα εδώ και 13-14 χρόνια που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα και έχει θεραπεύσει δεκάδες ασθενείς με ινομυαλγία, αλλά και άλλα παρόμοια προβλήματα (π.χ. σύνδρομο θωρακικής εξόδου)χωρίς ακτινολογικά και εργαστηριακά ευρήματα, τα οποία οι γιατροί θεωρούσαν, και πολλοί ακόμη θεωρούν, ως ανύπαρκτα ή ψυχολογικά.
                          Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ είπε…
                          η ινομυαλγία (μυοπεριτονιακό σύνδρομο) μπορεί να θεραπευθεί οριστικά και η θεραπεία της είναι απλή. Αρκεί οι ασθενείς να καταλάβουν ότι το πρόβλημα το προκαλούν οι ίδιοι με το λάθος τρόπο, που κάθονται, σκύβουν και κινούν τον αυχένα και τους ώμους τους. Αν κοιταχθούν στον καθρέπτη θα διαπιστώσουν ότι οι ώμοι τους γέρνουν προς τα εμπρός, ο ένας ώμος, συνήθως, φαίνεται να είναι πιο χαμηλά και περισσότερο στριμμένος προς τα μέσα από ό,τι ο άλλος ώμος. Αν τους κοιτάξει κάποιος από πίσω θα παρατηρήσει ότι οι ωμοπλάτες τους δεν είναι στη φυσιολογική τους θέση, αλλά φεύγουν μακριά από τη σπονδυλική στήλη και, ιδίως, η μία από τις ωμοπλάτες φαίνεται να φεύγει προς τα πάνω και έξω μακριά από τη γραμμή της σπονδυλικής στήλης και προς τον ώμο. Αν τους κοιτάξει κάποιος από το πλάι θα διαπιστώσει ότι το κεφάλι τους γέρνει προς τα εμπρός και δεν στέκεται στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης, όπως θα έπρεπε. Όλα αυτά οφείλονται στην πολύωρη, καθημερινή κακή στάση και οδηγούν σταδιακά σε ανισορροπία των μυών του αυχένος και των ωμοπλατών. Οι μύες, που βρίσκονται δίπλα στον αυχένα και απλώνονται ως τον ώμο (άνω μοίρα τραπεζοειδούς, σκαληνοί, ανελκτήρας ωμοπλάτης) υπερλειτουργούν, είναι συνεχώς "μαζεμένοι" και βρίσκονται συνεχώς υπό πολύ αυξημένη τάση, με συνέπεια να αναπτύσσουν μόνιμο μυϊκό σπασμό (πιάσιμο) και να πονούν έντονα. Αυτός ο πόνος,δε, μπορεί να απλώνεται στον αυχένα ως πίσω από το αυτί και στο κεφάλι (πονοκέφαλος τάσης), γιατί οι μύες αυτοί εκτείνονται από την ωμοπλάτη ως ψηλά στο ινιακό οστούν. Ενώ, οι μύες που βρίσκονται χαμηλά ανάμεσα στις ωμοπλάτες (ρομβοειδείς, μέση-κάτω μοίρα τραπεζοειδών), υπολειτουργούν, είναι συνεχώς τεντωμένοι και, γι'αυτό το λόγο, πονούν επίσης.
                          Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ είπε…
                          Ο μόνος τρόπος για να θεραπευθεί μόνιμα και οριστικά η ινομυαλγία (μυοπεριτονιακό σύνδρομο) είναι να επιτευχθεί η αποκατάσταση της μυϊκής ισορροπίας ανάμεσα στους μυς, που υπερλειτουργούν (άνω μοίρα τραπεζοειδούς, σκαληνοί, ανελκτήρας ωμοπλάτης), και σε αυτούς, που υπολειτουργούν(ρομβοειδείς, μέση-κάτω μοίρα τραπεζοειδών). Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικές ασκήσεις νευρομυϊκής επανεκπαίδευσης του ελέγχου της στάσης και κίνησης του άνω τεταρτημορίου του σώματος (αυχένας, θώρακας, ωμικές ζώνες). Οι ασκήσεις αυτές πρέπει να επαναλαμβάνονται πολλές φορές καθημερινά, ώστε να οδηγήσουν σταδιακά στην ανάκτηση της φυσιολογικής στάσης και κίνησης του άνω τεταρτημορίου και στην αποκατάσταση του φυσιολογικού μήκους των συσπασμένων ή διατεταμένων μυών και στην επάνοδο του φυσιολογικού τόνου ηρεμίας τους. Έτσι, εκλείπουν οριστικά οι αιτίες του πόνου και αυτό το αποτέλεσμα καθίσταται μόνιμο αν οι ασθενείς συνεχίσουν να εφαρμόζουν κάποιες απλές ασκήσεις συντήρησης για πάντα.
                          Η βασική προϋπόθεση, όμως, είναι να καταλάβουν οι ασθενείς ότι η μόνιμη και οριστική θεραπεία της ινομυαλγίας (μυοπεριτονιακό σύνδρομο) κατορθώνεται μόνο με διαδικασίες ενεργητικής αυτοθεραπείας και κινησιοθεραπείας και όχι με παθητική κατανάλωση φαρμάκων ή παθητική συμμετοχή σε προγράμματα κλασσικής φυσικοθεραπείας, που χρησιμοποιούν μόνο μηχανήματα.

                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μια απορια μονο: οταν δεν μπορει να περπατησει ο ασθενης- απο τους πονους- τοτε η θεραπεια ειναι η ιδια??? ειρηνη
                          Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ είπε…
                          Είστε σίγουρος(-η) ότι οι πόνοι αυτοί, που δεν σας αφήνουν να περπατήσετε, οφείλονται σε ινομυαλγία? Μήπως έχετε και κάποιο άλλο πρόβλημα? Θα πρέπει να μου δώσετε περισσότερα στοιχεία για να σας απαντήσω. Να είστε, πάντως, σίγουρος(-η) ότι η εξονυχιστική κλινική εξέταση, που εφαρμόζω, ξεκαθαρίζει την αιτία των πόνων και με βάση αυτή διαμορφώνεται το πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης, το οποίο επιλέγεται ακριβώς γιατί δείχνει από την πρώτη εφαρμογή του τη θετική επίδραση στα συμπτώματά σας.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μα αυτο ακριβως ειπα παραπνω..οτι ο καθε γιατρος λεει και τα δικα του! Επισημη διαγνωση δεν εχω...
                          Και ολοι οι ειδικοι υποσχονται θεραπεια, και παλι ο καθενας μεσα απο την δικη του ειδικοτητα...
                          μεχρι και ενας ιριδολογος , λεει οτι μπορει να θεραπευσει τους πονους απο οπου κι αν προερχονται....
                          θαυματουργοι ολοι!!!
                          Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ είπε…
                          Αυτό που σας προτείνω δεν είναι κάποια μαγική θεραπεία. Είναι μια σταδιακή προσπάθεια με υπομονή και επιμονή να ακολουθήσετε στο σπίτι σας (αφού το διδαχθείτε αναλυτικά) ένα εξειδικευμένο (και σχεδιασμένο ακριβώς πάνω στο πρόβλημά σας) πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης (motor control re-learning) για 3-6 μήνες, ώστε να ξανααποκτήσετε τον έλεγχο του σώματός σας (brain-body control).Μόνο, έτσι, μπορείτε να θεραπευθείτε οριστικά, αφού καταφέρετε να διορθώσετε τον τρόπο που κινείται και στέκεται όλο το σώμα σας και να σταματήσετε τις υπερβολικές φορτίσεις (overuse) και τις λάθος φορτίσεις(disuse), οι οποίες καταπονούν μυς, τένοντες, αρθρώσεις και σας δημιουργούν όλους αυτούς τους πόνους.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          H ινομυαλγια ΔΕΝ ειναι το ιδιο με το μυοπεριτονιακό σύνδρομο κ δεν αφορα μονο το ανω τεταρτημοριο.
                          Πηγαινετε στη σελιδα του elire για να βεβαιωθειτε.

                          Γεια σου Ειρηνη μου, ελπιζω να'σαι καλυτερα ψυχολογικα τουλαχιστον. στειλε μου mail αν θες να ανταλλαξουμε στοιχεια για να μιλησουμε.

                          Γεια σου Καλλιοπη μου ελπιζω να'σαι καλα. θα'ρθεις καθολου Αθηνα να βρεθουμε?

                          Λελλα μου χαθηκαμε. Ας εισαι καλυτερα τωρα που σου γραφω. Εχασα το τηλεφωνο σου γιατι αλλαξα συσκευη.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          EΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
                          www.elire.gr

                          Εξωαρθρικος ρευματισμος: Ινομυαλγία
                          http://www.elire.gr/info_det.php?di=25
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ληδα γεια σου
                          σου εχω στειλει μειλ, αλλα δεν μου εχεις απαντησει....ειρηνη
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Ειρηνη μου συγνωμη αλλα εχω περι τα 200 εμαιλ να ξεκαθαρισω. μου'ρχονται πολλα που φαινονται οτι ειναι ανωνυμοι απο το σαιτ αλλα ειναι spam... ελπιζω να το βρω συντομα και να σου απαντησω.
                          Ο χρήστης Ζουζουνι είπε…
                          γεια σας χρονια πολλα κ καλη χρονια σε ολους με πολυ πολυ υγεια κ χαρες!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Χρονια πολλα ζουζουνι...να'μαστε καλα!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          παισια με λενε κατερινα...πασχω και εγω απο ινομυαλγια...........ποναω στα περισσοτερα σημεια.....θεραπεια ηπιο αντικαταθλιπτικο......ταλαιπωρηθηκα 3 μηνες μεχρι να βρω τι ειναι .....μακαρι να τα καταφερουμε ολοι..........ευχαριστω απο καλαματα


                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          γεια σας...εγω ειμαι η Μαρινα και κατα πασα πιθανοτητα καθως ακομα δεν εχει βγει κ επισημα το πορισμα...πασχω κ εγω εδω κ τρεις μηνες απο ινμ περα απ ολα τα θεματα πονου αδυναμιας κουρασης κτλ θα ηθελα να σας ρωτησω αν καποια στιγμη βελτιωνεται το θεμα του υπνου...και πως??αυτο δεν το αντεχω με τπτ
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          καλησπερα...το κομματι του υπνου διορθωνεται...με τη σωστη θεραπεία και το καλο γιατρο και σιγουρα τη βοηθεια ψυχοθεραπευτη..ευχομαι να σου πανε ολα καλα!φιλια! μαρια
                          Ο χρήστης ελενη είπε…
                          καλημερα ..πριν απο λιγα χρονια ειχα μπει σε διαδικασια εξερευνησης για πιθανη σκληρυνση κατα πλακας , ωστοσο απομακρυνθηκαν απο την παθηση και καποια στιγμη με τρομερους πονους σε ολο το κορμι που ανεβαιναν απο τα ποδια προς τα πανω σιγα σιγα ενας ρευματολογος μεγαλος στο ιπποκρατειο μου ειπε οτι εχω ινομυαλγια..απο τοτε δεν υπαρχει μερα που να μην ποναω καπου ...ομως δεν ειναι μονο στα σημεια που διαβασα οτι εντοπιζονται οι πονοι στην ινομυαλγια αλλα και σε αλλα σημεια , μυικοι πονοι , καψιματα ...πειτε μου σας παρακαλω εχετε και εσεις αναλογους πονους?
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Είμαι 21 ετών. Πάσχω από ινομυαλγία από τα 16 μου αν και η διάγνωση έγινε μόλις μισό χρόνο πριν. Επειδή λοιπόν είχα περάσει ήδη αρκετά χρόνια με πόνους,ο ρευματολόγος μου,μου πρότεινε κατευθείαν φάρμακα(Lyrica).
                          Δεν τα πήρα βέβαια πότε. Επηρεασμένη από τη φράση του μεγάλου Έλληνα γιατρού, Ιπποκράτη:''Η τροφή είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου'' άρχισα μια ''έρευνα'' για το αν μπορώ να αντιμετωπίσω την ασθένεια μου με φυσικούς τρόπους,όπως πχ με τη διατροφή μου, μιας και πιστεύω ότι αυτή είναι το ''κλειδί'' για όλες τις αρρώστιες.
                          Συν το ότι,σύμφωνα πάντα με τον Ιπποκράτη,οι αυτοάνοσες ασθένειες προκαλούνται από την διατροφή μας.
                          Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο,ότι ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα η αιτία της ινομυαλγίας, δίνονται στην αγορά διάφορα φάρμακα για την ''αντιμετώπιση'' της, που στην πραγματικότητα το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή είναι η εξάλειψη ορισμένων συμπτωμάτων της ασθένειας. Μερικές φορές μάλιστα οι παρενέργειες των φαρμάκων αυτών είναι χειρότερες και από τα συμπτώματα της ίδιας της ασθένειας.
                          Για τον λόγο αυτό λοιπόν αποφάσισα να μην αρχίσω τα φάρμακα...και ΕΥΤΥΧΩΣ που το έκανα!!!
                          Ψάχνοντας λοιπόν(μόνο σε αγγλικά άρθρα γιατί στα ελληνικά δεν έβρισκα ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα)βρήκα έναν που έπασχε από ινομυαλγία να λέει: ΚΟΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ 10-15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ!!!
                          Σκέφτηκα: Τι έχω να χάσω???
                          Ήμουν ήδη πολύ χάλια, ήξερα ότι θεραπεία έτσι κ αλλιώς δεν υπάρχει, οπότε το δοκίμασα.
                          Έκοψα τα πάντα...γάλα,τυρί,κασέρι,βούτυρο, γλυκά...και περίμενα να περάσουν οι μέρες...
                          Την 11η μέρα κατάλαβα ότι κοιμήθηκα πολύ καλά...και το πρωί σηκώθηκα από το κρεβάτι κατευθείαν(πράγμα αδύνατο για όποιον πάσχει από ινομυαλγία μιας και εμείς όταν ξυπνάμε νιώθουμε τόσο κουρασμένοι λες και δεν ξεκουραστήκαμε ούτε λεπτό)!
                          Παρ'όλα αυτά δεν έδωσα σημασία...λέω θα έτυχε!
                          Την 12η μέρα όμως...όταν σηκώθηκα από το κρεβάτι μου...ένιωθα σαν ένας ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!
                          Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έσκυβα και ΔΕΝ θα πονούσα...ότι θα σήκωνα τους ώμους μου και ΔΕΝ θα ένιωθα απολύτως τίποτα...ότι θα έσφιγγα και θα σήκωνα βαριά πράγματα και ΔΕΝ θα ένιωθα μετά τον καρπό μου σαν σπασμένο...ότι η κοιλιά μου θα σταματούσε πια να είναι 24 ώρες το 24ωρο σαν πρησμένη και θα ήταν επιτέλους φυσιολογική!!!!!!!!!!!
                          Είναι περιττό να πω το πόσο ευτυχισμένη και χαρούμενη ένιωθα...
                          Πιστεύω ότι όλοι μπορείτε να φανταστείτε πως θα νιώθατε αν ξυπνούσατε ένα πρωί και δεν είχατε απολύτως τίποτα! Αν ξυπνούσατε και οι πόνοι που σας ταλαιπωρούσαν τόσα χρόνια είχαν μειωθεί όχι μόνο 70 τοις εκατό, αλλά 99 τοις εκατό!!!!!!!!!!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Εγώ παρ'όλα αυτά...ήθελα να σιγουρευτώ ακόμα περισσότερο για τα αποτελέσματα του ''πειράματος'' αυτού.
                          Την επόμενη μέρα λοιπόν δοκίμασα να φάω τυρί.Μέσα σε λιγότερο από 1(!)ώρα δεν μπορούσα να σκύψω και οι ώμοι μου ήταν λες και είχαν μια πέτρα 10 κιλών πάνω τους...κατά τη διάρκεια της ημέρας όλοι μου οι πόνοι είχαν επιστρέψει.Για μια ακόμη φορά πονούσα παντού...και πολύ.
                          Τότε ήταν που κατάλαβα πόσο κακό μπορούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα να προκαλέσουν.
                          Έτσι από τότε δεν ξαναέφαγα τίποτα γαλακτοκομικό. Αντικατέστησα πχ το γάλα με το γάλα σόγιας που παρά τα όσα ακούγονται είναι πεντανόστιμο,το βούτυρο με βιολογικό φυτικό βούτυρο,τις σοκολάτες γάλακτος με σοκολάτες υγείας κτλ...
                          Αν και εκείνη τη φορά η αλλαγή έγινε σταδιακά και κράτησε παραπάνω μέρες...την 19η μέρα ήμουν και πάλι ένας φυσιολογικός άνθρωπος!!!!!!
                          Το ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θα δυσκολευτούν να πιστέψουν ότι το γάλα,το οποίο ανέκαθεν παρουσιαζόταν ως ''θαυματουργό'' και απαραίτητο για τον οργανισμό μας αντί να μας κάνει καλό μας καταστρέφει...
                          Αλλά εγώ σε αυτούς έχω να πω μόνο ένα πράγμα: ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ.
                          Να ψάξουν(σε αγγλικά κείμενα πάντα) τι στην πραγματικότητα προκαλεί το γάλα στον ανθρώπινο οργανισμό, και να κάνουν το παραπάνω ''πείραμα''.
                          Ξέρω ότι είναι δύσκολο,γιατί θα διαπιστώσετε ότι το γάλα υπάρχει παντού ακόμα κι εκεί που δεν ''φαίνεται''.
                          Αν πχ στα συστατικά ενός προϊόντος αναγράφεται: ορός γάλακτος ή λακτόζη ή καζείνη ή μονο/διγλυκερίδια, αυτό σημαίνει ότι το προϊόν αυτό περιέχει γάλα.
                          Επομένως οι επιλογές σας θα περιοριστούν πολύ...Αλλά δεν αξίζει να αλλάξετε λίγο την διατροφή σας, προκειμένου να μην πονάτε ΚΑΘΟΛΟΥ ???
                          Για μένα πάντως άξιζε....
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          * Εγώ είμαι χορτοφάγος, αλλά δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να σταματήσετε και το κρέας για να δοκιμάσετε αυτό που σας είπα...
                          Πρώτον γιατί εγώ ενώ είχα σταματήσει να τρώω κρέας αλλά συνέχιζα να τρώω γαλακτοκομικά δεν είδα καμία απολύτως διαφορά στους πόνους
                          και δεύτερον γιατί και όλα όσα διάβασα ανέφεραν μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως την αιτία του πόνου και όχι το κρέας....
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Αγαπητή ευτυχισμένη και ανώνυμη,
                          φαίνονται ειλικρινή αυτά που γράφεις, αλλά εάν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως είχες όντως ΙΝΜ και μετά να μας δώσεις μια ευκαιρία να σε γνωρίσουμε για να "πιστέψουμε" πως γίνονται θαύματα.
                          Δεν μιλάω για τα γαλακτοκομικά, συμφωνώ πως μπορεί να κάνουν κακό - και γι αυτό μεγάλωσα δυο παιδιά χωρίς γάλα - μιλάω για τις ιδιαιτερότητες του καθενός μας και προπαντός για την ευθύνη που αναλαμβάνει όποιος μεταφέρει την εμπειρία του για να δώσει ελπίδα.
                          Κάποτε εδώ μιλούσαν πολλοί. Πού πήγαν άραγε; Είτε άλλαξαν πάθηση, είτε έπαψαν να ελπίζουν.
                          Εύχομαι να είσαι εσύ που θα ξεκινήσεις μιαν άλλη ομάδα: αυτών που σώθηκαν και έμειναν εδώ να βοηθήσουν.
                          Σε κάθε περίπτωση πάντως,σου αξίζει ένα τεράστιο μπράβο για την προσπάθεια που έκανες και νίκησες τον ΠΟΝΟ κι ένα μεγάλο ευχαριστώ γι αυτό που μοιράστηκες μαζί μας.
                          Να' σαι πάντα γερή και δυνατή!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σου Kal Lene!
                          Το όνομα μου είναι Άννα!
                          Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να γίνει η διάγνωση...αλλά το ότι πάσχω από ινομυαλγία είναι το μόνο σίγουρο.
                          Έκανα ότι εξετάσεις υπήρχαν και ακόμα περισσότερες. Από τις πιο εξειδικευμένες αιματολογικές,μέχρι υπερηχογραφήματα,ακτινογραφίες και μαγνητικές. Όλα ήταν τέλεια!
                          Ήμουν υποτίθεται υγιέστατη...
                          Κι όμως εγώ υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα ούτε να σηκωθώ από το κρεβάτι μου από τον πόνο...υπήρχαν μέρες που κοιμόμουν στο πάτωμα μπας και ανακουφίσω λίγο τον πόνο της μέσης και της πλάτης μου...
                          είχα φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να κάνω απλά καθημερινά πράγματα...
                          θυμάμαι οι καρποί μου ήταν στην πιο άσχημη κατάσταση από όλα...δεν μπορούσα καν να ανοίξω το καπάκι από ένα μπουκάλι νερό...
                          για να μην αναφέρω την ψυχολογία κάποιου όταν πονάει παντού 24 ώρες το 24ωρο..
                          Έτσι ρώτησα έναν οικογενειακό φίλο που ήταν γιατρός τι να κάνω...αυτός μου πρότεινε να πάω σε έναν ρευματολόγο...
                          Δυστυχώς αυτός ο ρευματολόγος ήταν η αιτία που ταλαιπωρήθηκα για ακόμη έναν χρόνο. Διότι,διέγνωσε ότι έχω σύνδρομο υπερελαστικότητας. Αν και μου είπε ότι με αυτή τη διάγνωση δεν εξηγείται ο πόνος της μέσης και με έστειλε για μαγνητική λεκάνης(η οποία δεν έδειξε τίποτα...και πώς να δείξει??? αφού άλλο ήταν το πρόβλημα μου)
                          θεώρησε σωστό να μου δώσει μια θεραπεία για την πάθηση αυτή...
                          Αφού λοιπόν είχαν περάσει 9 μήνες κι ενώ έπρεπε να είχα δει διαφορά από τους 3 ακόμα όπως μου είχε πει,εγώ ήμουν ακριβώς όπως την πρώτη μέρα που τον επισκέφτηκα...και χειρότερα...
                          Αποφάσισα λοιπόν να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Κ έτσι πήγα σε έναν δεύτερο ρευματολόγο ο οποίος και μου είπε ότι πάσχω από ινομυαλγία.
                          Ακόμα θυμάμαι τι πόνο ένιωσα όταν με πίεσε λίγο σε κάποια σημεία, που αργότερα μου εξήγησε ότι είναι αυτά που πονάνε πολύ όσοι πάσχουν από την πάθηση αυτή.
                          Όσο για τα υπόλοιπα συμπτώματα της ινομυαλγίας...χωρίς να θέλω να υπερβάλω...αλλά είχα 9 στα 10.
                          Γύρισα σπίτι και ενώ έψαχνα στο ίντερνετ έβρισκα απαντήσεις στο κάθετι που με ταλαιπωρούσε τόσο καιρό...
                          Εκτός από τα βασικά και σημαντικότερα προβλήματα μου,που έβλεπα επιτέλους να εξηγούνται, ανακάλυψα επιτέλους και γιατί με ενοχλούσαν πάντα θόρυβοι, που για όλους τους άλλους ήταν φυσιολογικοί, όπως και γιατί πάντα με ενοχλούσε τόσο πολύ το φως!
                          Ξέρω ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αλλάζοντας την διατροφή του θα καταφέρει αυτό που δεν καταφέρνουν ούτε τα φάρμακα. Ότι θα σηκωθεί μια μέρα και θα έχει γίνει το ''θαύμα''.
                          Αλλά πραγματικά έχω διαβάσει πολλές έρευνες που συνδέουν την ινομυαλγία με την διατροφή και τα γαλακτοκομικά..έχω διαβάσει πολλές μαρτυρίες ασθενών που το δοκίμασαν και πέτυχε.
                          Αν έβγαιναν όμως όσοι ειδικοί το γνωρίζουν να το πουν,ποιος θα αγόραζε μετά τα πολύτιμα και πανάκριβα φάρμακά τους??? Στις μέρες μας κάτι τέτοια αποσιωπούνται από την πρώτη στιγμή..
                          Ξέρω κάνεις δεν θέλει να δημιουργήσει καινούριες ελπίδες και να απογοητευτεί ξανά...ούτε εγώ ήθελα να απογοητευτώ...
                          Αλλά έπεισα τον εαυτό μου να δοκιμάσει τα πάντα, όσες φορές και αν χρειαζόταν να απογοητευτεί, για έναν και μόνο λόγο. Γιατί ήθελα μια φυσιολογική ζωή. Γιατί όταν ο ρευματολόγος, μου είπε: ''Πρέπει να μάθεις να ζεις μ'αυτό. Να πάρεις απόφαση ότι δεν θα είσαι όπως όλοι οι άλλοι και να συμβιβαστείς'' απλά δεν μπορούσα να το δεχτώ.
                          Θέλω να πω πάντως πως είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω όσο μπορώ.
                          Γι'αυτό και έγραψα την εμπειρία μου. Γιατί ξέρω πόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο είναι να έχεις αυτή την ασθένεια.
                          Και γιατί πιστεύω ότι υπάρχει λύση.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Παρόλο που φαίνεται να λείπουμε όλοι λόγω διακοπών, είμαι σίγουρη ΄Αννα πως η ιστορία σου θα διαβαστεί και θα βοηθήσει. Είναι σπάνιο να συναντάμε τόση αποφασιστικότητα και μάλιστα σε τέτοια ηλικία!
                          Προσωπικά θα ήθελα να μας έγραφες ένα ενδεικτικό διαιτολόγιο ώστε να μην φαίνεται τόσο ανέφικτο το να αποκλείσεις τόσες τροφές.
                          Θα ήταν επίσης σημαντικό να μας αναφέρεις πόσο απέχει η ζωή σου από τα πρότυπα των βασιλέων (χαχα) γιατί δεν αναφέρεις τίποτε για το σημαντικό κομμάτι της ενέργειας. Πολλές φορές ο πόνος είναι επακόλουθο της εξάντλησης και άρα της παραίτησης...
                          Είμαι η Καλλιόπη, χαίρομαι πολύ για την στάση σου απέναντι στα φάρμακα και σε καλώ στο blog μου για ένα "καφέ" παρόλο που το αμελώ λόγω θέρους:
                          http://inomyalgiastoanagnosma.blogspot.gr/
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Αααχ Αννούλα! Δεν δίστασα καθόλου να ξεκινήσω το πείραμα και είμαι σήμερα στην 16η μέρα. Τζίφος. Βρήκα κι εγώ στον Βασιλόπουλο διάφορα εναλλακτικά για το ασβέστιο, αλλά δεν θα έλεγα πως βολεύτηκα με την σόγια... πρήξιμο εκρηκτικό! Άσε που αυτά τα δήθεν προϊόντα είναι άλλος μπελάς κατά τη γνώμη μου. Ταχινάκι, μυγδαλάκια, ξερή μπανάνα για γλυκάκι και υπομονή για προσκέφαλο. Θα μπω και στις δ/νσεις που δίνεις μόλις μπορέσω.
                          Δεν με πειράζει να δω αποτελέσματα και μετά από μήνες.Είναι εφικτή αυτή η δίαιτα. Αν διαβάσεις όμως την τελευταία ανάρτηση της Λήδας, θα δεις πως βρήκαν νευρικές απολήξεις που μάλλον δεν ερεθίζονται από τα γαλακτοκομικά (κλαψ)- οψόμεθα.
                          Θέλω κι εγώ ένα μπαμπά μαραγκό - μ' έχουν γδάρει οι τεχνίτες που χρειάστηκα αυτό τον καιρό !!!
                          Πάντως αν πιάσει η δίαιτα, πες του δικού σου πως θα έρθω κι εγώ να βοηθάω !
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Χαίρομαι πολύ που τουλάχιστον δεν τα παρατάς! Όχι μόνο γιατί κάποιος οργανισμός μπορεί να χρειαστεί παραπάνω μέρες για να ''ανταποκριθεί'' αλλά και γιατί πρόσφατα διάβασα ένα ιατρικό άρθρο που έλεγε πως τα συστατικά των γαλακτοκομικών προϊόντων θέλουν το λιγότερο έναν μήνα για να φύγουν εντελώς από τον οργανισμό μας και να μην τον επηρεάζουν.
                          Αν πετύχει επομένως, σε περιμένουμε για δουλειά! :)
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          από Αντώνη

                          Γειά σου Καλλιόπη (και αν διαβάζει και η Λήδα), τυχαία σας ξαναβρήκα γιατί κοιτούσα το blog της Λήδας και η τελευταία δημοσίευση ήταν τα Χριστούγεννα - ενώ το δικό σου blog δεν επέτρεπε επικοινωνία με το δημιουργό του. Λοιπόν εγώ δεν εγκατέλειψα, δεν έπαψα να ελπίζω και φυσικά δεν έπαψα να πονάω. Είδα καισελίδα στο facebook, τις δημοσιεύσεις της οποίας τώρα θα αρχίσω να διαβάζω, αν και η πρώτη εικόνα ήταν αποτρεπτική λόγω της εμφάνισης "μάγων". Πές μου τελικά που επικοινωνούμε εμείς οι ασθενείς του χρόνιου πόνου ;
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γειά σου Αντώνη σταθερέ και καλό φθινόπωρο. Έχεις δίκιο για τα προβλήματα στην επικοινωνία. Στο δικό μου έκανα σήμερα ό,τι μπορούσα και ελπίζω να ξεμπλόκαρε. Με βρίσκετε στο kalleneshots@gmail.com όπως πάντα και οι γραμμένοι μιλούν ελεύθερα στην ομάδα που ξέρατε (ζει ακόμη παρόλη την απουσία): https://groups.google.com/forum/#!forum/inomyalgia_gr
                          Το καλοκαίρι και η κρίση μας διέλυσε. Ελπίζω να ανακάμψουμε.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Είπα ανα; Άννα μ' ακούς; Γύρισα στο γιαουρτάκι μου με την ουρά στα σκέλια. Μέτρησα ακριβώς 30 μέρες χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς καμία διαφορά σε τίποτε. Ήμουν πολύ προσεκτική με την σύσταση όλων των προϊόντων και συνεπέστατη στην πλήρη αποχή μου. Δεν ήμουν ωστόσο αρκετά αισιόδοξη για να συνεχίσω.
                          Παράλληλα, ανακάλυψα κάτι άλλο: παίρνει κανείς σπιρουλίνα; Την είχα θεό και καθημερινό αποκούμπι μέχρι που την έπιασα στα πράσα να με φουσκώνει σα μπαλόνι. Την σταμάτησα και ηρέμησε η κοιλίτσα μου. Κι άλλη προδοσία... κλαψ.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Τα πειράματα ωστόσο δεν έχουν τέλος. Διάβασα για την αντιφλεγμονώδη δράση της Boswellia Serrata και την πρόσθεσα στον ανεφοδιασμό της νέας σεζόν. Θα σας ενημερώσω για τα (τυχόν) αποτελέσματα. Βρήκα επίσης δυο στάσεις της γιόγκα που μου ταίριαξαν πολύ ( για οδηγίες με εικόνες πατήστε εδώ ) http://www.yogatraining4u.com/The_Hero_Pose.html
                          http://www.yogatraining4u.com/The_King_of_the_Dance_Pose.html
                          Με συμπονετικούς χαιρετισμούς για όλους, εύχομαι καλό φθινόπωρο.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Αφού δεν σε βοήθησε η αποχή από τα γαλακτοκομικά και εφόσον είσαι διατεθειμένη να συνεχίσεις τα πειράματα, ίσως να είσαι από αυτούς που τους βοηθάει η αποχή από την γλουτένη...
                          Τουλάχιστον στο εξωτερικό όποιος το δοκίμασε έμεινε πολύ ευχαριστημένος...
                          Να και μια διεύθυνση με διάφορες μαρτυρίες.

                          https://www.facebook.com/fibroawarenesspage?fref=ts

                          Καλό φθινόπωρο και από εμένα!
                          Ο χρήστης μαρια μ είπε…
                          καλησπέρα σε όλους μετα από πολύ καιρό που εχω να μπω εδω..μιλησα με τη ληδα και λεμε 12 οκτωβρη που ειναι ημερα για τις αρθριτιδες και τον χρονιο πονο να κανομε κατι..να βρεθουμε...μηπως βρουμε και κανενα γιατρο να μας μιλησει...!!!!μια συναντηση για ασθενης..και φιλους...!εσεις τι λετε????

                          μαρια μ
                          Ο χρήστης Unknown είπε…
                          Souzy μου γεια σου,
                          Είμαι και εγώ από Κύπρο και θα ήθελα πολύ να μιλήσουμε.το email mou ειναι marenco25@hotmail.com
                          Σε παρακαλώ στείλε μου ένα μυνημα.θελω τόσα να σε ρωτήσω τώρα που επιτέλους σας ανακαλειψα
                          Φιλία Ελενα
                          Ο χρήστης natasa είπε…
                          telika pernaie pote o ponos?emena exei na kanei me tin katahlipsi mou kai paw se psuxologo gi'auto.Elpizw oti tha kratisei ligo.
                          Ο χρήστης natasa είπε…
                          telika pernaie pote o ponos?emena exei na kanei me tin katahlipsi mou kai paw se psuxologo gi'auto.Elpizw oti tha kratisei ligo.
                          Ο χρήστης Unknown είπε…
                          Καλησπέρα σε όλους,
                          πριν λίγο γύρισα από το γιατρό νοιώθω χαρούμενη αλλά και πολύ κουρασμένη!! Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες για να γνωριστούμε καλύτερα!! Χάρηκα που σας βρήκα αν και θα ήθελα να μην υπάρχει κανείς που να πονάει!!
                          Λήδα ευχαριστώ για το blog!!
                          Καληνύχτα
                          Στέλλα άρτι διαγνωσθείσα με ινομυαλγία
                          Ο χρήστης Γαλια είπε…
                          Γεια σας σε ολους .Λεδα μου πως θα μπορουσαμε να μιλησουμε .
                          Ο χρήστης eleni είπε…
                          Γεια σας, θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου να πω οτι τον τελευταιο μηνα διαβαζω το μπλογκ ειχα ακουστα το συνδρομο και πριν λιγο καιρο μου εμφανιστηκαν σχεδον ολα τα συμπτωματα. Βασανιατικοι μυικοι πονοι ολη μερα και ολη νυχτα δεν κοιμαμαι ςδω και βδομαδες, σεν τρωω και κλαιω καθε μερα.πηγα σε ρευματολογο και νευρολογο εκανα αρκετερ εξετασεις αλλα τιποτα. Επιμενουν οτι ειναι το αγχος μου αλλα και να ειναι ινομυαλγια ενας μηνας λενε δεν φτανει για να ταυτοποιηθει. Ηθελα να ρωτησω ηταν και σε εσας τοσο ασχημα απο τις πρωτες μερες? Πονος παντου? Δεν τρωγατε τιποτα? Εγω με το ζορι ενα γευμα την ημερα,κοιμαμαι μια ωρα αντε δυο, δεν μπορω να κανω τιποτα...αναρωτιεμαι αν θα μπορω να το αντιμετωπισω και αν θα εχω ζωη..συγγνωμγ αν ακουγονται πολυ καταστροφικα αυτα που γραφω αλλα ετσι νιωθω. Ευχαριστω, Ελενη
                          Ο χρήστης Unknown είπε…
                          ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ... ΕΓΩ ΜΕΤΆ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΛΑΦΡΙΩΝ ΠΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΞΥΠΝΗΣΑ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ... ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΎΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ... ΣΚΆΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΕΙΜΑΙ 37 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΖΩ ΕΤΣΙ....ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΠΙΝΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 4 ΛΙΤΡΑ ΧΥΜΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΥΜΟΤΗ... ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.... ΕΓΩ ΕΠΙΝΑ ΔΥΟΜΙΣΗ ΛΙΤΡΑ ΧΥΜΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΛΙΤΡΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (ΜΑΡΟΥΛΙ, ΑΓΓΟΥΡΙ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΚΑΡΡΟΤΟ) ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΕΠΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ... ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.... ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΑΝ ΜΩΡΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.... ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΤΡΩΩ ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΎΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΧΑΜΙΛΗ ΣΕ ΛΥΠΟΣ VEGAN ΌΠΟΥ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΎΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΆ-ΣΑΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΛΊΓΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΌ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΟΠΩΣ ΣΟΎΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΑΦΡΙΑ VEGAN ΓΕΥΜΑΤΑ... ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΩ ΟΎΤΕ ΥΠΟΝΙΑ ΠΟΝΟΥ.... ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΑΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΧΕΔΟΝ ΒΑΣΗ... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK... ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΕΡΚΕΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ... Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΊΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΩ ΚΙΘΑΡΑ.... ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΆΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΎΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΙΔΈΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΧΑΠΙΑ....
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σας κι εγώ μια από τα ίδια διάγνωση ινομυαλγια και χαμηλά βιταμίνη D ,πολύ πόνο κατάθλιψη κόπωση κλπ αλλά προσπαθώ να με εκπαιδευσω έτσι ώστε να μην δίνω σημασία στον πόνο κοινώς προσπαθώ να φέρω σε κατάσταση αναισθησίας.... φυσικά εννοείται γυμναστική διατροφή κλπ και για την ώρα κάνω τα πάντα να αποφύγω βαριά φάρμακα είμαι ένας άνθρωπος που έκανα χρόνια πρωταθλητισμό γεμάτη ενέργεια και τώρα είναι μέρες που δεν μπορώ να ανέβω ένα σκαλοπάτι η ακόμα και να αυτόεξυπηρετηθω...
                          Ο χρήστης Iro είπε…
                          Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για το blog.Εχω κάποια συμπτώματα εδώ και χρόνια... και πολλές φορές νομίζω ότι έχω ινομυαλγία, λόγω των πολλών κοινών συμπτωμάτων.Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον γιατρό.

                          Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

                          Μαρτυρίες ανθρώπων

                          ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ