Λύθηκε το μυστήριο της ινομυαλγίας

Από guardianlv.com (Rebecca Savastio- 20 Ιουνίου, 2013)

Ερευνητές διαπίστωσαν την κύρια πηγή του πόνου σε ασθενείς με ινομυαλγία, και σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν προέρχεται από τον εγκέφαλο. Τα ευρήματα σηματοδοτούν το τέλος του μυστηρίου σχετικά με την ασθένεια, την οποία πολλοί γιατροί πίστευαν ότι ανήκε στη "φαντασία των ασθενών". Το μυστήριο της ινομυαλγίας είχε οδηγήσει εκατομμύρια των πασχόντων να ψάχνουν για ελπίδα σε φάρμακα για τον πόνο. Μέχρι πρόσφατα, πολλοί γιατροί πίστευαν ότι η ασθένεια ήταν "φανταστική" ή ψυχολογική, αλλά οι επιστήμονες έχουν πλέον αποκαλύψει ότι η κύρια πηγή του πόνου πηγάζει από το πιο απίθανο μέρος-περίσσεια αιμοφόρα αγγεία στο χέρι.Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες και ίσως ακόμη και μια συνολική θεραπεία στο μέλλον, φέρνοντας ανακούφιση σε τουλάχιστον 5 εκατομμύρια Αμερικανούς που πιστεύεται ότι πάσχουν από τη νόσο. Για να λύσει το μυστήριο της ινομυαλγίας, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στο δέρμα του χεριού ενός ασθενούς ο οποίος ελλείψει των αισθητικών νευρικών ινών, ένιωθε μειωμένη αντίδραση στον πόνο. Πήραν τότε δείγματα δέρματος από τα χέρια ασθενών με ινομυαλγία και έκπληκτοι διαπίστωσαν μια εξαιρετικά υπερβολική ποσότητα ενός συγκεκριμένου τύπου νευρικών ινών που ονομάζεται αρτηρίδια-venule (AV) διακλαδώσεις.

Μέχρι τότε, οι επιστήμονες πίστευαν ότι αυτές οι ίνες ήταν μόνο υπεύθυνες για τη ρύθμιση της ροής του αίματος, και δεν παίζουν κανένα ρόλο στην αίσθηση του πόνου, αλλά τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ αυτών των νεύρων και του γενικευμένου σωματικού πόνου τον όποιον οι
πάσχοντες αισθάνονται.
Η σημαντική ανακάλυψη θα μπορούσε επίσης να λύσει την παρατεταμένη απορία γιατί πολλοί πάσχοντες έχουν εξαιρετικά επώδυνα χέρια καθώς και άλλα "ευαίσθητα σημεία" σε όλο το σώμα, και γιατί το κρύο φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα. Εκτός από την αίσθηση του βαθιού πόνου σε επίπεδο ιστών, πολλοί ασθενείς με ινομυαλγία, επίσης, υποφέρουν από εξουθενωτική κόπωση.Ο νευροεπιστήμονας Δρ Frank L. Ράις εξηγεί: «Στο παρελθόν πιστεύαμε ότι αυτές οι νευρικές απολήξεις συμμετέχουν μόνο στη ρύθμιση της ροής του αίματος σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο, αλλά εδώ είχαμε αποδείξεις ότι οι καταλήξεις των αιμοφόρων αγγείων θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στη συνειδητή αίσθηση της αφής και ... επίσης τον πόνο ", είπε ο Ράις. "Αυτή η κακή διαχείριση της ροής του αίματος θα μπορούσε να είναι η πηγή του μυϊκού πόνου και του γενικευμένου άλγους, καθώς και της αίσθησης της κόπωσης που πιστεύεται ότι οφείλεται σε μία συσσώρευση γαλακτικού οξέος και χαμηλών επιπέδων της φλεγμονής. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να συμβάλει στην υπερδραστηριότητα στον εγκέφαλο."

Οι τρέχουσες θεραπείες για τη νόσο δεν έχουν φέρει πλήρη ανακούφιση στα εκατομμύρια των πασχόντων. Θεραπείες περιλαμβάνουν ναρκωτικά φάρμακα για τον πόνο, αντιεπιληπτικά, αντικαταθλιπτικά χάπια, ακόμη και απλές συμβουλές, όπως "να κοιμάστε παραπάνω και να ασκείστε τακτικά." Τώρα που η αιτία της ινομυαλγίας έχει ανακαλυφθεί, οι ασθενείς προσβλέπουν σε μια ενδεχόμενη θεραπεία.
Άλλοι απλά εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το πόσα είχαν ήδη υποστεί:"Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα στη φαντασία του ασθενή; είπε ένας σχολιαστής. "Κάθε φορά που κάτι δεν ταιριάζει στην μικροσκοπική αντίληψή τους, υποτιμούν τον ασθενή και του λένε ότι είναι τρελός. Οι άνθρωποι ανέκαθεν υπέφεραν από αυτό. Η συνταγογράφηση SSRIs για τα πάντα δεν είναι η απάντηση όπως δεν ήταν λύση μια λοβοτομή ή υστερεκτομή".Η ανακοίνωση αυτή δίνει τη δυνατότητα για καλύτερες μελλοντικές θεραπείες και αναμφίβολα ανακουφίζει τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο ότι το μυστήριο της ινομυαλγίας λύθηκε.

More in.. http://www.redorbit.com/news/health/1112877149/fibromyalgia-tissue-pain-hands-feet-fatigue-061813/

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
I think that is one of the most vital information
for me. And i'm happy reading your article. However should remark on some
basic issues, The web site taste is great, the articles is really great : D.
Excellent activity, cheers

Check out my site :: search engine optimization [http://google.com]
Ο χρήστης Leda είπε…
Thank you for your kind comments. However you speak English and that puzzles me.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Very good job. A friend of mine has all the symptoms and everyone wants to make her believe that it is in her head! .... This article really helped her...
Ο χρήστης Leda είπε…
I am really glad that I have helped.
Leda/Λήδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρτυρίες ανθρώπων

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ