Θεραπεία / Φαρμακευτική αγωγή στην Ινομυαλγία

τις 16 Ιανουαρίου 2009, το φάρμακο Savella (μιλνασιπράνη HCl), ένας επιλεκτικός αναστολέας της επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης (SSRI) (διπλός αναστολέας επαναπρόσληψης της σεροτονίνης), εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αντιμετώπιση της ινομυαλγίας. Σε κλινική δοκιμή, δόσεις των 100 mg / ημέρα και 200 mg / ημέρα, οι 2000 ασθενείς που συμμετείχαν, παρουσίασαν σημαντική βελτί ωση του πόνου και καλύτερη κινητικότητα.

Το FDA είχεεπίσης εγκρίνει το Cymbalta (ντουλοξετίνη HCl) για τη διαχείριση της ινομυαλγίας. Το Cymbalta είναι ο πρώτος αναστολέας της επαναπρόσληψης σεροτονίνης-νορεπινεφρίνης με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα για τη μείωση του πόνου σε ασθενείς με ινομυαλγία. Αν και ο τρόπος που δρα το Cymbalta δεν είναι πλήρως γνωστός, ιατρικούς εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι αυξάνει τη δραστηριότητα των δύο φυσιλκών ουσίες : σεροτονίνη και νορεπινεφρίνη. Οι εν λόγω ουσίες βρίσκονται στην περιοχή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού και επηρεάζουν το συναίσθημα. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι ουσίες αυτές αποτελούν μέρος της φυσικής καταστολή του πόνου του σώματος. Νέα δεδομένα στο site Ινομυαλγία - Aware (Fibromyalgia Syndrome-FMS) : εισήγηση απόρριψης της άδειας κυκλοφορίας για το cymbalta ως θεραπεία στην Ινομυαλγία.


Η έγκριση ενός αντιεπιληπτικού φαρμάκου από τον FDA με την εμπορική ονομασία Lyrica (τον Ιούνιο του 2007, ευτυχώς λίγο πριν τη διάγνωσή μου) στοχεύει στη θεραπεία της ινομυαλγίας, μιας πάθησης που χαρακτηρίζεται από χρόνια κόπωση, ακαμψία και μυϊκό πόνο, συμπτώματα τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με τα συνηθισμένα παυσίπονα. Το Lyrica (σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής) χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πόνου μακράς διάρκειας που οφείλεται σε βλάβη των νεύρων. Περιφερικός νευροπαθητικός πόνος μπορεί να προκληθεί από διάφορες ασθένειες, όπως ο διαβήτης ή ο έρπης ζωστήρας και του κεντρικού νευροπαθητικού πόνου, όπως ο πόνος των ασθενών που πάσχουν από βλάβη στο νωτιαίο μυελό. Η αίσθηση του πόνου μπορεί να περιγραφεί σαν αίσθημα ζέστης, καύσου, έντονου σφιξίματος, τινάγματος, μαχαιριάς, σουβλιάς, κράμπας, πόνου, μυρμηκίασης, μουδιάσματος, τσιμπημάτων από καρφίτσες και βελόνες. Ο περιφερικός και κεντρικός νευροπαθητικός πόνος επίσης, μπορεί να συσχετιστεί μεαλλαγές διάθεσης, διαταραχές ύπνου, κόπωση και μπορεί να επηρεάσει την φυσική και κοινωνική λειτουργικότητα, καθώς και την συνολική ποιότητα ζωής.





Η δραστική ουσία του Lyrica είναι η pregabalin, της οποίας η δομή είναι παρόμοια με αυτήν του «νευροδιαβιβαστή» GABA (γ-αμινοβουτυρικό οξύ) που παράγει το ίδιο το σώμα, αλλά έχει πολύ διαφορετικά βιολογικά αποτελέσματα. Οι νευροδιαβιβαστές είναι ουσίες στο σώμα που μεταβιβάζουν σήματα από το ένα νεύρο στο άλλο. Ο ακριβής τρόπος δράσης της pregabalin δεν είναι πλήρως γνωστός. Φαίνεται ότι η pregabalin επενεργεί στον τρόπο που τα ιόντα ασβεστίου εισέρχονται στα νευρικά κύτταρα, καθιστώντας τα νεύρα του κεντρικού νευρικού συστήματος λιγότερο διεγέρσιμα και μειώνοντας την απελευθέρωση άλλων νευροδιαβιβαστών.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των μελετών, το Lyrica όχι μόνο καταπραΰνει τον πόνο και τα συμπτώματα της ινομυαλγίας αλλά επιπλέον βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Το φάρμακο έχει λάβει ήδη έγκριση για τη θεραπεία της επιληψίας, των ενοχλημάτων από τον έρπητα ζωστήρα και της νευροπάθειας ή του πόνου των νεύρων, που συνήθως οφείλεται στον διαβήτη. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Arthritis & Rheumatism τον Απρίλιο του 2005, το φάρμακο Lyrica (pregabalin) μείωσε αρκετά τον πόνο της ινομυαλγίας, βελτίωσε τον ύπνο και την κόπωση.

Αντικαταθλιπτικά φάρμακα -

Μελετώντας τα στοιχεία 18 ήδη δημοσιευμένων εργασιών τα οποία αφορούσαν 1.427 ασθενείς με ινομυαλγία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι η χρήση ορισμένων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ανακούφισε τα συμπτώματα της πάθησης και βελτίωσε την ποιότητα ζωής των ασθενών. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο, τις διαταραχές του ύπνου και άλλα συμπτώματα της ινομυαλγίας, μιας εξουθενωτικής και επίπονης πάθησης χωρίς γνωστή θεραπεία», αναφέρουν Γερμανοί ερευνητές σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας, ενώ παράλληλα προσθέτουν ότι «ένα ευρύ φάσμα αντικαταθλιπτικών δείχνει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 6% του γενικού πληθυσμού της Ευρώπης και της Β. Αμερικής». Η πάθηση πλήττει κυρίως τις γυναίκες και συχνά προκαλεί δυνατό πόνο στους μύες, στους συνδέσμους και στους τένοντες. Πόνοι στους ώμους και στον αυχένα είναι συνήθεις, ενώ πολλοί άνθρωποι με την πάθηση παρουσιάζουν επίσης προβλήματα ύπνου, κρίσεις έντονου άγχους και κατάθλιψη. Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, οι γιατροί συνήθως συνιστούν άσκηση και τεχνικές χαλάρωσης ή παυσίπονα και σε ορισμένες περιπτώσεις συνταγογραφούν χαμηλές δόσεις αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Μελετώντας τα στοιχεία 18 ήδη δημοσιευμένων εργασιών τα οποία αφορούσαν 1.427 ασθενείς με ινομυαλγία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι η χρήση ορισμένων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ανακούφισε τα συμπτώματα της πάθησης και βελτίωσε την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Συγκεκριμένα, τα παλαιότερα τρικυκλικά και τετρακυκλικά αντικαταθλιπτικά φάνηκαν να καταπραΰνουν σημαντικά τον πόνο, την εξάντληση και τις διαταραχές του ύπνου ενώ και μία νεότερη τάξη φαρμάκων, οι λεγόμενοι «αναστολείς της επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νορ-αδρεναλίνης (SNRIs)» είχαν παρόμοια επίδραση. Οι ερευνητές όμως εφιστούν την προσοχή γιατρών και ασθενών, επισημαίνοντας ότι «ενώ η ανάλυση υποδεικνύει πως τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα θα μπορούσαν να βοηθήσουν, εντούτοις οι γιατροί θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς στους οποίους τα χορηγούν, καθώς υπάρχουν ελλιπή στοιχεία σχετικά με μακροπρόθεσμες επιδράσεις και τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση των φαρμάκων αυτών». Επισημαίνουν ακόμη πως «θα πρέπει να αξιολογείται ανά πάσα στιγμή η σχέση οφέλους-πιθανών κινδύνων σε ότι αφορά τη χορήγηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων σε ασθενείς με ινομυαλγία».

Πηγές: farmakeutikoskosmos.gr (26/1/2009 - Επίκαιρα)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα αντιεπιληπτικά φάρμακα έχουν συσχετιστεί με σκέψεις και τάσεις αυτοκτονίας. Οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά για ασυνήθιστες αλλαγές στη συμπεριφορά. Στην ΙΝΜ, τα συνήθη αντιεπιληπτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου, είναι τα: Neurontin (ουσία: Gabapentin) και το Lyrica (ουσία: Pregabalin).

 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΒΛΑΒΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ.
ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ! Διαβάστε για την επικινδυνότητα του συμπληρώματος DHEA 


Σχόλια

Ο χρήστης Leda είπε…
Τι παιρνετε εσεις???
Ο χρήστης antonis είπε…
δοκιμασα το αντικαταθλιπτικό SAROTEN (25mg/ημ) για 2 μήνες μετά το σταμάτησα και ξαναπήρα μετά 10 μήνες ξανά για ένα δίμηνο. Είχα ένα μικρό όφελος αλλά προτίμησα να μη συνεχίσω λόγω της νυστιλίας που μου έφερνε. Δοκίμασα το αγχολυτικο xanax 0,5mg/ημ για τρείς μήνες και είχα μειωμένη ανησυχία για τους πόνους μου. Για ένα μήνα δοκίμασα το μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες LOXITAN χωρίς καμμία βελτίωση. Ο νευρολόγος μου έδωσε να δοκιμάσω παράλληλα με το saroten και ένα αγγειοσυσπαστικό για θεραπεία των ημικρανιών (που δεν έχω!) το SYBELIUM χωρίς κανένα όφελος. Από το ιατρείο πόνου μου έδωσαν το οπιούχο παυσίπονο TRAMAL που δοκίμασα μόνο για 2 ημέρες με μικρή μείωση του πόνου. Ο ρευματολόγος μου έδωσε συνταγή για το LYRICA , 75mg/ημέρα και θα το δοκιμάσω σύντομα. Το lyrica σε εσάς είχε όφελος και με τι παρενέργειες?
Ο χρήστης lella είπε…
Εγώ από το 2005 παίρνω Saroten των 25. Για ένα χρόνο το έπαιρνα συνεχεία με μεγάλη βελτίωση του πόνου, Μετά από τα 25μγ το κατέβασα μόνη μου στα 10 και μετά το σταμάτησα. Μόλις με ξαναπιάνουν οι δυνατοί πόνοι το ξαναρχίζω και μόλις είμαι καλύτερα το μειώνω. Προς το καλοκαίρι το σταματάω για να το ξαναρχίσω το φθινόπωρο.
Και εμένα μου δώσανε από το ιατρείου πόνου του Γεννηματά νοσοκομείο το Lirika μα ποτέ δεν το πείρα. Οπός επίσης εκεί μου δώσανε ενδοφλέβια φάρμακα (δεν έχω ιδέα τι ήταν …..αλλά αισθανόμουνα ζάλη και έβλεπα διάφορα περίεργα σκηνικά στο μυαλό μου….απαίσια αίσθηση) τα οποία με κάνανε να κοιμηθώ 4 μέρες αλλά ο πόνος….πόνος δεν μείωσε καθόλου. Τώρα περνώ Saroten 2 χάπια των 10 μγ.
Ο χρήστης Leda είπε…
εμενα το LYRICA μου παει... φυσικα ειχα δοκιμασει τα παντα πριν: ξεκινησα με lyrica, μου φανηκε χαλια ειχα ζαλη ημουν λιγο στον κοσμο μου (ξεκινα με μικρη δοση πχ. 25mg οτι κι αν σου πουν!) αισθανομουν χαλια κ μετα γαι 2 χρονια δοκιμασα
SAROTEN=δε μου πηγε-δεν μου εκανε τιποτα
TEGRETOL=τραγικη ναυτια/ταση για εμετο!!1
LADOSE STILNOX=φρικη
MINITRAN=αντικατ. = καταφερα και κοιμηθηκα επιτελους. βοηθουσε στο να αποκοιμιεμαι φυσικα ξυπνουσα παλι αλλα χαλαλι
CYMBALTA=αντικατ. =καμια ιδιαιτερη διαφορα

οπιουχα πηρα durogesic aytokolita apo iatreio ponoym... perasa treli sterisi meta. den to sunistw!

ΤΕΛΙκα ξαναγυρισ στο LYRICA
και TRITTICO (βοηθα στον υπνο/αντικ.)-χρησιμοποιειται κ στην ινμ στις ΗΠΑ

τωρα λυρικα 150 + τριτικο 50
[ πρεζολον(κορτιζονη) για πολυαρθριτιδα]

καλα εκανες και τα σταματησες Λελλα
σορρυ για τα λαθη ποναω τρομερα στο χερι.
Ο χρήστης sun είπε…
lyrica 50mg για 3 μηνες:ζαλη ελαφρια,υπνηλια αρκετη,υποταση-λυποθυμιες,πρηξιμο στα ακρα πολυ,διαταραχες στην μνημη.το σταματησα.

xanax 0,5mg για 4 μηνες:υπνηλια και χαλαρωση πολυ,βοηθαει να αποκοιμιεμαι και σε εντονο αγχος.αλλα δεν κανει για χρηση συνεχομενη,ειναι εθιστικο.

sirdalud 2-4mg:για πολυ εντονους μυικους σπασμους,ειναι παρα πολυ δυνατο και με βοηθαει πολυ στο πονο,αλλα φερνει θολωμα στην οραση,υποταση και υπνηλια.

voltaren,ponstan:αντιφλεγμονωδη,τα παιρνω καποιες φορες για λιγες μερες,οταν πανε να γινουν μυικιες φλεγμονες και για πονους στα ποδια/πονοκεφαλους.δεν κανει συνεχεια γιατι χαλαει το στομαχι και εντερο,νεφρα.

Απο συμπληρωματα Q10,ιπποφαες,ιχθυελαια,βιταμινες b+c και θα δοκιμασω και αλλα γιατι αυτα ειναι που βοηθουν τον οργανισμο σε βαθος χρονου,ωστε να λειτουργει καλυτερα απο μονος του και με φυσικο τροπο.
Ο χρήστης sun είπε…
ξεχασα να πω οτι δοκιμασα και αλλα οπως arcoxia,lonarid,mesulid,nurofen και δεν βοηθησαν καθολου.Ουτε το lyrica βοηθησε στον πονο.Οσο για τα συμπληρωματα με εχουν βοηθησει στην ενεργεια,οχι στο πονο.αλλα αυξανοντας την ενεργεια μου μπορεσα να κανω περισσοτερη ασκηση και να εχω καλυτερη ψυχολογια.
Δεν εχω δοκιμασει το saroten και σκεφτομαι να του δωσω μια ευκαιρια.
Ο χρήστης Αλέκα είπε…
Εγώ επειδή τώρα διαγνώστηκε η πάθηση, έχω πάρει:
αντιφλεγμονώδη loxitan, mesulid
αντικαταθλιπτικό entact 10 mg. Eνα χάπι πήρα και μου έφερε ναυτία, εμετό λιποθυμία. Δεν ξέρω όμως άν τα έπαθα από το φάρμακο ή ήταν κρίση πανικού.
Αυτό το καιρό μόνο παυσίπονα παίρνω και φυτικά ηρεμιστικά. Είμαι ακόμη στο ψάξιμο αλλά δε σας κρύβω ότι φοβάμαι τα φάρμακα
Ο χρήστης melina είπε…
Λοιπον έγω ξεκίνησα με διάφορα αναλγητικά και μυοχαλαρωτικά lonarid, mesulid, anaprox, ενέσεις μυωχαλαρωτικές σε διαφορα κοκταιλ ανάλογα με την ένταση του πόνου για αρκετά χρονια περίπου 10 μεχρι το 2004. Μετά πήρα arcoxia, anaprosin για ενα ετος εναλλάξ και ο πόνος πόνος! τοτε πήρα sexorax αντικαθλιπτικο για 2 χρόνια που αυξηθηκε στα 75mg επι 1 το πρωι και xanax 75mg επι 1 καθε βράδυ ειχα ολες τις παρενέργειες χάσιμο υπνηλία ξηροστομία κ.α. ώσπου τον μεν δευτερο το σταματήσαμε μαζι με οδηγία γιατρού το πρώτο παρότι τις αντιρρήσεις των γιατρών εγώ δεν ήθελα να το παίρνω άλλο γιατι είχα έντονη τριχόπτωση πήρα κιλά με ολα τα παραπάνω έντονα γαστρεντερολογικα προβλήματα θάμπος κοιλιακό πρίξιμο σεξουαλική ατονία κ.α.
τώρα πια παίρνω εδω και ενα χρόνο περίπου lyrica οπου σταδιακά εφτασα στα 150mg επί 2 την ημέρα με μικρά συμπτώματα υπνηλίας και ζαλάδας αλλα τώρα τα εχω ξεπεράσει, εχω βεβαια πρήξιμο μερικες φορες και θάμπος αλλα δεν το κοβω με τίποτα ειναι το μόνο που νομίζω με βοήθησε ουσιαστικα αν και συμπληρωνώ ότι το xanax ήταν αυτο που εν πρωτοις μου έφτιαξε τον υπνο γιατι δεν κοιμόμουν για μερες και ήμουν χαλια εκεινο το διάστημα.
τώρα παίρνω το ιπποφαες σε μορφή συροπιου γιατι δεν θέλω χαπια πια , το πήρα σε βιολογικά προϊοντα εταιρεια Ranbenhorst (γερμανικό)
Ο χρήστης Leda είπε…
Μελινα, μονο ιπποφαες παιρνεις??

δεν ξερω ουτα τα arcoxia, entact ουτε το sirdalud που πηρε η Sun

να δουμε ποια ειναι εθιστικα απο αυτα ομως.

ΕΘΙΣΤΙΚΑ:
Tavor
Χanax
Ο χρήστης melina είπε…
Εμένα όταν έπαιρνα το αντικαταθλιπτικο seroxat και xanax που θεωρητικά τα δίνουν οι ψυχιατροι με ειχαν διαβεβαιώσει πως ειναι τριτης γεννιας που λένε και δεν ειναι εθιστικά γιατι τα αυξάνουν σε δόσεις λιγο λιγο αλλα δεν πρεπει να τα κοψεις απότομα γιατι τοτε έχουν αλλες παρενέργειες έτσι μου τα έκοψαν ή τα έκοψα και εγω σταδιακά και πραγματικα δεν μου λείπουν εκεινο που ψάχνω όμως να παρω αλλα ποτε δεν έχω ειναι το lonarid N με την κόκκινη γραμμή που με βοηθαει απίστευτα να κοιμηθώ και να ησυχάσω.
Λήδα παίρνω lyrica 150 x2 την ημέρα και το ιπποφαές σαν συμπλήρωμα ενέργειας.
Ο χρήστης sun είπε…
Εγω δεν γνωριζα το anaprox καθολου.Μελινα εχω 2 πακετα lonarid N,να στα στειλω? χιχιχι
Το tramal δεν ειναι οπιουχο ακριβως,βασικα ειναι ναρκωτικο και δινεται με κοκκινη συνταγη.
Ο χρήστης Μελινα είπε…
sun τα θέλω σαν τρελη αυτα όμως με την κόκκινη γραμμή τα "καλα", αλλα ξέρω δεν κάνει να τα παίρνουμε μαζι με το lyrica συστηματικά ο γιατρος φωνάζει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αλλα θα σε έχω υπόψη μου χιχι !!!
μια κρέμα που μου κάνει καλο εμένα ειναι η biofreez σε ενα σωληνάριο λευκό/πράσινο χωρις συνταγή και με βοηθάει οταν πονάνε τα πόδια γιατι στην αρχή παγώνει λίγο αλλα μετα κάνει δουλεια! και δεν μυρίζει χεχε δοκιμάστε την
Ο χρήστης Leda είπε…
Μελινα,μπορει να'χω εγω να σου δωσω lonarid. ναι μην τα παρεις μαζι. δοκιμασες tritico? εμενα αυτο μου δινει ο Βασ. και κοιμαμαι. biofreez? κρυα στην αρχη κ μετα ζεστη?

Sun προσεξε το τραμαλ..τι ουσια εχει?
να σε ρωτησω μενεις ΑΘηνα?? δεν ξερω τιποτα για σενα,για ολους τους αλλους που μιλαω εχω μια ιδεα :-)
Ο χρήστης sun είπε…
Ναι Αθηνα μενω :-)

Το τραμαλ ειναι η ουσια tramadol hydrochloride.
Ο χρήστης lella είπε…
Εγώ παιδιά αυτές οι μέρες πονάω παρά πολύ στο γοφός δεξιά. Γενικά η δεξιά πλευρά του σόματος μου είναι πιο ευαίσθητη. Μου δώσανε για 7 μέρες
ARCOXIA δεν μου έκανε τίποτα.
VOLTAREN εναίσιμο κάνω τώρα και είμαι λίγο καλύτερα.
Κάποια στιγμή πείρα και Naprosin για τους έντονους πόνου και με Βοήθησε (βέβαια σταματάω το Saroten όταν το παίρνω).
Μερικές φορές στους πόνους με βοηθάει το Depon (τουλάχιστον 2χαπια μαζί)
MESULID (δεν μου κάνει τίποτα)
POSTAN (τίποτα και μου φέρνει πόνο στο στομάχι)
Συμπληρώματα παίρνω πολλά αν και προτιμώ τα φυτικά.
Πείρα : Spirulina (πολύ καλή για ενέργεια)
Vita plus (καλή)
Centrum 50 (δυνατό πολύ μετά από λίγο πληγές στο στόμα)
Βιτ. Α Ε C
Μαγνήσιο
Ιπποφαες (αρκετά καλό)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συχωρήστε μου τον αυτοσαρκασμό αλλά δεν σας λέω ψέμματα: εγώ μόλις ακούσω για νέο φάρμακο, ψάχνω στο internet τα σχόλια των χρηστών του και... μου περνάει ο πόνος αμέσως. Αυτά που καταβροχθίζω ανεπιφύλακτα είναι βιταμίνες,ιχνοστοιχεία,βιολογική σπιρουλίνα, σοκολάτα,γιαούρτι,σαλάτες και ανέκδοτα που μετά ξεχνάω. Τακτική επιβίωσης : διατάσεις (όλο με τραβάνε δεξιά κι αριστερά οι υποχρεώσεις και απολαμβάνω ν΄ανταποκρίνομαι στις μισές με επιτυχία). Τραβάτε με κι ας κλαίω if you know what I mean...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Α!Ξέχασα την ομοιοπαθητική. Δυσκολεύομαι να την απορρίψω γιατί εδώ και 4 μήνες ναι μεν απαλλάχτηκα από τους τρελλούς πόνους, αλλά το συνήθισα και δεν μου φτάνει. Πάλι σοβαρά μιλάω κι ας μη φαίνεται. Έχω καταλάβει πως έχουμε την ιδιότητα να αισθανόμαστε τον πόνο υπερβολικά-δηλαδή κάτι στον εγκέφαλο δυσλειτουργεί. Νομίζω πως η ομοιο επιρρέασε το κέντρο επεξεργασίας πόνου και το αναβάθμισε. Δεν ουρλιάζω πλέον όταν προσπαθώ να λύσω το χειρόφρενο που έδεσε ο αντρούλης μου...
Ο χρήστης sun είπε…
Κal τι ωραια γραφη που εχεις,πολυ ιδιαιτερος ο τροπος σου!!!Ασχετο αλλα εχεις σκεφτει να γραψεις βιβλιο? :-)

Ομοιο δεν εχω κανει,αλλα μηπως να δοκιμαζα?δε τα θελω ουτε εγω τα φαρμακα,εχω και χημικη ευαισθησια(mcs)
Ο χρήστης Leda είπε…
τι μου λες για χειρόφρενο ! ασε τι εχω περασει.

κι εγω Λελλα μου χαλια ειμαι! τρελοι πονοι στα χερια+Αυχενας πια! Παρε τον Βασιλοπουλο να σου αλλαξει φαρμακο!!! πες του το να σου δωσει κατι αλλο!

δεν μπορω να γραφω πολυ αυτον τον καιρο.
τι ειναι η σπιρουλινα?
Καλλιοπη εχεις ωραιο χιουμορ.
Ο χρήστης sun είπε…
Η σπιρουλινα ειναι φυκια σε καψουλες,σουπερ τροφη δηλαδη.
Ο χρήστης sun είπε…
Λελλα να σε ρωτησω κατι,γιατι οταν πηρες naprosyn σταματησες το saroten?Εχουν αλληλεπιδραση?
Ο χρήστης Leda είπε…
θενκς την βρηκα και σε δισκια κ σε σκονη..τι λες??
ελπιζω μην πειραζει αν παιρνεις κ αλλα φαρμακα.
Ο χρήστης lella είπε…
Γεια σου Sun,
Εγώ γενικά φοβάμαι να μπλέξω πολλά φάρμακα μαζί. Δεν μου το είπε γιατρό αλλά επειδή το naprosyn είναι ένα αρκετά δυνατό αντιφλεγμωνοδη, προτίμησα να μη το πάρω μαζί με το saroten για να μην φορτώσω το συκώτι μου και τα νεφρά!! Απλά αυτό!!!
Φιλάκια
Ο χρήστης sun είπε…
ok thanks lella!Καλα κανεις!!
Φιλια και απο μενα
Ο χρήστης melina είπε…
Λήδα η σπιρουλίνα ειναι φυτικό και δεν πειράζει με τα φαρμάκα αλλα σε μένα δίνει μια νευρικότητα σε αλλους απλα ενέργεια δες τι σου πάει και αμα ειναι το συνεχίζεις! μια φίλη το παίρνει για την κατάθλιψη και έχει θεαματικά αποτελέσματα. αυτα ! φιλια
Ο χρήστης lella είπε…
Γεια σας παιδιά,
Διαβάζοντας το ιταλικό φόρουμ, είδα ότι πολύ από αυτούς περνούνε ένα συμπλήρωμα διατροφή που αυξάνει την σεροτονινη και εχει και μαγνισιο και άλλα. Έψαξα στο google.gr και βρήκα την ουσία και την εταιρεία που το παράγει. Κοιτάξτε και εσείς. Η εταιρεία λέγεται SOLGAR και το φάρμακο λέγετε 5 -HTP (5-ΥΔΡΟΞΥ-ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ) 100mg veg.caps 30s. Μου έκανε εντύπωση γιατί πρώτη φορά είδα φάρμακο που δίνεται για ινομθαλγια. Στην περιγραφή έλεγε:

Αύξηση επιπέδων σεροτονίνης-κατάθλιψη-αϋπνία
Φυσική 5-ΗΤΡ από τιτλοδοτημένο εκχύλισμα του φασολιού Griffonia simplicifolia. Βοηθάει στην αποτελεσματική αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Χρήσιμη σε διαταραχές όπως κατάθλιψη, αϋπνία, ινομυαλγία, πονοκέφαλοι καθώς και σε περιπτώσεις βουλιμικής παχυσαρκίας. Ακόμη έχει βρεθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων β-ενδορφίνης, μιας ενδορφίνης που σχετίζεται με ισχυρή αναλγητική δράση. Περιέχει εκτός της 5-ΗΤΡ, βαλεριάνα, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6. Σε φυτοκάψουλες.

Αύξηση επιπέδων σεροτονίνης-κατάθλιψη-αϋπνία


Εγώ το έχω παραγγείλει στο φαρμακοποιό μου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Lella, μπράβο!!! καλή έρευνα!! φαίνεται πολύ καλό!! επίσης, το μαγνήσιο και η Β6 που έχει επιπρόσθετα, βοηθάνε πολύ στην λειτουργία του εγκεφάλου, μνήμη, συγκέντρωση κλπ.. θα το ψάξω κι εγώ, για να το δοκιμάσω.. δεν χάνουμε τίποτα..
Ο χρήστης lella είπε…
Ευχαριστώ Christiana μου, χαίρομαι εάν σου ήταν χρήσιμη η πληροφορία μου!
Φιλακια
Ο χρήστης Basilis είπε…
Αν έχει βαλεριάνα τότε σημαίνει ηρεμιστηκό οπότε δεν θα καταλάβεις αν πραγματικά σε βοηθάει ή όχι η ουσία ... μάκάρι πάντως να δεις καλό ...
Ο χρήστης Ληδα είπε…
ειναι αυτο..

http://www.pharmapoli.com/Images/Products/Product56.Photo1.500x500.jpg

Άτομα που βρίσκονται υπό φαρμακευτική αγωγή ή πάσχουν από κάποιες ασθένειες είναι απαραίτητο να παίρνουν την άδεια του θεράποντος ιατρού τους για τη λήψη βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, βοτάνων, αμινοξέων, καθώς και των λοιπών συμπληρωμάτων διατροφής, σε κάθε περίπτωση.
Ο χρήστης lella είπε…
Φυσικά Λήδα μου.Εννοείται !!!
Σήμερα μίλησα με τον ορθοπεδικό μου που βρίσκεται και στο γιατριο πόνου και του είπα γι’αυτό το φυτικό φάρμακο. Του έδωσα όλες τις πληροφορίες και σε μια βδομάδα τα του δείξω και το σκεύασμα, διότι τον ρώτησα εάν πρέπει να το πάρω μαζί με το saroten η πρέπει να κόψω αυτό για να πάρω το καινούριο που βρήκα. Μου είπε ότι θα το κοιτάξει μαζί με τους άλλους γιατρούς που βρίσκονται στο γιατριο πόνου και θα μου πει.
Ο χρήστης melina είπε…
Καλημέρα! το έχω δει και εγώ αυτο το προιον στο ράφι ενος βιολογικού μαγαζιου που ψωνίζω που και που! η κοπέλα μου είπε ειναι φυτικό και ειχα σκεφτει να το παρω! όμως αποφευγω γενικά τις κάψουλες λόγω στομαχιου και έτσι δεν το δοκίμασα ! μήπως ολα αυτα τα φυτικά που πέρνουμε κατά καιρους μαζί μας κάνουν και κακο??? λεω εγω τωρα! καποιοι περνουν σπιρουλίνα, ιπποφαες εγώ, μαγνήσιο, ομοιοπαθητική μηπως τα μπλέκουμε όλα μαζι να ρωτήσουμε οπως λέει και η λήδα την άδεια του θεράποντος! λεω εγω τώρα!!????? φιλικά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μελίνα, καλή η απορία σου και συμφωνώ κι εγώ. Πρέπει να ενημερώνουμε τον γιατρό για οτιδήποτε παίρνουμε, έστω κι αν είναι φυτικό...
Ο χρήστης lella είπε…
Καλησπέρα σε όλους.
Το γεγονός ότι αναφέρθηκα σε ένα προϊόν δεν σημαίνει απαραίτητα, ούτε είναι αναγκαίο να δοκιμαστεί από κανέναν .
Η έρευνα και η μελέτη για την ινμ ανάμεσα στα φόρουμ, μεταξύ άλλον και του ιταλικού, πολλές φορές φέρνει τέτοιου είδους συμπεράσματα- αποτελέσματα ( φυτικά φάρμακα, θεραπείες, ασκήσεις κτλ).
Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα οι γιατροί πειραματίζονται πάνω μας με διάφορα μιξ φαρμάκων ( ….πάρε αυτό και εάν δεν σε πιάσει, θα δούμε κατι αλλο!) τα οποία σίγουρα δεν είναι φυτικά .
Όμως η γνώμη των γιατρών σίγουρα είναι σημαντική. Εγώ απλά σας ανέφερα κάτι που βρήκα, τίποτε άλλο.

ciao
Ο χρήστης Χριστίνα είπε…
Καλησπέρα!
Λέλλα εμένα με ενδιαφέρει πολύ αυτό που βρήκες και θα ήθελα να μάθω τι θα σου πουν οι γιατροί σου, οπότε μην μας ξεχάσεις,οκ??Να μας πεις!Εγώ το είπα και στη μαμά μου και μου είπε να γράψω το όνομά του και να το πω στον γιατρό μου όταν πάω, όμως θα αργήσω ακόμα!Γι αυτό θα περιμένω από εσένα!!Άντε να μας φέρεις καλά νέα!

Φιλάκια
Ο χρήστης sun είπε…
Λελλα μπραβο σου,το σκεπτικο σου ειναι πολυ σωστο και φαινεσαι εξυπνος ανθρωπος,ηθελα μερες να στο πω!
Προσωπικα δεν βρισκω κανεναν αυθεντια,ειδικα σε μια ασθενεια που ακομα δεν εχουμε ολοκληρωμενες απαντησεις απο ιατρικη αποψη.
Ο χρήστης Τζοβάννα είπε…
LADOSE : Το έπαιρνα για 7 μήνες, στους πόνους δεν είδα καμιά διαφορά, λίγο στον ύπνο με βοήθησε, αλλά ήμουν και όλο το υπόλοιπο 24ωρο σαν ζόμπι.

LYRICA : Το παίρνω 1 μήνα τώρα, 75mg x 2 την ημέρα. Με βοήθησε πάρα πολύ στον ύπνο, και λίγο στην διάθεση και στους πόνους.

LONARID : Είτε το έπαιρνα είτε όχι, ήταν το ίδιο πράγμα. Δεν με βοήθησε καθόλου στους πόνους.
Ο χρήστης Αλέκα είπε…
Γειά σε όλους σας,
Θέλω να σας πώ προσοχή στα φάρμακα γενικά! Τωρα που μου έτυχε προσωπικά περιστατικό εχγείρησης καρδιάς, στο νοσοκομείο μου είπαν πως και η παρατεταμένη χρήση κορτιζόνης μπορεί να φέρει πρόβλημα στη λειτουργία της καρδιάς (αγγεία, αρτηρίες) επηρεάζονται και αθροιστικά με άλλους παράγοντες π.χ κάπνισμα, σάκχαρο, χοληστερίνη κ.λ.π. Δε θέλω να τρομάξω κανέναν αλλά εγώ θορυβήθηκα αρκετά. Γι' αυτό ό,τι φάρμακο και να μου προτείνουν οι γιατροί κάθε ειδικότητας πάντα ρωτάω πρώτα πού φέρει παρενέργειες. Κι αυτά που λένε ορισμένοι ότι δηλ. "πάρ' το αυτό το φάρμακο δεν έχει παρενέργειες" δεν ισχύει. Εντάξει να θεραπεύσουμε τους πόνους όχι όμως να βάζουμε σε κίνδυνο σημαντικά ζωτικά μας όργανα!
Ο χρήστης Leda είπε…
ναι ολα εχουν και ασχημες παρενεργειες.. αλλα τι να κανουμε? αν τα χρειαζομαστε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΕΛΛΑ!!! Έχουμε μιλήσει για το 5HTP! Το παίρνω εγώ κάτι χρόνια και η Λήδα σας ειδοποίησε πως απαγορεύεται μαζί με αντικαταθλιπτικά ή οτιδήποτε μιλάει για σεροτονίνη.
Όσο για τους γιατρούς, δεν έχουν ιδέα για ό,τι φυτικό. Εγώ το έψαξα πολύ και μπορούσα να πειραματιστώ γιατί δεν παίρνω φάρμακα. Δεν έχει καμία παρενέργεια αλλά ειδικά αυτό της SOLGAR δεν έχει ούτε ενέργεια.
Ξέρετε, κανείς δεν τις ελέγχει αυτές τις εταιρείες και άντε βρες τι περιέχουν τα χαπάκια τους. Άσε την διαφορά στις τιμές και τα κοκτέιλ με ό,τι έχει γραφτεί πως ωφελεί. Έχετε ακούσει τι χρήμα πηγαίνει στα "υγιεινά";Τίποτα δεν είναι αθώο.
Εκτός από το άγιο αυτό φασολάκι που αν είχαμε κάνει σύλλογο θα απαιτούσαμε να αντικαταστήσει το μπαμπάκι στον Θεσσαλικό κάμπο...
Ο χρήστης lella είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ, Kalliopi μου.
Βέβαια εχθές μίλησα με το ορθοπεδικό γι’αυτό το 5ΗΤΡ και μου είπε ότι δεν το ξέρει. Επίσης μου είπε ότι για να δούμε εάν λειτουργεί για
την ΙΝΜ πρέπει να σταματήσω το saroten. Παντός έτσι και αλλιώς σιγά σιγά , μόλις αρχίζει και καλυτερεύει ο καιρός θα σταματήσω σταδιακά το saroten για να δοκιμάσω το 5ΗΤΡ (γενικά αποφεύγω να μπλέξω φάρμακα μετάξι τους). Αλλά, Kalliopi πες μου , εσύ που το παίρνεις σου κάνει καλό?. Και γιατί λες για το 5ΤΗΡ της Solgar….δεν είναι καλό ? Εσύ ποιο παίρνεις?. Ξέρω ότι τα φυτικά φάρμακα είναι ακριβά, αλλά εμένα μερικά από αυτά οπός η σειρά της EVA της InterMed με έχει σώσει από διάφορα προβλήματα γυναικολογικά λόγο εμμηνόπαυση για τα οποία το μόνο που ξέρανε να μου δώσουνε οι γιατροί ήταν ΟΡΜΟΝΕΣ μα σε χάπια, μα σε αλοιφές, μα σε κολπικά υποθ. Κτλ.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την προειδοποίηση.
Φιλάκια
Ο χρήστης Leda είπε…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ κλπ (WWW.WEBMD.COM)
Are Herbs and Supplements for Fibromyalgia Safe and Effective?

Some preliminary studies indicate that some medicinal herbs and natural supplements may help treat symptoms of fibromyalgia. Other studies of herbs and natural supplements, though, are less positive. If you want to take a natural approach to treating fibromyalgia, it's important to learn as much as you can about the therapies you consider. The herbs and natural supplements described in this article are just some of the alternative therapies that may have an impact on fibromyalgia.

How Does 5-HTP Help Fibromyalgia Pain?

5-HTP (5-Hydroxytryptophan) is a building block of serotonin. Serotonin is a powerful brain chemical, and serotonin levels play a significant role in fibromyalgia pain. Serotonin levels are also associated with depression and sleep.

For those with fibromyalgia, 5-HTP may help to increase deep sleep and reduce pain. In one study published in the Alternative Medicine Review, researchers reported that supplementation with 5-HTP may improve symptoms of depression, anxiety, insomnia, and fibromyalgia pains.

ΣΟΣ! >>>>
However, there are some contradictory studies that show no benefit with 5-HTP.

5-HTP is usually well tolerated. But in the late 1980s, the supplement was associated with a serious condition called eosinophilia-myalgia syndrome. It's thought that a contaminant in 5-HTP led to the condition, which causes flu-like symptoms, severe muscle pain, and burning rashes.

Can Melatonin Help Relieve Sleep Problems Associated With Fibromyalgia?

Melatonin is a natural hormone that's available as an over-the-counter supplement. It is sometimes used to induce drowsiness and improve sleep patterns. Some preliminary findings show that melatonin may be effective in treating fibromyalgia pain. Most patients with fibromyalgia have sleep problems and fatigue, and it's thought that melatonin may help relieve these symptoms.

Melatonin is generally regarded as safe with few to no side effects. Due to the risk of daytime sleepiness, though, anyone taking melatonin should use caution when driving until they know how it affects them.

Is St. John's Wort a Helpful Fibromyalgia Herb?




There's no specific evidence that St. John's wort is helpful in treating fibromyalgia. However, this herb is often used in treating depression, and depression is commonly associated with fibromyalgia.
Ο χρήστης χειροποιητο κοσμημα DENI είπε…
Για όποιον παίρνει σπιρουλίνα, η καλύτερη είναι η ελληνική, είναι δυνατή αν και ακριβότερη από την εισαγόμενη και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Και μ' αυτό τον τρόπο στηρίζουμε και τα ελληνικά προϊόντα. Παράγεται στις Σέρρες κι ένα μέρος της καλλιέργειας χρησιμοποιείται για βιοκαύσιμο.
Ο χρήστης Leda είπε…
μπραβο για την ενημερωση!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ
ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΗΣ SOLGAR 5-ΗΤP
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εγω νιωθω τρελους τρομακτικους πονους ανεξηγητους θα ελεγα που μου εχουν καταστρεψει τη ζωη...οπως κομπος στο λαιμο δεν μπορω να μιλησω δυσκολια στην αναπνοη πονος στους ωμους και στα κοκκαλα μπροστα στο στηθος κ πονοκεφαλους..και ολα πολυ εντονα κ πολυ τρομακτικα,,φοβαμαι πολυ αν κ ειναι η 3 φορα που με ξανα πιανουν στη ζωη μου,πηγα σε ψυχιατρο κ μου εγραψε τα xanax k venlasan αλλα διαβασα τις αντεδειξεις κ φοβαμαι να τα παρω..ηπια μονο 10 xanax κ τα σταματησα παλι,.,τπτ δεν εγινε,.τι να κανω βοηθηστε με νομιζω οτι θα τρελαθω με τοσους πονους.
Ο χρήστης Leda είπε…
εχετε ινομυαλγια?? διεγνωσμενη??
τοτε γιατι πηγαινετε σε ψυχιατρο?? Σιγουρα με τοσο πονο εχετε αναγκη να βοηθηθειτε και ψυχολογικα αλλα για την ινομυαλγια, σε ρευματολογο πρεπει να πατε.

Ουτως η αλλως φαρμακα ψυχιατρικα χωρις ψυχοθεραπεια (Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία) δεν βοηθουν μακροχρονια.

υπαρχει ενας πολυ καλος στον Ευαγγελισμο-σε απογευματινα ραντεβου, λεγεται Παπαδακος

Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού: 213-2041041, 213-2041050

E-mail: ellapie@evaggelismos-hosp.gr
Θέση: Παλαιό Κτίριο (ΓΡ.317), 2ος όροφος
Ώρες επικοινωνίας: 07.30-14.00 (Δευτέρα-Παρασκευή)

http://www.evaggelismos-hosp.gr/0010000023/απογευματινα-ιατρεια.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν νομιζω εμενα ψυχολογικο μου ειπαν οτι ειναι για την ακριβεια φοβιες-αγχωδες διαταραχες
Ο χρήστης Leda είπε…
αρα δεν εχετε ινομυαλγια ή δεν εχετε παει στον σωστο γιατρο. οι πιο πολλοι δεν την γνωριζουν την παθηση και το "γυρνανε" στο ψυχολογικο.
μπορει να ειναι μονο ψυχολογικο σε σας, αλλα αν εχετε πονους στους μυες σε ολο το σωμα.. δειτε κι εναν ρευματολογο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντώνη,
Προσωπικά έπαιρνα τα Lyrica για ένα χρόνο σχεδόν. Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη. Ο νευρολόγος μου τα συνταγογραφούσε για την επιληψία μου. Εκτός του ότι δε μου "κάθησαν" για το πρόβλημά μου, γιατί οι κρίσεις συνεχίστηκαν, είχα επιπλέον κι άλλα προβλήματα: νευρικότητα το βράδυ, κυρίως στα πόδια μου που δεν μπορούσα να τα ηρεμήσω. Τα έτριβα, σηκωνόμου μ'εσα στη νύχτα και έκοβα βόλτες μέσα στο σπίτι. Να σου δώσω ένα παράδειγμα: αισθανόμουν ότι αν έριχνα ένα σουτ με μπάλα ποδοσφαίρου, θα έσκιζα τα δίχτυα...
Επίσης, είχα μια αδυναμία, μια έλλειψη ικανότητας στο να συγκεκρτωθώ. Ξεχνούσα ή να το θέσω καλύτερα, δε μπορούσα να μιλήσω με ευφράδεια. Οι λέξεις δεν έρχονταν με ευκολία στο μυαλό μου. Για να στο πω καλύτερα, αισθανόμουν ότι "κάτω από τη γλώσσα μου το΄χω, αλλά δεν μπορώ να το πω".
Άλλαξα γιατρό, άλλαξα και χάπια. Και ηρέμησα.
Τα Lyrica σε κάνουν ζώο...Αλλά ας μη γενικεύω. Ίσως να μην ταίριαξαν σε 'μένα...
Ο χρήστης Άντρη είπε…
Γεια σας παιδια!Δεν συνηθίζω να σερφάρω στο διαδύκτιο γι αυτο κι σημερα τυχαία είδα ότι υπάρχει αυτό το σάιτ. Πολύ ενδιαφέρον. Έχω κ εγώ ινομυαλγία . υπεφερα πολυ μέχρι να βρω τη διαγνωση. Πηρα κ εγώ φαρμακα (απο νευρολόγο). μου δωσε αντικαταθλιπτικά και εντιεπιληπτικα. Για 3 μηνες ήμουν άλλος άνθρωπος . Αλλά οταν δοκίμασα να σταματησω εκείνα της επιληψίας ήταν πολυ δύσκολο! ¨ημουν σε αδιέξοδο. Είχα προσέξει οτι οποτε πήγαινα γυμναστική ήμουν καλύτερα. Αύξησα τη γυμναστική μου. Τώρα πηγαίνω καθημερινά . Κάνω βάρη, διατάσεις και φευγω ξεκουραστη και ευδιάθετη. Προσπαθώ να κανω θετικές σκέψεις και βρίσκω μια αιτία για να είμαι χαίρομαι και να λέω δοξα τω θεώ!!! Αυτό με βοηθάει πολυ. Απο το Μάρτιο ξέχασα ότι έχω την ασθένεια!!!!
Ο χρήστης Άντρη είπε…
Κατάλαβα πως οποιαδήποτε αρνητική σκεψη μου προκαλεί αναστάτωση ή ανησυχία, έστω και μικρη, έχει αντίκτυπο στο σώμα μου!! Οι μυες στην ωμοπλάτη αρχίζουν να σφίγγουν, και στην πορεία να πετρώνουν, και αρχίζει ο πόνος που επεκτείνεται στον αυχένα, κεφάλι, χέρι.
Γι αυτό χρειάζεται να φιλοσοφούμε τα πράγματα κ τις καταστάσεις !! Να βλέπουμε ότι υπάρχουν κ χειρότερα απο αυτά που περνουμε εμείς .
Και να βρίσκουμε κατά τη διάρκεια της μέρας να κανουμε και να προγραμματίζουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας προσφέρουν χαλάρωση.
Ο χρήστης Leda είπε…
Αντρη αυτο θα'ταν το καλυτερο αν μπορουμε να βρισκουμε ωρες να χαλαρωνουμε. Ζεστο νερο, μασαζ και ηρεμια, ισως και αναπνοες ειναι απλα πραγματα που μπορει να κανει κανεις.
Εγω παιρνω και φαρμακα ομως, δε μου φτανουν αυτα.
Ο χρήστης Leda είπε…
Χαιρομαι που αισθανεσαι τοσο καλυτερα. Εγω ειχα αρχισει πισινα που βοηθησε πολυ να πω την αληθεια. και η αντοχη μου και ο πονος λιγοστεψε. Καλα κανεις και γυμναζεσαι οσο αντεχεις.
Ο χρήστης Kwstas είπε…
XRIAZWMAI DUROGESIC SAS PARAKALW EPIKINONISTE MAZI MOU
IMAIL:kwstas.tselentas1@gmail.com
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
me thn diavitiki nevropathia pou exo ithela na matho gia to lyrica kai etsi diavasa ta sxolia sas. omologo oti me para poli prospathia katafera na kopso to cymbalta teleios,to opoio eperna gia para polla xronia mazi me trileptal gia tin diaxeirisi ton ponon mou. .vlepo loipon tora pia oti o sindiasmos ekane douleia giati oi ponoi exoun afxithei,xoris afta, omos pira tin genea apofasi na min xanaparo antikatathliptiko xapi kai xrisimopoio votana kai tsagia gia tin antimetopisi tou stress. merikes fores i katathlipsi, oi souvlies , to anxos , o eknevrismos einai foveros omos tha to palepso,na doume poso tha andekso...mipos exo taseis mazoxismou....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
kalhspera !διαβαζω και διαβαζω και βλεπω οτι μας κυνηγαει ολους αυτο το ατιμο το αγχος.εγω με ψυχαναγκαστικες ιδεοληψιες ξεκιναω παλι απ αυριο το seroxat ξανα,γιατι τα χα διακοψει.νομιζα αυτα οτι προκαπουσαν την ακρατεια ουρων αλλα μου ειπε η γιατρος οτι περασα ουρολοιμωξη κι οτι δεν εφταιγαν τα seroxat .μπορει κ ν χει δικιο.ειχε κανενας τετοια συμπτωμα τα με το seroxat?δλδ ακρατεια ουρων κατα την θεραπεια?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και κατι αλλο ηθελα να σας ρωτησω οποιος γνωριζει:διαβασα και καλα αλλα δυστυχως και πολυ κακα για το seroxat.τι να πιστεψω?φοβηθηκα να πω την αληθεια ,αλλα απ οσο θυμαμαι οταν τα παιρνα ειχα βελτιωθει αρκετα.ποιος θα με ηρεμησει?????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
M edwsan seroxat gia prwti mera 30mg gia therapia gia inomialgia.auto pou epatha einai na pesw sto patwma na tremw exasa tis aisthisis m k lipotnimisa gia posi wra. I mitera m me metefere sto nosokomio eutuxws ekana emeto k siniltha.m eipan oti epatha krisi serotoninis upervoliki dosi gia prwti mera. Giatroi s lene meta pigan n me steiloun. Auto pou kanw egw einai na taleuw moni m kai as ponaw ..vitamines mono kai omoiopathtiki.makria apo xapia
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εγω εχοντας κηλες στοναυχενα ,τενοντιτιδα στα χερια τωρα παιρνω λυρικα πουμουσυστησεο νευροχεορουργος .εδω και 10 ημερεςνιωθω ζαλη υπνηλια αλλα δεν νιωθω πονους αλλα ατονια, οχιορεξη για sex, θελω νακοιμαμαι .δεν καταλαβαινω πουοφειλει το λυρικα,οι δοση που παιρνω ειναι 2 δοσειςτων 75 πρωι-βραδυ.
Ο χρήστης Leda είπε…
Εσεις με τη διαβητικη νευροπαθεια,...νομιζω κι εμενα με βοηθαει πχ. συνδυασμος λυρικα κ συμπαλτα. Υπομονη και καλα να ειμαστε ολοι μας
Ο χρήστης Leda είπε…
Για τα seroxat δυστυχως δεν μπορω να σας πω. Δεν τα εχω δοκιμασει.
Αλλα και παλι ειναι πολυ προσωπικη η γνωμη που μπορει να πει οποιοσδηποτε που δεν ειναι γιατρος.
Ο χρήστης Leda είπε…
Απαντω σε εσαςπου παθατε κριση σεροτονινης..., ειναι καποιοι που δεν αντεχουν τα φαρμακα καθολου και καποιοι που δεν αντεχουν χωρις τα φαρμακα. Εγω ανηκω στην 2η ομαδα. Δεν ειχα ποιοτητα ζωης χωρις αυτα.
Δοξα το Θεο ειστε καλα αλλα ακουστηκε πολυ τρομακτικο αυτο.

Περαστικα μας!
Ο χρήστης Leda είπε…
Στον κυριο/κυρια με τις κηλες στον αυχενα ,τενοντιτιδα στα χερια και παιρνετε λυρικα-
Το λυρικα οπως πολλα φαρμακα εχουν τις παρενεργειες του, ειδικα τον 1ο καιρο θελει αρκετο διαστημα για να το συνηθισει κανεις. Δωστε χρονο στον εαυτο σας κανενα μηνα.
Ο χρήστης Γιάννης είπε…
Για όσους πιστεύουν ότι η διατροφή μπορεί να βοηθήσει, ας εξετάσουν πιο προσεκτικά και το Γανόδερμα Λούσιντουμ, το οποίο πρόσφατα έδειξε βελτίωσε με στατιστικά σημαντικό τρόπο την σωματική ικανότητα γυναικών που πάσχουν από ινομυαλγία.

Η μελέτη, διάρκειας 6 εβδομάδων, έγινε σε 64 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με ινομυαλγία από ρευματολόγο.

Η πλήρης μελέτη (αγγλικά) από το νοσοκομείο που διενεργήθηκε, φαίνεται αναλυτικά εδώ : www.nutricionhospitalaria.com/pdf/9601.pdf
Ο χρήστης Κατερινα θεσσαλονικη είπε…
Γεια σας!ειμαι απο θεσσαλονικη.ο αντρας μου μαλλον εχει ινομυαλγια!ακομα δεν ειμαστε σιγουροι!ξερετε κανενα ρευματολογο εδω θεσσαλονικη που να ξερει αυτη την ασθενεια?
Ο χρήστης morfo είπε…
Γεια σας ,ανακουφιστικα που διάβασα ότι έχουν και άλλη παρενέργειες από την χρήση του lyrika γιατί είχα τρομάξει.Το περνώ 8 μήνες των 75mg και η ζαλάδα μόλις υποχώρησε μια εβδομάδα ξεκίνησα των 150mg δύο την μέρα και ξανά η μέθη από την αρχή αλλά σταμάτησαν οι πόνοι έχω περιφερειακή νευροπάθεια έχω δοκιμάσει πολλά φάρμακα αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό...υπομονη.
Ο χρήστης Juan είπε…
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω, το όνομά μου είναι Juan, είμαι 36 χρονών, διάγνωσα τις ασθένειες του έρπητα των γεννητικών οργάνων, έχασα κάθε ελπίδα στη ζωή, αλλά όπως κάθε άλλο έψαχνα ακόμα για θεραπεύω ακόμη και στο Διαδίκτυο και εκεί είναι που συναντώ τον Δρ Ogala δεν μπορούσα να το πιστέψω στην αρχή, αλλά και το σοκ μου μετά από κάποια χορήγηση των φυτικών φαρμάκων του, είμαι τόσο χαρούμενος που λέω ότι έχω θεραπεύσει τώρα πρέπει να μοιραστώ αυτό το θαυμαστό εμπειρία, οπότε λέω σε όλους τους άλλους με ασθένειες έρπητα των γεννητικών οργάνων, παρακαλώ για μια καλύτερη ζωή και καλύτερο περιβάλλον, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δρ ogala μέσω email: ogalasolutiontemple@gmail.com μπορείτε επίσης να καλέσετε ή να WhatsApp +2348052394128

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρτυρίες ανθρώπων

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ