Προσωπικές εμπειρίες & συμβουλές μεταξύ μας! Δεν αποτελούν συμβουλές ιατρών και δεν αντικαθιστούν οποιαδήποτε διάγνωση και θεραπεία ιατρού.




                        • Σχόλια

                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, δεν θέλω να δημιουργηθεί κάτι που να υποβαθμίζει αυτό και δεν θέλω να σαι απλά ένα link. Κατα τ' άλλα, αν θα επικοινωνούμε καλύτερα... δεν ξέρω, ας δούμε τι ετοιμάζει ο Βασίλης..
                          Lella μου, ναι εγώ πονάω κι ας παίρνω φάρμακα.. Αν ξεκίνησαν στα 40 σου οι πόνοι, είσαι τυχερή.. Εγώ υπόφερα από μικρή.. Τώρα, οι πόνοι είναι αφόρητοι.. Παίρνω lyrica, celebrex, methotrexate σε συνδυασμό με φολικό οξύ. Βέβαια τα μισά είναι για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα..
                          Κι' εγώ έχω βάλει αρκετά κιλά όταν για έξι μήνες έπαιρνα αντικαταθλιπτικά λόγω γενικευμένης αγχώδης διαταραχής (ενώ είναι ένα από τα συμπτώματα της ΙΝΜ αλλά ήταν πριν το ανακαλύψω..)
                          Ούτε εγώ θα κάνω το εμβόλιο της γρίππης.
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Αυτό το θέμα με το πόνο στο οισοφάγο το απέκτησα κι εγώ ... έμαθα κι όλας που αφείλεται σε αντανακλαστικό από την υπογλυκαιμία που προκαλεί η αύξηση την σερετονίνης επειδή αυξάνει την ισνσουλίνη στο αίμα ...
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Που το πάμε και αυτό……δεν μας φτάνουνε όλα τα άλλα ……και εγώ πείρα 8 κιλά από τότε που παίρνω το αντικαταθλιπτικό και αισθάνομαι σαν ζομπι, όλο νυστάζω χωρίς να μπορώ να κοιμηθώ. Αλλά δοκίμαζα να τα σταματήσω πολλές φορές , δυστυχώς υπήρξαν περίοδοι που οι πόνοι ήταν τόσο δυνατοί που αναγκάσθηκα να τα ξαναρχίσω. Είμαι εναντίον στα ψυχοφάρμακα……..αλλά δυστυχώς ο πόνος κερδίζει.
                          Δοκίμασα και με την ομοιοπαθητική, πήγαινα σε ένα κέντρο στο Μαρούσι. Παιδιά μιλάμε ότι πόνεσα τόσο πολύ με την θεραπεία που μου δώσανε που ακόμα το θυμάμαι σαν εφιάλτη. Τα φάρμακα που μου δώσανε μου άλλαξαν τα φώτα και τώρα μόλις ακούω για ομοιοπαθητική ακόμα τρέχω. Όταν έλεγα στο γιατρό αυτό ότι με αυτή την θεραπεία πονάω πολύ, μου έλεγε ότι αυτό είναι καλό διότι ο οργανισμό μου αντιδράει, το θέμα ήταν ωμός ότι το οργανισμό μου αντιδρούσε παραπάνω από τι έπρεπε. Αυτά……….
                          ciao
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Λήδα,η μαχαιρίες στα χερια μου είναι από το αυτοάνοσο δεν έψαξα περισσότερο το σύνδρομο μαλάκων αρθρώσεων, μου φτάνουν όσα έχω δεν θέλω άλλα.Με το έντερο έχω χρόνια πρόβλημα,με ενοχλεί όταν αγχοθώ.Φάρμακα δεν παίρνω γιατί έπαιρνα το sarotten για την ΙΝΜ και plaquenil για το αυτοάνοσο-για τους πόνους στα χέρια.Δεν έιδα βελτίωση και τα έκοψα.Έμενα με βοήθεισαν η ηρεμία,ο καλός ύπνος και η μείωση του ΑΓΧΟΥΣ.Έτσι στάθηκα στα πόδια μου,μετά από 13 χρόνια ταλαιπωρίας.Καλή δύναμη σε όλους!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Δηλαδη θα καταργηθει!! αυτη η σελιδα Βασιλη??! γιατι εγω για να εχω αυτο το ονομα (ινομυαλγια.com) πληρωνω στο Google --τι να κανω ηθελα να με βρειτε ευκολα! :-P

                          οσο αφορα στο TRITTICO ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΑΕΙ εμενα προσωπικα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στο να καταφερω καποια στιγμη να ηρεμησω τους μυς κ το μυαλο μου κ να καταφερω να ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΩ. ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗΝ βοηθαει αλλους!

                          Φαρμακευτική ουσία: ΤΡΑΖΟΔΟΝΗ
                          Γενική Ομάδα ATC: Φάρμακα του νευρικού συστήματος
                          Γενική Κατηγορία: ΨυχοΑναληπτικά
                          Ειδική Κατηγορία: ΑντιΚαταθλιπτικά
                          Κύρια Χρήση: Αντικαταθλιπτικό
                          Άλλες Χρήσεις: ΥΠΝΩΤΙΚΟ σε δόσεις 25 - 100 mg την νύχτα.
                          >>>ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ 25!!!!

                          Εναλλακτική Λύση στίς Βενζοδιαζεπίνες διότι ΔΕΝ δημιουργεί εξάρτηση καί είναι αρκετά κατασταλτικό.
                          Συνήθης Δοσολογία: 150 - 300 mg/d
                          Μέγιστη Δοσολογία: 600 mg/d
                          Ειδικές Παρατηρήσεις: Αντικαταθλιπτικό με κατασταλτικές ιδιότητες, μπορεί να δοθεί σε μία δόση το βράδυ.
                          Παρενέργειες : -


                          -----------------------------------

                          παιδια τα φαρμακα ανοιγουν την ορεξη (ειδικα τα αντικαταθλιπ. σε μεγαλες δοσεις=το Minitran παλια με ειχε παχυνει, το lyrica κ ισως κι αλλα)υποτιθεται Τατιανα οτι το Cymbalta δεν παχαινει.. (κ εγω 60 παιρνω).
                          Το Activia δουλεψε σε μενα.. αλλα Lella δεν εχουμε το ιδιο προβλημα, κι ουτε κι ο Βασιλης μαζι μας.

                          δεν εχει νοημα να μιλαμε γΙα φαρμακα γιατι σε ολους μας πανε διαφορετικα φαρμακα.
                          εγω εχω αλλαξει παρα πολλα μεχρι να κατασταλλαξω στο lyrica+trittico..κ παλι δεν ειμαι σιγουρη για το cymbalta.

                          Χρυσουλα εγω ειχα παρει 7 κιλα,τωρα απλα ειμαι γενικα λιγο παραπανω.. αλλα με εξτρα λιπος στην κοιλια που πριν ημουν flat.. ε δεν γυμναζομαι κιολας...
                          αστα!

                          παντα θα ποναμε.. απλα ισως οχι τοσο πολυ αν παιρνουμε τα καταλληλα φαρμακα και γυμναζομαστε. ΒΑΣΙΛΗ πρεπει να βρεθουμε απο κοντα να μας δειξεις καμια ασκηση!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          αληθεια οι μαχαιρίες είναι από το αυτοάνοσο? σωστα μην ψαχνεις κι αλλο! ασε κι εγω εχω κολιτιδα εδω και 12 χρ. δεν ειναι καλη εποχη αληθεια δεν παίρνεις φαρμακα??
                          πως ηρεμεις βρε κοπελα μου ? μακαρι να μπορουσα κ εγω.
                          στειλε μου μειλ στο inomyalgia@gmail.com για να ανταλλαξουμε τηλεφ. αν θες φυσικα!
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λήδα μην αγχώνεσαι για το θέμα του site θα βρεθούμε και θα τα πούμε όλα ... και φυσικά ότι δεν θέλεις μου το λες ... εγώ απλά να μας πάω στο επόμενο επίπεδο θέλω ...
                          ---------------------------------
                          Ναι η αλήθεια είναι ότι ο κάθε οργανισμός αντιδράει διαφορετικά σε όλα όχι μόνο στα φάρμακα δείτε τι γίνεται με το φαϊ ...
                          Τα αντικαθληπτικά είναι ότι χειρότερο έχει φτιάξει η φαρμακοβιομηχανία ... αυτά που προκαλούν στο σικώτι και στο νευρικό σύστημα είναι απίστευτα .... δυστυχώς όλοι το καταλάβαμε μετά από χρόνια χρήση και όχι από την αρχή .... στην Αμερική άρχισαν να ξυπνάνε δείτε εδώ ...

                          http://www.cchr.org

                          -------------------
                          Για το θέμα γυμνασιτκή ότι θέλετε καλά να είμαστε να μπορούμε να αθλούμαστε .....
                          Ο χρήστης Μαρια χ είπε…
                          Βασιλη ο γαστρεντερολογος μου εδωσε dicetel και σωθηκα απ τα φουσκωματα κτλ.Θαυματουργο για ιωσεις και κρυολογηματα ειναι το εκχυλισμα σπορων γκρεηπ φρουτ(cidricidal ,citro plus).Aπο ασκηση τελικα ουτε το πιλατες ουτε η γιογκα με βοηθησε.Το μονο που δεν μου εντεινει τους πονους ειναι το ται-chi και διαδρομος προσεκτικα.
                          Εχω κι εγω ραντεβου με τον γιατρο σας στις 19-1 στο Ιπποκρατειο, δεν ηξερα οτι εχει ιατρειο, ειναι καλυτερα να κλεισω εκει?
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Μαρία να το δοκιμάσουμε και αυτό αφού είναι φυσικό προϊόν εγώ δεν κολλάω ... αν και σου είπα το θέμα του εντέρου για μένα τουλάχιστον έχει να κάνει με το κοιλιακό μου ...
                          Το μόνο που βοηθάει σίγουρα από γυμναστική είναι το κολύμπι, μετά είναι ότι ο καθένας νομίζει ... αν μπορούσες να ξεικινήσεις κάπου πσισίνα θα καταλάβαινες ...
                          Ο γιατρός της Ληδας που πήγα κι εγώ, όταν του είπα ότι κολυμπάω, μου είπε: "Τότε δεν πρέπει να ρωτάς για φάρμακα, κάνεις αυτό ακριβώς που πρέπει. Σε όλες και όλους που έρχονται εδώ τους παρακαλάω να ξεκινήσουν κολύμπι και κανένας δεν το κάνει".
                          Βέβαια δεν περίμενα εκείνον για να βγάλω το συμπέρασμα ότι η πισίνα είναι το κάλύτερο φάρμακό αλλά σου το γράφω για ξέρεις ότι δεν είμαι ο μόνος που το λέει.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Εγώ Βασίλη έκανα, όταν ήμουνα μικρή, κολύμπι. Tο βρίσκω φοβερά βαρετό σαν σπορ, ωμός εάν βοηθάει καλά θα ήταν.
                          Υπάρχει ωμός ακόμα ένα πρόβλημα με μένα, δεν ξέρω για τις άλλες, όταν πάω σε πισίνες άμεσος κολλάω μύκητες (γυναικολογικa), βασικά είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν πάω πισίνα. Εντωμεταξύ το καλοκαίρι πάω 2 μήνες στην θάλασσα , πρωί και απόγευμα και να πω την αλήθεια δεν είδα τρομερή διάφορα, απλά πιστεύω ότι το καλοκαίρι είμαι καλύτερα λόγο ζέστη. Όταν κάνει κρύο καταλαβαίνω έντονα ότι οι μυς μου σφίγγονται και αρχίζει το πόνο.

                          Ξέρεις Ελένη, πράγματι ο καλός ύπνος βοηθάει, διότι εμείς που πάσχουμε από ΙΝΜ δυσκολευόμαστε να πέφτουμε σε βαθύ ύπνο την νύχτα οποίο βοηθάει τους μυς να ξεκουράζονται. Αυτό βασικά είναι ένα από τις αιτίες της ΙΜΝ ο κακός ύπνο. Για αυτό πιστεύω ότι είσαι τυχερή εάν καταφέρνεις να κοιμάσαι καλά…….εγώ δύστοκος παρόλα τα φάρμακα ειδικά το τελευταίο καιρό δε μπορώ.

                          Ciao
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ουτε εγω κοιμαμαι δυστυχως.. θα αρχισω κολυμπι Βασιλη ...αλλα πότε με τοσο στρες+τρεχαματα? ασε το κρυο νερο με διαλυει...σφιγγομαι τρελα.

                          το Diceptel το'χα παρει κ εγω παλια κ με βοηθησε.
                          Μαρια, ο κ. Βασιλοπουλος ειναι πολυ καλος..παρε τηλ Τριτη & Πεμπτη μεταξυ 15:00-17:00μμ για να κλεισεις ραντεβου 2106450901
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Φαντάζομαι καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να εργάζεσαι από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, να χεις ένα σωρό ευθύνες και να πονάς παντού.. Πόσοι από εσάς εργάζονται?
                          Τώρα που βρέχει, θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι στον καναπέ, με κουβέρτα, αναμμένο τζάκυ και καλές ταινίες... Πού τέτοια τύχη!!!!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Δεν θα ήθελα με τίποτα να καταργηθεί αυτή η σελίδα! Έκανε πολύ κόπο η Λήδα για να τη φέρει μέχρι εδώ, είχε ένα σπουδαίο σκοπό, ο οποίος πέτυχε..της αξίζουν συγχαρητήρια! Αυτή μας έφερε να μιλάμε έτσι μεταξύ μας, εδώ.. Εγώ ήμουν πολύ άσχημα ψυχολογικά, όταν έμαθα για την ινομυαλγία και την αρθρίτιδα και όλα τα χάπια που έπρεπε να παίρνω... συν το ότι πονούσα πολύ, είχα μήνες να κοιμηθώ ή να σταματήσει για λίγο ο πόνος.. όταν άρχισα να επικοινωνώ με τη Λήδα και μετά με τους υπόλοιπους, ένιωσα πολύ καλύτερα. Με βοήθησε πάρα πολύ!! Την πρώτη φορά που μου απάντησε η Λήδα, ένιωθα τόσο μόνη πληγωμένη από τους γύρω μου και χαμένη, που έκλαψα... Δεν είμαι εναντίον Βασίλη, απλά εκτιμώ κάποια πράγματα..
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λέλα ...
                          Το κολύμπι είναι βαρετό όταν κάνεις πρωταθλητισμό ... όταν πονάς και νιώθεις κούραση τότε είναι ανάγκη.
                          Για τα γυναικολογικά θα σου πω το εξής δεν είχα ποτέ συναθλητρια ή μαθήτρια που να κόλλησε από πισίνα τίποτα ... αυτό που λες έχει να κάνει με τα αποδυτήρια και όχι με το νερό ... το ότι τώρα πια κάθε φορά που πας σε πισίνα κολλάς κάτι οφείλεται στο ότι οι μύκητες δεν πεθαίνουν ποτέ απλά κάθε φορά που βρήσκουν υγρασία και καλές συνθήκες ξανά πυκνώνουν.
                          εγώ έχω στο δέρμα μου και κάθε άνοιξη έχω τα ίδια ότι φάρμακα και να πάρω.

                          Λήδα ...
                          Απλά άκου το γιατρό σου ...

                          Χριστιάννα...
                          Ο λόγος που πρότεινα να πάμε σε ένα κανονικό φόρουμ είναι για να έχουμε καλύτερη επικοινωνία αν δεν πιστεύετε ότι είναι αναγκαίο δεν πάμε πουθενά ... απλά πιστεύω ότι το καλύτερο μέρος αυτής της σελίδας είναι αυτό εδώ που μιλάμε και βγάζουμε το πόνο μας παρά έξω αυτό θέλω να βελτιώσω ...
                          Εγώ δεν έχω καμία όρεξη να γράφω άρθρα και όλα αυτά που έχει κάνει η Λύδα και ούτε της ζήτησα να κλείσει τη σελίδα της ... ότι έχω στο μυαλό μου να γίνει περιλαμβάνει την Λύδα και όποιον άλλο νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει κάτι ...
                          Προσωπικά είμαι ευγνώμων απέναντί της και λέω καθάρα ότι αν δεν ήταν η σελίδα της θα ήμουν πολύ χειρότερα ... αυτός είναι και ο λόγος που πρότεινα κάτι καλύτερο ... δεν έχω κανένα άλλο λόγο.

                          Υ.Γ.
                          Ξέρω ότι είμαι λίγο υπερβολικά επικοινωνιακός αλλά μου έχει λήψει να μπορώ να μιλάω για το προβλημα μου χωρίς να ντρεπομαι ή φοβάμαι αν θα με καταλάβουν ... ότι θέλετε από μένα απλά πείτε το εγώ τώρα που μπορώ ότι μπορώ θα κάνω.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Βασίλη, μη με παρεξηγήσεις σε παρακαλώ... Ξέρω για πιο λόγο το κάνεις και σε καταλαβαίνω και την ανάγκη που νιώθεις να μιλήσεις και να εκφραστείς. Νομίζω αυτή η ανάγκη είναι κοινή σε όλους μας. Το ότι επικοινωνούμε και εκφραζόμαστε και λέμε αυτά που οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν ή που θεωρούν υπερβολή, αυτό είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία χωρίς χάπια.
                          Ξέρω τι θέλεις και γιατί. Συμφωνώ ότι αυτό το μέρος είναι το πιο χρήσιμο για όλους και μακάρι να μπορούσαμε να μιλήσουμε ακόμα πιο άνετα και μόνο μεταξύ μας. Προχώρα, καθόλου δεν είμαι εναντίον!!! Μ' αρέσει που λες ότι μπορείς να μιλάς χωρίς να ντρέπεσαι ή να φοβάσαι και που γνωρίζεις ότι μπορούν να σε καταλάβουν.. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό στον άνθρωπο? Και κακά τα ψέμματα, ακόμη και οι φίλοι μας ή οι στενοί μας άνθρωποι δεν μας καταλαβαίνουν. Έτσι δεν είναι? Δεν είσαι υπερβολικά επικοινωνιακός, μια χαρά είσαι.. Λοιπόν, σου ξαναλέω, μη με παρεξηγήσεις γι' αυτά που είπα, δεν είχα καθόλου κακό σκοπό. Ειλικρινά.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Και εγώ παιδιά αισθάνομαι πολύ καλύτερα από τότε που μιλάω μαζί σας. Ευχαριστώ το Θεό που υπάρχετε και σας που βρήκα!
                          ciao
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          που σας βρικα, ηθελα να πω.
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Και εγώ νιώθω το ίδιο γι' αυτό θέλω να ανταποδώσω το καλό που πήρα ... δεν παρεξήγησα τίποτα ... απλά σκέφτηκα ότι αφού πληρώνω που πληρώνω κάποια λεφτά για την παρτη μου και έχω τις γνώσεις γιατί μην βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ αυτή την προσπάθεια δίνοντας ένα καλύτερο περιβάλλον για επικοινωνία ... και δεν ήθελα με τίποτα να διμιουργήσω πρόβλημα ...
                          θα βρεθούμε κάποια στιγμή με την Λύδα αλλά και με όλους και όλες σας και θα τα πούμε από κοντά δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε άλλο με αυτά ...
                          Καληνύχτα και καλή ξεκούραση !!!
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Λήδα μου δεν σου έχω στείλει e-mail γιατί ο άντρας μου έχει δύσκολα ωράρια και δεν μου έχει δείξει ακόμη πως να στέλνω.Ναι οι μαχαιρίες είναι από το αυτοάνοσο,μοιάζει ο πόνος με της ΙΝΜ.Όλους τους πόνους μου τους έχω περάσει σχεδόν χωρίς καθόλου φάρμακα γιατί μάλλον επιδή ήμουν μικρή (14 χρονών) όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα (και 19χρονων η ΙΝΜ)αφού δεν έβρισκαν τι είχα και δεν είχα σημάδια κατάθλιψης δεν μου έδιναν φάρμακα,άλλωστε και για το αυτοάνοσο μου δεν έχουν φάρμακα,αντίθετα π.χ.για την ρευματ. αθρίτιδα,έτσι έμαθα να ζω με τους πόνους μου χωρίς φάρμακα,ώσπου διαπίστωσα ότι όταν δεν είχα άγχος ή κούραση ήμουν καλύτερα.Με την ΙΝΜ έμαθα να ζω,το άγχος μου προσπάθησα να νικήσω και έτσι κέρδισα μια καλύτερη ζωή με την ΙΝΜ.Δουλέυω και από όλες μου τις δουλείες έχω παραιτηθεί Ιανουάριο γιατί από το κρεβάτι δεν μπορείς να δουλέψεις,τεράστιο πρόβλημα η ανεργία και είχα τόσα όνειρα...Τώρα και σε αυτό το κομμάτι προσπαθώ να αλλάξω τρόπο σκέψης ή κατεύθυνση,δεν βρίσκεις ώμος έυκολα λύση όταν τρέχουν τα έξοδα και ήδη έχεις ακολούθησει μια επαγγελματική πορεία,πώς να τα παρατήσεις?Αλλά και μόνο με την ιδέα ότι θα χειροτερέψω πάλι λέω μια χαρά είναι η δουλίτσα που έχω που το μόνο θετικό της είναι η ηρεμία γιατι κατά τα άλλα ούτε φοιτήτρια δεν καταδεχόμουνα να δούλευα έτσι.Σας έπρηξα αλλά τα λέω για να τα ακούω μπας και το εμπεδώσω ότι πλέον μου είναι δύσκολο να δουλεύω όπως παλία με τοσο άγχος αλλά μου λείπει.ΤΈΛΟς η γκρίνια καλυνήχτα σε όλους!!!
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Βασίλη η κάποιο από σας παιδιά ,
                          έχει ακούσει για TRAINING AUTOGENO (ξέρω πως λέγεται μόνο στα ιταλικά αλλά στα αγγλικά δεν πρέπει α είναι πολύ διαφορετικό) . Είναι μια τεχνική χαλάρωση παρά πολύ καλή. Σε ένα cd υπάρχει μια πολύ χαλαρή φωνή η οποία καθώς είσαι ξαπλωμένο στο κρεβάτι, σου λέει (μένοντας ακίνητο) τι και πως να χαλαρώσεις από το σώμα σου. Ακόμα και πως να μειώσεις τους χτύπους της καρδιάς όταν έχεις ταχυκαρδία. Εμένα με βοηθάει στο ύπνο όταν έχω υπερένταση.

                          Ciao
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          *LELLA, εχω προσθεσει μια σελιδα για ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ... θα το βρω κι αυτο, να το βαλω
                          -----------------------------
                          *ΒΑΣΙΛΗ, καλα κανεις κ μιλας... κ ξερω οτι θες ο,τι καλυτερο
                          -----------------------------
                          *ΧΡΙΣΤΙΝΑ μου! εισαι γλυκυτατη!!!! αυτο ακριβως ηθελα κι εγω: "ψυχοθεραπεία χωρίς χάπια" απο ΕΜΕΝΑ που εχω περασει τη μοναξια της παθησης ηδη... το οτι δινω χωρις πληρωμη τις γνωσεις μου ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ κ της ευαισθησιας που ουτως η αλλως εχω. απλα κ εγω θα ηθελα να διαβαζονται αυτα που βαζω εδω κ να ακουω σχολια ... να μην πληρωνω αδικα την google. κριμα ειναι
                          -----------------------------
                          *ΕΛΕΝΗ μου οποτε μπορεσεις.. ειναι σιγουρα απογοητευτικο οταν εχεις αλλα σχεδια, μια απο τα ιδια...

                          τι εννοεις? "ΤΈΛΟς η γκρίνια καλυνήχτα σε όλους!!!"
                          Α να σου πω δεσποινις!!! (με ψευτικα νευρα:-)) εδω κι αν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να γκρινιαζεις! χαχα πες τα κοπελα μου, μα γι'αυτο ειμαι εγω εδω (και οι αλλοι...) φιλια πολλα
                          -----------------------------
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Βασίλη, δεν δημιούργησες κανένα πρόβλημα, έχεις δίκιο, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε άλλο.. Είμασταν πολύ καλά μέχρι τώρα και έτσι θα συνεχίσουμε... αλλάζουμε σελίδα..
                          Λήδα, κρίμα που δεν θα είμαι στη συνάντηση, αλλά ελπίζω να βρεθείτε όλοι οι υπόλοιποι που είστε κοντά..
                          Ελένη μου, μίλα άνετα κι μη σκέφτεσαι.. Είναι ωραίο να εκφράζουμε τους φόβους μας.. τους διώχνουμε, βγάζοντας τους προς τα έξω!!
                          Λήδα, μα εγώ είμαι η γλυκύτατη??? Ω, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!! :)))))
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Σήμερα διάβασα κάποια πράγματα για το dicetel ... τελικά είχα καταλάβει λάθος δεν είναι φυσικό προϊόν ... είναι σπασμολυτικό ... και άκρως εθιστικό από τι διάβασα ... το ξεκινάς με ένα χάπι και καταλήγεις να μην σου φτάνουν ούτε 3 σε λίγο καιρό ... οπότε λέω να πάω πάσσο σε αυτό ...
                          Πρέπει να είναι κάτι σαν το Cilortron για το στομάχι ... τέλος πάντων ευχαριτώ Μαρία που το ανέφερες.
                          Εχθές κατάφερα μετά από 1 μήνα πόνων και κούρασης να ευχαριστηθώ κολύμπι ... τι μαστούρα είναι αυτή παιδιά δεν ξέρετε τι χάνετε ...
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλησπέρα σε όλους!Αχ ευχαριστω πολύ για την κατανόηση.Μέχρι λίγα χρόνια δεν συζήταγα για το πρόβλημα μου,μόνο στους γονείς μου και στον άντρα μου,ακόμη και οι καλύτεροι μου φίλοι ήξεραν απλά πως κάπου πόναγα χωρίς λεπτομέριες,πλέον δεν μπορώ άλλο να το κρύβω,κουράστικα και δεν έχω λόγο να το κρύβω,αλλά όταν είσαι πιο μικρός αν πονάς ή άρρωστος είσαι ή παραπονίαρης και εγώ δεν ήθελα να είμαι τίποτα από τα δύο.Πλέον δεν με νοίαζει έχω συμβιβαστεί αλλά ακόμη νίωθω άσχημα άμα γκρινίαζω.Σας ευχαριστώ!
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Σήμερά ανακάλυψα ότι το έντερό μου δεν αντέχει το αλάτι ... όποτε τελικά τρώω κάτι αλμυρό μετά έχω τρομερά φουσκώματα ...
                          Κάλιο αργά παρά ποτε δεν λέγαν οι παλιοί ...
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας!Και εγω Ελενη το προβλημα μου το ελεγα στους γονεις στο αντρα μου κι στις φιλες μου αλλα βλεπω οτι τους κουραζε οποτε γκρινιαζα.Δεν καταλαβαινουν πολυ.Νομιζουν οτι ειμαι υπερβολικη.Τωρα τελευταια δεν διαμαρτυρομαι γιατι κουραστηκα να μην με καταλαβαινουν και ευτυχως βρηκα αυτο το blog της Ληδα και αισθανομαι οτι εχει ατομα που καταλαβαινουν.Οποτε με βλεπουν περιποιημενη και ετοιμη να παω για καφε νομιζουν οτι ειμαι εντελως καλα ενω η ψυχη μου μονο ξερει ποσο υποφερω.Καλο κουραγιο!
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Ελένη μου και εγώ σύμφωνο με την Χρυσούλα και οι δικοί μου είχαν κουραστεί, λέω είχαν επειδή τώρα πια δεν λέω τίποτα απλά το καταλαβαίνουνε όταν με βλέπουνε στο κρεβάτι διότι δεν έχουνε συνηθίσει να με βλέπουν εκεί, πάντα και με πόνου είμαι όρθια και κάτι κάνω, πρέπει να είμαι πολύ χαλιά για να είμαι στο κρεβάτι. Σήμερα και έκτες κουράστηκα πολύ και το απόγευμα πονούσα παντού (και λόγο καιρού) . Χάλια.!!! Με πείρε μια φίλη μου για να πάμε έξω το βράδυ, παιδία, δρεπομουνα να της πω ότι πονάω και δεν μπορώ. Έκανα μασάζ με ένα ειδικό μαξιλάρι που έχω, έκανα tens, έκανα ένα καυτό ντους (με βοηθάει πολύ ) και τα βγω και ο Θεός Βοηθός. Είμαι πολύ χαρούμενη που σε εσάς δεν χρειάζεται να κρύβομαι.
                          φιλακια
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λήδα μόλις διάβασα το άρθρο που έχεις αναρτήσει
                          "Φόβος+αγχος+Στρες+Πόνος= Πόνος" ...
                          Συγχώραμε αλλα αυτά που γράφει το άρθρο είναι εντελώς αναληθή και βλακώδη.
                          Πρόωτον ... το Αγχος και το Στρεςς είναι το ίδιο πράγμα απλά το ένα είναι στα ελληνικά και το άλλο στα αγγλικά ...
                          Δεύτερον ... οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν απόλυτο δίκιο απλά η φαρμοκοβιομηχανίες δεν έχουν πσοσοστά από τα γυμπναστήρια ...
                          Τρίτον δεν υπάρχει σωματομποιήμένος πόνος τουλάχιστον όχι με την εννοια που λένε ...
                          Τέταρτον το άγχος και όλη την χημική διεργασία μειώνει το πόνο απλά διαβάστε λίγο εργοφυσιολογία και θα καταλάβαιτε γιατί ...
                          Το πιο σωστό θα ήταν Πόνος = Αγχος ...
                          Και δεν ξέρω για σένα αλλά όλοι εδώ μέσα αυτό φωνάζουμε ότι δεν είμαστε τρελοί ούτε πονάμε επειδή έχουμε ψυχολογικά προβλήματα ... αλλά το αντίθετο για αυτό σε παρακαλώ αφαίρεσε αυτή την βλασφημια ή αλλιώς προπαγάνδα των φαρμακοβιομηχανιών ...
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Συγχωρέστε τα συντακτικά λάθη μου αλλά ξέχασα να το διορθώσω :-)
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          υπαρχουν και χιροτερα.....ΕΓΩ !!!!
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλησπέρα σε όλους!Βασίλη,όταν μου είπαν ότι έχω ΙΝΜ δεν θυμώμουν την πάθηση γιατί είμουν ψυχολογικά φορτισμένη.Όταν αποφάσισα να την βρω στο internet γιατί δεν ήθελα να πάρω τηλ.το γιατρό μου,μπήκα στο stress.gr,forum του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα. Εκεί δεν αναφέρονται στην ΙΝΜ γιατί είναι ρευματική πάθηση και όχι ψυχολογική.Στο άρθρο της Λήδας στη 2η παράγραφο λέει τα συμπτώμα ψυχοσωματικά του άγχους.Οταν τους έγραψα τα συμπτώματα μου, με παρέμπεψαν σε ρευματολόγο.Ο γιατρός μου,μου είχε διευκρινήσει ότι δεν χρειάζομαι ψυχολόγο και ψυχοφάρμακα,και ότι δεν έχω κατάθλιψη,αλλά ότι το άγχος μου με επιρρεάζει σωματικά μάλλον προκαλόντας μου ΙΝΜ.Αλλωστε και το αυτοάνοσο που έχω δεν ξέρουν από τι προέρχεται,ούτε θεραπεύεται,έχει πόνους και μπορεί να χάσω τα νεφρά μου,την καρδία ή τα πνευμόνια,και το μόνο που ξέρουν είναι ότι επιρρεάζεται από την στεναχώρια.Δεν ξέρουν αν προκαλείται από στεναχώρια αλλά σήγουρα επιρρεάζεται σε τεράστιο βαθμό.Τα αυτοάνοσα είναι επίσης από τις πιο σοβαρές παθήσεις σωματικές και όχι ψυχολογικές τους ανθρώπου.Για την ΙΝΜ ακόμη δεν ξέρουν πολλά όπως και για τα αυτοάνοσα αλλά ξέρουν ότι σίγουρα επιρεάζονται από το άγχος.Όντως βελτιώνοντας το άγχος μου,βελτίωσα την ΙΝΜ και το αυτοάνοσο μου,μετά από 5 χρόνια αγώνα,δεν την θεράπευσα,και η επόμενη φορά που με πίανουν φρικτοί πόνοι έιναι χειρότεροι από την προηγούμενη,αλλά στο μεσοδιάστημα ζω σχεδόν σαν φυσιολογικός άνθρωπος.Δεν ξέρω άν θεραπεύεται όπως λένε οι γιατροί,το αμφισβητώ.Αλλά σίγουρα δεν είμαστε ασθενείς με ψυχολογική πάθηση αλλά με ρευματολογική που επιρρεάζεται από το άγχος,τώρα εάν προέρχεται θα δείξει στο μέλλον είναι πολύ νωρίς ακόμη γιατί είναι πολύ νέα πάθηση.Επίσης βελτίωσα τον ύπνο μου και μείωσα το καθημερινό μου τρέξιμο,δεν ξέρω πιο έφτιαξε πιο.Για αυτούς τους λόγους δεν πέρνω αντικαταθλιπτικά,γιατί δεν έχω κατάθλιψη και δεν με βοηθούν στον ύπνο αφού είχα προβλήματα από μωρό,δεν είμαι άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα αλλά με πόνους.Ελπίζω να σε βοήθεισα λιγάκι,αυτή είναι η δική μου εμπειρία που για χρόνια με θεωρούσαν κατά φαντάσια ασθενή.Lella μου καλά έκανες και βγήκες έμενα με βοηθάει τουλάχιστον να ξεχνίεμαι για λιγάκι.Χρυσούλα συμφωνώ αυτό το blogs σωτήριο.Φιλάκια!!!
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Α για να μην με παρεξηγήσετε, εάν ο πόνος σας φέρνει άγχος όπως λέει ο Βασίλης πολύ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ και βέβαια ΛΟΓΙΚΟ να σας βοηθείσουν τα αντικαταθλιπτικά να ηρεμίσετε ή να κοιμηθήτε,αλλά όχι ότι θα θεραπεύσετε την ΙΝΜ αλλά την καταθλιψη που προκαλεί.Γιατί ναι ΠΟΝΟΣ=ΑΓΧΟς.Πάντα σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρίες.
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Ελένη μου δεν είπες τίποτα παραπάνω από τι υποστηρίζω και εγώ ... αρκεί όλοι να καταλάβουμε για ποιο λόγο κάνουμε τεστ κοπώσεως ... γιατί αν έχουμε πρόβλημα πρέπει να στρεσάρουμε την καρδιά μας για να το δείξει ... αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω και εγώ ...
                          Το στρεςς απλά επιδεινώνει το πόνο ή τα συμπτώματα από κάθε αρρώστια γιατί απλά κουράζει ή αλλιώς μεγιστοποιεί την ένταση σε όλο το σύστημα ...
                          Άλλο παράδειγμα το αυτοκίνητο έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να παρούσιασει ένα πρόβλημα όταν το οδηγάμε με μεγάλη ταχύτητα και όχι όταν καθόμαστε στα φανάρια ...
                          Συνεπώς η εξίσωση είναι ΠΟΝΟΣ = ΑΓΧΟΣ και όχι το ανάποδο όσο αφορά την αιτία ... όσο αφορά βέβαια την επιδείνωση μπορούμε να πούμε ότι ισχύει και το αντίθετο ... αν και αυτό παίζεται ... μπορώ να σου αποδείξω ότι υπάρχει στρες που απαλύνει το πόνο π.χ. το σεξ η γυμναστική, το κλάμα κλπ
                          Για όσους από εσάς θέλετε να ξεκολλήσετε από το έχω άγχος για αυτό νιώθω έτσι διαβάστε αυτή την έρευνα για το πόνο και τα trigger points και τι μπορούνε να προκάλέσουν σε εσωτερικά όργανα όπως στομάκι την καρδιά τα έντερα και θα καταλέβετε γιατί οι λέω όσα λέω ... και είμαι τόσο αντίθετως με την θεωρεία των ψυχιάτρων.

                          http://www.triggerpoints.net/
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Συγνώμη, αλλά διαφωνώ. Άγχος= πόνος.. και ξέρω τι λέω..
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Θα πω και εγώ τη γνώμη μου. Εγώ πιστεύω ότι ΠΟΝΟΣ = ΑΓΧΟΣ. Όταν άρχισανε οι πόνοι μου και οι γιατροί δεν ξέρανε γιατί πονάω, εκείνη η περίοδο είχα τη πρώτη μου χρήση πανικού. Από τότε που έχω ΙΝΜ, ειδικά στις χρήσεις μου, με παίρνει από κάτω. Σίγουρα ο άγχος σε όλες τις παθήσεις επιδεινώνει τα συμπτώματα. Μιλάμε για φαύλος κύκλος. Είναι όμως δύσκολο όταν πονάς να σκέφτεσαι θετικά, τουλάχιστο για μένα και το γεγονός ότι η ΙΝΜ είναι ακόμα μια πάθηση για την οποία δεν ξέρουνε πολλά και πάλι αυτό μου προκαλεί άγχος. Τότε ……..για μένα ισχύει το πόνος = άγχος. Δεν θεωρό ότι έχω κατάθλιψη. Προβλήματα και δυσκολίες έχουν όλοι οι άνθρωποι χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα αγχωθούν και θα πάθουν ΙΝΜ.
                          Φιλιά σε όλους
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Το άγχος είναι η παρατεταμένη διέγερση του μηχανισμού έκτατης ανάγκης του οργανισμού ... τουλάχιστον αυτό λέει η ιατρική ...
                          Αυτή η παράταση της διέγερσης το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι:
                          1. Κόπωση στο σύστημα και σαν αποτέλεσμα ενεργοποίηση άλλων μηχανισμών όπως η λιποθυμία και το αίσθημα εξάντλησης που σαν αποτέλεσμα έχουν να προστατεύσουν το σύστημα από την εξάντληση και το θάνατο ... (εργοφυσιολογία)
                          2. Την ανάδειξη προϋπαρχόντων παθολογικών προβλημάτων όπως καρδιολογικά ενδοκρινολογικά μυοσκελετικά κλπ. (αθλιτιατρική)

                          Ερώτηση ....
                          Μπορεί το άγχος να προκαλέσει βλάβη στο οργανισμό .... ΟΧΙ ... γιατι;
                          Γιατί είναι μία κατάσταση που προκαλεί ο ίδιος ο οργανισμός και αν δεν προϋπάρχει παθολογικό πρόβλημα ... έχει ο ίδιος μηχανισμούς για να το ελέγξει και το σταματήσει (βλέπε πυρετός) ... ποιες είναι αυτές ...
                          Το αίσθημα κόπωσης (μην ανεκτό στο σύγχρονο τρόπο ζωής που πρέπει να δουλεύει χειρότερα από σκλάβος)
                          Την απάθεια η μελαγχολία (οι τρελογιατροί το λένε κατάθληψη γιατί αυτό τους συμφέρει) ... βλέπετε δεν τους ενδιαφέρει το αίτιο του προβλήματος αλλά η καταστολή που θα την πληρώσεις κι όλας χρυσάφι είτε με φάρμακα είτε με ψυχοθεραπεία ... τα έζησα και τα δύο το μόνο που κάνανε ήταν να ελαφύνουν τις τσέπες μου.

                          Προσπαθήστε να βρείτε στο ιντερνετ ιατρικά πορίσματα με αποδείξεις που να λένε αυτό που λένε οι ψυχίατροι (δεν υπάρχουν)

                          Για όποιον ενδιαφέται έχω να του προτείνω ιατρικά βιβλία που λένε που λειτουργεί ο οργανισμός ... και όχι θεωρείες φαρμακοβιομηχανιών ...

                          Και κάτι άλλο η κρίση πανικού είναι νευρολογικό σύμτωμα όπως η ημικρανία και η επιληψία και όχι αποτέλεσμα του στρες όπως λανθασμένα προσπαθούν να μας πουν ... το γιατί αν θέλετε σας το λεώ να μην σας κουράζω άδικα.
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλησπέρα σας!Ελπίζω να είστε όλοι καλά.Εγώ όλη μέρα κοιμάμαι όρθια,πολύ κούραση χωρίς αιτία και έχω φάει του κόσμου τα γλυκά,κάπου εδώ μέσα δίαβασα ότι η ζάχαρη εξαντλεί το ανοσοποιητικό ισχύει?Γιατί εγώ όταν δεν αισθάνομαι καλά σωματικά θέλω απεγνωσμένα γλυκά ένω τον υπόλιπο καιρό δεν τα τρώω με τόση μανία.Φιλάκια!
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Καλησπέρα Ελένη! Ευχομαι περαστικά ...
                          Η τάση για γλυκά σημαίνει υπογλυκιαιμία ... είναι τάση του οργανισμού να βρει ενέργεια ... ή παρενέργεια των φαρμάκων ...
                          Πρόσεξε τώρα τι γίνεται υπάρχουν πολλών ειδών γλυκά ... η ζάχαρη είναι καθαρή γλυκόζη (δεν έχει καμία σχέση με το ανοσοποιητικό σύστημα) απλά επειδή αφομοιώνεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό και είναι πολύ καθαρή σαν υδατάνθρκας αναγκάζει το οργανισμό να παράξει ινσουλινη σε μεγάλες ποσότητες στην προσπαθεια του να ισοροπίσει τα επίπαιδα της στο αίμα με αποτέλεσμα μόλις φύγει από αυτό να αφήνει κυριολεκτικά το οργανισμό ξεκρέμαστο ...
                          Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις το μέλι που είναι εξίσου γλυκό στην γευση περιέχει όμως πολυσακχαρίτες που μεταβολίζονται σιγά σιγά μέσα στο οργανισμό χωρίς να του προκαλούν σοκ όπως η ζάχαρη ... θα σου δώσει ενέργεια χωρίς να νιώθεις ότι πεινάς σε λίγο.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΝΤΕ COPY-PASTE TO KEIMENO ΣΑΣ ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟ δε σημαινει αυτο που νομιζει ο κοσμος.. απλα οτι πολλες φορες καποιες παθησεις μπορει να ξεκινουν απο ψυχολ. αιτια αλλα στην ουσια, δεν σταματουν να υφιστανται οταν ηρεμησει ο ανθρωπ. βλ. αυτοανοσα οπως ρευματ. αρθριτιδα, θυρεοειδιτιδες κλπ.

                          Στην ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ομως, ο εγκεφαλος -λογω νευροενδικρονολογικης δυσλειτουργιας - ειναι ανικανος να εκκρινει αρκετες ορμονες (σεροτονινη/νορεπινεφρινη) ωστε να ανταπεξελθει στο στρες ειδικα στο χρονιο στρες (το οποιο καμια φορα δημιουργειται ως συνεπεια του χρονιου πονου και της ελλειψης κατανοησης), με αποτελεσμα να επιδεινωνονται τα συμπτωματα, δηλ ο ΠΟΝΟΣ!

                          Ερευνες που'χουν γινει αποδεικνυουν οτι Η ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ! Φυσικα μπορει να συνυπαρχει ή να δημιουργηθει απο τον συνεχιζομενο πονο κ την αλλαγη της ποιοτητας της ζωης.
                          http://www.webmd.com/depression/news/20031024/fibromyalgia-isnt-depression
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Η σεροτονίνη είναι νευροδιαβιβαστική ορμόνη του εντέρου και παράγεται εκεί και μόνο και πουθενά αλλού ... υπάρχει κατά 80% στο έντερο και κατά 20% όλο το υπόλοιπο σώμα ...
                          αποστολή της είναι ενεργοποιήση του σικωτιού για παραγωγή ινσουλίνης (εξού και τα κιλάκια όταν παίρνεις αντικατθληπτικά), την συστολή του περιφεριακού αρτηριακού συστήματος για να μαζευτεί το αίμα στα σπλάχνα με σκοπό την πέψη (εξού και τα προβλήματα στις αρτηρίες ... όπως αυξηση αρτηριακή πίεσης έφραγμα του μυοκαρδίου κλπ) ... τα συναισθήματα μας τα ελέγχει γιατί πρέπει να ετοιμάσει το οργανισμό για την διαδικασία της πέψης που απαιτεί πολύ ενέργεια (εξού και το αίσθημα αγαλίασης και χαλάρωσης)
                          Η νορεπινεφρίνη ή νοραδρεναλίνη όπως και η επινεφρίνη ή αδρεναλίνη παράγεται στα επινεφρίδια που είναι δίπλα στα νεφρά μας ... και αυτή νευροδιαβιβαστική ορμόνη που λειτουργεί ακυρωτικά στα συμπτώματα της επινεφρίνης ...
                          Σας θυμίζω ότι η επινεφρίνη αυξάνη την γλυκογονόλυση στο σικώτί και στους μύες για την παραγωγή ενέργειας και επίσης αυξάνει την διαβατότητα των ερεθισμάτων στις νευρικές απολύξεις για καλύτερη επικοινωνία του νευρικού συστήματος ...
                          Οπως καταλάβατε η υπερβολική παραγωγή και διάθεση σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους την μείωση της παραγώμενης ενέργειας στους ιστούς στη στένωηση των αγγείων, το κακό μεταβολισμό στο σικώτί, την κακή λειτουργία της καρδιάς ... σας θυμίζουν όλα αυτά κάτι; ναι είναι οι παρενέργειες των αντικαταθληπτικών ...
                          συνεπώς το ότι πονάμε ή ότι είμαστε κακοδιάθετοι δεν οφείλεται σε ορμόνες ούτε σε ελλειψή τους για αυτό και δεν έχει κανένα νόημα το χαπάκωμα πέρα από την κονόμα των φαρμακοποιών ...
                          αυτό που χρειάζόμαστε είναι περισσότερη κίνηση και κυκλοφορία του αίματος και αύξηση του αερόβιου μεταβολισμού ...

                          Όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στα βιβλία φυσιολογίας την Ιατρική Σχολής ...
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλησπέρα!Τι κάνετε?Ελπίζω να είστε καλά.Που χαθήκατε?Ευχαριστώ Βασίλη για τις πληροφορίες για τη ζαχαρίτσα,ευτηχώς σήμερα δεν είχα υπογλυκαιμία γιατί αλλίως τσάμπα η δίαιτα.Νομίζω πως ξεκινάει ένα πρόβλημα,και οι συνέπειες του είναι δυο διαφορετικά πράγματα.Άλλο πως ξεκίνησε η ΙΝΜ και άλλο πως θα ζήσουμε καλύτερα μαζί της.Υπάρχει μια ορμόνη η προλακτίνη την έχουν αυξημένη η γυναίκες κατά τον θυλασμό,χάρη σε αυτή παράγουν γάλα.Όμως μπορεί να αυξηθεί και σε μια γυναικά από άγχος και να κυνδινεύει να παράγει γάλα ή εάν βρεθεί στον οργανισμό σε ηψυλές τιμές φανερώνει όγκο στο κεφάλι.Τι σχέσει έχει η παραγωγή γάλακτος,με το άγχος και τον όγκο?Θέλω να πω ότι οι ορμόνες δεν υπάρχουν στον οργανισμό μόνο για ένα πράγμα.Την Σεροτινίνη την θεωρούν υπεύθυνη για την κατάθλιψη άσχετα αν αποστολή της είναι το συκώτι.Βέβαια αυτή η συζήτηση μάλλον το πως ξεκίνησε η ΙΝΜ εξυπηρετεί.Γιατί κατά την γνώμη μου δεν πονάμε γιατί έχουμε άγχος,αλλά το άγχος αυξάνει τον πόνο μας.Τώρα αν η ΙΝΜ ξεκίνησε από κάποια βλάβη που προήλθε από το άγχος δεν μπορούμε να το αποκλίσουμε,αλλά πλέον η βλάβη υπάρχει,πως θα τι διορθώσουμε ή θα τη βελτιώσουμε είναι άλλο θέμα, με γυμναστική,με λιγότερο άγχος,με φάρμακα?Εγώ αισθάνομαι καλύτερα με λιγότερο άγχος,με τη γυμναστική δεν έχω δει διαφορά,πήγαινα κολυμβητήριο απλά ξεπιανόμουνα λίγο αλλά και πάλι πονούσα+ πολύ κούραση.Ο γιατρός μου λέει να χάσω κιλά,όταν είχα 20 κιλά λιγότερο από σήμερα πονούσα το διπλό.Μήπως είναι όλα συμπτώσεις? Αλλόν τον βοηθάει η γυμναστική,άλλον η έλλειψη άγχους, άλλον ο καλός ύπνος έαν υπάρχει, άλλον τα φαρμακάκια.Σκοπός είναι καθένας να λέει τι γνώμη του μήπως βοηθείσει κάποιον άλλο,γιατί ομοφωνία δεν βλέπω.Μήπως το μυστικό είναι κάπου αλλού?Πάντως εμένα ότν μου ξεκίνησε η ΙΝΜ έιχα ήδη αυτοάνοσο άρα ίσως ήδη προδιάθεση,πολύ άγχος και πειρά 27 κιλά χωρις καμία υπερβολή σε 1,5 μήνα,μου είπε τότε ο ενδοκρινολόγος ότι τα έπεξαν οι ορμόνες μου,αλλά επανήλθαν στα ίσια τους μόνες τους,άντε βγάλε άκρη μέχρι τότε δεν είχα παχύνει ποτέ στη ζωή μου ούτε είχα πάρει φάρμακα.Όλα έτσι ξαφνικά...
                          Ο χρήστης κερασια είπε…
                          Καλημέρα αγόρια και κορίτσια! δεν θυμάμαι αν έχω συστηθεί εδώ άλλη φορα αλλα ευκαιρία να το κανω. Εγω ειμαι 40 τωρα και πονάω απο τα 29 μου περασα ακριβως οτι περάσατε και εσεις λαθος διαγνωσεις ψυχοφάρμακα επισκεψεις σε ψυχολογους ασκήσεις γυμναστήρια γιατροσόφια εναλλακτικές θεραπείες τα πάντα ολα που λεμε! σας διαβάζω εδω και βλεπω τις αγωνιες σας μεσα απο τις δικες μου. Παιδιά μονο τα φάρμακα μας βοηθάνε και η ψυχραιμία! Θετική σκέψη πάων απο όλο και δεν ειναι κακό να ειμαστε καποιες μέρες στο κρεββάτι και κυριως δεν ειναι κακο να πουμε οτι πονάμε σήμερα ή δεν έχουμε κέφι. Είναι δικαιώμα μας :)
                          Ο πόνος μας ειναι προειδοποίηση οτι κάτι δεν κάναμε καλά? ναι ισως να ειναι αυτο δεν κοιμομαστε δεν χαλαρώνουμε δεν κάνουμε γυμναστική/πισίνα δεν τρεφόμαστε οπως πρέπει παντως κάτι δεν κάνουμε σωστά? και εμενα με ενοχλει το αλάτι και η ζάχαρη ποιος ειναι ομως τοσο δυνατός ωστε να τα αποφεύγει πάντα??? κανεις ! εχουμε δικαιώμα στην παρασπονδία παιδιά κουράγιο κανεις δεν είναι τέλειος! Υπομονή και επιμονή !
                          θέλω να σας γνωρίσω όλους αν είναι δυνατόν! χάρηκα που σας βρήκα και διαβάζω μεσα απο εσας ότι συμβαίνει σε μενα. Την μέρα που το έμαθα για την ΙΝΜ νόμιζα ήμουν μόνη και έψαχνα τρόπους να επικοινωνήσω με καποιους. Στο εξωτερικό Αμερική και Αγγλία που έκανα καποιες επαφές παλιότερα πληροφορήθηκα ότι οι ασθενείς με ΙΝΜ παίρνουν άδεια απο την δουλειά τους και επίδομα!!! Στην ελλάδα ειμαστε ακόμα πίσω αλλα αν δεν παλέψουμε ποτε δεν θα κερδίσουμε τίποτα ...σωστά?!
                          ειμαι ανοιχτή λοιπον να συμμετέχω σε πρωτοβουλίες δημοσιοποίησης και ενημέρωσης και προσέλκυσης και αλλων .... :)
                          Λοιπον δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με εμενα τα ξέρετε ήδη όλοι και πολυ καλά μάλιστα!
                          εύχομαι να συναντηθούμε σύντομα και να ανταλλάξουμε απόψεις και κυρίως να μοιραστουμε τα προβλήματα μας . Φιλιά σε όλους και καλά χριστούγεννα να έχουμε
                          Μελίνα
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΒΑΣΙΛΗ δες εδω - ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ Η ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ!
                          ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Serotonin in Fibromyalgia and Chronic Fatigue Syndrome
                          Serotonin Dysregulation: Symptoms & Treatment Options
                          No neurotransmitter acts alone. They all work together in a complex web of activity that scientists are really just beginning to understand. Still, experts have been able to associate different neurotransmitter imbalances with certain conditions and symptoms and find some ways to help boost or decrease activity.

                          Serotonin activity takes place in several areas of your brain, and even elsewhere around the body (where it acts as a hormone). Those different areas of your brain use serotonin differently, and they also contain several different kids of receptors that also influence how serotonin is used.

                          Low serotonin levels are associated with many physical and psychological symptoms. Examples of physical symptoms include:

                          Fatigue in spite of adequate rest
                          Disturbed sleep
                          Changes in appetite
                          Hot flushes and temperature changes
                          Headaches
                          Examples of psychological symptoms include:

                          Changes in libido
                          Mood disturbances
                          Depression
                          Irritability

                          By Adrienne Dellwo, About.com Guide
                          Updated October 07, 2009 -
                          About.com Health's Disease and Condition content is reviewed by the Medical Review Board

                          ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, πολύ καλό το άρθρο!!
                          Μελίνα, καλωσόρισες.. Ελένη, Συμφωνώ με όσα γράφεις..
                          Υπομονή και θετική σκέψη!! Lella, τι γίνεσαι?
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          εχεις δικιο ΕΛΕΝΗ μου!
                          ισως σε σενα να'ναι δευτεροπαθης η ινομυαλγια.

                          Βασιλη κ εσυ εχεις δικιο κι εγω.. νομιζω..τελοσπαντων ο,τι βοηθα τον καθενα μας.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΜΕΛΙΝΑ γεια σου! ειδες ολοι τα ιδια περναμε δυστυχως, κ δε φταιμε εμεις γι'αυτο. σιγουρα η γυμναστικη+καλος υπνος ειναι σημαντικος αλλα πως?

                          ΔΕΣ ΕΔΩ:

                          Δυσλειτουργία σε τμήμα του εγκεφάλου μπορεί να ερμηνεύσει μερικά από τα συμπτώματα του συνδρόμου της ινομυαλγίας, γράφουν ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Rheumatology. Ο δρ Yasser Emad από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν εξέταση φασματοσκοπίας μαγνητικού συντονισμού πρωτονίων (MRI) για να εξετάσουν τη λειτουργία του ιππόκαμπου σε 15 ασθενείς με σύνδρομο ινομυαλγίας και σε 10 υγιείς γυναίκες, οι οποίες ήταν της ίδιας ηλικίας με τους ασθενείς.

                          Ο ιππόκαμπος βρίσκεται βαθιά στο μπροστινό τμήμα του εγκεφάλου και θεωρείται ο «ρυθμιστής» των συγκινήσεων και της μνήμης

                          ΚΑΙ ΕΔΩ:
                          http://www.inomyalgia.com/2009/11/blog-post_2092.html

                          ΕΚΤΟΣ SITE:

                          http://www.ere.gr/_magazines/1t_01_02_03_2008/1.pdf
                          http://www.ere.gr/_magazines/3t_07_08_09_2007/04.pdf
                          http://www.ere.gr/_magazines/1t_01_02_03_2008/2.pdf


                          ΘΕΝΚΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Μου!

                          LELLA
                          - BRAVO ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ! ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ,ΕΓΩ ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λήδα μου ... ο κάθένας βλέπει να πράγματα μέσα από το δικό τυ πρίσμα ... αυτό που προσπαθώ να πω με όσα γράφω είναι ότι όλα αυτά είναι μόνο Θεωρείες γιατί γι' αυτό πρόκειται τίποτα δεν έχει αποδειχθεί πουθενά ...
                          Έχω πάει σε δύο νοσοκομεία και τρεις μικροβιολόγους ζητώντας να μου μετρήσουν τα επίπαιδα σεροτονίνης στο αίμα μου ... όλοι μου απάντησαν το ίδιο ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ... τότε τους λέω πως βγαίνουν όλες αυτές οι θεωρείες και συμπεράσματα ... η απάντηση ήταν αφοπλιστική ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ...
                          Αυτό που αντιμάχομαι δεν είναι ένας τρόπος που βρέθηκε για να ζήσουμε καλύτερα αλλά η εκμετάλευση των ανθρώπων από της φαρμακοβιομηχανίες ...
                          Στο εξωτερικό έχει γίνει χαμός με αυτό το θέμα ...
                          Εγώ δεν είδα καμία καλυτέρευση όσο αφορά την αίσθηση του πόνου με τα αντικαθληπτικά ... το μόνο που άλλαξε ήταν ο τρόπος που το εξέφραζα ... πράγμα που δεν βοήθησε πουθενά εκτός βέβαια στο ότι όι άλλοι χαίρονταν όταν τους έλεγα ότι πεθαίνω από τον πόνο γελόντας αντί κλαίγοντας ...
                          Αν δεις τους κινδύνους από το σύνδρομο της σεροτονίνης που κανένα ΜΜΕ και κανένας γιατρός δεν σου λέει θα καταλάβεις ότι δεν αξίζει ...
                          Θα σου αναφέρω μερικές από τις "ωραίες" πτυχές των αντικαταθληπτικών ...
                          1. Παίρνεις βάρος
                          2. Ανικανότητα στους άνδρες και ψυχρότητα στις γυναίκες ... στους άνδρες μάλιστα προκαλούν και γυναικομαστία και υπερπλασία του προστάτη
                          3. Σκοτώνουν το σικώτι εγώ έφτασα τις τρασναμινάσες μου σε 4πλάσια επίπαιδα από το φυσιολογικό
                          4. Ψύχωση ... τον γνώρισα και αυτό σε μία κοπέλα η οποία τα έπερνε χρόνια ... εκεί ήταν που τα έπαιξα
                          5. Η απάθεια ... σου φαίνονται όλα ωραία με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι είναι σωστό και τι λάθος (μόνο αφού τα κόψεις καταλαβαίνεις τι μαλακίες έκανες)

                          Αυτό αντιμάχομαι εγώ και τίποτα άλλο ... το πως θέλει ο καθένας να ζήσει την ζωή του και το πόνο του δεν είναι θέμα προς συζήτηση ... η φυσιολογία η εργοφυσιολογία και η ανατομία όμως είναι ...

                          Υ.Γ.
                          θέλω να ζητήσω συγνώμη για τον υπερβάλοντα ζήλο μου, αλλά είδα τόσά πράγματα τα τελευταία χρόνια και έζησα απίστευτες καταστάσεις που με κάναν πραγματικά άλλο άνθρωπο.
                          Ο χρήστης Μελίνα είπε…
                          Λήδα σε ευχαριστώ για την ενημέρωση ήδη εχω καταλάβει πως κατι δεν παει καλα με την προσοχή ... λετε να τα χάνω?? χαχα Κανω πολλα εχω ευθύνες τρεχω οπως όλοι μας . παιδιά κουράγιο :)
                          παντως θα ήθελα εδω να συμφωνήσω με τον Βασίλη όσο αναφορά τα αντικαθλιπτικά ουτε εμενα θα έλεγα με βοήθησαν τόσο αν και οι γιατροι με διαβεβαίωναν ότι πήγαινα καλύτερα εξαιτίας αυτων.έχω διαβάσει τις παρενέργειες που αναγράφονται και νομίζω όχι τυχαία ειναι γραμμένες εκει και επίσης σε βάθος χρόνου δεν ξέρουμε τι άλλο προκαλούν! εγω τα έκοψα σταδιακά άρχισα να ισορροπώ να ξεφουσκώνω να μην χάνω μαλλιά και κυρίως να μην έχω να παιρνω άλλο ενα χάπι και να αγχώνομαι!
                          είπα στο γιατρο οτι έμαθα να ζω με αυτο: με τους πόνους και το μόνο που θέλω ειναι να μην έχω εξάρσεις! Επίσης τώρα που δεν παίρνω νιώθω πιο ικανή καιεπέστρεψε και η διάθεση μου για ερωτική προσέγγιση κάτι που δεν είχα πριν και βλέπω τα πράγματα της ζωης μου με άλλο ματι.... δεν ξέρω αν σας βοηθώ απλά ήθελα να σας πω και εγώ τη γνώμη μου! Η καλυτερη γιατρεια νομίζω ειναι να μιλάμε και να μοιραζόμαστε... φιλια
                          Μελίνα
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Γεια σας!Καλοσώρησες Μελίνα,όσο για αν έχουμε δικαίωμα στην παρασπονδία και βέβαια έχουμε,εγώ κάθε μέρα κόβω το τσιγάρο χι!χι!
                          Βασίλη πες τη γνώμη σου χωρίς τύχεις και χωρίς να ζητάς συγνώμη,για αυτο το λόγο φτίαχτηκε το forum, να λέμε όσα δεν μπορούσαμε να πούμε μέχρι σήμερα δίκιο ή άδικο και αν έχουμε,συμφωνούμε ή διαφωνούμε,δεν σημαίνει ότι πρέπει να απολογούμαστε για τις απόψεις μας,αυτό άλλωστε το κάναμε τόσο καιρό.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          μωρε κ εγω παχυνα.. κ υπηρχε προβλημα με θεματα προσωπικα.. αλλα σε μικρη δοσολογια σε ΜΕΝΑ προσωπικα με εσωσαν χωρις το trittico που δεν ειναι εθιστικο στη δοση που το παιρνω.. δεν κοιμαμαι.. καθολου. σιγουρα οι τρανσαμινασες ειναι ενα θεμα.. τελοσπαντων κ εσυ εχεις περασει πολλα.. ειναι απαραδεκτο το πως σου φερθηκαν . ολοι ετσι ειμαστε νομιζω
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Λήδα μου δεν μπορείς να πεις.Άργησα να σου γράψω,αλλά ολόκληρη έκθεση σου έστειλα,είχα τον ασταμάτητο χι!χι!Ελπίζω να μην σε κούρασα με την πολυγραφία μου.
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Οφείλω να ομολογήσω ότι πρώτη φορά βγάζω τόσο έντονα την αντιφαρμακοιατρική μου ψύχωση και η αντιμετώπιση είναι τόσο γλυκιά ...
                          Συνήθως με αντιμετωπίζουν σαν εξωγήινο ...

                          Μελίνα καλώς ήλθες !!!
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Παιδιά καλησπέρα,
                          για το θέμα του άγχους που συζητάτε,απο την εμπειρία μου εγώ νοιώθω χειρότερα οταν πειέζομαι λίγο περισσότερο απο όσο μπορώ η οταν στεναχωριέμαι για κάτι.
                          Και όταν λέω λίγο περισσότερο ,εννοώ πολύ λιγότερο απο παλιότερα που ήμουν καλά.Δηλαδή παλιότερα δούλευα πολύ έντονα και έκανα και πολλά άλλα πράγματα(φίλους στο σπίτι,μαγειρέματα,γυμναστική )και είχα τα παιδιά μικρά.
                          Τώρα είναι αδύνατο να λειτουργώ με αυτούς τους ρυθμούς.
                          Για το κολύμπι που λες Λέλλεα μου εμένα είναι το μόνο πράγμα που με ανακουφίζει,οχι όμως στη θάλασσα.Το καλοκαίρι που κολυμπούσα και ηταν λίγο κρύο το νερό ένοιωθα χερότερα.Πρέπει να κολυμπάς σε θερμαινόμενη πισίνα.
                          Μελίνα είσαι καινούργια ;καλοσόρισες.
                          Κια εγώ παιδιά το βλέπω αυτό που γίνεται μεταξύ μας καλύτερο και απο κρούπ θέραπη και χαίρομαι που μπορώ να μιλώ μαζί σας και να ξέρω οτι με νοιώθετε.Λιδάκι μου να είσαι καλά για αυτό!!!Φιλιά σε όλους,

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Μελίνα...Κερασιά είπε…
                          Καλημέρα και πάλι, σας ευχαριστώ για την υποδοχή!
                          Δεν ειμαι τόσο καινούργια Σούζη ας πούμε βρήκα το site λίγο μετά την πρώτης σας συνάντηση :)
                          Και εγώ ειμαι λίγο διστακτική με την πισίνα δηλαδή φοβάμαι τους μύκητες, για την θάλασσα παιδια δεν το συζητώ,εννώ μου αρεσει τρελά το κολύμπι, το καλοκαίρι πέρασα ενα δράμα! Οταν γύρισα πήγα στο γιατρο και σχεδόν έκλαιγα δεν περίμενα ποτε να μου κάνει τόσο κακο το νερό! το ζεστο όμως με ανακουφίζει και το δέχομαι ευχάριστα όπως και ολα τα ζεστά επιθέματα! Αλλά το κυριότερο παιδια νομίζω είναι ο έλεγχος και η διαχείρηση του άγχους μας του στρές και γενικά της ψυχραιμίας που διαθέτουμε μπροστά στα θέματα της ζωής μας.
                          Ενα αλλο θέμα που θέλω να θίξω είναι η εξής απλή ερώτηση : πινετε coca cola??? καιαν ναι πόσο???
                          εχω παρατηρήσει ότι εμενα με ενοχλει στους πόνους δηλαδή εννώ την θέλω για το στομάχι μου απο την αλλη νομιζω κάνει πολύ κακο! επίσης γνωστοι και οσους ρωτάω που έχουν ΙΝΜ έπιναν ή πίνουν αρκετά απο αυτο το αναψυκτικό! αυτα!
                          φιλια για τώρα
                          Μελίνα
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα Μελίνα και στους υπόλοιπους.Και εγώ έπινα πολύ coca-cola πριν ανακαλύψω ότι έχω ινμ..Τώρα με το πρήξιμο στην κοιλιά πίνω λίγο!Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.Έχει κανείς άλλος πρόβλημα με τις έντονες μυρωδιές?Εδώ και μερικά χρόνια δεν μπορώ να ανεχτώ τις πολύ έντονες μυρωδιές π.χ. χλωρίνη,νέφτι,άρωμα βαφής,πετρέλαιο, βενζίνη κ.α.Αυτό δεν το έιχα παλιά.Ενώ πριν έβαφα τα μαλλιά μου άνετα μια μέρα μετά από βάψιμο στα μαλλιά μου πήγα στο νοσοκομείο με έντονο κρούψιμο αλλά δεν μου βρήκαν τίποτα.Δεν έχω αναπνευστικό πρόβλημα από τους πνεύμονες μόνο αλλεργική ρινίτιδα.Αλλά δεν δικαιολογεί τόση απέχθεια στις άσχημες μυρωδιές.Αυτά.Έχει κανείς άλλος τέτοια συμπτώματα ? Φιλιά . Τατιάνα
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Μελίνα ...
                          Η κοκα-κόλα περιέχει καφεϊνη ... με ότι αυτό συνεπάγεται για το νευρομυϊκό σύστημα
                          Μύκητες από χλωριωμένη (αθλητική) πισίνα δεν παίζει να κολλήσεις από ξενοδοχείο ναι εκεί μάλιστα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ... περιτό να σου πω ότι η θάλασσα έχει μεγαλύτερο μολυσματικό φόρτο από τι η αθλητική πισίνα ...

                          Τατάνια ...
                          Μία από τα ίδια με τις μυρωδιές ... ο νευρολόγος μου είπε ότι αυτό οφείλεται στο ότι το κέντρο του εγκεφάλου μου ελέγχει τον μυϊκό τόνο αλλά και πόνο είναι το ίδιο που ελέγχει και την όσφρηση ... για αυτό και το πρώτο σύμπτωμα του Parkison είναι η ευαίσθητη μύτη ...
                          Είναι αυτά που πριν μερικά χρόνια αμαθείς γιατροί ονόμαζαν ψυχοσωματικά ...
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Μελινα γεια σου.. μπραβο που μιλησες κι ας εκανες λιγο παραπανω καιρο. κ εγω δεν αντεχω με τιποτα το νερο της θαλασσας μονο το ζεστο!
                          η coca cola εμενα δε με πειραζει, αλλα μια απο τις κοπελες που γνωρισα ειχε μεγαλο θεμα! κοψ'την αν δεν σου παει.
                          ΤΑΤΙΑΝΑ ναι στα εντερα το ανθρακικο δεν βοηθαει. Λογικο με τις μυρωδιες...κ εγω τρελαινομαι ειδικα με τσιγαρο+ασχημες μυρωδιες.

                          Η ευαισθησια σε μυρωδιες ειναι ενα απο τα συμπτωματα που μπορει καποιος με ΙΝΜ να εχει. Ειναι φυσιολογικο. μην ανησυχεις.

                          http://www.inomyalgia.com/2009/05/2007.html
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Βασιλη απλα ας μην πορωνομαστε αρκετα τραβαμε ουτως η αλλως... ας μην το κανουμε ιδιαιτερα ιατρικο το chat αυτο μεταξυ μας. Να λεμε απλα τη γνωμη μας κ ισως καποιες συμβουλες.. αλλα ειμαστε κ ολοι διαφορετικοι.

                          ΣΟΥΖΗ μου σ'ευχαριστω πολυ ! Εισαι πιο μακρια αλλα ταυτοχρονως και πιο κοντα μου!
                          Ο χρήστης Μελίνα...Κερασιά είπε…
                          Βασιλη σκεφτομαι σοβαρα να παω πισίνα ειναι και το πρωτο που μου είπε ο γιατρος να κανω και ολο φοβαμαι να παω ασε που ζω κοντα σε κολυμβητήριο και ειναι κριμα να χανω την ευκαιρια!
                          την coca cola την έκοψα παιδια και απο τοτε ειμαι κατι σαν τους αντικαπνιστες για αυτην χαχαχα
                          παιδια μην πίνετεεεεεεεε απο αυτο το αναψυκτικο!!!
                          επίσης με τις μυρωδιες το εχω και εγω δεν αντεχω πια ουτε τα φαγητα που τσιγγαρίζονται εκτος αυτων που ανέφερες Τατιάνα...:) μόνο το τσιγαρο δεν με ενοχλει χιχι για αυτο και καπνιζω ακομα...κατι που επίσης δεν ειναι καλο αλλα ειπαμε κανεις δεν ειναι τελειος..
                          παω να καπνισω τελικα με αυτα και με τα αλλα :P:P
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          καπνιζεις ενω σε ενοχλουν οι μυρωδιες? πως γινεται αυτο? ο,τι σε βοηθαει ειπαμε.. λιγα λιγα τα προβληματα αρκετα στερουμαστε. καλα να'μαστε
                          Ο χρήστης Μελίνα...Κερασιά είπε…
                          ναι καπνίζω και οταν λεω με ενοχλουν νομιζω τελικα οτι εχω γινει και πιο ευαισθητη με τις μυρωδιες, παντα ήμουν περιεργη , ηθελα να μυρίζω ωραια εγω τα ρουχα ο χώρος αλλα τωρα ειμαι πιο ευαισθητη! το τσιγαρο ειναι κατι που δεν προσπαθω να κόψω αλλα παντα εχω ανοιχτα παράθυρα. :)======~~~~~
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας !Και εγω δυστυχως δεν μπορω να πινω κοκα κολα με ενοχλει πολυ.Καμια φορα πινω αλλα μετα δεν ειμαι πολυ καλα,οσο για τις μυρωδιες με ενοχλουν και αυτες παρα πολυ.ΟιΕντονες μυρωδιες οπως το τσιγαρο η χλωρινη.Θελω να βαψω τους τοιχους του σπιτιου και δυστυχως δεν μπορω να φερω μπογιατζη.Σκεφτομαι να προσπαθησω το καλοκαιρι και να φοραω μασκα.Τι να κανω!Εγω παιδια επειδη ειμαι απο Ροδο το καλοκαιρι πηγαινω θαλασσα αλλα δεν κολυμπαω πολυ γιατι κουραζομαι ευκολα και νοιωθω την πλατη να ποναει πιο πολυ ,γιαυτο και εγω ξαπλωνω σε στρωμα θαλλασης και την απολαυμβανω.Bye!!
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλησπέρα,
                          εγώ δεν πίνω συνήθως αναψυκτικά αν πιώ όμως καμιά φορά άσπρο αναξυκτικό φουσκώνω πολύ.
                          Εκείνο που με ενοχλεί πολύ είναι τα κρύα άκρα.Μπορεί να είμαι ξαπλωμένη για αρκετές ώρες και τα πόδια μου να είναι παγωμένα σαν να έχει σταματήσει η κυκλοφορία΄. Το έχετε και εσείς αυτό;
                          Για το εμβόλιο η ρευματολόγος μου είπε οτι δεν είναι απολύτως απαραίτητο να το κάνω αλλά αν κυκλοφορώ μέσα σε κόσμο η αν έχω παιδιά στο σχολείο να το κάνω(η μικρή μου κόρη είναι στο γυμνάσιο)
                          Εσείς θα το κανετε;(εκτός απο την Λήδα που το έκανε ήδη)
                          καλό βράδυ
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας παιδιά,
                          Μου λείψατε……..είχα κάποιες δουλείες αυτές τις μέρες. Γεια σου Christiana μου, εδώ είμαι . Καλωσορίσατε στις καινούριες κοπελιές!!!!!

                          Βασίλη πολλά που λες είναι σωστά κατά την γνώμη μου. Σε κανένα δεν αρέσουν τα φάρμακα. Σκέψου ότι εγώ κοιμόμουνα με ένα φλιτζάνι χαμομήλι. Το θέμα ήταν ότι ο ύπνος μου δεν ήταν καλό (και ακόμα δεν είναι). Σε ρωτάω ωμός πες μου πιο φάρμακο δεν κάνει καλό σε κάτι και κακό σε κάτι άλλο. Ακόμα και οι βιταμίνες πειράζουν το συκώτι. Υπάρχει φάρμακο που δεν πειράζει το συκώτι. Ακόμα και το Depon έχει παρενέργειες. Ακόμα αυτά που τρώμε είναι γεμάτα φυτοφάρμακα, ακόμα αυτό που αναπνέουμε είναι δηλητήριο και λιπών……..ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?????
                          Συγνώμη, αλλά και εμένα δεν μου αρέσουν τα φάρμακα και έχω τσαντιστεί που πρέπει να τα παρω!!!!
                          Η σεροτονινη και γενικά τα ψυχοφάρμακα τα μισώ, αλλά δυστυχώς , με βοηθάει στους πόνους και δεν νομίζω να μου κάνει πιο κακό από τα VOLTAREN ενέσεις που έκανα μόνη μου μπροστά από ένα καθρέφτης όταν από τους πόνους (στη πλάτη και στο διάφραγμα)δεν μπορούσα ούτε να αναπνεύσω.

                          Την ΙΝΜ με βρήκε όταν ήμουνα 40 χρονών, τελείως ξαφνικά. Αυτό τι σημαίνει ότι ξαφνικά ο εγκέφαλο μου δυσλειτουργεί???? Γιατί ? Τι έπαθε!!!!
                          Η κοκακολα δεν μου αρέσει, τι πίνω μόνο όταν θέλω να ξυπνήσω!!!!!
                          Οι μυρωδιές : χλωρίνες, μπορείς, κτλ δεν μου αρέσουν αλλά αντέχω. Οι κολόνιες και τα αρώματα συνήθως μου αρέσουν πολύ!
                          Ciao α tutti
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Ξέσκασα να σας πω ότι και εγώ καπνίζω εάν και πολύ λίγο και πάντα έξω ποτέ μέσα.......δεν φαίνεται αλλά έχω και εγώ τα ελαττώματα μου .χιχιχι. Καλό ε???
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σου Lella ευτυχως και εμενα τα αρωματα δεν με ενοχλουν γιατι μου αρεσουν πολυ μονο τα πολυ βαρια και τα αποφευγω.Σουζη και εγω εχω παγωμενα ακρα οσες κουβερτες και να εχω παλι παγωμενα ειναι.Παντα ειναι παγωμενα δεν ξερω τι συμβαινει.Για το εμβολιο εγω φοβαμαι να το κανω αν και εγω εχω παιδι στο γυμνασιο.Φοβαμε τις παρενεργειες επειδη γενικα ειμαι ατυχη στη ζωη μου.Ακομη και στην γεννα μου επαθα εσωτερικη αιμορραγια και κοντεψα να πεθανω και εχω λιγο απογοητευτει.Γι αυτο και εμεινα με ενα παιδι.Καλο βραδυ!
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Για όσον αφορά το εμβόλιο, εγώ και η οικογένεια μου (1 άντρα + 3 παιδία+ μητέρα μου ) δεν θα το κάνουμε . Κόποι φίλοι μας γιατροί, λένε όχι . Άλλοι γιατροί, φαρμακοποιοί , που πάλι ξέρουμε, λένε και αυτή όχι διότι έχει δοκιμαστεί παρά πολύ λίγο και δεν ξέρουμε τις παρενέργειες. Επίσης λένε ότι η απλή γρίπη κάνει πολύ περισσότεροι θάνατοι από αυτή. Απλά λένε ότι πρόκειται ακόμα μια φορά, για μια κομπίνα των φαρμακευτικών εταιριών.
                          Δεν ξέρω. Πάντως εγώ φοβάμαι να την κάνω.
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλημέρα σε όλους!Έτσι,έτσι,καπνιστές ενωμένοι ποτέ διωγμένοι.Αχ αντικαπνιστές μην μας ξαναπείτε τις δυσάρεστες συνέπειες σας εκληπαρώ.Εμένα δεν με πειράζει η coca-cola, ούτε οι μυρωδιές,Σούζη και εγώ έχω παγωμένα άκρα,αλλά το χειρώτερο είναι εαν νίωσω να κρυώνω στον ύπνο μου,πονάω τρομερά σε όλο το σώμα,δεν μπορώ να κινηθώ ακόμη και να μιλήσω.Όχι εάν δεν έχω θέρμανση, εάν απλά ειναι π.χ.στους 19 βαθμούς.Γιαυτό εκτώς την πολύ ζέστη στο δωμάτιο κοιμάμαι με πουπουλένο πάπλωμα που είναι ελαφρί για το σώμα,γιατί όταν πονάω δεν αντέχω το βάρος από τις κουβέρτες και είναι πιο ζεστό.Καλά για το κρύο νερό ούτε συζήτηση, δεν το αντέχω.Στη θάλασσα κάνω πολλά μπάνια και για πολύ ώρα.Όμως πάντα ξαφνικά στα τέλη Αυγούστου συνήθως,μια ωραία μέρα όταν μπω στη θάλλασα νίωθω σαν να σηκώνω πυρετό,πονάω παντού,κρυώνω αφάνταστα και έτσι κάθε χρόνο καταλαβαίνω πως τελίωνουν τα μπανάκια και για αυτή τη χρονία.Το παθάινει άλλος αυτό?Το εμβόλιο δεν θα το κάνω,γιατί μάλλον την πέρασα το Σεπτέμβρη.Φιλάκια!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα!Πολύ καλές οι αναλύσεις του Βασίλη.Καλό είναι να ξέρουμε κάποια πράγματα περισσότερο σε ότι μας αφορά.Εγώ θέλω να ξέρω κάποια συμπτώματα που έχω και ένας γιατρός δεν μου τα εξήγεί ή δεν ξέρει να μου πει.Εξάλλου κανείς δεν κάνει τον γιατρό.Μόνο τις γνώσεις και εμπειρίες μας λέμε.Είναι τόσο πολλά τα συμπτώματα της ινμ δυστυχώς που απορώ τι πάθηση θεωρείται! Μόνο ρευματική? Εγώ πιστεύω ότι ειναι και νευρολογική , ψυχολογική , ρευματική και παθολογική.Εμένα βασικά μου την ανακάλυψε νευρολόγος αφού πήγα σε τόσους γιατρούς.Όλοι εσείς πάτε σε ρευματολόγο μόνο? Φιλιά. Τατιάνα.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Τατιανα, να σε ρωτήσω κάτι, ο νευρολόγος που πηγαίνεις, τι σου λέει? Σου φαίνεται να γνωρίζει καλά για την ινμ? Γιατί τελικά και εγώ δεν ξέρω ποιο γιατρό είναι ο καταλληλότερος γι’αυτή την πάθηση.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σου Lella.H γιατρός μου δεν μου λέει τίποτα για την πάθηση αυτή.Από την αρχή μου έδωσε τα εξής φάρμακα (cymbalta 60mg,xanax 0.25 και l-carnitine)και το όνομα της πάθησης μου το είπε μια μέρα αφού εγώ την ρώτησα!Μου είπε πάντως ότι πάσχει πολύς κόσμος στην περιοχή που μένω και σε όλες τις ηλικιες .Αυτοί τώρα δεν πονάνε μου έιπε.Ότι θα παίρνω για κάποιο χρόνο τα φάρμακα και όχι πάντα.Αυτά μου είπε. Εγώ είδα διαφορά και δεν έχω πάει αλλού μέχρι τώρα. Από Γενάρη που δεν θα έχω πολύ δουλεια στο γραφείο θα πάω και σε ρευματολόγο. Τατιάνα
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Ελένη, και εγώ κρυώνω πολύ όταν μπαίνω στην θάλασσα. Για αυτό μπαίνω σιγά ,σιγά . Κολυμπάω μάλιστα, αλλά μετά από λίγο με πονάνε οι ώμοι πολύ και φυσικά σταματάω. Λατρεύω την θάλασσα με ηρεμεί και με χαλαρώνει όταν είναι κρύα ώμος δεν μπορώ, αισθάνομαι τους μυς να γίνουν πέτρα και μετά πονάω πολύ. Ακόμα και το καλοκαίρι στο ντους που κάνω το νερό είναι καυτό. Από τι διαβάζω στα μηνύματα όλων τελικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι, σε όσοι έχουν ιμν, η ζέστη βοηθάει και το κρύο πονάει. Κάτι είναι και αυτό! Θα δεις ότι στο τέλος μόνοι μας θα βρούμε μια λύση.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Έλειψα λίγο και πόσα σχόλια διαβάζω!! Χαίρομαι να βλέπω πολλα από όλους..
                          Τις μυρωδιές, ιδίως τις βαριές, δεν τις αντέχω με τίποτα.. Όλοι με πειράζουν για την ευαίσθητη μου μύτη. Μυρίζω πράγματα που οι άλλοι δεν μυρίζουν.. Ούτε μυρωδιές βαριές απο φαγητά αντέχω.. ψάρι ας πούμε... ούτε βαριά αρώματα..
                          Το κρύο με πειράζει, ενώ η ζέστη με ανακουφίζει.. Χθές, είμουνα όλη μέρα στο κρεββάτι με πόνους σε όλο το σώμα, επειδή είχα κρυώσει λίγο... υπομονή παιδιά..
                          Εγώ έβλεπα νευρολόγο για ένα χρόνο, μου έδωσε xanax, κι άλλα φάρμακα, έκανα ένα σωρό εξετάσεις και αναλύσεις, ακόμα και μαγνητικό εγκεφάλου και δεν είχε ανακαλύψει την ινμ. Μόνη μου είχα την έμπνευση να πάω σε ρευματολόγο, και το ανακάλυψε αμέσως.. κι είχα πάει γιατί με το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, κατέληξα στις δύο το πρωϊ, στο νοσοκομείο από τους φρικτούς πόνους στα χέρια (δεν είχα πονέσει ξανά εκεί)...
                          Κι' εγώ φοβάμαι να κάνω το εμβόλιο, παρόλο που έχω παιδί στο δημοτικό και στο λύκειο.
                          Όταν καπνίζεις και σε ενοχλούν όλες οι μυρωδιές, σε ενοχλεί και αυτή από το τσιγάρο σου.. αλλά καπνίζεις... σωστα ??
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Παιδιά, με τα φάρμακα που παίρνετε, έχετε κι εσείς φούσκωμα στο στομάχι και κοιλιά?
                          Δεν εννοώ το φούσκωμα που ενοχλεί, εννοώ σαν να έχεις παχύνει από τη μια μέρα στην άλλη και ιδίως σε εκείνα τα σημεία..
                          Δεν ξέρω αν είναι από τα φάρμακα της ινμ ή της αρθρίτιδας..
                          Λήδα, πολύ ωραίο το άρθρο και τον πόνο στη μέση.
                          Εγώ έχω μετατόπιση δύο δίσκων στη μέση, οι οποίοι πιέζουν πολύ το νεύρο που καταλήγει μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών... έτσι νόμιζα ότι άρχισε ο πόνος, ο οποίος όμως με την ινμ, έχει γίνει μόνιμος και δεν με αφήνει να ησυχάσω ούτε να κοιμηθώ..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Σούζη, αυτό με τα κρύα άκρα... άσε το έχω κι' εγώ και πάντα το είχα... Μπορεί να μαι ώρες στο κρεββάτι και τα πόδια μου να ναι παγωμένα.. ήταν και τα χέρια μου το ίδιο, αλλά τελευταίως(θα γελάσετε) το παθαίνω και με τη μύτη μου... Παγώνει και με ενοχλεί πάρα πολύ.. γιατί αυτή δεν καλύπτεται!!!!!!!!!! άντε, να γελάσουμε λίγο... φιλιά..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, μόλις συνειδητοποίησα ότι έκλεισε ένας μήνας από τότε που σε(σας) βρήκα και μιλούμε..
                          Απολογισμός?? Με έχει βοηθήσει αφάνταστα..
                          Γι' αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Eννοειται οτι βοηθα το ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ!
                          δειτε εδω
                          Τα οφέλη της υδροθεραπείας / λουτροθεραπείας
                          http://www.inomyalgia.com/2009/08/blog-post_5080.html

                          κ εγω ποναω τρελα με το κρυο νερο,μαγκωνω ολοκληρη, γινονται οι μυς πετρα.
                          Και φυσικα τα ακρα μου κρυωνουν γενικα!

                          νομιζω οτι ειναι και νευρολογικη παθηση. κι εγω επισκεφτηκα νευρολογο, αλλα θεωρω τον ρευματολογο πιο ειδικο!
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Σε εμένα αγαπητή Τατιανα και φίλοι μου όλοι, σε όσους γιατρούς έχω πάει μου είπανε ότι η ινμ ποτέ’ δεν θα περάσει, ότι με το καιρό τα χειροτερεύει και τα φάρμακα πρέπει να τα Πάρο για ΠΑΝΤΑ!!! Δεν μου βρήκανε καμία άλλη ρευματολογική πάθηση. Έχω βέβαια HASIMOTO - δεν είναι βρισιά – είναι μια πάθηση του θυρεοειδούς αδένας όπου ο οργανισμός δεν αναγνωρίσει το θυρεοειδή σαν δικό του όργανο (self) και προσπαθεί να το καταστρέψει(no self). Οι ορμόνες Τ4 και Τ3 είναι ένταξη αλλά τα αντισώματα (κάτι ΑΘΑ ΑΤΑ κτλ) αυξημενα. Πως έγινε? Μου είπαν από το Τσερνομπίλ (Ρωσία).
                          Έτσι λιπών για πάντα saroten.

                          Γεια σου Ληδακη

                          Ciao
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλησπέρα,
                          Χριστιάνα μου μας έλειψες.Αυτό με την μύτη το έχω και εγώ και νόμιζα ήμουν η μόνη!!!
                          Ελένη, και δεν μπορώ τις κουβέρτες πονάω .
                          Και εγώ βλέπω ρευματολόγο,είχα δεί 3 νευρολόγους κανείς δεν έκανε σωστή διάγνωση.
                          Εγώ μάλλον θα το κάνω το εμβόλιο.
                          Δευτέρα πάω για διιθήσεις στον αυχένα ,με ανακουφίζουν για μερικούς μήνες!!!
                          Στις παλάμες και τα δάκτυλα πονάτε εσείς;εγώ πονάω ακόμη και οταν συκώνω ένα μπουκάλι νερό.

                          φιλιά

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Για όσους και όσες ενδιαφέρονται:

                          Επαναλαμβάνω το κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει
                          το πόνο
                          την θερμοκρασία
                          τον μυϊκό τόνο
                          και την αίσθηση την όσφρησης

                          είναι το ίδιο

                          είναι πολύ λογικό λοιπόν ότι τα παυσίπονα είναι ταυτόχρονα αντιπυρετικά αγγειοδιασταλτικά κλπ

                          για τις καπνίστριες ... το μονοξείδιο το άνθρακα μειώνει το οξυγόνο στο αίμα με αποτέλεσμα την μειώση του Ασβεστίου και φυσικά την μυοχαλάρωση ... είναι ευγερτικό όσο αφορά την συγγενεή μυοτονία (που έχω εγώ)
                          αλλά η νικοτίνη προκαλεί αγγειοσπούς αυξάνει το ψύχος στα άκρα προκαλεί μεγαλύτερο πόνο στους μυς λόγο μείωσεις του οξυγόνου στα κύταρα
                          ακριβώς την ίδια παρενέργεια έχει και η σεροτονίνη ... η μη ανοχή στο κρύο δεν είναι μόνο σύμπτωμα της ΙΝΜ αλλά και των φαρμάκων για αυτήν ...
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Μία διόρθωση η μείωση του οξυγόνου επιφέρει αύξηση του ασβεστίου και μυοχαλάρωση ..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Εγώ Lella έχω υποθυρεοειδισμό περίπου 12 χρόνια.Ενώ το ήξερα δεν έκανα τις απαραίτητες εξτάσεις κάθε χρόνο και δεν έπαιρνα όπως πρέπει το χάπι της θυροξίνης.Δεν σπουδαιολόγησα την πάθηση αυτή μέχρι που έφτασα στην ινμ.Ετσι είχα αρύθμιστο θυρεοειδή πολύ καιρό.Η γιατρός μου μου είπε ότι αυτό που έχω μπορεί να οφείλεται και στον θυρεοειδή.Εσύ Lella τι είχες πρώτα από τα δύο? Τατιάνα
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας.Εγω παιδια υποψιαστηκα οτι εχω ινομυαλγια μονη μου.Θα σας πω πως.Παθαινα κρισεις πανικου και πηγα σε νευρολογο ο οποιος μου εδωσε αντικαταθλιπτικα και ενω του ειπα οτι εχω πονους στην πλατη μου ειπε οτι ειναι απο την καταθλιψη.Βλεποντας στην τηλεοραση στις διαφημισεις το βιβλιο χρονιοι πονοι ΄΄μοντερνοι καιροι΄΄ το αγορασα και ειχε τα συμπτωματα μου στην ινομυαλγια.Ημουνα σχεδον σιγουρη οτι το ειχα και μου το επιβεβαιωσε ορθοπεδικος συην Αθηνα ο οποιος μου ειπε οτι ενας στο εκατομυριο μπορει να το παθει.Δυστυχως απογοητευτηκα τοτε.Τωρα πια συμβιβαστηκα με το προβλημα και προσπαθω οσο μπορω να σκεφτομαι οτι θα περασει.
                          Ο χρήστης Τζοβάνα είπε…
                          Γεια σας με λένε Τζοβάνα, και μένω στην Ρόδο, εδώ και 6 χρόνια. (Αν και έχω ρίζες από Ρόδο, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στον Πειραιά). Μετά από 10ετή ταλαιπωρία με άσχετους γιατρούς. Κατέληξα σε ρευματολόγο, και εδώ και 6 μήνες γνωρίζω ότι πάσχω από ινομυαλγία. Η θεραπεία που παίρνω είναι τα "LADOSE" (1 την ημέρα). Στους 3 μήνες είδα μία μικρή καλυτερεύση, αλλά εδώ και 2 μήνες έχω πάλι υποτροπιάσει πολύ. Σήμερα που επισκέφθηκα τον γιατρό, μου είπε να παίρνω 2 χάπια την ημέρα, για ένα μήνα που θα ξαναγίνει η επόμενη συνάντηση. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που έχουν τόσα κοινά βιώματα με εμένα.
                          Χρυσούλα από Ρόδο ο γιατρός που πάω είναι ο Μανδρακός. Πρέπει να τον ξέρεις. Φυσικά εδώ στην Ρόδο έχουμε μόνο 3 ρευματολόγους. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Αν και ο συγκεκριμένος είναι γιατρός του Ι.Κ.Α με έχει προσεγγίσει ανθρώπινα. Προς το παρόν το μόνο ικανοποιητικό, στην περίπτωση μου, είναι ότι αρχίζω, μετά από τόσα χαμένα χρόνια, να μαθαίνω τι ακριβώς μου συμβαίνει, έτσι ώστε με υπομονή και επιμονή να βρω τον τρόπο να το χειριστώ. Να καταλάβω εγώ η ίδια τι με υποτροπιάζει και τι όχι.
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Εγώ είχα κρίσεις πανικού από τα 13 ... αφού με φλομώσαν με όλα τα παραμύθια πέρι ψυχοσωματικών φενομένων ... άρχισα να διαπιστώνω ότι αυτές τις κρίσεις τις είχα μόνο όταν πόναγα και δεν είχαν καμία σχέση με της ψυχοσυνθεσή μου τις λοιπές μπούρδες ... μάλιστα μερικές φορές γέλαγα ενώ ταυτόχρονα έτρεμα και είχα δύσπνοια ...
                          άλλο να σας το λέω κι άλλο να το βλεπεται΄...
                          Τα τελευταία 6 χρόνια είχα έρπυ ζωστήρα στο πόδι (πολύ πόνος παιδιά) και κρίσεις κάθε 2 ώρες ... περιττό να σας πω με τι με γεμίσανε ... όχι μόνο δε βοήθήσανε ... αλλά δυέλησαν όλο το νευρομυϊκό μου σύστημα ... αφού θεωρούσα μεγάλο κατώρθωμα αν πήγαινα τουαλέτα ... τέλος πάντων μόλις βγήκαν τα σπιράκια πήρα αντιβίωση ... ναι ναι αντιβίωση παρακαλώ ... και όλα περάσανε δια μαγείας ...
                          Τελικά κάθησα και διάβασα κάποια σοβαρά συγράμματα όπως και το βιβλιο ιατρικής του Χατζημηνα ... έφριξα με την αμάθεια των τρελογιατρών ... οι άνθρωποι τα έχουν πάρει πολύ χοντρά σας λέω ... κι ας φαίνομαι πορωμένος ... δεν φοβάμαι να το πω ... μακριά τους όσο μπορείτε
                          Το Lyrica ήταν η σωτηρία μου ... περιορίζει τον οξύ πόνο ... οπότε περιορίζει και όλα τα αλλα ...
                          Ο Βασιλόπουλος δεν μπορούσε να πιστέψει την ιστορία μου ειδικά όταν του είπα τι φάρμακα πήρα ο άνθρωπος τράβαγε τα μαλλιά του ...

                          Α και 8 ενέσεις στη κολοιά κάθε μήνα για 8 μήνες για να ηρεμίσει το νέυρο από τον έρπυ ...
                          Ο χρήστης Μελίνα ....κερασιά είπε…
                          Τζοβάννα καλωήρθες στην παρεα...

                          βασίλη...ο ερπης ποσο καιρο πήρες αντιβίωση για τον έρπη?? και βασικά αντιβίωση δεν επρεπε να παρεις εξ αρχής μιας και ειναι μικροβιο απο ότι ξερω!

                          Κορίτσια και εγω πήρα xanax και μου έφτιαξε τον υπνο μια και ξενύχτα με αυτο το παλιοτσιγαρο να ψάχνω πληροφορίες για το ενα ή το αλλο που τελικά δεν βοήθαγαν καθόλου να γνωρίζω... :)
                          οι γιατροι τοτε εβλεπα ορθοπεδικούς μου έλεγαν όταν ρωταγα για την πρισμενη κοιλιτσα μου ότι μαλλον εχω κατακράτηση υγρών...!!!
                          και απο την άλλη τι να πρωτοπούν οι γιατροι σε μας ή σε αλλους καμμια φορα βρίσκουν και τον μπελα τους! στο γυναικολόγο που το ειπα μου λεει: ινομυαλγία στον κόλπο!!!????
                          χαχαχα δεν ξαναπήγα φυσικά (γελάσατε??)
                          οι ψυχιατροι νευρολόγοι μονο φάρμακα μπορουν να δώσουν τελικα και ετσι το παλεύουν αυτοι είτε επιθετικα είτε αμυντικα.
                          και εμενα κανεις δεν μου ειπε θα σταματήσω το αγαπημένο lyrica αλλα προς το παρον δεν θέλω να το σταματησω ειναι το μόνο που δείχνει να κανει κατι σε μενα...
                          και βασικα ξερω τα παντα για τσιγαρο καμμια φορα ναι δεν αντεχω ουτε το δικο μου τσιγαρο να μυρίζω αλλα ειπαμε ενα ενα καθε φορά θα πετυχαίνουμε ....:))
                          εμενα εκεινο που με με ποναει καινουργιο ειναι τα δακτυλα των χεριών δεν μπορω να κρατιεμαι ας πουμε απο μια χειρολαβή στο λεωφορείο η να κραταω πολύ ώρα κάτι. ολα τα μαλάκα μορια πονάνε και επίσης με πονάνε τα δακτυλάκια των ποδιών μου αρέσουν τα τακούνια αλλα τα στερούμαι πια και συχνα με πονάνε και οι πατουσες και οι φτερνες, νομίζω κατι τετοιο περιγράφετε και εσεις?
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Η αντιβίωση κράτησε 15 ή 20 ημέρες δεν θυμάμαι ... δυστυχώς δεν μπορείς να πάρεις αν δεν βγούνε τα εξανθήματα στο δέρμα δεν έχει νόημα ... αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει ήταν μία σωστή διάγνωση και θεραπεία με κορτιζόνη όπως έγινε μετά έτσι ώστε να μην τρελαθώ από το πόνο 6 χρόνια και να μην με βγάζανε ψεύτη και κατα φαντασία ασθενή κάθε φορά που πόνοαγα φρικτά ...
                          Να σκεφτείς κάθε φορά που δεν μπορούσα να κατουρήσω από το πόνο μου πέρνανε σφυγμούς και πίεση για να δουνε άν πραγματικά πονάω ...
                          Προσπαθούσα να τους πω ότι έτσι δεν θα δουν τίποτα ήμουν αθλητής του water polo είχα απίστευτη καρδιοαναπνευστική αντοχή ... εδώ έπαιζα παιγνίδια με αξαρθωμένο ώμο ... τίποτα αυτοί εκεί στο κόλλημα τους ...
                          Όταν βγήκαν τα εξανθήματα κατέβασαν όλη μία μούρη ... ευχυχώς για αυτούς που δεν είχα άλλα χρήματα διαφορετικά θα τους κυνήγαγα δικαστικά ...
                          ----------------------
                          Θυμάστε στην Αμαλία εκείνη την κοπέλα που πόναγε 15 χρόνια από νευρομύωμα και τελικά έκανε μετάσταση στους πνεύμονες;
                          Κάτι τέτοιο πέρασα απλά εγώ έζησα ...
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Σπυριδούλα μου ,χρόνια πολλά για την γιορτή σου και οτι επιθυμείς(καιφυσικά λιγότερους πόνους!!!)

                          φιλιά
                          Σούζη
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας παιδιά,

                          Καλώς ήρθες Τζοβαννα!

                          Τατιανα μου, εγώ πρώτα ανακάλυψα το Hasimioto στο Θυρεοειδή και μετά από αρκετά χρόνια με βρήκε η ιμν.

                          Βασικά παιδιά μετά που γέννησα την μικρή μου κόρη, περίπου 1 χρόνο μετά ,στα 41 μου, πρώτη φορά στην ζωή μου με έπιασε σαν ουρολοίμωξη, μιλάμε για ένα φοβερό τσούξιμο και πόνο. Πήγα σε ουρολόγο διότι παρ’ολο την αντιβ. δεν μου περνούσε ο πόνο, έκανα κυστεογραφία (φρίκη….) δεν μου βρήκαν τίποτα, έκανα όλες της εξετάσεις γυναικ. μα και πάλι τίποτα, το πόνο στην περιοχή της κάτω κοιλιά και το τσούξιμο με πεθάνανε……ωμός τίποτα…..κάποια στιγμή κάνω το 15ο pap test μέσα σε 6 μήνες και κάποια κυτταρολογος μου λεει ότι εχω χλαμιδια……τι ηταν αυτό???…..δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε ……ο χαμός…..με ρωτάγανε εάν είχα πάει με ναρκομανής, η με Αλβανούς η εάν είχα σχέσεις του μια και έξω……. (έτσι χωρίς ντροπή και λίγο τακτ).Όλα αυτά σε εμένα που είχα 3 παιδιά, ένα σπίτι τεράστιο, μια δουλεία…..Σας ρωτάω πότε θα πήγαινα μ’αυτους ? Και να ήθελα δεν είχα το χρόνο.….Λιπών αφού δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά, τότε κατά τι γνώμη τους, με είχε κολλήσει ο άντρας μου……Άλλη τραγωδία…..Με ποια πήγε ? Πότε πήγε αφού είμαστε συνεχεία μαζί ?.......Τελικά ……δεν είχαμε χλαμιδια…..και το ανακαλύψαμε μετά από χιλιάδες εξετάσεις και βασανιστήρια και ο καημένος ο άντρας μου το εξετάζανε μπρος και πίσω και όταν τελείωνε η εξέταση ήταν όλο και πιο χλομός και νευριασμένος.
                          Πήγαμε και στη Ιταλια, μπήκα και βγήκα από διάφορα νοσοκομεία….στο
                          Σισμανογλειο με στείλανε σε ψυχίατρο…….Έκανα δεκάδες αξονικές και μαγνητικές
                          σε όλο το σώμα. Έκανα λαπαροσκόπηση στην Ιταλια για να δουν γιατί συνεχίζει και
                          πονάει η κοιλιά μου μετά από 3 χρόνια αντιβιώσεις( τις έχω πάρει όλες και από το
                          klarisid έπαθα και αλλεργικό shok και κόντεψα να μείνω) και εκεί παιδία ξύπνησα
                          από την νάρκωση με ένα φρικτό πόνο στο διάφραγμα έκανα υγρό πανό από το
                          συκώτι και αρχίσανε όλοι οι πόνοι…………..πολύ ταλαιπωρία, πολλές
                          προσβολές ,πολλά λεφτά (μέσα σε 5 χρόνια 12.000 εύρο)……Πάλη νοσοκομεία,
                          εξετάσεις, προσβολές, στεναχώριες (2-3 φορές μου είπανε ότι μάλλον έχω καρκίνο
                          στο έντερο, μια στο στομάχι, μια στο ενδομήτριο). Τι να πω ? Τι να πω για τα
                          κτήνη?! !
                          Δεν χάρηκα καθόλου τα πρώτα χρόνια της μικρή μου κόρη διότι έμπαινα και έβαινα
                          από τα νοσοκομεία. Το τελευταίο νοσοκ. ήτανε το Λαϊκό……….στο ρευματολογικό
                          με το Τζιουφας και το Μουτζοπουλος και όταν μου είπαν ότι έχω ιμν χάρηκα πολύ
                          διότι τελικά δεν ήμουνα τρελή.

                          Εγώ μισώ τους γιατρούς……και ακόμα και σήμερα κάθε φορά που πρέπει να πάω
                          σε γιατρό έστω και για απλά πράγματα, αρχίζω και τρέμω, δεν μπορώ να
                          ανασαίνω, αισθάνομαι σαν κάποιο με σφίγγει το λαιμό, μου έρχεται να κλαίω και να
                          ουρλιάζω.
                          Πιστεύω, πολύ ειλικρινά, που μου κάνανε πιο πολύ κακό, σωματικά και ψυχολογικά ,
                          οι γιατροί παρά η ιμν

                          Συγγνώμη εάν ήμουνα βαρεθεί………δεν θα ξαναγράψω τόσο πολύ.
                          ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ!!!!
                          Ciao




                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σου Τζοβανα.Τον γιατρο τον Μαντδρακο τον εχω ακουστα αλλα εγω πηγα σε γιατρο του τεβε.Βεβαια εμενα την διαγνωση για ινομυαλγια μου την εκανε ορθοπεδικος στην αθηνα στο ιατρικο κεντρο.Εδω στην Ροδο μου λεγανε ο νευρολογος οτι εχω καταθλιψη και ο ορθοπεδικος αυχενικο συνδρομο.Επαιρνα 3 χρονια αντικαταθλιπτικα και μετα τα σταματησα σταδιακα.Τωρα ειμαι σε μια φαση καλυτερη αλλα αν κουραζομαι η δεν κοιμαμαι καλα ποναω περισσοτερο.Εμενα τωρα με προβληματιζει που δεν μπορω να δουλεψω δυστυχως.Λελλα και Βασιλη περασατε καιεσεις πολλα.Και εγω εχω μισισει τους γιατρους και δεν θελω ουτε να τους βλεπω.Καλο βραδυ!
                          Ο χρήστης Μελίνα...κερασιά είπε…
                          Βασίλη Λέλλα και υπόλοιποι οσο διαβάζω τα ποστάκια σας συνειδητοποιω ότι πάντα καποιοι πέρασαν χειροτερα απο μενα γιατι εγω μόνο μια φορα πήρα φάρμακα που δεν ηταν κατάλληλα και πολλές φορες με ρώτησαν πράγματα που με έφερναν σε δυσκολη θέση! όμως θεωρώ ότι όλοι μας πάνω κάτω είμαστε σε καλό δρόμο πια και κυρίως δεν ειμαστε μόνοι μας κατι που είναι σημαντικό μια και κανεις απο το ευρυτερο κοινωνικό ή και οικογενειακο περιβάλλον δεν μπορει να καταλάβει τι περνάμε καποιες φορές μιας και εξωτερικά δεν δείχνουμε κάτι αλλα κατα βάθος "νοσούμε"...
                          σας στέλνω την ποιο μεγάλη μου αγκαλιά και την συμπαράστασή μου.
                          Λέλλα γραφε μας οσα μπορεις αλλωστε οι μικρες λεπτομερειες κανουν την διαφορά και μαθαίνουμε και εμεις κάτι που μπορει να μας βοηθήσει.
                          καλη κυριακη σε όλους

                          φιλια
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella, με όλα αυτά που έχεις περάσει, Χριστέ μου... Μη ξαναπείς ότι βαρεθήκαμε ή δεν θα ξαναγράψεις τόσα.... Πόσα έχεις περάσει κι εσύ!!!!
                          Νομίζω έχουμε όλοι λίγο πολύ τις ίδιες ιστορίες και σε καταλαβαίνουμε...
                          Χρυσούλα, με τα αντικαταθλιπτικά τα πέρασα κι εγώ.. Τα σταμάτησα αλλά τώρα νομίζω βρίσκομαι σε μια από τις χειρότερες μου φάσεις.. Όμως με τίποτα δεν τα ξαναπαίρνω.. Μακάρι να μπορούσα να σταματήσω κι αυτά που παίρνω τώρα. Αλλά πρέπει. Ιδίως για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα πριν προχωρήσει περισσότερο και μου δημιουργήσει εκτός από καταστροφή των αρθρώσεων και παραμόρφωση των άκρων.. Ε αυτό δεν θα το δεχτώ. Όσο για το lyrica,από τότε που το άρχισα είμαι λίγο καλύτερα και κοιμάμαι..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Χρυσούλα, πολλά κοινά βλέπω μαζί σου ή κάνω λάθος?
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Lella μου και βέβαια δεν μας κουράζεις άλλωστε και εγώ γράφω ατελείωτα.Εμείς δεν χρειαζόμαστε αντικαταθλιπτικά για την ΙΝΜ αλλά για να αντέξουμε τους γιατρούς.Σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ όταν είναι να πάω σε γιατρό μόνο τότε παθένω κατάθλιψη ολό τον άλλο καιρό και ας πονάω ψυχολογικά είμαι καλά γιατί έχω συμβηβαστεί.Γιαυτό πάω μια φορά το χρόνο για το αυτοάνοσο κυρίως αλλίως δεν θα πάταγα ποτέ να σου πω την αλήθεια μου.Ετσί και αλλίως το μόνο που μου λένε είναι να προσέχω την υγεία μου.Και εμένα ο Μουτσόπουλος μου την βρήκε την ΙΝΜ τώρα πάω στον Τσίουφα.Σπυρηδόυλα χρόνια πολλά και καλά!Φιλάκια!
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους Είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνετε και είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχετε στην ζωή μου. Ακόμα και όταν πονάω πολύ δεν στεναχωριέμαι πια γιατί ξέρω ότι μπορώ να μιλήσω και να πω πως αισθάνομαι σε εσάς . Ευχαριστώ!! Είστε το καλύτερο φάρμακο για μένα. Και φυσικά Θα είμαι ευγνώμον για πάντα στην Λήδα που με αυτό που έκανε άλλαξε την ζωή μου.
                          Ευχαριστώ Λήδα

                          Σπυρηδουλα, χρονια πολλα.

                          Καληνύχτα παιδία
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σου Χριστιανα και σε ολους.Συμφωνω μαζι σου εχουμε πολλα κοινα.Και εγω οταν σταματησα τα αντικαταθλιπτικα στην αρχη ενοιωθα χαλια και ψυχολογικα και σωματικα.Ενοιωθα την ελλειψη τους.Σιγα σιγα ομως συνιθησα και ειπα στον εαυτο μου οτι δεν τα χρειαζομαι.Προσπαθησα να βγαινω απο το σπιτι και να μην αγχωνομαι.Βεβαια παιρνω και εγω τα primperan για το στομαχι μου αλλα οχι καθε μερα.Εμενα παλια μου αρεσε πολυ η γυμναστικη και ειδικα το αερομπικ τωρα δυστυχως δεν μπορω να κανω καθολου ουτε διαδρομο που εχω και στο σπιτι.Οποτε εκανα πονουσα περισσοτερο και ειχα και ζαλαδες.Κατα τα αλλα ειμαι καλα!καλο βραδυ
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλημέρα σε όλους!Ελπίζω να είστε καλά,θέλω να γκρινίαξω λίγο.Με το ζόρι σηκώνομαι από το κρεβάτι μου και πάω για δουλεία.Πονάει το χέρι μου και τα γόνατα μου,και ενώ έχω καλή ψυχολογία όταν υποχρεώνομαι να κάνω κάτι με το ζόρι πέφτω πολύ.Και ναι το μόνο που θέλω είναι να λίωσω στον καναπέ μου.Φιλάκια!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλησπερα σε ολους,καλο κουραγιο και καλη δυναμη!Ολοι που εχουμε ινομυαλγια το εχουμε αναγκη γιατι κανουμε αγωνα,ο καθενας τον δικο του.Σας διαβαζω καιρο και ειπα να γραψω και εγω αν και δισταζα...
                          Εχω απορια αν σας συμβαινει και εσας κατι.Οταν λετε οτι εχετε ινομυαλγια σας κοιτανε περιεργα,σαν να ηρθατε απο αλλο πλανητη????Μου συμβαινει οταν παω για εξετασεις,στους γιατρους,με συναδελφους,φιλους και γνωστους.Τι φταιει?Ειδικα με τις ιατρικες υπηρεσιες με ενοχλει παρα πολυ αυτο,δεν θαπρεπε να ξερουν καποια πραγματα παραπανω?Μηπως να μη το λεμε καθολου τελικα?Ελεος!!!
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Ελένη μία από τα ίδια και εγώ ... προχθές που οδήγαγα με έπιασε ένα πόνος στου κοιλιακούς που δεν είχα δύναμη να αναπνεύσω ... είμαι μία στο κρεβάτι μία στο κομπιούτερ ...

                          Ανώνυμε φίλε ή φίλη (δεν γράφεις όνομα)
                          Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι: "ΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ;" εδώ δεν ξέρουν την τύφλα τους για πιο κοινές και διαδεδομένες καταστάσεις, δεν ξέρουν καν ανατομία οι πιο πολλοί ... το μόνο μάθημα που σίγουρα διάβασαν ήταν η φαρμακολογία βλέπεις εκεί είναι το χρήμα ... ποιος νοιάζεται τώρα πως δουλεύει ο μυς ... αυτό που μάθανε καλά είναι ότι η κονόμα είναι το παν και είναι στα φάρμακα ... τώρα αν εσύ αν θα γίνεις καλά ή πεθάνεις αυτά είναι λεπτομέριες ...

                          Ψάξε και βρες μόνη/ος σους τη λύση άστους αυτούς πες ότι δεν υπάρχουν τουλάχιστον το θέμα της ΙΝΜ ... ακόμα και κι αν βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει πάλι στα φάρμακα θα σε ρίξει οπότε ...

                          Κουράγιο!!!
                          Ο χρήστης Μελίνα...Κερασιά είπε…
                          Γεια σας και απο μενα! και εγω τα ιδια είμαι συν οτι με επιασε και η μεση μου οσφυαλγία απο την οδηγηση το σαββατο βεβαια οδηγησα πολλες ώρες , κατεληξα στο κρεβατι με θερμοφορα και εμπλαστρα!! ο καιρος χαλαει και μας επηρεάζει ! περαστικα στους γριπιασμενους Βασίλη, Ελένη, ανωνυμε, κουράγιο θα περάσει και αυτο.
                          θα ήθελα να σας ρωτήσω επίσης σχετικα και με αυτο το αρθρο που έχει η Λήδα εδω κροταθογναθικο σύνδρομο: νιώθετε σαν νευραλγία στα δοντια?? κατι σαν να υπαρχει στα ουλα??? πειτε μου σχετικα να έχετε και εσεις αυτο το αίσθημα!
                          ως τοτε φιλια
                          Μελίνα
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          + TZOBANA
                          γεια σου! καλωσηρθες στην παρεα μας.
                          το LADOSE μπορει να 'ναι εθιστικο δε θα το συμβουλευα για ινμ γιατι δεν κοιτας για καποιο εγκεκριμενο για ινμ φαρμακο? δες εδω...
                          http://www.inomyalgia.com/2009/06/lyrica.html

                          + ΤΑΤΙΑΝΑ, γιατι καλε αφησες τον θυρεοειδη σου αρρύθμιστο? αυτο ειναι πολυ επικινδυνο. εγω εχω Hashimoto απο τα 12 μου..κ τωρα που δεν ειναι καλα, επηρεαζει πολυ τους μυικους μου πονους. http://www.inomyalgia.com/2009/11/blog-post_12.html

                          +ΛΕΛΛΑ σου εγραψα στο αρθρο για τον θυρεοειδη. στο υποσχομαι ο Δρ. Βασιλοπουλος ειναι καταπληκτικος! τι εχεις περασει κι εσυ θεουλη μου?! αμαν πια. υπομονη λιγο ακομα. Γραφε οσο θες! αυτος ηταν ο σκοπος και χαιρομαι που με βρηκες και βρηκε ο ενας τον αλλον... ειμαστε ολοι μαζι!

                          + ΒΑΣΙΛΗ καλα κι εσυ τι εχεις περασει!!! απο παιδι κιολας. ολοι ιδιες ιστοριες εχουμε δυστυχως..

                          + ΧΡΥΣΟΥΛΑ μπραβο σου που το βρηκες μονη σου..κ εγω εψαχνα διαφορα.. ημουν κοντα , εψαχνα και για lyme.. και μετα βρηκα επιτελους εναν γιατρο που μου το βρηκε. Λογικο οτι οταν κουραζεσαι η δεν κοιμασαι καλα πονας περισσοτερο-φαυλος κυκλος ειναι

                          + ΣΟΥΖΗ πως πηγε η δυιθηση? πως εισαι?

                          + ΜΕΛΙΝΑ τα χερια μου κ μενα πονανα..δαχτυλα -εχεις δει αν εχεις καποια φλεγμονη? οχι διαφορ. παθηση αλλα εξτρα πονος που δεν οφειλεται στην ινμ.?

                          + ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ μου να'σαι καλα κοπελα μου!

                          +ΕΛΕΝΗ ! γεια σου υπομονη κοριτσι μου,φταιει κι ο καιρος πολυ.

                          και τωρα τα ΚΑΛΑ ΝΕΑ!
                          γεννησε η (διδυμη) αδερφουλα μου χθες εναν μπεμπη 2.800 κ ειμαι εξαντλημενη/πονεμενη! αλλα κ πολυ χαρουμενη και 2η φορα Θεια!!
                          εχουμε πολλη δουλιτσα οικογενειακως κ εγω με χερια-ποδια με σπασμους δεν εχω πολλες αντοχες... αλλα πηρα το δωρο μου απο τον Αγ. Βασιλη νωρις!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Αγαπητη/ε ανωνυμε!
                          μην δινεις λεπτομερειες απλα λεγε ινομυαλγια, δηλ . ρευματισμος που χτυπα τους μυς και οχι τις αρθρωσεις με πονο+κοπωση+διαταραχες υπνου. οι πιο πολλοι ειναι αδαεις.. μην τους αφηνεις να σε εκνευριζουν.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ααα...που εινα οι τροποι μου ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ελένη μου, τα ίδια ακριβώς νιώθω κι΄εγώ.. πρέπει όμως να δουλέψουμε, έτσι?
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα μου, χαίρομαι, να σας ζήσει το μωράκι!!!
                          Πράγματι, Χριστουγεννιάτικο ΔΏΡΟ!!! Άντε, καλές αντοχές..!!!
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Λήδα να το χαίρεστε το μωρό σας.
                          Φιλιά στη Μαριάννα και να της ζήσει.
                          Με την διίθιση ήμουνα χάλια χθές ,στο κρεβάτι όλη μέρα.
                          Σήμερα όμως πολύ καλύτερα. Θα ξαναπάω την Πέμπτη το πρωί.
                          Αγάπητε ανώνυμε καλώς όρισες στη παρέα μας.
                          Σε όλους συμβαίνει αυτό που λες.Ολοι νομίζουν οτι η ασθένεια αυτή είναι μόνο στο μυαλό μας.
                          Γι αυτό εδώ μοιραζόμαστε αυτά που νοιώθουμε, και καταλαβαίνουμε απόλυτα ο ένας τον άλλο.

                          Καλό βράδυ σε όλους,

                          Σούζη
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας σε ολους.Ληδα να σας ζησει το μωρακι!Πολυ ωραιο δωρο για τις γιορτες.Ανωνυμε καλως ορισες και εγω το ιδιο προβλημα εχω.Οπου λεω οτι ποναω και εχω ινομυαλγια με κοιτανε περιεργα.Απλα σταματησα πια να το λεω σε γνωστους και οταν δεν ειμαι καλα τους λεω οτι εχω πονοκεφαλο και δεν λεω λεπτομερειες.Οσο για τους γιατρους σταματησα να πηγαινω και βρηκα την ησυχια μου.Καλο βραδυ
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας παιδιά,
                          Και εγώ θα γκρινιάζω λίγο, με αυτό το καιρό, ποναωωωωωωω!!!! Ειδικά στο πρόσωπο. Αυτό ήταν!

                          Λήδα
                          Να σου ζήσει το μωράκι. Πραγματικά το πιο ωραίο δώρο για Χριστούγεννα.

                          Μελίνα
                          Δυστυχώς αυτό το πόνο στην γνάθο αυτές τις μέρες σε εμένα μου είναι πολύ έντονο. Όχι μόνο τα ούλα μα και το αυτί και την μια πλευρά του κεφαλιού με πονάνε πολύ.
                          Προσπαθώ να κάνω μόνη μου λίγο tens, λίγο μασάζ, λίγο Pensaid , λίγο θερμοφόρα και πολύ μασελακι……και depon. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μασήσω.

                          Καλωσόρισε ανώνυμο στην παρέα των εξωγήινων.
                          Έτσι αισθανόμουνα πάντα όταν έλεγα στους γιατρούς και σε όλο το κόσμο ότι έχω ινομυαλγια…..Γι’αυτό και σταμάτησα να το πω. Και συμφωνώ απόλυτα με το Βασίλη σκεπτικά με όσα είπε. Δεν είναι παρά μόνο η αλήθεια!

                          Διάβαζα στο ιταλικό site της ινομιαλγια , ότι πολύ ωφέλιμο , σε όσοι υποφέρουν από αυτή , είναι το μαγνήσιο διότι βοηθάει να χαλαρώσουν οι μυς. Παιδιά, ξέρετε τίποτα σκεπτικά με αυτό?

                          Περιμένοντας τον ήλιο, σας χαιρετώ και σας φιλώ όλους.

                          Ciao
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σας κι απο μένα!!Είχα καιρό να σας γράψω, λόγω μαθημάτων και πόνων...Αυτός ο καιρος...αντε να'ρθει ο ηλιος!!!

                          Ανωνυμε καλωσορισες κι απο μένα!Θα συμφωνησω με την Λελλα μας,κι εγω όταν δεν είμαι καλά, πλέον λέω έχω πονοκέφαλο, ελλειψη ύπνου ή τενοντίτιδα όταν αναγκάζομαι να δένω τον καρπό μου για να κάνω τις δουλειές μου. Μην κολλάς στους διάφορους...Αστους...

                          Λήδα, να σας ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας, να τον καμαρώσετε όπως επιθυμείτε, πάντα με υγεία και χαρά!

                          Απ'ότι βλέπω, όλοι πονάμε πιο πολύ τον τελευταίο καιρό, οπότε δεν αισθάνομαι μόνη...Ίσα ίσα από τότε που σας ανακάλυψα (και πάλι χίλια ευχαριστώ στη λήδα!! )έχω αρχίσει και το διασκεδάζω...Και, βέβαια, πάντα σκέφτομαι ότι, τουλάχιστον κατά τα άλλα, είμαι υγιής...Ευτυχώς η ινομυαλγία δεν σκοτώνει και έχω πάρει απόφαση, ότι εκτός από λίγη παραπάνω ξεκούραση, δεν πρόκειται να την αφήσω να μου στερήσει τη χαρά της ζωής...Έτσι δεν είναι?το ξέρω ότι ακούγεται παράξενο ή και χαζό, αλλά εγώ τώρα έχω αρχίσει και εκτιμάω τα πράγματα τελείως διαφορετικά από πριν και πλέον ευχαριστιέμαι το καθετί που κάνω, επειδή ΜΠΟΡΩ και το κάνω!!!

                          Keep walking παιδια...και θα'ρθουν καλύτερες μέρες!!
                          Φιλιά,Χριστίνα
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα παιδιά!Γεια σου Λήδα μου.Να σου ζήσει το ανηψάκι.Να είναι πάντα υγιές και ευτυχισμένο.Το ξέρω ότι είναι επικίνδυνο που παραμέλησα τον θυρεοειδή μου αλλά μου έτυχαν πολλά!!!!Καταρχήν είχα βαρεθεί τα νοσοκομεία γιατί επί τρία χρόνια πήγαινα καθημερινά τον πατέρα μου που είχε καρκίνο.Μετά που πέθανε μου στοίχησε πολύ γιατί είχε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα για να ζήσει.Άργησα να το ξεπεράσω και φυσικά παραμέλησα τον εαυτό μου μέχρι που έπαθα ινμ.Επίσης πρόσεχα παππού και γιαγιά ανάπηρη όταν η μητέρα μου δούλευε!Άσε που έχω απέχθεια στους γιατρούς γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου!Τέλος πάντων αυτά έχουν περάσει.Σημασία έχει το τώρα και το αύριο.Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και οι οικογένειες μας που μας στηρίζουν σε αυτόν τον γολγοθά που περνάμε!Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Τατιάνα.
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλημέρα!Λήδα μου εύχομαι καλότυχο το μωράκι σας!Ευχαριστώ παιδία για την κατανόηση.Σήμερα βγήκε λίγος ήλιος για παρηγορία.Πονάνε και εμένα τα ούλα μου χωρίς αιτία και πριν λίγες ημέρες μέσα στον ύπνο, δύο βράδια είχα φρικτούς πόνους στο αυτί, όχι στο τύμπανο όπως στην οτίτιδα αλλά εξωτερικά στο αυτί.Έκει πονάς και εσύ Lella και Μελίνα?
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Καλημέρα παιδιά,

                          Ελενίτσα μου και εμένα με πονάει το αυτί εξωτερικά και τα ούλα αλλά καταλαβαίνω ότι όλα αρχίζουν από την γνάθο. Σκέψου ότι αυτή την περίοδο με πονάει ακόμα και το δέρμα στην δεξιά πλευρά του προσώπου σαν να μου δώσανε μια μπουνιά. Για τα ούλα πήγα στο οδοντογιατρό και μου είπε ότι ούτε δόντι ούτε ούλο έχουνε πρόβλημα, και είπε επίσης, αυτό που ακούμε εμείς όλοι εδώ και χρόνια : ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝΕ.
                          Μετά από αυτό τι να του πεις ? Εγώ είμαι περίπτωση η εσύ είσαι …..bip….bip..bip και δεν ξέρεις τίποτε άλλο παρά να κλείσεις κάποια τερηδόνα. Μερικές φορές νευριάζω τόσο που θα μπορούσα να τους δείρω. Σίγουρα θα αισθανόμουνα πολύ καλύτερα και σωματικά και προπαντός ψυχολογικά .
                          Ciao
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella μου, πριν λίγες μέρες πονούσα κι εγώ το δέρμα στο πρόσωπο.. Την γνάθο πονούσα κι εγώ για πολλούς μήνες, δεν μπορούσα ούτε να φάω, αλλά πέρασε.. Βλέπετε, η ινμ κάνει βόλτα στο σώμα μας και κάθε φορά σταματά κι αλλού...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella μου, γιατί ψάχνεσαι σε άσχετους γιατρούς?
                          Αφού ξέρεις γιατί πονάς... Βρες ένα καλό γιατρό, ρευματολόγο, που να ξέρει τι του γίνεται και να σε καταλαβαίνει και μείνε εκεί.. Μη ξοδεύεσαι άδικα με άσχετους...χ
                          Εγώ σε κάθε ραντεβού μιλάμε μια ώρα με τη γιατρό μου.
                          Ο χρήστης Μελινα είπε…
                          Καλημερα κοριτσια και αγοριά! keep walking ναι αλλα πως!!!?? εγώ σήμερα νόμιζα πως δεν ποναω πουθενά και ομως (Ελένη )εχω παθει σαν νευρικο στα ούλα!!! τι εκνευριστικο! το αυτι μου όχι δεν ποναει ευτυχως οχι ακομα και ο ηλιος ειναι ηλιος με δόντια οποτε δεν με βοήθησε! κανονισα να παρω λιγες μέρες αδεια να κλαφτω σπιτι μου! αλλά εγω εκτος ΙΝΜ εχω και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης οπότε ειμαι σαν ξενυχτισμένη μόνιμα!
                          Λήδα να σου ζήσει το νέο μέλος να ειναι υγιη και καλότυχο!!!!
                          Λελλα ναι δειρε και κανεναν και απο μενα μια!! χαχαχα
                          Χριστίνα και εγώ μαζι σου και παρά τις αντιξοότητες εγω θα αντιστέκομαι σε ότι με ενοχλει!!!
                          αυτο το μασελάκι που λέτε μπορείτε να πειτε παλι λιγες πληροφορίες (αν ειναι δυνατόν)
                          thanks να προσέχετε και να ειστε στα ζεστα, φιλια Μελίνα
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          APISTEUTI ISTORIA KAI BLOG.DEITE

                          http://www.vasilisp.com/html/index.php?n=modules/articles&a=7&d=26

                          http://fakellaki.blogspot.com/
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας.Και εγω αυτες τις μερες ποναω περισσοτερο την πλατη.Λελλα και εγω ποναω παντα στην δεξια πλευρα του λαιμου εξωτερικα απλα προσπαθω να φοραω ζιβαγκο η να φοραω κασκολ και μου φευγει ο πονος.Χριστινα συμφωνω μαζι σου απο τοτε που επαθα ινομυαλγια βλεπω διαφορετικα τα πραγματα.Χαιρομαι το καθετι που κανω επειδη μπορω και το κανω.Απλα εχω μια απορια.Πως μπορειτε να δουλευετε εχοντας ινομυαλγια;Δουλευετε ολες;Γιατι εγω δισταζω να βρω δουλεια.Καλο βραδυ
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλησπέρα!!Χρυσούλα εγώ είμαι φοιτήτρια και πηγαίνω στη σχολή κάθε μέρα 8-5,εκτός Τρίτης που σχολάω στη 1. Και ξυπνάω νωρίς το πρωί για να διαβάσω.
                          Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι λίγο κουραστικό, αλλά τι να κάνω? Να αφήσω τα ονειρά μου για την ινομυαλγία? Εξάλλου και τις μέρες που κάθομαι στο κρεβάτι πάλι πονάω πολύ. Οπότε γιατί να μην κάνω κάτι δημιουργικό έστω και με πόνους?
                          Κατά τα άλλα μην ασχολείστε με τους διάφορους που δεν έχουν κατανόηση,γιατί απλώς σπαταλάτε πολύτιμες δυνάμεις, οι οποίες μας χρειάζονται για την καθημερινότητά μας!!
                          Φιλάκια πολλά!!!Και καλή δύναμη! Χριστίνα
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Χρυσούλα, όταν έχεις παιδιά και υποχρεώσεις, δουλεύεις μπορείς δεν μπορείς, τι να κάνεις?
                          Όσο για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Χριστίνα τα πράγματα, μπράβο της!!! Αλλά ξέρετε, πιστεύω ότι εξαρτάται και από την ηλικία που έχεις. Δεν είναι για όλους ίδια τα πράγματα.. Ούτε αντιδράς το ίδιο όταν είσαι φουλ ενέργεια, κάνεις τόσα, έχεις του κόσμου τις ευθύνες και ξαφνικά δεν μπορείς να ανταπεξέρθεις.. και όταν κυνδυνεύεις να χάσεις αυτά που τόσα χρόνια πάλευες και έφτισες αίμα να φτιάξεις.. ούτε μπορείς να τα παρατήσεις τόσο εύκολα.. Είναι μια συνεχής πάλη.. όταν το σώμα σου αρνείται να σε ακολουθήσει και όμως νιώθεις ότι έχεις τόσα να κάνεις...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Τατιάνα, ξαναδιαβάζοντας τα σχόλια σου, φαίνεται ότι πέρασες κι εσύ πολλά. Εγώ έχω καταλείξει στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν πάθει ινομυαλγία, έχουν περάσει πολλά, ένα μεγάλο άγχος και πολλή στενοχώρια... Γι' αυτό σε παρακαλώ, ασχέτως αν έχεις μισήσει τους γιατρούς, να φροντίζεις τον εαυτό σου και να παίρνεις τα φάρμακα που σε βοηθούν. Κι εγώ τα μισώ τα φάρμακα, αλλά δυστυχώς πρέπει..
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          http://podcast.cbc.ca/mp3/whitecoat_20091212_24417.mp3

                          Για όσους και όσες θέλετε να μαθετε τι γίνεται στο έξω κόσμο όσο αφορά την ιστορία με τα φάρμακα ... κατεβάστε και ακούστε το (είναι στα Αγγλικά)

                          Εχει δημοσιευθεί στο site της

                          National Fibromyalgia Association
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλημέρα σε όλους,
                          Χρυσούλλα μου εγώ σταμάτησα να δουλέυω μετά απο πολλά χρόνια γεμάτα ενέργεια κα πολλές δραστηριότητες. Δεν αντέχω άλλο να δουλεύω.
                          Βάβαια Χριστιάνα μου έχεις δίκιο και εσύ ,είναι δύσκολο οταν έχεις παιδιά.Τα δικά μου ευτυχώς είναι λίγο πιο μεγάλα!
                          Εξαρτάται και απο την ηλικία,εσείς τα πιο νέα παιδιά δεν μπορείτε να μην δημιουργήσετε αυτά που ονειρεύεστε.
                          Χριστίνα μου καλά κάνεις και το παλεύεις έστω και με πόνους. Δεν μπορείς να σφήσεις τα όνειρα σου, πρέπει να τα κυνηγήσεις.
                          Εγώ τώρα σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό με αλληλογραφία!!

                          φιλιά
                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα παιδιά!
                          Christiana μου σε ευχαριστώ για την κατανόηση.Μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό που λες.Όλοι έχουμε περάσει κάτι πριν πάθουμε ινμ.Θα προσέχω από δω και πέρα, δεν γίνεται αλλιώς.
                          Μελίνα μου ,θα ήθελα να σου προτείνω κάποιες βιταμίνες γιατί και γω έχω κάτι σαν χρόνια κόπωση με έντονη αδυναμία.Παίρνω VITAL PLUS Q10 μία κάθε μέρα και έχω δυναμώσει πολύ.Μου τις πρότεινε η γιατρός μου.Επίσης κάνω και λίγο διάδρομο όσο μπορώ.Πίστεψε με θα δεις διαφορά.Επίσης αν έχεις κράμπες δοκίμασε λίγη L-CARNITINE την μέρα που θα έχεις κράμπες.Ελπίζω να σε βοηθήσουν και σένα. Φιλάκια. Τατιάνα
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλημέρα!Και εγώ δουλέυω,δύσκολα είναι το χειμώνα το καλοκαίρι δεν με πειράζει αντέχω.Αν έχεις υποχρεώσεις ναι δεν μπορείς να κάνεις αλλίως όπως λέει η Christiana,όμως η αλήθεια είναι πως έχω αφήσει στην άκρη τα όνειρα μου γιατί δεν συμβάδιζαν με την ΙΝΜ. Τώρα προσπαθώ να βρω κάτι που να μπρορώ να τα συνδιάσω όλα ΙΝΜ,γνώσεις,χρήματα κτλ.Δύσκολα παιδία τα πράγματα,όμως το πρώτο που υπολογίζω είναι η ΙΝΜ,γιατί δεν αντέχω να ξανακατρακιλήσω,δυστηχώς για μας η υγεία θέλει θυσίες και η δουλεία επιρρεάζει την υγεία μας πολύ.Θα τη βρω τη λύση που θα μου πάει.
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Μπραβο σας ολες που προσπαθειτε και τα καταφερνετε στη δουλεια.Ειναι πολυ δυσκολο αλλα καλα κανετε και συνεχιζετε οσο μπορειτε.Εγω ειχα σταματησει να δουλευω οταν εκανα παιδι.Μετα οταν ητανε 4 χρονων επαθα την ινομυαλγια.Μεχρι να συνελθω και να ανακαλυψω τι εχω ,εχει μεγαλωσει το παιδι ειναι 13 και τωρα νοιωθω πολυ πονο και κουραση και καθολου αυτοπεποιθηση για να βρω δουλεια.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Σας καταλαβαίνω. Και τη Χρυσούλα και την Ελένη και τη Τατιάνα και όλες...
                          Σούζη ΜΠΡΑΒΟ!!!! Προχώρα...
                          Τατιάνα, επειδή έχω κι εγώ χρόνια κόπωση, παίρτω τις VITAL PLUS Q10 και πραγματικά με βοηθούν πολύ!!! Ειδίως εαν έχω αυξημένες υποχρεώσεις, με σώζει...
                          Λήδα, πολύ ωραίες οι αλλαγές... μ' αρέσει το χρώμα... πως είσα?
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          demi...ποναω αρκετα οπως ολοι,και απιστευτα κουρασμενη.. εξαντλημενη τοσο καιρο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ ΟΛΟΥΣ για τα καλα σας λογια για τον κουκλο ανηψουλη μου!!!
                          θα "ξαναμιλησουμε" αυριο,γιατι τα χερια μου δεν αντεχουν.
                          φιλια!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, μια απ' τα ίδια.. Πονάω πολύ παντού... κούραση, εξάντληση... κι έρχονται γιορτές... ποιος θα αντέξει???
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          A, ξέχασα, πολύ ωραία η χριστουγεννιάτικη εικόνα του μπλοκ... πονάς, αλλά φαίνεται ότι δουλεύσεις..
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας παιδιά,
                          Χρυσούλα ,και εγώ σταμάτησα να δουλεύω όταν γεννήθηκε η μικρή μου κόρη, μετά από 2 χρόνια με έπιασαν οι πόνοι. Τώρα εάν έπρεπε να δουλεύω και να γυρίσω στο σπίτι να φροντίζω και το στρατό που με περιμένει δεν νομίζω ότι θα πονούσα πια διότι θα είχα αυτοκτονήσει (δεν ξεχνάμε ότι είμαι 49 χρόνων)..Γι’αυτό ένα μεγάλο συγχαρητήρια σε όσες από σας έχουνε οικογένεια, ιμν και δουλεύουνε..

                          Λήδα πολύ ωραία τα Χριστουγεννιάτικα.

                          Ανώνυμο
                          πράγματι τρομερή ιστορία το μόνο που έχω να πω είναι ότι εάν τόσοι καθηγητές δεν βρήκανε ένα όγκο από το MRI τι ελπίδα έχουμε εμείς?????

                          Κορίτσια λέτε να δοκιμάσω και εγώ το VITA PLUS μια που αισθάνομαι μονίμως κουρασμένη και νυστάζω συνεχεία χωρίς να μπορώ να κοιμηθώ ? Εγώ παίρνω την spirulina αλλά έχω την εντύπωση ότι μου φέρνει λίγο εκνευρισμό.

                          Φιλακια

                          Ciao
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σου Λήδα και στους υπόλοιπους.Έχεις τελειοποιήσει το site σου όχι μόνο σε εικόνα αλλά και σε περιεχόμενο.Χίλια Μπράβο σου!Το τι προσφέρεις σε όλους εμάς δεν το φαντάζεσαι.Ξέρεις τι σκέφτομαι συχνά;Ότι είσαι η πλέον αρμόδια να ξεκίνήσει μια προσπάθεια ώστε η ινμ να γίνει γνωστή πάθηση αλλά και να επιτύχουν κάποιοι από εμάς να δικαιωθούν με κάποιο τρόπο επειδή δεν μπορούν να εργαστούν.Ίσως ένα έγγραφο στην Υπουργό Υγείας,έγγραφο στα τηλεοπτικά μέσα να κάνουν εκπομπή με το θέμα της ινμ.Δεν ξέρω τι να πω.Nα τους ενημερώσουμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες? Να αναλάβει δικήγόρος? Απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι δεν μπορούν να εργαστούν λόγω ινμ έτσι απλά. Κάτι πρέπει να γίνει.Εσείς οι υπόλοιποι τι θα προτείνατε?

                          Lella μου και εγώ είχα υπνηλία και πρόβλημα ύπνου κάθε βράδυ.Αλλά οιVITAL PLUS Q10 κάθε πρωί μου δίνουν ενέργεια και μου φτιάχνουν και τη διάθεση.Βεβαίως να τις δοκιμάσεις.Εμένα μου τις πρότεινε γιατρός.Επίσης με τον ύπνο πάντα είχα πρόβλημα αλλά τώρα ο γιατρός μου δίνει ηρεμιστικό ΧΑΝΑΧ 0,25 για το βράδυ.Σπιρουλίνα δεν έχω δοκιμάσει εγώ.Τι ακριβώς είναι?Είναι καλή? Τα λέμε. Τατιάνα.
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλημέρα σε όλους!Τατίανα συμφωνώ.Είμαι 29 ετών εργάζομαι από 18 ετών και ενώ πάω καλύτερα όσο αφορά την ΙΝΜ,στα εργασιακά μου κάθε χρόνο και όλο δυσκολότερα.Η εργασία είναι ανάγκη και δικαίωμα όλων.Ο ΕΛΕΑΝΑ γνωρίζει την ΙΝΜ αλλά δεν έχει δικηγόρο,και αν δεν μπει στις καταστάσεις του κράτους δεν θα μας ξέρει κανείς.ΙΝΜ και εργασία τεράστιο πρόβλημα.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          να εισαι καλα ΤΑΤΙΑΝΑ μου και οι υπολοιπες ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...μπορει να ποναμε, αλλα τουλαχιστον ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ, περα απο τον ΠΟΝΟ μας, να ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΑΣΤΕ και κατι οπως τις γιορτες!

                          Υπαρχει ενας δικηγορος με ινμ που ειχε ερθει σε επαφη μαζι μου, ειναι στην Καβαλα μεν, αλλα ισως πρεπει να του ξαναμιλησω. Εκεινος ειχε κανει αρκετη δουλεια παλια με τον ENFA
                          δες -Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ινομυαλγία (ENFA)στα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ μου.

                          ΣΟΥΖΗ μου ελπιζω να'σαι καλυτερα. Εμενα, τα ποδια μου κανουν σπασμους...εχω ραντεβου με ρευματολογο στις 28.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΕΛΕΝΗ δες τον
                          Oδηγό του πολίτη με ρευματικά νοσήματα στα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (ΓΕΝΙΚΑ)
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella μου, πίστεψε με, είναι τόσο δύσκολο να εργάζεσαι και να έχεις να φροντίσεις ένα σπίτι κι ένα στρατό (όπως το λες είναι, γιατί έχω τρεις γιους κι ένα σύζυγο, δηλ. 4 παιδιά, που πράγματι, είναι στιγμές που η αυτοκτονία είναι κι΄αυτή μια λύση (αστειεύομαι φυσικά)...
                          Η αλήθεια είναι ότι οι vital plus q10, με βοηθούν πολύ, όπως και το xanax, για το άγχος που δεν μπορώ να διαχειριστώ πια, γιατί κανένας δεν καταλαβαίνει ότι οι αντοχές μου πια είναι σχεδόν μηδενικές και δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα πια.. απλά δεν έχω καθόλου δύναμη και ενέργεια...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ελένη, παραξενεύομαι που λες ότι τώρα είναι δύσκολο να δουλεύεις, ενώ το καλοκαίρι δεν σε πειράζει.. Εγώ το ίδιο νιώθω, άσχετα από τον καιρό, ήλιο ή βροχή... Το καλοκαίρι με ενοχλεί πολύ η ζέστη που δεν την αντέχω καθώς και η υγρασία. Προτιμώ το κρύο.. Και απ' ότι καταλαβαίνω, όλοι νιώθετε καλύτερα το καλοκαίρι.. αλλά έχουμε πολύ υγρασία εδώ..
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Πολυ ωραιο το blog σου ληδα χριστουγενιατικο. Λελλα εχεις δικιο ειναι πολυ δυσκολο με παιδια σπιτι και ινομυαλγια να δουλευεις.Και εμενα Χριστιανα με ενοχλει το καλοκαιρι η ζεστη και η υγρασια.Εδω στη Ροδο εχουμε πολυ υγρασια.Το καλοκαιρι μαλιστα τωρα που το σκεφτομαι ειμαι χειροτερα γιατι απο την ζεστη δεν κοιμαμαι καλα και χειροτερευουν ολα.φαυλος κυκλος.Πιο πολυ στους καυσωνες.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Καλησπέρα σε όλους,

                          Christiana μου δεν ξέρω τι να πω, εύχομαι ο Θεός να σου δώσει δύναμη και ειλικρινά σε θαυμάσω.

                          Εγώ παιδιά λατρεύω το καλοκαίρι, ξαναγεννιέμαι κάθε καλοκαίρι. Έχω λιγότερο πόνο. Η θάλασσα με ηρεμεί και με χαλαρώνει και η διάθεση μου είναι πολύ καλή. Όλο το χρόνο περιμένω το καλοκαίρι για να πάω στο σπίτι στην Εύβοια και να την αράζω εκεί κοντά στη θάλασσα μέσα στο πράσινο. Τι ωραία!!!!!
                          Το χειμώνα το μόνο που μου αρέσει είναι τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

                          Παιδιά κάποια στιγμή μου δώσανε και εμένα το xanax …..των 0,κατι…..αλλά αισθανόμουνα τόσο ζομπι που το σταμάτησα άμεσος.

                          Τατιανα, Christiana θα δοκιμάσω το vital plus και θα σας πω. Η spirulina είναι φυτικές βιταμίνες και αμινοξέα από φύκια. Καλή!

                          Ciao
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλημέρα!Christiana μου εγώ ζω στην Αθήνα σε περιοχή που δεν έχει υγρασία πολύ για αυτό ίσως νίωθω καλύτερα το καλοκαίρι.Βέβαια στους καύσονες δεν το συζητώ νίωθω όλες μου τις αρθρώσεις πρισμένες και πονάω πολύ,αλλά επιβιώνω με το air condition.Lella μου η Εύβοια έχει πολύ υγρασία, εμένα είναι η καταγωγή μου από Ερέτρια,πάω μόνο καλοκαίρια πλέον μόνο για μια μέρα,δεν αντέχω καθόλου,υποφέρω αφάνταστα,και στην Αιδιψώ που πήγα μια χρονία δεν έβλεπα την ώρα να φύγω,εσύ πως την αντέχεις?Μπραβό σας πάντος που τα βγάζετε πέρα με τόσες υποχρεώσεις, ελπίζω να τακαταφέρω και έγω όταν έρθει ένα παιδάκι στη ζωή μου.Παρότι κάνω εύκολη δουλεία αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι θα τα βγάλω πέρα με παιδί,σπίτι,δουλεία.Κάτι θα πρέπει να κόψω.Ήδη έχω παρατήσει την δουλεία που έχω σπουδάσει γιατί δεν επιβίωνα,για αυτό και το θέμα της δουλείας με προβληματίζει τόσο.Δεν μπορώ χωρίς δουλεία,και για οικονομικούς λόγους αλλά και για ψυχολογικούς.Απλά προσπαθώ να βρω μια δουλεία που να μην έχει τόσο άγχος και τόσες ώρες τρέξιμο,για να μπορώ να τα καταφέρω.Εκτώς δουλείας έχω βρει τον τρόπο μου να τα βγάζω πέρα χωρίς άγχος και πίεση,έχω και ένα σύντροφο με μεγάλη κατανόηση οφείλω να το πω.Αλλά στη δουλεία που θα τη βρεις την κατανόηση?Νίωθω ότι έχω βρεθεί σε αδιέξοσο σε αύτο το θέμα,αλλά πλεόν κοιτάω λύσεις που μέχρι τώρα δεν με ενδιέφεραν,άλλωστε για να ζήσεις καλά με ΙΝΜ δεν πρέπει να προσπαθεί να κάνεις όσα έκανες πριν, αλλά να προσπαθείς,κατά την γνώμη μου πάντα,να κάνεις τα πάντα με τρόπο συμβατώ στα νέα δεδομένα.Ετσι επιβιώνω,κανω τα πάντα με τον τρόπο μου,αλλά στην δουλεία πρέπει να κάνεις τα πάντα με τον τρόπο των άλλων και εκεί ζορίζομαι.Γκρίνιαξα πάλι...Τα γόνατα σας πονάνε? Εμενα από εκεί ξεκίνησε η ΙΝΜ και πονάω 10 χρόνια ασταμάτητα,δεν αντέχω πολύ ώρα σε καθιστή,εσείς?
                          Ο χρήστης μελίνα είπε…
                          Καλησπέρα! και εγω γκρίνια εχω μιας και η καλή κατάσταση μου κράτησε μόνο μερικές μήνες μην ειμαι και άδικη κάτι περισσότερο απο μήνα και πάλι ειμαι σε εξαρση μετα την οσφυαγλία και παλι τα γόνατα και παλι οι μεταναστευτικοί πόνοι! ο γιατρος ειπε οτι υπαρχει μια εξαρση όντως και συμπληρωσα lyrica για αρχη μόνο το βράδυ και βλεπουμε. ναι ελένη και εγω εκεί εχω θεμα με τα γονατα και τις βασικες αρθρώσεις μου. Και εγώ δουλεύω 8ωρο και καμμια φορα παραπάνω αν και ως πέρισυ δουλευα 12ωρα καθε μερα εκτος κυριακής ώσπου ειπα τέρμα πια, στην αρχή λειτουργησε (η διακοπή της εργασίας) αλλα όχι πια....
                          Εδω να πω πάλι ενα Μπράβο στη Ληδα για την χαρουμενη νότα των χριστουγέννων που μας προσέφερε!!! ευχαριστούμε Λήδα που μας φροντίζεις!!! χχχχ
                          Ας μην το βάζουμε λοιπον κάτω και το πνεύμα των χριστουγέννων να μας ζεστάνει πιο πολύ και πιο πολύ! φιλιά
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα σε όλους.. Πως είστε σήμερα? Εγώ χάλια..
                          Χρυσούλα μου, έχω έρθει στη Ρόδο που είναι υπέροχη, πολλές φορές. Αν εκεί έχει υγρασία, τότε εμείς πρέπει να πεθάνουμε.. δεν συγκρίνεται!!! για μας η Ρόδος είναι τέλεια, χωρίς υγρασία, φαντάσου πόση έχουμε εδώ.. Η Σούζη μπορεί να σου επιβεβαιώσει..
                          Lella μου σ' ευχαριστώ πολύ, πράγματι είναι μεγάλος αγώνας για να τα καταφέρω, γιατί και η δουλειά μου έχει μεγάλες απαιτήσεις και χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και ενέργεια. Απλά τώρα δεν δουλεύω παραπάνω ώρες όπως πριν, αλλά και οι 8 είναι μαρτύριο..
                          Χθες η γιατρός μου, μου σύστισε να πίνω τα spiroulina για τη κόπωση.. κατά τα άλλα η θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα δεν απόδωσε όπως περιμέναμε και έχω ακόμη πολλή φλεγμονή στις αρθρώσεις. Πρέπει να ξεκινήσω κορτιζόνη να αυξήσω όλα τα φάρμακα και το lyrica.. εμένα το xanax με βοηθά πολύ και μου το έγραψε ξανά χθες.
                          Ελένη σου εύχομαι να τα καταφέρεις με τη δουλειά.. κι εμένα η ινμ ξεκίνησε από τα γόνατα, από τον καιρό που ήμουν έφηβη, ίσως και πιο πριν.. πέρσυ εγχείρισα και το ένα,, και υποφέρω πολύ ακόμα.. γενικά αυτές τις μέρες είναι όλα σε έξαρση. Επίσης η γιατρός μου είπε ότι ο οργανισμός μου λόγω φλεγμονής και ρευμ. αρθρ. δεν έχει καθόλου άμυνες και πρέπει να κάνω το εμβόλιο της γρίππης..
                          Η Μελίνα έχει δίκιο όμως, ας μη το βάλουμε κάτω, έρχονται κι οι γιορτές ....
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλησπέρα σε όλους,
                          Πράγματι Χρυσούλλα μου η Κύπρος έχει περισσότερη υγρασία απο όλα τα νησιά της Ελλάδος.
                          Μελίνα , Χριστιάνα και Ελένη και εγώ είμαι σε έξαρση με την οσφυαλγία και τα γόνατα. Δεν μπορώ να σηκωθώ καθόλου το πρωί ,νοιώθω απίστευτα κουρασμένη!
                          Ελένη μου έχεις δίκιο, πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε οσα μπορούμε τώρα με την ινομυαλγία και όχι όσα κάναμε πριν.Είναι όμως απογοητευτικό αν σκέφτει κανείς πόσο δραστήριοι είμασταν όλοι .
                          καλή βδομάδα και καλή δύναμη,

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Καλημερα! παιδια η υγρασια μας διαλυει ολες/ολους, τι να γινει. υπομονη σε σας τις Κυπριες/Ροδιτισσες κλπ...
                          κι εγω προτιμω καλοκαιρι, αν κ το φετεινο ηταν πολυ δυσκολο.

                          οποιαδηποτε βιταμινη παιρνετε (φυσικα με γνωμη γιατρου) κακο δεν κανει.
                          Eγω ποναω Ελενη μου στα ποδια/μπουτια πια: σπασμους που δεν ειχα πριν, μονο χερια/πλατη ειχα. Ασε κ εμενα η ιδεα του να'χω κ ενα παιδακι φαινεται τρομακτικο. συγχαρητηρια στις υπολοιπες που εχουν κ οικογενεια!

                          Κορτιζονη παιρνω ηδη 20 μερες, Χριστιανα μου, αφου πρεπει να παρεις προσπαθησε τo. παιρνω κ lyrica 150. Α?? θα το κανεις το εμβολιο τελικα??

                          Μελινα, εχεις και αρθριτιδα? σ'ευχαριστω για το οτι το αναγνωριζεις. ποναμε-ξεποναμε ας βοηθηθουμε λιγο :-)

                          Σουζη, ολοι ειμαστε σε εξαρση φοβαμαι. εγω περπαταω 10 μ. κ αρχιζουν σπασμοι κ τρελη κοπωση.
                          Αχ προσπαθησε να κρατιεσαι ζεστη τουλαχιστον. Η θερμοφορα δουλεψε??? ελπιζω!

                          να ειμαστε ολες καλα!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, το ξέρω ότι πρέπει να πάρω τη κορτιζόνη, λόγω της φλεγμονής που δεν υποχωρεί.. Το Lyrica, πρέπει να αυξηθεί σε 200. Παίρνω και αντιφλεγμονώδες, αλλά και κάποιο άλλο για τη ρευμ. αρθρ. που θα το παίρνω σε όλη μου τη ζωή. Για το εμβόλιο, ακόμα το σκέφτομαι... Εγώ ξεκίνησα με πόδια, γόνατα, αγκώνα, γνάθο, αυχένα, μέση το χειρότερο και τώρα πονώ ώμους και χέρια.. α και αστράγαλους και πατούσες.. έμεινε κάτι? διερωτούμαι...
                          Κι όσο για την κόπωση, Λήδα... άσε απίστευτη...με σκοτώνει..
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Καλησπέρα στην παρέα ...

                          Χάθηκα γιατί πέρασα μία εφιαλτική εβδομάδα με το στομάχι μου και πόνους σε όλους τους αναπνευστικούς μύς ... Παρολίγο να πάω να νοσοκομείο σε κατάσταση αναπνευστικής ανεπάρκειας ... τέτοιο πόνο δεν έχω ξανανιώσει στη ζωή μου στα πνευμόνια μου και στο διαφραγμά μου άλλο ένα δωράκι που μου έμεινε από τα αγαπημένα φάρμακα ... τέλος πάντων σήμερ πήγα πισίνα με το ζόρι και αν και δεν κολύμπησα πάνω από 10 λεπτά νιώθω πολύ καλύτερα σε όλα τα επίπεδα ...

                          Ελπίζω οι γιορτές να μας βρούνε σε καλύτερη κατάσταση όλους μας ... :-)
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας παιδιά,
                          Εμένα ξέρετε ήδη από πού αρχίσανε οι πόνοι. Σίγουρα όταν έχει υγρασία τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά σε εμένα πριν βρέξει πονάω πολύ σε διάφορα μέρει του σώματος, μόλις βρέχει η κατάσταση βελτιώνει….περίεργο!

                          Ελένη σίγουρα η Εύβοια έχει υγρασία, αλλά δεν ξέρω ίσος παίζει ρόλο και η καλή διάθεση που μου προκαλεί η θάλασσα, το καλοκαίρι, το πράσινο και η ησυχία που με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα.

                          Παιδιά δοκίμασα τα Vital plus. Καμία σχέση με την Spirulina η τελευταία για μένα πολύ καλύτερη σε θέμα τόνωση.

                          Βασίλη λυπάμαι πολύ που πέρασε τέτοια ταλαιπωρία εύχομαι τώρα να είσαι καλά.

                          Παιδιά σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη διότι ήρθαν τα αδέρφια από την Ιταλια με το μικρό μου ανιψάκι (14 μηνών) για να περάσουμε τα Χριστούγεννα μαζί.

                          Εύχομαι να τα ξαναπούμε πριν τα Χριστούγεννα αλλά από τώρα Θέλω να σας εύχομαι από το βάθος της καρδιάς μου

                          ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ KAI TO ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ (και εμένα) ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΝΟ!!!!


                          TANTI AUGURI E BUON NATALE

                          Ciao a tutti
                          Lella
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλημέρα σε όλους,
                          Βασίλη λυπάμαι για όσα περνάς ελπίζω τώρα να είσια καλύτερα.
                          Και εγώ είμαι χάλια με τον αυχένα και τη μέση.Αρχισα και εγώ κορτιζόνη.
                          Πονάτε και εσείς στο μηρό;εγω πονάω πολύ στην έξω μεριά και ακριβώς πάνω απο το γόνατο.
                          Θα τα πύμε ξανά για τις ευχές.

                          Φιλιά

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα σε όλους.
                          Βασίλη, λυπούμαι για όλα αυτά που πέρασες.. ελπίζω να σαι καλύτερα...
                          Lella κι' εμένα ήρθε ο γιος μου από Αγγλία και είμαστε όλοι τώρα στο σπίτι!! Απο ότι ξέρω, ο πόνος είναι πριν βρέξει και μετά ηρεμεί.. κάπως..
                          Σούζη, κι' εσύ κορτιζόνη? Κι' εμένα ο μηρός πονά από τη μέση και κάτω μέχρι τους αστράγαλους..
                          Νομίζω αυτές τις μέρες υποφέρουμε όλοι παραπάνω.. όμως το ότι μιλάμε μεταξύ μας είναι κι΄αυτό μια παρηγοριά..
                          Σούζη, πότε θα βρεθούμε?
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Ναι και για μένα είναι παρηγοριά που μιλάμε.Νοιώθω σαν να είστε όλοι καλοί φίλοι που μπορώ να μιλώ και να με νοιώθουν.
                          Είμαι πολύ καλύτερα οταν γράφω κάτι και παίρνω απο σας σχόλια.
                          Θα βρεθούμε σύντομα καλή μου Χριστιάνα ,Θα το κανονίσω.
                          Σούζη
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          υπομονη παιδια που θα παει θα περασει αυτη η εξαρση.
                          ωραια κι 3 μας παιρνουμε κορτιζονη τωρα :-S αποφυγετε αλμυρα+γλυκα για να μην πρηστειτε κοριτσια.

                          πωπω ΒΑΣΙΛΗ τοσο ασχημα με αναπνευστικο ε? εγω απεκτησα θεμα με σπασμους στα ποδια τωρα,δυσκολευομαι να περπατησω τωρα, κ οδηγω με πολυ αγχος. χερια ηταν ηδη πονεμενα, τωρα απλωσε το θεμα...

                          LELLA, η spirulina ηταν καλυτερη?δεν καταλαβα.
                          Tanti auguri per te e la tua famiglia, per un'anno magnifico!!! senza dolore! dal cuore.. πως τα πηγα?? πολυ χαλια τα Ιταλικα μου?

                          ΤΑΤΙΑΝΑ, σου εστειλα εσενα κ στους αλλους ενα σημαντικο mail. δειτε το!


                          ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΟΥ, ΑΧ ΜΠΡΑΒΟ που ηρθε κι ο γιος σου. ΣΟΥΖΗ ολοι μας βοηθιομαστε. κοριτσια σορρυ που δε σας παιρνω τηλεφωνο αλλα δεν εχω λεφτα για δειγμα με το σπιτι+δανειο κλπ.
                          παντως σας σκεφτομαι!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          τι κανουν οι υπολοιποι με ινομυαλγια?? γραψτε μας πως νιωθετε!!
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Γεια σας!Βασίλη περαστικά,Λήδα μου κοίτα να ξεκουραστείς όσο μπορείς και καλή δύναμη.Όντω αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για όλους.Ικαρία είσαι καλά καιρό έχεις να γράψεις.Φιλάκια!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα σας.. Πως είστε όλοι??
                          Υπομονή Λήδα, Βασίλη, όλοι...
                          ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
                          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
                          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ!!
                          ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ!!!
                          φιλιά..
                          Ο χρήστης Μελίνα....Κερασιά είπε…
                          Καλημέρα φιλες και φίλοι μου! i m back
                          ειμαι λίγο καλύτερα και πήγα και γραφείο σήμερα επιτελους αλλη μια μερα και αρχίζουν οι αδειες μου! μετα την αύξηση του lyrica Λιλίκα όπως το λέω εγώ χαχα ειμαι λίγο καλύτερα! εμενα προσωπικά πάντα απο παιδι μου άρεσε την νύχτα να την ζω δηλαδή να ξενυχτάω με την ινομυαλγία έπρεπε να μάθω να κοιμάμαι νωρίς πήρα και εγώ ενα διάστημα xanax αλλά ευτυχώς το πήρα μόνο ενα χρόνο! τώρα πια έμαθα να κοιμάμαι κάποια λογική ώρα! Επίσης δεν εχω αθρίτιδα (για σενα ληδα που με ρώτησες).
                          Σπιρουλίνα δεν έχω πάρει γιατι διάφορες φίλες που έπαιρναν είχαν εκνευρισμό όμως θα δοκιμάσω τις βιταμίνες Q10 μιας και έχω απιστευτη κούραση.
                          Βασίλη λυπάμαι αλήθεια για ότι τράβηξες ξέρω πως νοιώθεις γιατι το είχα περάσει και εγώ πριν χρόνια και ειχα νοσηλευτεί κιόλας για 8 μερες! πρόσεχε το στομάχι σου πολλά περάστικα!!! χχχ
                          Χριστίνα κλείσε τα βιβλία επιτέλους θα έχεις λίγη ξεκούραση χρόνια πολλά για γιορτή σου!!
                          Ελένη σου εύχομαι τα καλύτερα κορίτσι μου και μην το βάζεις κάτω η ζωή ειναι μπροστά σου μην παραιτείσαι και η δουλειά ειναι καμμια φορά κοπιαστική αλλα απαραίτητη θα ξεφεύγεις λίγο!
                          Λήδα και εγώ έχω σπασμούς στα πόδια , την πρώτη φορά που συνέβει νόμιζα έφταιγα εγώ και τα νεύρακια μου χεχε υπομονή και μην σε πιάνει άγχος μην φοβάσαι.
                          Θα ήθελα να σας πω κλείνοντας κάτι που ήδη ξέρουμε αλλα ξεχνάμε και κάτι που πριν λιγες μέρες μου τόνισε πάλι ο γιατρος: άσκηση παιδιά, γύμναση κολύμβηση ότι πάει καλά στον καθένα μας!
                          Καλά χριστούγεννα καλές γιορτές με αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές μας! χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και σε όλους γενικά ! φιλιά Μελίνα
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας!Πως ειστε ολοι;Εγω δυο μερες πονουσε περισσοτερο η πλατη.Σημερα ειμαι λιγο καλυτερα.Επειδη εχω ετοιμασιες στο σπιτι τυγχαινει να γιορταζω και περιμενω κοσμο καταλαβαινετε πως θα τα βγαλω περα.Ευχομαι σε ολους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟΥΣ!ΦΙΛΙΑ
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Εγώ αν και είμαι λίγο καλύτερα από το στομάχι οι μυες μου ακόμα πονάνε ...

                          Να ρωτήσω κάτι εσάς πονάνε καθόλου οι αναπνευστικοί σας μύες εκτός από το διάφραγμα δηλαδή πλευρά ή βάση του λαιμού κλπ;

                          Σήμερα λέω να ξανα πάω πισίνα αν δεν είχα και αυτή θα είχα τρελαθεί ...

                          (Έ ρε που καταντήσα να μην μπορώ να ούτε να οδηγήσω ...)
                          Ο χρήστης Μελίνα....Κερασιά είπε…
                          Βασίλη ψυχραιμία και εμενα πονάνε οι μυες αριστερα καθώς και το διαφραγμα (αρκετά συχνά) μηπως οι ασκησεις αναπνοής βοηθήσουν? Υπομονή ... η πισίνα βοηθάει πιστεύω καθώς και η θερμοφόρα που βάζω εγώ....και ο λαιμός μου με πονάει περιοδικά....
                          τι να πω κανε λίγη υπομονή ... τι σου λεω και εγώ ομως? ειναι το μονο που μπορουμε να κανουμε και αισιοδοξία... φιλια Μελίνα
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Μελινάκη σε ευχαριστώ για το κουράγιο ...

                          Ξέρεις με το πόνο δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με δύσπνοια τα παίζω και την ανημποριά ...

                          Εύχομαι να ισιόσουμε γρήγορα !!!
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Παιδιά μόλις γύρισα από πισίνα τέτοια πρέζα δεν υπάρχει πουθενά πιστέψτε με ...

                          Τουλάχιστον μέχρι να κοιμηθώ απόψε καθάρισα από πόνους ...
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Τρίγωνα κάλαντα μες΄την γειτονιά ήρθαν τα Χριστούγεννα …………….λαλαλαλα

                          Γεια σας παιδιά,
                          Εγώ παρόλο την υπερβολική κούραση που αισθάνομαι (9 άτομα να φροντίζω και ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι 15 ατόμων) είμαι αρκετά καλά εκτός από το πρωί που σηκώνομαι και είμαι σαν να με δέρνανε όλη την νύχτα. Επίσης με πιάνουν οι πόνοι μόλις σταματάω τις δουλείες και το πάνω κάτω ( το σπίτι μου δυστυχώς έχει εσωτερική σκάλα με 19 σκαλοπάτια και εγώ όλη την ημέρα πάω πάνω κάτω)

                          Λήδα σε μένα κάνει καλύτερη δουλειά η spirulina
                          Ti informo che sei stata bravissima ed hai scritto perfettamente. Sei molto piu’ brava di me in greco. Tanti auguri anche a te e alla tua famiglia e soprattutto nuovo arrivato e Buon Anno (naturalmete senza nessun dolore )

                          Christianα κρίμα που μένεις μακριά , πολύ θα μου άρεσε να σε γνωρίζω.
                          Χριστίνα χρόνια πολλά για την γιορτή σου

                          Παιδία όλοι σας είσαστε για μένα το καλύτερο δωρο που πειρα αυτά τα Χριστούγεννα………….

                          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλημέρα παδιά,
                          Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο για την πισίνα.Μετά απο το κολύμπι νοιώθω πολύ πιο καλά και απο θέμα πόνου και ενέργειας.
                          Καλη μου Λέλλα και εγώ είμαι λίγο καλύτερα εκτος απο το πρωί που νοιώθω ακριβώς όπως το περιγράφεις.
                          Χριστίνα και Χριστιάνα χρόνια σας πολλά(Χριστιάνα ελπίζω να σου ευχηθώ και απο κοντά.)
                          Ευχομαι σε όλους να περάσετε καλά με συγγενής και καλούς φίλους και να μην κουραστήτε πολύ(κάντε όσα μπορείτε μόνο και αποφύγετε την υγρασία)
                          Χρόνια πολλά σε όλους, με λιγότερους πόνους και πολλή κουράγιο.
                          Χαίρομαι και εγώ πολύ που σας γνώρισα όλους και 'εχουμε γίναι μια τόσο καλή παρέα.

                          Σούζη
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλημέρα σε όλους!Χρόνια σας πολλά Χριστίανα και Χριστίνα!Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και ναι μην κουραστήτε πολύ,ευκαιρία εάν μπορείτε για καμία βολτούλα.
                          Φιλάκια καλά να περάσετε!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙς ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ! ΝΑ'ΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ (οσο γινεται)! να'χουμε ο ενας τον αλλον!!! αυτο βοηθαει ολους νομιζω!

                          Χαιρομαι που με βρηκατε τοσο πολυ... γιατι σας βρηκα κι εγω!!
                          πολλα πολλα φιλια!
                          και σιγουρα τα λεμε απο κοντα τον Ιανουαριο!

                          ΥΓ. Βασιλη, κ εγω δυσκολευομαι να οδηγησω πια με τους σπασμους στα ποδια!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις ευχές σας!!!
                          Να στε όλοι καλά.
                          Σούζη μου, πολύ το θέλω να βρεθούμε.. Ίσως έρθω εγώ..Αλλά κι εσύ όποτε μπορείς.
                          Lella, θα γνωριστούμε, κάποια στιγμή σίγουρα, κι' εγώ το θέλω..
                          Χρυσούλα, ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ για τη γιορτή σου..
                          Κι' εγώ αύριο θα έχω κόσμο και αλοίμονο μου.. όλα τα πονώ κ' αντοχή μηδέν, μόνο άγχος..
                          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Ευχαριστω πολυ Χριστιανα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σε σενα και του χρονου με υγεια χωρις πονους.
                          Σημερα κουραστηκα λιγο παραπανω αλλα ευτυχως τα
                          εχω ολα ετοιμα για αυριο.
                          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

                          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ , CHRISTIANA
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella μου ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
                          Ελπίζω όλοι να είστε καλά..
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Χρόνια πολλά κορίτσια !!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σας! Χρόνια Πολλά! Έχει κανείς δοκιμάσει μουρουνέλαιο σε καψούλες? Λένε ότι κάνει καλό στις αρθρώσεις.θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας. Ευχαριστώ.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Απο ότι ξέρω, πράγματι το μουρουνέλαιο κάνει καλό στις αρθρώσεις..
                          Ο χρήστης Μελινα είπε…
                          Καλημέρα κορίτσια και αγόρια! χρονια πολλα σε ολους μας! πως πάτε κουραστήκατε??? αντέχετε για ενα γύρο ακόμα χεχε
                          και εγώ ξέρω για το μουρουνέλαιο αλλα βρε παιδια δεν παχαίνει αυτο??? δεν θελω να παρω βάρος πείτε μου και εμενα σχετικα...φιλια
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Το μουρουνέλαιο είναι από τις βασικές πηγές των Ωμέγα λιπαρών οξέων γι' αυτό και κάνει καλό σχεδόν παντού από το μεταβολισμό μέχρι τα αγγεία και τη καρδιά ... αλλά γιατι πάρει μουρουνέλαιο μέ ότι αυτό συνοδεύει το όνομα του και τη φήμη και δεν παίρνεις απλά Ωμέγα λιπαρά οξέα που είναι και πιο εύπεπτα και ανεκτά άπό τον γαστεντερικό σύστημα.
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Μερικά πράγματα πραγματικά προκαλούν γέλιο όταν τα ακούω ... από την μία διαβάζω για το περιορισμό του άγχους και πόσο κακό κάνει όσο αφορά το πόνο κλπ .... και από την άλλη διαβάζω ότι ένα από τα πιο δυνατά κατασταλτικά του πόνου και των φλεγμονών είναι η κορτιζόνη ...
                          Και που είναι το αστείο θα μου πείτε;
                          Η κορτιζόνη ή κορτιζόλη είναι μία από τις κύριες ορμόνες τους άγχους που παράγει ο οργανισμός ... σε αυτή μάλιστα οφείλουμε και την αναλγησία που έχουμε όταν είμαστε κατάσταση έντασης ...
                          Πείτε μου λοιπόν εσείς δεν θα γελάγατε αν σας έδειναν από τι μία φάρμακα για καταστολή του άγχους (δηλαδή καταστολή των ορμονών του συμπερλαμβανομένης και της κορτιζόλης) ενώ από την άλλη σαν κάνανε ενέσεις με αυτή ;;; ...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Εμένα ο γιατρός μου σύστησε τη κορτιζόνη, όχι για τη καταστολή του άγχους, προς Θεού, αλλά για τη φλεγμονή στις αρθρώσεις, λόγω ρευματοειδούς αρθρίτιδας..
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Γεια σας!Έγω βρε παιδιά έχω την απορία,αφού κάθε μέρα πονάω και σε 5 ή 10 διαφορετικά σημεία την κορτιζόνη που να την κάνω?Άλλο όταν πονάει π.χ. μόνο το χερί σου ασπούμε από άλλη πάθηση, άλλο εμείς.Cristiana για ρευματοειδή αρθρίτιδα δεν σου δίνουν τα νέα φάρμακα τους βιολογικούς παράγοντες? Έαν ναι δεν κάνουν δουλεία? Πάντος εγώ δύο γιατρούς που έχω δει και μου έχουν κανει διαγνώση ΙΝΜ μου έχουν πει ότι φάρμακα δεν υπάρχουν,εκτός τα αντιαγχολητικά σαν τα sarroten αλλά όχι ότι σε σώνουν.Και εγώ που τα πήρα καμία διαφορά δεν είδα εσείς βλέπετε?
                          Ο χρήστης Μελινα είπε…
                          Καλησπέρα, ελένη γιατι δεν λες στους γιατρους σου για το lyrica αυτο δίνουν για την ινομυαλγια, νομίζω σχεδον όλοι μας αυτο πέρνουμε! και νομίζω ότι βοηθάει γιατι να παιρνεις sarroten που δεν σε σώζουν σίγουρα! είπαμε και άλλωτε νομίζω ότι αυτα τα χάπια βοηθουν σε άλλα επίπεδα αγχος, πανικούς, αλλα προσθέτουν ενα σωρό άλλα προβλήματα! συγνώμη κιολας που στο λέω αλλα κάνε μια συζήτηση και ισως τα κόψεις σιγα σιγά κορίτσι μου... :) anyway sorry και παλι! εγώ πάντως τα έχω κόψει ενα χρόνο τωρα και ειμαι καλύτερα όχι απο πονους αλλα ουτως ή άλλως δεν τα παίρνουμε για τους πόνους... :) εύχομαι το καλύτερο για όλους και τον καθένα ξεχωριστά, φιλιά
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Χριστιάννα η κορτιζόνη είναι ορμόνη που παράγεται με το άγχος ... δεν είναι κατά του άγχους ... απλά μία από τις ιδιοτητές στις είναι να βοηθάει στην επούλωσει των φλεγμονών και καταστέλει και το πόνο

                          Ελένη θα συμφωνίσω με την Μελίνα το surroten δεν είναι καν αγχολυτικό είναι καθαρά για να ξεγελάει το εγκέφάλο και να μπορείς να κοιμάσε ... δοκίμασε το Lyrica είναι αντιεπιλιτπικό αλλά έχει τρομερά αποτελέσματα όσο αφορά το πόνο ... αν ο γιατρός σου δεν το γνωρίζει στου συνιστώ να αλλάξεις γιατρό.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας παιδιά,
                          Για να καταλάβω και εγώ. Το lyrica είναι καλύτερο από το saroten ? και γιατί?
                          Όταν πήγα εγώ στο Τζιουφας, πριν λίγους μήνες, μου είπε ότι υπάρχουν και άλλα φάρμακα για την ινμ αλλά το πιο ακίνδυνο είναι το saroten. Επίσης όταν του μίλησα για το lyrica μου είπε ότι το δίνουν μόνο εάν δεν πιάνει το saroten.
                          Πριν ένα χρόνο (νομίζω ότι σας το είπα ) πήγα σε ένα άλλο ρευμ. που λέγετε Κατσίκας που βρήκα στο internet (έλεγε ότι ήξερε από ινμ) ο οποίος μου είπε και αυτός ότι ήμουνα τυχερή διότι το saroten ήταν το πιο ακίνδυνο φάρμακο και συνήθως δεν πιάνει σε όλους όποτε να συνεχίζω να το πάρω και να μη μειώνω την δόση των 25 μγ (την είχα κατεβάσει στα 10μγ). Όποτε……………………????
                          Τώρα για όσο αφορά την κορτιζόνη, πριν να βρουν ότι έχω ινμ, μου το δώσανε(ο Τζιουφας πάλι) για 1 χρόνο , 7μγ την ημέρα, το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν με βοήθησε καθόλου στους πόνους, και όταν λέμε καθόλου εννοώ ότι δεν μου έκανε τίποτα (μάλλον κακό μου έκανε στο ασβέστιο, κτλ).
                          Φιλάκια
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          .............καληνυχτα!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα παιδιά. Βασίλη θα ήθελα να σε ρωτήσω για τα Ωμέγα λιπαρά οξέα που είπες.Πως τα παίρνεις και τι μάρκα μου προτείνεις? Επειδή θέλω να παίρνω και γω που έχω ινομυαλγια αλλά και η μητέρα μου που έχει οστεοαρθρίτιδα και πονάει στα πόδια. Θα την βοηθήσουν στον πόνο και γενικά στις αρθρώσεις? Ευχαριστώ.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα παιδιά.. πως είστε?
                          Ανώνυμε, τα Ωμέγα λιπαρά μου τα έδωσε και μένα ο γιατρός όταν έκανα εγχείριση στο γόνατο γιατί βοηθούν.
                          Βασίλη, κι εγώ αυτό εννοούσα, η κορτιζόνη δεν είναι κατά του άγχους και δεν θα την έπαιρνα γι΄αυτό το λόγο ποτέ.. συμφωνώ..
                          Ελένη μου παίρνω τα φάρμακα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά αργούν πολύ να δράσουν, γι αυτό μου πρότεινε ο γιατρός τη κορτιζόνη.
                          Όσο για το lyrica, κι εγώ αυτό παίρνω και με βοήθησε και στον πόνο και στον ύπνο.
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λέλλα αν ο γιατρός σου είπε ότο το Sarroten δηλαδή ένα αντικαταθληπτικό που μεταβολίζεται στο σικώτι και μπορείς να το παίρνεις μόνο για 6 μήνες σε μεγάλες ποσότητες, είναι πιο αθώο από ένα αντιεπιληπτικό που το παίρνουν άνθρωποι για όλη τους τη ζωή τότε πράγματικά πρέπει να αλλάξεις γιατρό ...
                          Αλλά τι λέω,,,,,, εδώ εγώ γνώρισα γιατρό που μου έγραψε το Neurodin για το πόνο του έρπυτα και δεν ήξερε ότι είναι καν αντιεπιλητπτικό χιχιχι ...

                          Η κορτιζόνη είναι φανταστική για την φλεγμονές αλλά στην φαρμακευτική της μορφή είναι πολύ επικίνδυνη ... έχει αρκετές σοβαρές παρενέργειες, όπως κατακράτηση υγρών, αύξηση αρτηριακής πίεσης (εμένα μου προκάλεσε δύσπνοια και αρυθμία). Σαν φυσική όπως την παράγει ο οργανισμός είναι πολύ καλύτερη ... αντί να παίρνεις τις σαβούρες των γιατρών γιατί δεν κάνεις απλές ασκήσεις στο νερό ή στο σπίτι ... που αυξάνουν την αιμάτωση, βοηθούν την επούλωση, και δεν έχουν καθόλου παρενεργειες ...

                          Σας έδωσα πριν λίγο καιρό ένα λινκ με ένα ηχητικό ντοκουμέντο που μιλάει για ένα άνρθωπο με χρόνιο πόνο και πως κατάντησε από τα φάρμακα και την ακινησία ... παιδιά αρχίστε να κινήστε είναι το μόνο φάρμακό για τά πάντα ... τα φάρμακα είναι απλά το τσιρότο για τις πρώτες μέρες

                          Τώρα όσο αφορά τα Ωμέγα υπάρχουν πολλά σκευάσματα και είναι χαπάκια όπως οι πολυβιταμίνες, όλα το ίδιο πράγμα έχουν μέσα (δεν τα έχω πάρει ποτέ μου κι έτσι δεν μπορώ να πω γνώμη για το πιο σκεύασμα είναι καλύτερο) ρώτησε το φαρμακοποιό σου αυτός θα σου προτείνει κάτι ...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Συμφωνω με τον Βασιλη!Τα φαρμακα αυτα αν το ψαξετε θα δειτε οτι ειναι για να καλυπτουν καταστασεις,να καταστελουν λιγο το αγχος κλπ και να βγαζουν καποιοι λεφτα!Αξιζουν οι παρενεργειες για μια μειωση του πονου γυρω στο 30%?Σε μερικους δεν κανουν και τιποτα!
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Ευχαριστώ Βασίλη για τις συμβουλές. Ήξερα ότι ο γιατρός αυτός είναι……….να μη πω τι είναι. Θα περιμένω το ραντεβού με το Βασιλόπουλο και θα του προτείνω να σταματήσω το Saroten . Μια μέρα δεν το πείρα ,προχθές, και κόντεψα να πεθάνω από το πονοκέφαλο.
                          Φυσικά μόλις το πείρα μου πέρασε………κακό αυτό ε ?……. θα το σταματήσω.!!
                          Φιλάκια σε όλους
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λέλλα τα αντικαθληπτικά είναι φάρμακα που θέλουν πολύ προσοχή στην αυξομειωσή τους ... είμαι σίγουρος ότι ο Βασιλόπουλος θα σου πει για το Lyrica και όχι το Saroten ... φυσικά θα πρέπει να δώσεις μεγάλη συμασία στο τρόπο θα σταματήσεις το ένα ή το άλλο ...
                          Το γεγονός ότι η ελληψέ του σου προκάλεσε πονοκέφαλο σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει εθιστεί σε αυτό ... πολύ προσοχή λοιπόν.
                          Εύχομαι να πάνε όλα καλά ...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Παντως και το lyrica εχει παρενεργειες και ειναι χημικο!Εθισμο προκαλουν ολα αυτα τα φαρμακα,ειδικα οσο μεγαλωνουν οι δοσεις.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Απ'οτι ξερω το saroten για ινομυαλγια το δινουν για να βελτιωθει η ποιοτητα του υπνου.
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          To Lyrica δεν έχει μεταβολικές παρενέργειες η πιο άσχημη είναι αυτή που προκαλεί στο μυς λόγω της μείωσεις του ασβεστιού ... και κάποιες άλλες νευρολογικές ... καμία που να προκαλεί προβλήματα στο σικωτί και πιθανή κύρωση ... μην μπερδεύουμε τα πράγματα ...
                          Φυσικά και είναι χημικό φυσικά και προκαλεί εθισμό όπως όλα τα φάρμακα άσχετα τι λένε ...
                          Απλά δεν προκαλεί τα χάλια το αντικαθληπτικών και έχει δοκιμαστεί για μακροχρόνια λήψη για επιληψία οπότε δεν το θεωρώ το ίδιο βλαβερό ...
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Δεν μου αρέσουν τα φάρμακα…………μακάρι να υπήρχε τρόπο να μην πονάω χωρίς να πάρω φάρμακα!!!!!
                          Πάντως παιδιά κάθε φορά που διαβάζω τα e-mail στο ιταλικό forum για την ινμ, με πιάνει κατάθλιψη……..όλοι περνούν (1500 άτομα) ένα σορό φάρμακα, έχουν δεκάδες προβλήματα και πολλοί ζητάνε βοήθεια διότι τους τρελαίνει ο πόνος. Τι αρρώστια είναι αυτή?…..μερικές φορές με τρομάζει…..Τι θα γίνει αύριο? Πόσο θα πονάω αύριο? Τα με τρελάνει ο πόνος η θα με σκοτώσουν τα φάρμακα? Με πείρε λίγο από κάτω!!!! Ουφ…….
                          Καληνύχτα καλοί μου φίλοι
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλημέρα σε όλους!Μελίνα γιατί μου ζητάς συγνώμη, για αυτό γράφω στο forum γιατί θέλω τι γνώμη σας. Δεν παίρνω φάρμακα όπως έχω ξαναγράψει,για λίγο καιρό το δοκίμασα το sarotten και το έκοψα μόνη μου.Και για το lyrica έχω αμφιβολίες γιατί όταν ένα φάρμακο βγαίνει για ένα σκοπό όπως την επιληψία έχουν γίνει μελέτες για τις παρενέργειες σε έμας?Ή πειράματα κάνουν επάνω μας?Lella μου επιδή μας έχουν δει οι ίδιοι γιατροί εγώ ακολουθόντας τις συμβουλές του Μουτσόπουλου,είδα τρομερή βελτίωση στους πόνους μου,όχι με φαρμακάκια αλλά με ξεκούραση,βελτίωση του ύπνου,λιγότερο άγχος και το βασικό δεν προσπαθώ να κάνω τα πάντα όπως οι άλλοι αλλά όπως μπορώ εγώ.Δεν σου λέω ότι είναι εύκολο πέντε χρόνια προσπαθώ αλλά το αποτέλεσμα άξιζε.Τα σημεία που πονάω αυξάνονται χρόνο με το χρόνο αλλά ο πόνος που μας βασανίζει είναι πλέον υποφερτός.Κάντε μια προσπάθεια παράληλα με τα φαρμακάκια,συγνώμη που σας λέω και εγώ την γνώμη μου,αλλά βρε παιδία αλήθεια σας λέω είμαι στα καλύτερα μου των τελευταίων 14 ετών που βασανίζομαι,χωρίς φάρμακα και γιατρούς,γιατί νομίζω ότι δεν έχουν ιδέα για το τι περνάμε και για το πως θα μας βοηθείσουν,μάλλον πειραματίζονται και αυτό με φοβίζει πιο πολύ από την ΙΝΜ.Βέβαια για να το ξεπεράσω ή να γυρίσει προς τα πίσω η πάθηση ούτε συζήτηση αλλά και με τα φαρμακάκια δεν βλέπω κάποιος να έχει θεραπευτεί εάν δεν κάνω λάθος,τουλάχιστον να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.Φιλακια!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ελένη μου, σωστά όσα λες, αλλά δεν είναι τόσο απλό να γίνει αυτό που λες. Εξαρτάται και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας, έτσι?
                          Εαν εργάζεσαι π.χ. δεν μπορείς να ξεκουραστείς όποτε θες, ούτε να αποφύγεις το άγχος της δουλειάς αλλά και των υποχρεώσεων στο σπίτι με οικογένεια και παιδιά. ούτε μπορείς στη δουλειά σου να κάνεις τα πράγματα όπως και όποτε εσύ μπορείς. Εκεί έχεις ευθύνες και υποχρεώσεις και χρονοδιαγράμματα κι αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς χάνεις και τη δουλειά σου. Δεν μπορεί ο καθένας να σε καταλαβει. Εδώ οι δικοί μας δεν μπορούν....
                          Χαίρομαι όμως πραγματικά που το παλεύεις και που είσαι καλύτερα χωρίς φάρμακα. Εμένα με έχουν τρελλάνει οι πόνοι και με έχουν ρίξει πολύ τελευταίως γιατί δεν μπορώ να λειτουργώ όπως πριν.
                          Lella μου σε καταλαβαίνω αλλά πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί έτσι? Υπάρχουν και χειρότερα. Εγώ πάλι λόγω της ρευμ. αρθρίτιδας, πρέπει να παίρνω χάπια σε όλη μου τη ζωή, αλλιώς θα καταστραφούν οι αρθρώσεις μου και θα έχω παραμορφώσεις.
                          Όσο για τα αντικαταθλιπτικά, έπαιρνα έξι μήνες και οι παρενέργειες ήταν χειρότερες από την ωφέλεια. Δυσκολευτηκα πολύ να τα σταματήσω, τα μείωνα σταδιακά για ένα μήνα και όταν τα έκοψα, υπόφερα με ίλιγγο για 10 μέρες. Όμως όταν ένιωσα τον οργανισμό μου καθαρό ήταν πολύ καλύτερα. Μου έμειναν μόνο τα κιλά. Τώρα που πρέπει να παίρνω όλα αυτά τα φάρμακα με πειράζει πολύ..
                          lella αν θα διακόψεις κάτι πρέπει να το κάνεις πολύ σταδιακά.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα σε όλους.Χρόνια Πολλά και καλή Πρωτοχρονιά.Εγώ παίρνω cymbalta 60mg για ινμ και τώρα τελευταία έχω πολλά νεύρα,αυξημένη πίεση ,λίγο πονοκέφαλο και θολό μυαλό.Μείωσα για τρεις μέρες την δόση στα 30mg και είμαι χειρότερα.Ενώ δηλαδή μου έφυγαν τα νεύρα και ο πονοκέφαλος έχω μια μόνιμη ζάλη και θολό μυαλό.Η μείωση αυτή έχει άσχημες παρενέργειες.Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με cymbalta ή μπορεί να μου πει κάτι παραπάνω γι αυτό? Πως να παίρνω τα χάπια άραγε για να μην έχω πολλές παρενέργειες από την μείωση του cymbαlta ? Ευχαριστώ. Καλές γιορτές!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Συμφωνω με την Ελενη,πειραματοζωα δεν ημαστε και πιστευω οτι δεν εχουν βρει το φαρμακο για ινμ.Τα αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα ειναι μια μικρη βοηθεια(απ'οτι ξερω για τον υπνο κυριως). πρεπει να μειωνονται σιγα σιγα αλλα και παλι θα υπαρχουν συμπτωματα στερησης στην αρχη.υπομονη και καλη δυναμη,λογικα θα φυγουν αυτα σταδιακα.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Αγαπητοί φίλοι και συμπάσχοντες από την καρδιά μου σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και προπαντός ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟΥΣ ……2010.
                          Με αγάπη
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλοί μου φίλοι καλησπέρα,
                          Ευχομαι σε όλους καλή χρονιά και χρόνια πολλά .
                          Παρόλες τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι,όπως λέει και η Ελένη, ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα με τους δικούς μας ρυθμούς και θα είμαστε καλύτερα.
                          Απο την δική μου εμπειρία,είμουνα πάντα παρα πολύ δραστήρια,δούλευα πολύ ,φρόντιζα την οικογένεια και έκανα τα πάντα μόνη μου για παρα πολλά χρόνια. Νομίζω οτι έχω καταπονίσει το σώμα μου υπερβολικά!!
                          Σήμερα δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα ,πονάω και κουράζομαι.
                          Γι αυτό αν ξυπνήσω μια μέρα και νοιώθω καλά ,προσπαθώ να την χαρώ.
                          Αυτά για όσα λέγατε πιο πάνω .Οντως αν δεν κοιτάξουμε εμείς τον εαυτό μας δεν θα μας κοιτάξουν οι άλλοι και στο τέλος δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε ούτε αυτά τα λίγα.
                          Να ήστε όλοι καλά και να περάσετε μια όμορφη
                          πρωτοχρονιά.

                          Φιλιά

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          η ΛΗΔΑ ειμαι:
                          ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ
                          ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.
                          ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!

                          ΛΗΔΑ
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλημέρα σε όλους. Καλή Χρονιά και εύχομαι ότι επιθυμείτε. Η νέα χρονιά να είναι γεμάτη με ΑΓΑΠΗ, ΥΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!!
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          NO PAIN YEAR σε όλους μας ...
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟΥΣ!

                          Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

                          Μαρτυρίες ανθρώπων

                          ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ