Προσωπικές εμπειρίες & συμβουλές μεταξύ μας! Δεν αποτελούν συμβουλές ιατρών και δεν αντικαθιστούν οποιαδήποτε διάγνωση και θεραπεία ιατρού.




                        • Σχόλια

                          Ο χρήστης Melina είπε…
                          καλή χρονιά και απο μένα σε όλους και οσους αγαπατε! happy new 2010!!
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!Σας ευχομαι ολόψυχα μέσα στο 2010 να πραγματοποίησετε κάθε όνειρο σας και το κυριώτερο να έχετε υγεία,ηρεμία,αγάπη και χαρά.Φιλάκια!
                          Ο χρήστης Τζοβάνα είπε…
                          ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΤΟ 2010 ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ (σωματική & ψυχική), ΧΑΡΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ.
                          ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΟΡΤΗ, (Βασίλη, Χριστιάνα, Χρυσούλα ...)
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Εμενα ξεκινησε αρκετα ασχημα με πονους στα ποδια και ολιγον τι καταθλιψη αλλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εχω ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!!! και μπορω να διαβασω τα μηνυματα σας!

                          Να ειμαστε οσο γινεται θετικοι αυτο μετραει.. κι αν δεν μπορουμε λογω πονου, να βρισκουμε δικους μας ανθρωπους που μας καταλαβαινουν κι ας ειναι φιλοι δικτυακοι, κι αυτο βοηθα!

                          Αυτη τη φορα ειμαι εγω που σας χρειαζομαι παρα πολυ! μακαρι να μπορουσα να σας μιλησω...
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Λοιπον κι οσο αφορα τα φαρμακα θα το πω για 1000η φορα! ο,τι παει στον καθενα μας! εμενα προσωπικα μου παει το lyrica, το cymbalta και το sarroten δεν βοηθησαν καθολου. Ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες, ακομη και τα πιο απλα αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε βοηθουν κιολας. Μονο 3 ειναι εγκεκριμενα για την Ινομυαλγια. Ολα θελουν σταδιακη μειωση γιατι ειναι επικινδυνα αλλιως.

                          Καποιοι απο εμας ΘΑ ΠΟΝΟΥΝ και ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ... ουτε θα κοιμουνται χωρις να τα παιρνουν, αυτο δε σημαινει οτι ΟΛΑ ειναι εθιστικα (δεδομενου οτι δεν παιρνει κανεις υπνωτικα, αλλα αντικαταθλιπτικα σε μικρη δοση). Δοκιμαστε, καντε υπομονη κι αν ενα φαρμακο δε σας πηγαινει,αλλαξτε το με τη συμβουλη του ρευματολογου σας. Εγω εκανα πολλες δοκιμες για μηνες, μεχρι να καταληξω σε lyrica και trittico... και παλι μπορει μετα απο μηνες, να πρεπει να αλλαξω παλι.

                          Παντα να γινονται εξετασεις σε νεφρα και συκωτι.

                          Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ειναι θαυματουργη στις φλεγμονες, κι ενεχει φυσικα κινδυνους (πρεπει να γινονται εξετασεις για οστικη μαζα) αλλα αν δεν την επαιρνα τα χερια μου/δαχτυλα θα παθαιναν αγκυλωση αυτη τη στιγμη (σε μενα οπως και στη Χριστιανα μας βοηθαει γιατι εχουμε αρθριτιδα). Η ινομυαλγια αφορα τους μυς.

                          Βασιλη σε παρακαλω πολυ μην εισαι τοσο απολυτος. Καταλαβαινω οτι ειχες πολυ δυσκολη ζωη σε εκαναν πειραματοζωο αλλα δεν ειναι ολοι οι γιατροι κομπογιαννιτες ουτε ολα τα φαρμακα καταστροφικα.

                          ΥΓ. Παιδια εχω αρθρο για τα φαρμακα.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Οοοοοοοο επιτέλους Λήδα έχεις ξανά internet………πόσο χαίρομαι που είσαι πάλι μαζί μας .Πρόσεχε, να είσαι θετική αυτές τις μέρες διότι, εμείς στην Ιταλια ,λέμε ότι ….Come sei a capodanno sei tutto l’anno..
                          Μετάφραση….Οπός αισθάνεσαι την πρωτοχρονιά θα αισθάνεσαι όλη την χρονιά…….για αυτό φρόντισε να είσαι χαρούμενη και ας πονάς!!!!!! Λίγο θα πονάς και μετά από λίγο θα είσαι καλά. Φρόντισε λιπών όταν είσαι down να σκεφτείς την θα κανείς και πως θα διασκεδάσεις όταν θα είσαι καλά.

                          Η αλήθεια είναι ότι εμένα προσωπικά το saroten με έσωσε, μόλις το πείρα και από την πρώτη φορά με ανακούφισε .Αλλά φοβάμαι τα ψυχοφάρμακα διότι έχω δει κόσμο που έπαιρνε, σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις, να γίνουν φυτά, ζομπι, πτώματα που δεν επικοινωνούσανε με το γύρο κόσμο.
                          Τέλος παντός, σε λίγο έχω ραντεβού με τον Βασιλόπουλο και εύχομαι να με βάλει στο σωστό δρόμο (εεε…..μιλάω για το δρόμο των φάρμακων……χιχιχι)
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
                          ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ.ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΜΙΖΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .π.χ. relax kai tone ,AbtronicX2 k.α.Αραγε βοηθάνε ή είναι απάτη? Δείχνουν ότι σου κάνουν επίπεδη κοιλιά και γυμνασμένο σώμα.Βασικά για την κοιλιά θέλω να σφίξει και τα μπράτσα.Στην ινμ είναι άραγε επικίνδυνα ?Τι λέτε εσεις? Με τον διάδρομο που κάνω δεν καταφέρνω πολλά. Ευχαριστω !
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, επιτέλους!! Μας έλειψες πάρα πολύ!! Καλωσώρισες λοιπόν.. Αν μας χρειάζεσαι είμαστε εδώ. Κι εγώ σαν εσένα νιώθω.. Με πήρε πολύ κάτω.. ολίγον τι κατάθλιψη δεν λέει.. Ήταν δύσκολες μέρες γιατί χρειαζόταν αντοχή που δεν υπήρχε.. Αλλά είπα φτάνει! Θα το παλέψω.
                          Παιδιά συμφωνώ με τη Λήδα. Ο κάθένας παίρνει τα φάρμακα που τεριάζουν στον ίδιο. Είναι καλά να ανταλλάζουμε απόψεις, αλλά μόνο ένας καλός γιατρός μπορεί να μας συμβουλεύσει για το τι τεριάζει στον καθένα.
                          Lella μου, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Κανένας δεν μας ζήτησε να παίρνουμε ψυχοφάρμακα με το τσουβάλι. Εαν ο γιατρός σε συμβουλεύσει να παίρνεις σε πολύ μικρή δόση κάτι που πραγματικά θα σε βοηθήσει, δεν υπάρχει φόβος, εφόσον το ελέγχεις.. Δεν μ' αρέσει προσωπικά ούτε η ονομασία ψυχοφάρμακα.. Ο κόσμος έχει λάθος εντύπωση.
                          Τζοβάνα, ευχαριστώ για τις ευχές.
                          Εύχομαι πραγματικά να έχουμε όλοι μια καλύτερη χρονιά. Πάνω από όλα, ΑΓΑΠΗ και ΥΓΕΙΑ.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Παιδιά, χθες είχε γενέθλια η Σούζη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σούζη μου! Σου εύχομαι ότι επιθυμείς και ΥΓΕΙΑ!!
                          Να σαι πάντα καλά.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Συμφωνω Christiana σχετικα με την ονομασια ψυχοφαρμακα.Η ινμ ειναι βασικα μυοσκελετικος και νευροπαθητικος πονος και αυτα τα φαρμακα δινονται γιατι ακομη δεν εχει βρεθει κατι πιο αποτελεσματικο.Με αυτα που γνωριζω εγω,σκοπος τους ειναι να ξεκουραζεται καλυτερα το σωμα στον υπνο.Μεχρι εκει εχει φτασει η φοβερη ιατρικη!!!!Η πολυ μικρη δοση δεν φτανει για να βοηθησει σε ψυχολογικα θεματα.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Βρηκα και αυτο
                          http://www.fibromyalgia-symptoms.org/which-one-is-right-for-you.html

                          Dr. Arnold commented, "This is a major advance. We are trying to identify new treatments for fibromyalgia and raise awareness for this disease."

                          The director of the rheumatology research division at the Seattle-based Swedish Medical Center, Philip Mease, is concerned that patients will interpret these results as confirming the wrong-headed contention that fibromyalgia stems from depression, and that treating depression will cure this, as yet, incurable disease. Mease says, "I am a crusader against the term 'antidepressant' because they are not used as antidepressants in this context."

                          Anesthesiologist, Dan Clauw of the Ann Arbor-based University of Michigan agrees with Mease, "The strong implication to the reader is that these people [participants of the study] are getting better because they are depressed. There is pretty overwhelming evidence that these [medications] are not working as antidepressants [but as pain relievers, too]."
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας.Χρονια πολλα Σουζη για τα γενεθλια σου με ευτυχια και χαρα.
                          Επισης χρονια πολλα Βασιλη για την γιορτη σου με υγεια.
                          Εγω παιδια παρολη την κουραση που ειχα περασα πολυ ωραια.Οικογενειακα και με φιλους.Διασκεδασαμε και λιγο,ξενυχτισαμε βεβαια τωρα ποναω περισσοτερο την πλατη αλλα τουλαχιστον το ευχαριστηθηκα.Καλο βραδυ!
                          Ο χρήστης Τζοβάννα είπε…
                          Καλησπέρα, Χρόνια πολλά Σούζη για τα γενέθλια σου. Και εγώ συμφωνώ ότι η ΙΝΜ είναι μυοσκελετικός πόνος. Δεν ανήκει στα ψυχοσωματικά νοσήματα. Για αυτό και μας έχουν αναλάβει ρευματολόγοι και όχι ψυχολόγοι. Πιστεύω ότι αυτά τα φάρμακα που παίρνουμε , ίσως μας βοηθούν, με τόσους πόνους, να μην πάθουμε κατάθλιψη. Δυστυχώς όμως δεν μας βοηθούν να μην πονάμε. οι πόνοι είναι πόνοι. Είμαι τόσο μπερδεμένη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Οι πόνοι είναι καθημερινοί και ανυπόφοροι. Όλη η καθημερινότητα μου πάει πίσω. Από την παραμονή πρωτοχρονιάς που γύρισα από την Αθήνα είμαι σαν ζόμπι. Νιώθω τόσο κουρασμένη. Μου κάνει εντύπωση που είμαι η μοναδική από την παρέα που παίρνει αυτό το φάρμακο "Ladose" (2 την ημέρα). Ξέρω ότι είναι αντικαταθλιπτικό. Δεν βοηθάει στους πόνους, μ' έχει βοηθήσει να κοιμάμαι πιο εύκολα, και να μην ξυπνάω με το παρακαμικρό . Τι να το κάνω όμως ο σκοπός είναι να μην πονάω και όχι να κοιμάμαι συνέχεια.
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Παιδιά καλή χρονιά σε όλους.Ευχομαι ότι καλύτερο για τον καθένα απο εσας.
                          Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας !!!.
                          Λήδα μου εδώ είμαστε για σένα.Χαίρομαι που έχεις ιντερνετ και πάλι και θα σε έχουμε μαζί μας.

                          φιλιά

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          http://fakellaki.blogspot.com/2007/05/t-15.html

                          Λήδα διαβασε το σε παρακαλώ ...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Τζοβαννα ξερεις γιατι θελουν να βοηθησουν τον υπνο μας να γινει πιο βαθυς?Γιατι υποτιθεται οτι αυτο θα βοηθησει να αναγεννηθει ο μυικος ιστος και ο ιδιος ο οργανισμος να επιδιορθωσει τις μικροβλαβες στους μυς και ετσι να ποναμε λιγοτερο.Και εγω πιστευω οτι δεν βοηθανε αμεσα στον πονο τα φαρμακα που δινονται.Ακομη και αυτη η θεωρια για τον υπνο δεν φαινεται οτι εχει το αποτελεσμα που υποστηριζουν οι γιατροι.Αλλα αφου δεν υοαρχει αλλη λυση το καλυτερο και πιο ασφαλες που εχουμε να κανουμε ειναι αυτο,υπνος ασκηση διατροφη και οχι αγχος!!!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
                          ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .π.χ. relax and tone ,AbtronicX2 k.α.Αραγε βοηθάνε ή είναι απάτη? Δείχνουν ότι σου κάνουν επίπεδη κοιλιά και γυμνασμένο σώμα.Βασικά για την κοιλιά θέλω να σφίξει και τα μπράτσα.Στην ινμ είναι άραγε επικίνδυνα ?Τι λέτε εσεις? Με τον διάδρομο που κάνω δεν καταφέρνω πολλά. Ευχαριστω !
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Εμένα οι συσκευές μασάζ μου προκαλούν περισσότερο πόνο ... θεωριτηκά κάποιες βοηθάνε στην αιμάτωση το μυών και την ενδυνάμωση αλλά με πολύ αφύσικό τρόπο ... αλλά δεν κάνουν τίποτα στο καρδιοαγγειακό σύστημα που είνα και το σημαντικό ... στην θέση σου θα έκανα κάτι πιο φυσικό όπως σουιδηκή γυμνασική γιόγκα κλπ ... θα σε βοηθούσαν και στο νευρικό σύστημα.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥΖΗ ΜΟΥ! μακαρι να το γνωριζα νωριτερα.
                          Παιδια δεν ειμαι πολυ καλα.. σορρυ θα απαντησω συντομα.
                          φιλακια.

                          ΥΓ. Ευχαριστω την Ελενη κ την Χριστινα που με πηραν τηλ. να ειστε καλα κοριτσια. σορρυ που ημουν πεσμενη. φιλακια πολλα
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Εμενα αυτες οι συσκευες μασαζ δεν με βοηθησαν καθολου.Χρησιμοποιησα στην πλατη για να χαλαρωσω και ο πονος εγινε χειροτερος.Οπως επισης και ο διαδρομος δεν με βοηθαει τωρα που σταματησα τα φαρμακα ποναω περισσοτερο.Εγω εχασα τα κιλα τρωγοντας λιγοτερο και περπατωντας περισσοτερο.Το περπατημα κατα την γνωμη μου ειναι η καλυτερη ασκηση.
                          Ο χρήστης antonis είπε…
                          Καλή χρονιά με υποφερτούς πόνους και σε αναμονή καλύτερων ημερών.
                          Δεν αναφέρεστε σε μη φαρμακευτικές μεθόδους με εξαίρεση τη γυμναστική.
                          Ποιές ειναι οι εμπειρίες σας με ψυχολόγο και βελονιστή. Εγώ για να μην είμαι αρνητικός, δοκίμασα τον ψυχολόγο πρόσφατα. Σε κάθε επίσκεψη με ρωτάει "τι θέλει να μου πεί ο πόνος μου" και "να πώ τι νόημα δίναι ο πόνος στη ζωή μου"
                          Λοιπόν τον ρωτώ τον πόνο μου και απόκριση δεν έχω, Εσείς?
                          Αντώνης (Leda, χωρίς το "κ.", μικρός είμαι ακόμη)
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λυδάκι ψηλά το κεφάλι θα περάσει και αυτό ...

                          Αντώνη εγώ σε ψυχολόγο δεν ξαναπάω ούτε με πιστόλι στο κρόταφο ... οι άνθρωποι είναι αλλού ... άλλα αντάλλων ... τρία πουλάκια κάθονταν το ένα χαμηλώνει ...

                          Εγώ θα του βαρούσα μία μπουνιά στο στομάχι και θα του έλεγα "εσένα τι σου λέει τώρα ο πόνος σου" ...

                          Το έκανα σε ένα γιατρό στο νοσοκομείο που μου έκανε το εξυπνο ... δύο γροθιές και μετά άρχισε να καταλαβαίνει πόσο πονούσα.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σας! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Σκεφτόμουν να πάρω το relax and tone που διαφημίζει η τηλεόραση.Έχω έντονο φούσκωμα στην κοιλιά που δεν φεύγει με τίποτα.Μάλλον λόγω της ινμ .Κάνω λίγο διάδρομο και με βοήθησε λίγο.Λέτε δηλαδή ότι για να γυμνάσω τους κοιλιακούς μου να μην το πάρω?Δεν θα με βοηθήσει? Μπορεί να ισιώσει η κοιλιά μου.Δεν μπορώ άλλο έχω απογοητευθεί.Στην διαφήμιση δείχνει ότι σου κάνει επίπεδη την κοιλιά!!! Λέω να το πάρω. Περίπου 80 ευρώ κάνει. Δεν μπορω να σκεφτώ κάτι άλλο.Με την γυμναστική δεν τα πάω καλα.Τα λέμε !
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Για τον ψυχολόγο συμφωνώ και εγώ !Εγώ πήγαινα πέρυσι πριν ανακαλύψω ότι έχω ινμ.Μου έλεγε λοιπόν να βγαίνεις να κάνεις αυτό να κάνεις εκέινο.Ένιωθα σαν ρομποτάκι.Δε λέω με βοήθησε πολύ ψυχολογικά! Αλλά όταν χειροτέρεψα λόγω ινμ και δεν έιχα δύναμη να πάω πουθενά με πίεζε πολύ να βγαίνω έξω!! Στο τέλος μου είπε να πας σε ψυχίατρο γιατί εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω!!!Αν είναι δυνατόν.Δεν κατάλαβε ότι είχα παθολογικό πρόβλημα!!! Εγώ σταμάτησα από την ψυχολόγο και όταν ανακάλυψα ότι έχω ινμ δικαιώθηκα.Αυτή δεν το έμαθε ποτέ. Δεν ξανα επικοινώνησα μαζί της!!Είμαι θυμωμένη .Έχω άδικο? Δεν ξαναπήγα σε ψυχολόγο !!!!! Στην αρχή της ινμ είχα λίγη κατάθλιψη .Αλλά τώρα προσπαθώ μόνη μου να δώσω θάρρος στο εαυτό μου και να συνηδειτοποιήσω την αρρώστια μου.Κανείς από τους φίλους μου δεν το ξέρει όυτε τους συγγενείς.Μόνο η οικογένεια μου. Συγνώμη αν σας κούρασα!Εσείς έχετε πει σε γνωστούς ,συγγενείς και φίλους ότι έχετε ινμ? Ευχαριστώ !
                          Ο χρήστης Τζοβάννα είπε…
                          Καλή μου ανώνυμη, η οικογένεια πρέπει να είναι ενήμερη γι αυτό που αισθανόμαστε, για να μπορεί να μας βοηθήσει, τουλάχιστον ψυχολογικά. Προσωπικά πριν μάθω τι μου συμβαίνει, ήμουν έτοιμη να επισκεφθώ ψυχολόγο, όταν πριν 7 μήνες ο σύζυγος μου διάβασε ένα άρθρο, στην στήλη της Υγείας, στην τοπική εφημερίδα της Ρόδου για το σύνδρομο αυτό. Έτσι επισκέφθηκα ρευματολόγο, μέσω internet ενημερώθηκα πιο αναλυτικά για την πάθηση αυτή. Τύπωσα και έδωσα στον σύζυγο μου και στα παιδιά μου να διαβάσουν, να καταλάβουν τι μου συμβαίνει. Να μην απορούν πια αν με βλέπουν συχνά κουρασμένη, μουντρωμένη, απομονωμένη. Ο σύζυγος μου είναι αυτός που με έχει καταλάβει πάρα πολύ, με στηρίζει, όλους αυτόυς τους μήνες, με βοηθάει και σωματικά & ψυχολογικά. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο άνθρωπος σου τι σου συμβαίνει. Τώρα όσο για τους υπόλοιπους συγγενείς, πιστεύω ότι δεν μπορούν να σε καταλάβουν. Όταν τους λέω πονάω, σου απαντούν εγώ να δεις !!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ναι Τζοβάννα μου οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουν!!!Αλλά δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει και οι δικοί μου πολύ καλά !Συχνά μου λένε σχόλια που με πειράζουν π.χ. πάλι δεν έχεις όρεξη για βόλτα?, πότε- πότε δεν κάθεσαι όλη μέρα και πότε-ποτε δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι...κ.α.Επειδή δεν πονάω αφου με βοηθάει το cymbalta με ρωτάνε :σίγουρα έχεις ινομυαλγία? Μήπως έκανε λάθος ο γιατρός? Αυτα βέβαια με ρίχνουν λίγο και νευριάζω.Αλλά τι να κάνω ?Δεν καταλαβάινουν τι νιώθω. Καλό Βράδυ!
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Ακριβως τα ιδια περναω και εγω ανωνυμη,εγω το εχω πει στην οικογενεια μου και στους φιλους μου αλλα δεν καταλαβαινουν τιποτα.π.χ. το πρωι αργουσα να σηκωθω απο το κρεβατι λογω πονων και μου λεγανε οτι τεμπελιαζα.Δεν εργαζομαι λογω πονων και μου λεγανε οποτε αποφασισω να δουλεψω να τους το πω.Και πολλα αλλα.Ολα αυτα η οικογενεια μου.Οσο για τις φιλες μου μονο μια με καταλαβαινει και βρισκομαστε οποτε μπορουμε.Με τιςυπολοιπες σταματησα να ασχολουμαι.Ο μοναδικος που καταλαβαινει ειναι ο αντρας μου.Τωρα να σου πω μιλαω μαζι σας και νοιωθω καλυτερα οποτε δεν τους ενοχλω πια με τους πονους μου και δεν ασχολουμαι μαζι τους.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Κοριτσια αγορια ολοι στην ιδια κατασταση ειμαστε
                          -"ε καλα τωρα αφου δεν γυμναζεσαι τι περιμενεις"
                          -"μεγαλωνουμε κιολας , λογικο ειναι να πονας"
                          -"ολοι ποναμε, δεν το κανουμε και θεμα!"
                          -"αφου εχεις πειστει οτι κατι εχεις ειναι σιγουρα ψυχολογικο το προβλημα σου"
                          -"σε ολες τις παθησεις το στρες δυσχεραινει την κατασταση"
                          -"εμ φυσικα αφου τα'χεις αποστηθισει ολα αυτα τα ιατρικα λογικο ειναι να σε πιανουν"
                          -"τι θα γινει τωρα για ΟΛΑ φταιει αυτη η ινομυαλγια?? παντα τεμπελα ησουν"

                          αχ αχ αχ... ιδια ιστορια.
                          εγω τους τα λεω, κι ας μη με πιστευουν.

                          σιγουρα ομως βοηθα η ΘΕΤΙΚΗ σκεψη κι η ορεξη να το παλεψεις (λιγο χανω σ'αυτον τον τομεα τελευταια)... ή να το δεχτεις οτι θα'χεις ασχημες ωρες/μερες κλπ... κ εκεινες να κανεις κατι για σενα...

                          εγω ειμαι ψιλοχαλια, αλλα μαλλον τελικα εφταιξε κι οτι εκοψα (σαν χαζη) το cymbalta μια κι εξω... λες και δεν γνωριζω τη σταδιακη μειωση.. και μετα σας το παιζω εγω εξυπνη...
                          τελοσπαντων, θα το παλεψουμε.. θα'ναι δυσκολα.

                          Τζοβανα, ειχα παρει ladose αλλα παραειναι υπνωτικο, δεν βοηθα πολυ στον φαυλο κυκλο: υπνου-πονου κλπ

                          Ανωνυμες κυριες/κυριοι θα θελα να ξερω ποιοι ειστε εστω κ με ψευδωνυμο (ηλικια-ποσο καιρο ταλαιπωρειστε αν θελετε φυσικα)

                          Αντωνη γεια..ο βελονιστης βοηθα απλα στην αναισθητοποιηση σημειων αλλα παροδικα πιστευω.
                          εχω καποιο αρθρο αν θες να διαβασεις.

                          οσο Ψυχολογο, βοηθα η γνωσιακη συμπεριφορικη προσεγγιση..θα βαλω αρθρο

                          αγαπητε ανωνυμε με μηχανημα, μην το παρακανεις μπορει να χεις το αντιθετο αποτελεσμα. Δες αρθρο μου για γυμναστικη

                          καληνυχτα σε ολους/ολες

                          Χριστιανα μου να'σαι καλα...
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας παιδιά,
                          Εγώ πιστεύω ότι όσο πιο μακριά είσαι από ψυχολόγο τόσο καλύτερα είναι. Για αυτούς , ότι και να έχεις φταίνε πάντα οι γονείς σου και τα παιδικά σου χρόνια. Όταν πονάς και σε παίρνει από κάτω, κατά την γνώμη τους, πρέπει να βγεις έξω έχεις, δεν έχεις όρεξη. Εγώ γνώριζα ένα ο οποίος για να με καταφέρει να πάρω Xanax,ένα ηρεμιστικό, το πείρε αυτός πρώτα μπροστά μου. Για φαντάσου ψυχολόγο που παίρνει ψυχοφάρμακα! Τι να πεις ?
                          Τώρα για όσον αφορά τις συσκευές μασάζ, έχω και εγώ ένα μαξιλάρι που με βοηθάει κάπως, αλλά καλύτερα από την συσκευή μασάζ είναι σίγουρα το μυοχαλαρωτικό μασάζ. Πέρσι πήγαινα σε μια φυσιοθεραπεύτρια 1 φορά την εβδομάδα και με βοήθησε πολύ, πήγα για 3 μήνες, μετά σταμάτησα για το καλοκαίρι και φέτος δεν έχω πάει ακόμα.

                          Αγαπητή ανώνυμη,
                          Είναι παρά πολύ δύσκολο να σε καταλάβει κανείς ειδικά όταν σε ρωτάνε πως σου ήρθε η ινμ,? ……δεν ξέρεις!…..τι σε πονάει?.....πολλά σημεία!…..από ποιες εξετάσεις φαίνεται?.....από καμία!…..τι φάρμακα παίρνεις?.....αντικαταθλιπτικά!.... Τι να καταλάβουνε?
                          Εγώ προσωπικά προσπάθησα να εξηγήσω στους δικού μου (άντρα, παιδιά ,γονείς, αδέρφια), προσπαθούν και αυτοί να καταλάβουν. Οι άλλοι….άστο καλύτερα!

                          Βασίλη καλά έκανες, μακάρι να μπορούσα και εγώ να δώσω μερικές μπουνιές , ειδικά τότε που τριγύρναγα στους γιατρούς για να δω γιατί πονάω και αυτοί μου λέγανε ότι όλα είναι μόνο στο μυαλό μου.

                          Φιλάκια σε όλους
                          Ο χρήστης Μελίνα είπε…
                          Αγόρια και κορίτσια! καλημέρα και απο μένα !!! καλη χρονιά! Βασίλη Σούζη Χριστιάνα χρυσούλα σορρυ αν ξέχασα κάποιον αλλα και σε όλους χρόνια καλά !!
                          εχω άδεια αυτες τις μέρες και ομολογώ ότι δεν πονάω αυτες τις 3 μερες έτσι άδραξα την ευκαιρία και το ρίξα λίγο έξω... :)
                          λοιπον γι αυτους που ρωτάνε για τις εναλλακτικές θεραπείες έχω να σας πω την προσωπική μου εμπειρια σχεδόν έχω κάνει ότι κυκλοφορεί και ενα εχω να σας πω ότι παιδια ότι παει στον καθένα δεν ειναι κακο να δοκιμάσει. δηλαδή εμένα ο βελονισμός δεν μου κανε κάτι αλλα με βοήθησε ο διαλογισμός, δεν μου κάνε τίποτα η γυμναστική αλλα με βοήθησε κάπως ο διάδρομος για να μην αδικήσω και την κρανιοιερη θεραπεία.., άρα ειναι καλο να δοκιμάσουμε και ότι πάει στον καθενα μας. Ψυχολόγο πήγα 2 χρόνια συνδιάζοντας την προτροπή όλων ότι δεν παει καλα με εμενα αλλα τελικά ψάχνοντας βρέθηκε να πηγαίνει κατι με τους αλλους! οποτε δεν ξαναπαω παιδιά σορρυ για τους ψυχολογους....:)
                          Στην οικογενεια μου και εγώ τα πρωτα χρονια δεν ελεγα τιποτα ουτε σε φίλους αλλα καταλάβα το εξης αν δεν πουμε πως αισθανόμαστε στους γονεις στην οικογενεια μας στους φιλους μας πως θα μας καταλάβουν πως θα μας σταθούν? σκοπος μας δεν ειναι η απομόνωση αλλά η συγκέντρωση ανθρώπων που θα μας συνδράμουν και οχι θα μας λυπηθούν! η αγνοια φέρνει και αυτο μεταξυ άλλων.... ας εξηγήσουμε λιγο καθε φορα τι μας συμβαίνει και επιτέλους παιδια εγώ κάθε φορά λεω: θα βρώ άτομα που να καταλαβαίνουν .... :)
                          Λήδα χάρηκα που σε ειδα πάλι εδώ και ελπίζω να πας καλύτερα καθε μέρα μην απογοητευσε γλυκεια μου η παρέα σου εδω σε έχουμε αναγκη :*** και ειμαστε εδώ αν θελήσεις κατι!
                          αυτα τα λίγα αν και προσέξα κατι απουσίες ελπίζω να ειναι ολοι καλα, τα φιλιά μου και ζεστες αγκαλιές, Μελίνα
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Γεια σας Μελινα, και Λελλα παω για υπνο ειναι αργα.

                          δυσκολα ειναι ολα βρε παιδια... αλλα πρεπει τουλαχιστον με κοντινους να μιλαμε... σας παρακαλω δειτε το αυτο... το link πανω απο το FORUM

                          "Το ξέρεις ότι έχεις ινομυαλγια όταν..." (για να σας δω...)

                          για να μας φτιαξει το κεφι
                          φιλια πολλα καληνυχτα
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Πολλες φορες η οικογενεια δεν ειναι στηριγμα δυστυχως....Αλλα εδω εχουμε φτιαξει μια "οικογενεια"μονοι μας,γιατι κακα τα ψεματα παιδια οποιος δεν εχει ινμ δεν το πιανει με τιποτα ο νους του τι σημαινει και ποσα προβληματα εχει το σωμα με ινμ!!!!Οσο για τους ψυχολογους οποιος εχει ψυχικα θεματα να παει,καλο θαναι,αλλα η ινμ απο μονη της δεν χρειαζεται ψυχολογο,ειναι εντελως γελοιο.Ειπαμε,ειναι μυοσκελετικος πονος!Φαρμακο χρειαζεται να βουνε και να μην ακουμε κοτσανες ολη την ωρα!!!!!!Εχουμε τους πονους εχουμε και αυτα.Κουραγιο παιδια!Παντως ουτε εγω δε λεω για αυτο παντου,για ποιο λογο?Και σε οσους τοπα ψιλομετανιωσα κιολας!
                          Leda σχετικα με την ανωνυμια..Συγχαρητηρια για αυτο που εχεις καταφερει εδω ειναι ΣΠΟΥΔΑΙΟ,αλλα forum σημαινει να μπορουν ολοι να ειναι ελευθεροι να μιλουν για αυτα που θελουν και νιωθουν,να βοηθουν και να διαφωνουν,ασχετα με το ονομα τους και ποιοι ειναι.Σημασια εχει να στηριζομαστε,για ολους εδω το θεμα ειναι η ινμ!!!!Αν υπαρχει ζητημα οκ,δεν εχω προβλημα να βαλω ψευδωνυμο.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Antoni
                          οι μονες μη φαρμακευτικες μεθοδοι που πιστευω οτι βοηθανε ΟΛΟΥΣ ειναι η ασκηση(εστω οτι μπορουμε και οτι μας ταιριαζει),τα συμπληρωματα,οχι αχρηστα φαγητα,η θερμοτητα,χαλαρωτικα μπανια...και ναχουμε ανθρωπους κοντα μας που καταλαβαινουν τι περναμε,ποσο τεραστια προσπαθεια κανουμε και που δεν μας χαλανε ψυχικα!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          "Εγώ θα του βαρούσα μία μπουνιά στο στομάχι και θα του έλεγα "εσένα τι σου λέει τώρα ο πόνος σου" ...

                          Ποσο αληθεια ειναι αυτο που λες,τρια πουλακια καθονταν,αναισθησια και βλακεια στο μεγαλειο τους!και λιγα λες Βασιλη!!!!!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          δεν το εννοουσα καθολου περιεργα, ο λογος που ζηταω καποιο ονομα εστω και ψευτικο, ειναι για να ξερω σε ποιον/ποια Ανωνυμο απευθυνομαι, εφοσον πολλοι ακομα γραφουν εντελως ανωνυμα... και φυσικα αυτος ο σκοπος του site.. να πουμε αυτα που νιωθουμε κι αν καποια στιγμη καποιοι αισθανονται ανετα να μιλησουν πιο προσωπικα καλως, αλλιως δεν πειραζει. ολα αποδεκτα ειναι :-)
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          οποιαδηποτε λεξη, εστω και υπογραφη ως "2010" αποδεκτη ειναι, απλα για να γραφω σε σενα,κ οχι σε αλλους.
                          σ'ευχαριστω παντως για τα καλα σου λογια.
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Παιδιά γειά σας,
                          Συμφωνώ με την Χρυσούλα.Ούτε μένα βοηθά το μασσά ούτε και ο δρόμος. μόνο το περπάτημα και βέβαια το καλύτερο είνια το κολύμπι.
                          Οσο για τους γύρω μας ,και εγώ τζοβάννα μου τους έχω δώσει στο σπίτι να διαβάσουν για να μπορούν να καταλαβαίνουν.
                          Οσο για τους φίλους έχω αυτούς που με καταλαμβαίνουν και μου συμπαραστέκονται. Για τους άλλους απλά δεν ασχολούμαι!!!!

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΑΝΤΩΝΗ εχεις δικιο, εχω βαλει μη φαρμακευτικη αγωγη τα μασαζ/υδροθεραπεια κλπ. .
                          Τον ψυχολογο σιγουρα δεν τον χρειαζομαστε, εαν και εφοσον εχουμε ανθρωπους που μας καταλαβαινουν κ μας στηριζουν, το οποιο ειμαι σιγουρη οτι ελαχιστοι απο μας το εχουν βρει...
                          Η καταθλιψη δεν ανηκει στα συμπτωματα της ινμ, μπορει να συνυπαρχει σε μερικους, αλλα δε συσχετιζονται.

                          πωπω διαβασα τωρα αυτο που σου ειχαν πει Χρυσουλα: "οποτε αποφασισω να δουλεψω να τους το πω... μου θυμιζει το δικο μου "καλε παντα τεμπελα ησουν, δεν ειχες ανεκαθεν ινομυαλγια!"
                          αααχ τι περναμε...

                          Γεια σου Μελινα, καλη χρονια, τι κανεις??

                          Σουζη μου, εγω τελικα το τελειωσα με τον Γιωργο... μετα τα τελευταια μου συμπτωματα με τα ποδια, ειδα οτι απλα δεν μπορει να το αντιμετωπισει αρα δεν ειναι το καλυτερο ξεκινημα για μια κοινη ζωη. Στενοχωριεμαι, αλλα η αγαπη δεν φτανει.
                          Οσο για τους φιλους πραγματι λιγοι το νιωθουν. τουλαχιστον εμεις ειμαστε εδω!!!! (τι καλη ιδεα που ειχα γι'αυτο το site τελικα- χαιρομαι πολυ!)

                          Ανωνυμε/ - εχει τυχει να ειμαι μπροστα σε Καθηγητη (^&%*&(&*(&() Ρευματολογο 1 ωρα, να κοιτα εξετασεις, να ζηταει 150€ και η διαγνωση του :"εχεις ψυχολογικο προβλημα να σε δει ψυχιατρος" κι εγω να κλαιω με λυγμους γιατι θελω να τον βρισω τον Μ..... και ο λογος που κλαιω ειναι γιατι απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τον βρισω ή να τον πλακωσω στο ξυλο!
                          εγκληματιες ειναι μερικοι ειλικρινα.

                          τελοσπαντων,... τουλαχιστον καποια στιγμη εχουμε τη διαγνωση μας... κατι ειναι κι αυτο.
                          :-)
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Λήδα μου νομίζω έκανες το καλύτερο.
                          Μην στεναχωριέσαι γιατί τα καλύτερα έπονται για σένα,κάθε τι στη ζωή μας γίνεται για καλό και πάντα υπάρχει και η θετική πλευρά. Είσαι τόσο καλός και γλυκός άνθρωπος που αξίζεις το καλύτερο!!!!
                          Για οτι χειάζεται να ξέρεις οτι είμαι εδώ για σένα. Θα σε πάρω και τηλέφωνο να τα πούμε.

                          φιλιά

                          Σούζη
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Ληδα μου σε καταλαβαινω.Ολοι μας περναμε τα ιδια.Μου εχουν πει τοσα πολλα,παλια τα ακουγα δεν μιλουσα,τα κρατουσα μεσα μου και δεν ημουνα καλα.Τωρα ομως τα τελευταια χρονια αρχισα να αντιδρω.Αν μου λενε κατι προσβλητικο για μενα μιλαω αποτομα και τους βαζω στην θεση τους.Ετσι νοιωθω καλυτερα και κανονιζω τις δουλειες μου οπως μπορω εγω και οχι οπως θελουν οι αλλοι.
                          Οσο για ψυχολογο δεν εχω παει ποτε και ουτε προκειται.Προσπαθω μονη μου να σκεπτομαι θετικα,οποτε δεν ειμαι καλα κανω δωρα στον εαυτο μου,κανω shopping και προσπαθω να ξεγελασω τον εαυτο μου.Παντα ομως τα καταφερνω και μετα αισθανομαι καλυτερα.Τι αλλο μπορω να κανω αφου ο πονος ειναι μονιμος και δεν φευγει ,προσπαθω να ζω με αυτον!Φιλια
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Χρυσουλα πως μπορεις να αντιδρας?Δεν σε πιανει ενταση?Εγω ποναω φρικτα αν ερθω σε διαφωνιες και εντασεις...
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Εκτος τον πονο που εχω 24ωρες το 24ωρο.Και εσυ συνεχεια πονας?
                          Ο χρήστης Μελίνα είπε…
                          Λήδα και κόσμε καλησπέρα!! Ολα τριγύρω αλλαζουνε και όλα τα ίδια μένουν έλεγε ενα τραγουδι παλιο , ουπς φαινερώνω την ηλικία μου! Θέλω να πω ότι οι ανθρωποι θα είναι οπως είναι ή πρέπει να είναι απλα και εμείς καμμια φορα δεν δίνουμε να καταλάβουν τι ακριβώς περνάμε με αποτέλεσμα να μενουμε πίσω και ψάχνουμε πάντα μονοι λύσεις! Λήδα μην στεναχωριέσαι για κατι που τελειωνει αλλα να χαίρεσαι για κάτι που αρχίζει! εχεις πολλα να κανεις και να δώσεις δεν ξέρεις πόσα ακόμα ! αλλώστε το ειπε και η Σούζη καθε εμπόδιο για καλό...φιλια σε όλους!
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Leda διαβασα "ξερεις οτι εχεις ινομυαλγια οταν"και θελω να σου πω οτι ποτε με ΠΟΤΕ δε πρεπει να βλεπεις τον ευατο σου αρνητικα.εχεις μια παθηση,δεν εισαι γιαγια,εχει τεραστια διαφορα.και οι ανθρωποι γυρω σου πρεπει να το σεβονται αυτο,αλλα να δεν σεβομαστε εμεις τον ευατο μας κανεις αλλος δεν θα το κανει.
                          Και αν ο ανθρωπος σου δεν σε καταλαβαινε,τοτε καλα εκανες να γυρισεις σελιδα,θα βρεις αυτο που εχεις αναγκη!!!!!!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          και κατι ακομα,για προβληματα μνημης διαβασα οτι βοηθα το ginkgo biloba :-))
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας σε ολους.Χρονια σας πολλα.
                          Φιλη Sun μπορω και αντιδρω γιατι αλλιως δεν γινεται.Την στιγμη εκεινη νοιωθω χειροτερα μια υπερενταση αλλα μετα νοιωθω καλυτερα με τον εαυτο μου και χαλαρωνω.
                          Οσο για τους πονους τους εχω δυστυχως συνεχεια 24 ωρες το 24ωρο.Απο 28 χρονων ξεκινησαν και απο τοτε μεχρι τωρα (38) υποφερω.Απλα προσπαθω πια να συμβιβαστω και με διαφορους τροπους κανονιζω τις δουλειες μου.
                          Ληδα μου μην στενοχωριεσαι την υγεια σου χαλας.Καθε εμποδιο για καλο που λενε,θα βρεις κατι καλυτερο.
                          Ο χρήστης antonis είπε…
                          Το 1987 ώς νέος μηχανικός εργαζόμουν για κάποια μεγάλη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη και έκανα πελάτη μου έναν μεγαλογιατρό/καθηγητή με δικό του διαγνωστικό κέντρο. Επειδή τον είχα βοηθήσει πολύ σε θέματα τεχνολογίας με ρώτησε τι μπορεί να κάνει αυτός για μένα. Ηταν η πρώτη φορά που μίλησα για τον πόνο μου (αυχένας - πλάτη - πόδια)
                          Αφου μου έκανε δωρεαν αρκετές εξετάσεις, μου είπε ότι δεν έχω κάτι που μπορεί να διαγνώσει αλλά η εικόνα που έχει είναι ότι θα συνεχίσω να πονάω με ένταση που θα αυξάνει με την ηλικία. Τον ρώτησα άν θα πεθάνω από ότι ειναι αυτό που με κάνει να πονάω. Η απάντηση ήταν ΟΧΙ. Ε! τότε απάντησα θα πορευτώ με τον πόνο μου και τον αντέχω δεν πειράζει.
                          Ηταν από τα πιό άστοχα πράγματα που έχω πεί. Παρόλα αυτά τον πόνο τον άντεξα αλλά τώρα πιά πειράζει και πολυ μάλιστα. Φιλικούς χαιρετισμούς
                          leda τι μπορεί να πεί κανείς, άτυχη στον πόνο σου εύχομαι να είσαι απο δώ και πέρα τυχερή στην συντροφικότητα.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, τι έγινε τελικά με τους σπασμούς στα πόδια? Τι είναι? Και τι ακριβώς εννοείς με αυτό?
                          Παιδιά μην τα βάζετε κάτω!!! Θα πορευτούμε με τον πόνο μας και να το κάνουμε να μη πειράζει γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Ο αδερφός μου πάσχει από Κατα πλάκας σκλήρυνση από τα 17 του.. κάτι ξέρω που σας λέω..
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ...σας ευχαριστω ολους παρα πολυ! Χριστιανα, Χρυσουλα, Sun, Αντωνη, Σουζη...Χρηστο( τηλεφ.), Μελινα, Ελενη Ι.(τηλεφ), Ελενη Β (τηλεφ.), Χριστινα (πωπω βρε παιδια με συγκινειτε!)

                          Ο δικος μου στην αρχη δε με πιστευε, ειχα παθει κι εγω τρελο πανικο (γι'αυτο κι η λειτουργια αυτου του site για να τη γλυτωσετε οσο γινεται οι υπολοιποι) και ημουν σε οικτρη κατασταση+ζομπι απο φαρμακα. Τον τελευταιο καιρο ειχε συνειδητοποιησει οτι ελεγα την αληθεια και δεν υπερεβαλα στον πονο, απλα δεν το αντεχε ο ιδιος, δεν μπορουσε να το διαχειριστει ουτε να συμπαρασταθει οσο ισως να ειχα αναγκη εγω. Τελοσπαντων, αισθανοταν ανημπορος και αυτο με αγχωνε χειροτερα καθως και η προοπτικη μιας σχεσης που ειχε ηδη φθαρει. Αγαπη υπηρχε, αλλα δε φτανει η αγαπη και τελικα δεν ειναι ολοι για τα δυσκολα..

                          Τι σας λεω, ολοι μας τα περναμε σε ολες μας τις σχεσεις το ξερω.

                          Μακαρι να βρουμε τη δυναμη μεσα μας για να παλευουμε ο καθενας τους δικους του δαιμονες.

                          Χριστιανα, απο εκεινη την ωρα εχω συνεχεια πολυ δυνατους σπασμους κ πονους και στα ποδια, με αποτελεσμα να μην μπορω ουτε να περπατησω... θα περασει που θα παει.

                          Τι να πεις κι εσυ βρε φιλεναδα κι ο αδερφουλης, μονο αν μας αφορα, συνειδητοποιουμε ποσο δυσκολο ειναι.
                          Καληνυχτα...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Γεια σας παιδια.Για να ξεχαστούμε λίγο από την πάθηση μας προτείνω το εξής:Δείτε την ταινία ''Νήσος'' .Πολύ γέλιο !!!Θα το ευχαριστηθείτε.Να κοιτάμε και την όμορφη πλευρά της ζωής.Τα λέμε !
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          μπραβο σου! ηταν καλο ε?? μια φιλη μου πηγε σημερα να το δει. να'σαι καλα. Βρε παιδια εχω βαλει καποιες σελιδες για να γραφουμε και αλλα χαζα... πχ. ανεκδοτα, links κλπ αλλα κανεις δε γραφει εκει
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Λήδα, δεν είδα τις άλλες σελίδες, είχα πολλή δουλειά.. θα τα δώ..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Παιδιά, θύμωσα πριν λίγο στη δουλειά και τώρα αρρώστησα.. είμαι χάλια, δεν αντέχω καθόλου εντάσεις...
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Christiana και εγω τα ιδια παθαινω,αστα!Για καποιο λογο οσοι εχουμε ινμ ημαστε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ευαλωτοι στο αγχος και ενταση,καταρεει το σωμα μας!Προσπαθησε να σκεφτεις οτι σε ηρεμει και ξεχνα τα αλλα!!!!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Αγαπητή sun, έχεις δίκιο.. Ειλικρινά δεν αντέχω πλέον τίποτα.. Είναι σαν και το ανοσοποιητικό μου σύστημα δεν έχει καθόλου άμυνες ενάντια στην ένταση, στα νεύρα, στο άγχος αλλά και στη στεναχώρια... Εκτός που αρρωστούμε γενικά, νιώθω κατάπτωση, ζαλάδα, κούραση, έλλειψη ενέργειας, όλα μαζί. Και τις μέρες που είμαι στεναχωρεμένη για κάτι, όπως τις τελευταίες μέρες, οι πόνοι είναι ανυπόφοροι..
                          Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή, έχεις δίκιο..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella, ιταλιάνα, που είσαι κορίτσι μου?
                          Ο χρήστης μελινα είπε…
                          Christiana μην δίνεις σημασία σε εντάσεις στη δουλειά που σε λίγο έτσι και αλλιως τελειωνουν εννοώντας ότι ειμαστε υπαλληλοι και αυτα θα τα έχουμε πολλές φορες κράτα τη δυναμη σου για τα αλλα τα καλα τα ωραία τα όμορφα! και εγώ βεβαια και οι περισσότεροι έτσι αντιδρουμε φυσικά αλλα τα λέω για ολους μας! βλεπω τελευταία πως πραγματι η στεναχώρια και η ένταση και εμενα με επηρρέαζουν αρνητικα όσο αναφορα τους πόνους! ας πετάξουμε λοιπον τις στεναχωριες ας δουμε ταινίες ας ακουσουμε μουσικες και ας κλεισουμε για λίγο τα αυτιά μας στα άσχημα και ενοχλητικα! φιλια και κουράγιο!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          κοριτσια σας νιωθω.. κι εγω φρικαρω με το αγχος. υπομονη Χριστιανα μου,σκεψου οτι ειναι Παρασκευη κ δε θα τους δεις για λιγες μερες. κανε focus σε σενα.
                          Σουζη μου, με εσωσες εβαλα δροσερη κομπρεσα στα ποδια κ ηταν αρκετα ανακουφιστικο.
                          τωρα ποσο τα'χει παιξει το σωμα δεν ξερω: χερια/μπρατσα/πλατη/μεση θελουν ΘΕΡΜΟΦΟΡΑ και ποδια ΚΡΥΑ ΚΟΜΠΡΕΣΑ... τι να πω κι εγω!
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Χριστιάνα καλή μου και εγώ έτσι ένοιωθα όσα δούλευα.Δεν άντεχα καθόλου την πίεση,πονούσα και
                          αρρωστούσα.Ηταν σαν να μου έβγαζαν όλη την ένέργεια και έμενα στεγνή.
                          Κουράγιο και οποτε νοιώθεις έτσι να μας γράφεις για να ανκουφίζεσαι.
                          Εννοείται οτι όποτε θέλεις να με πάιρνεις και τηλέφωνο να μιλάμε για οτι θέλεις!!!!
                          Λιδάκι χαίρομαι ,εγώ το βάζω στους αγκώνες και με ανακουφίζει!!
                          φιλιά,

                          Σούζη
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Χριστιανα κανε υπομονη.Και εγω οταν στενοχωρηθω με κατι ποναω περισσοτερο και η διαθεση μου χαλια.Χαλαρωσε σημερα που ειναι παρασκευη κανε κατι που σε ευχαριστει.Και εγω σημερα ποναω περισσοτερο την πλατη θελω να την πιεσω αλλα το εχω κανει πολλες φορες και χειροτερευει ο πονος.καλο βραδυ
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Χρυσουλα εχεις δοκιμασει κατι σε γυμναστικη?πχ γιογκα,στρετσινγκ?
                          Πιεσεις εννοεις το μασαζ?και εγω εχω κανει μασαζ και εγινα χαλια!!!!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Τι να πώ.. Μένω κατάπληκτη.. δεν περίμενα τόση άμεση ανταπόκριση από όλες σας και τόση κατανόηση και διάθεση για βοήθεια.. Δεν ξέρω, ίσως δεν είμαι συνηθισμένη σε τόσο ενδιαφέρον και μάλιστα τόσο άμεσα... σας ευχαριστώ πολύ όλες σας.. και τόση κατανόηση..!!!Ειλικρινά με συγκινήσατε!!
                          Αχ βρε μελίνα, τα άλλα τα ωραία, τα καλά, τα όμορφα, δεν θυμάμαι πια τι είναι..
                          Βρε παιδιά, πραγματικά, μόλις θύμωσα κι ένιωσα ένταση, νόμιζα ότι θα έκανε έκρηξη το κεφάλι μου.. Πρέπει να ανέβηκε στο πι και φι η πίεση μου.. που να το πεις.. θα πρέπει να λέμε, μη μας αναστατώνετε, πονάμε... είχα αρρωστήσει και τελικά έφυγα από τη δουλεια γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω, είχα και πονοκέφαλο..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Χρυσούλα μου, νομίζω να μην πιέζεις τη πλάτη σου.. Η θα κάνεις κάτι πολύ απαλά, ή άστην καλύτερα να ηρεμήσει.. (αν και όσο γίνεται, ξέρω)..
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γιογκα δεν εχω κανει ποτε.Κανω μονη μου μασαζ αλλα μαλλον πιεζω πολυ το σημειο,εκεινη την στιγμη νομιζω οτι μου κανει καλο αλλα μετα ποναει περισσοτερο.ΤΩρα βεβαια δεν την αγγιζω θα την αφησω να ηρεμισει γιατι νομιζω οτι κουβαλαω πετρα στην πλατη απο τον πονο.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας παιδιά,
                          Αν και νομίζω ότι κανείς δεν το κατάλαβε, είναι λίγο καιρό που δεν γράφω……μήπως με ξεσκάσατε.?
                          Δυστυχώς άμεσος μετά τις γιορτές ένας καλός φίλος έπαθε έμφραγμα (δεν καπνίζει, δεν παινεί, τρώει υγιεινά αθλείται συστηματικά) και μάλιστα μετά από μια βόλτα με ποδήλατο. Αυτές τις δύσκολες μέρες είμαστε κοντά του.

                          Λήδα…..απλά βρες άλλον!!! Chiodo scaccia chiodo!

                          Εμένα παιδία το μασάζ με βοήθησε. Βέβαια η χαλάρωση κράτησε μόνο μερικές ώρες μετά το μασάς.

                          Εάν δεν θα γράψω για μερικές μέρες ακόμα, εύχομαι να σας λείπω.

                          Ciao a tutti
                          φιλακια
                          Ο χρήστης μελίνα είπε…
                          Lella περαστικα στο φίλο σας ! παιδια αυτα ειναι τα προβλήματα. καποιος μου πε καποτε ότι ολα γινονται για να μαθαίνουμε εμεις, οι αλλοι, όλο καποιος δοκιμάζεται!
                          Παγωμένο στον πόνο οπως οι αθλητές??? πείτε και εμας! εγω δεν αντεχω τωρα ουτε παγωμενο ουτε ζεστό τι να κανω?
                          χριστιάννα λεω να αρχισω να ρωτάω τι κάνουμε ωραιο απλο καλό κάνουμε κάθε μέρα απο τη μια να μπαινουμε σε προγραμμα και απο την αλλη να βάζουμε στόχους :***
                          Ο βασίλης που είναι! εμφανισου και εσυ να μην βάζουμε ιδεες ...
                          παω να κοιμηθώ τα λέμε αυριο, φιλια σε ολους
                          Μελινα
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella,δεν σε ξεχάσαμε. Μόλις ψες δεν ρωτούσα, πού είσαι?? Μας έλειψες βέβαια.. περαστικά στον φίλο σας και σε περιμένουμε πίσω..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μελίνα, μην χρησιμοποιείς ούτε ζεστό, ούτε παγωμένο νομίζω, άσε τα πράγματα λίγο και θα δεις τι σε βοηθάει.. ¨εχεις δίκιο για το πρόγραμμα και τους στόχους..
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          christiana εμενα το κεφαλι μου το νιωθω συνεχεια ναχει πιεση και οταν εχω ενταση νομιζω θα εκραγει.και να φανταστεις οτι ειμαι υποτασικη!!περιεργο ε?
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          μελινα σιγουρα το εμφραγμα ειναι σοβαρο προβλημα,αλλα εμεις που ποναμε καθε μερα και βιωνουμε και την περιφρονηση απο ιατρους και αλλους που δε καταλαβαινουν δεν θεωρω οτι ημαστε σε καλυτερη μοιρα.ετσι επρεπε να αναγνωριστει και η ινμ,ως σοβαρη παθηση,ο πονος ειναι σοβαρο πραγμα παιδια,και η ελλειψη λειτουργικοτητας το ιδιο!!!!!
                          Ο χρήστης μελινα είπε…
                          sun, το ειπα με την έννοια οτι κινδυνεύει η ζωή ! βεβαια και η ζωή είναι δυσκολη με θέματα όπως τα δικα μας αλλα ευτυχώς δεν κινδυνευουμε να τη χάσουμε με αυτη την εννοια το ειπα! όσο για την αναγνωριση και την ταυτοποίηση της επίσημα συμφωνώ δεν διαφωνώ, φιλιά
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Σιγουρα αυτο ειναι το θετικο....αλλα οταν ακουω να λεγεται οτι εμεις δεν πρεπει να μιλαμε γιατι δεν ειναικαι τοσο σοβαρο αυτο που εχουμε τσαντιζομαι.δικη μου γνωμη οτι δεν πρεπει να συγκρινουμε ποτε διαφορετικες παθησεις.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Sun, έχεις δίκιο,καλύτερα να μη συγκρίνουμε διαφορετικές παθήσεις. Κι εγώ θυμώνω γιατί κανένας δεν καταλαβαίνει ότι κι αυτό που έχουμε εμείς είναι σοβαρό! Είσως επειδή εξωτερικά δεν φαίνεται τίποτα.. Εγώ δεν λέω τίποτα σε κανένα γιατί και στους πολύ ελάχιστους που το είπα, δεν κατάλαβαν τίποτα.. και κανένα δεν νοιάζει νομίζω. Μόνο αν έχεις το ίδιο πράγμα μπορείς να καταλάβεις.. νομίζουν ότι είναι ένας απλός πόνος όπως όταν έχεις πονοκέφαλο που θα περάσει με δύο χαπάκια. Νομίζω ότι το όνομα ινμ είναι πάρα πολύ απλό και καθόλου δεν υποδεικνίει τι ακριβώς υπάρχει πίσω απο αυτό..
                          sun, σχετικά με τη πίεση στο κεφάλι, μου συμβαίνει πολύ εύκολα, ακόμα και με την ελάχιστη σύγχιση.. τρελλαίνομαι... μόνο με xanax μου παιρνά.
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Και εμενα οταν μου λενε οτι υπαρχουν και χειροτερες αρρρωστιες λιγο με εκνευριζει.Το ξερω οτι στα χειροτερα μπορει να πεθανεις αλλα και εμεις δεν περναμε και λιγα.Δεν μπορω να κανονισω τιποτα,πρεπει να δω πως θα ειμαι την ημερα για να κανω αυτα που θελω.
                          Εχετε δικιο οπου ελεγα τι εχω (τωρα σταματησα)νομιζανε οτι ειναι κατι απλο.Με βλεπανε εξωτερικα καλα περιποιημενη και νομιζανε οτι θελανε.
                          Υποτασικη ειμαι και εγω πιο πολυ το καλοκαιρι το νοιωθω με την ζεστη.Παρολα αυτα και εγω νοιωθω την πιεση στο κεφαλι οταν συγχιστω μου περναει με καλο υπνο και ψυχικη ηρεμια.Γι αυτο μιλαω οταν με εκνευριζουν και νοιωθω μετα καλυτερα.
                          Ο χρήστης Τζοβάννα είπε…
                          Τι θα πει χειρότερες αρρώστιες, από αυτό που έχουμε εμείς. Εννοείτε το θάνατο?? όταν πεθαίνει κάποιος που είναι βαριά άρρωστος λυτρώνεται. Ο σκοπός είναι να ζεις, ανθρώπινα, χωρίς πόνους. Δεν θέλω να φανώ μυρολατρική, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όλοι μας υποφέρουμε από τους πόνους και το χειρότερο, και αυτό που με θυμώνει πολύ, είναι ότι οι γιατροί δεν μπορούν να μας κάνουν καλά. Δεν είναι δυνατόν με τόσους πόνους καθημερινά, να μην υπάρχει ένα φάρμακο να μας τους σταματήσει. Οπότε πιοι είναι σε χειρότερη μοίρα?? Έγω προσωπικά όταν μαθαίνω, ότι κάποιος έφυγε από την ζωή, η πρώτη λέξη που λεω είναι "ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ". Γιατί νιώθω τόσο κουρασμένη & πονεμένη κάθε μέρα. Πόσο θέλω καθημερινά να είμαι σε ένα κρεβάτι, και ας γνωρίζω ότι ξαπλωμένη πονάω πιο πολύ. Το σώμα μου όλο το νιώθω τόσο βαρύ που νομίζω ότι δεν μπορώ να σύρω τα πόδια μου. Κι όμως δίνω αγώνα κάθε ημέρα, σωματικό και ψυχολογικό, για να ανταπεξέλθω σε όλες τις καθημερινές υποχρεώσεις που έχω.
                          Ο χρήστης antonis είπε…
                          ...πειράζει που έχουμε ινομυαλγία και πονάμε.
                          Δεν θα μας σκοτώσει απο μόνη της, αλλά μας καταστρέφει την καθημερινότητα και την ξενοιασιά και την απόλαυση και την χαρά οπως τις έχουμε γνωρίσει. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα δεν είναι η ινγ εξελικτική ασθένεια. Αυτό σημαινει ότι έτσι και σου συμβεί δεν χειροτερευει και δεν έχει κάποια μετεξέλιξη. Μη βιαστειτε να αγανακτήσετε με την επιστήμη. Οτι δεν είναι εξελικτική ασθένεια δεν σημαινει ότι δεν θα έχουμε στο μέλλον και καινούργια συμπτώματα ή δεν θα χειροτερεύουν και αυτά που ήδη είχαμε. Σημαινει ότι θα ξελιγωθούμε στον πόνο και την κακουχία αλλά μέχρι εκεί. Λίγο είναι αυτό θα μου πέιτε. ΟΧΙ αλλά άν δεν προσέξουμε έστω να μείνουμε σαυτό, μπορεί να μας προστεθούν αγχωδεις διαταραχές. Αυτό απλά συμβαίνει όταν το άγχος σου αλλάζει (και αυτό) την καθημερινότητα. Οταν λοιπόν γίνει και αυτό δεν θα ξέρουμε από πού μας βαράει. Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, ειδικές φοβίες, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία και φυσικά η κατάθλιψη. Διαβαζοντας τους διαλόγους μας βλέπω ότι οι περισσότεροι απο εμάς απλώς ??? πονάμε και αυτό το βρίσκω παρηγορητικό σήμερα το βράδυ του Σαββάτου. Η οργή, ο Θυμός, η απογοήτευση, η απελπισία, ο εκνευρισμός, η μελαγχολική διάθεση η τσαντίλα, και το γαμώτο για ότι μας συμβαίνει δεν είναι κατάθλιψη.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Καλησπέρα σε όλους,
                          Σίγουρα αυτό που μας έτυχε δεν είναι λίγο, στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες συζητείται σκεπτικά με την ινμ για επίδομα αναπηρία, διότι δυστυχώς είναι μια αναπηρία. Ο πόνος ακόμα και λίγο, να τον έχεις συνέχεια είναι εκνευριστικός και σε ρίχνει και ψυχολογικά. Όταν εγώ παθαίνω τις κρίσεις με δυνατούς πόνους, είναι όπως λέει η Τζοβαννα, σκέφτομαι το θάνατο για να γλιτώσω. Όταν όμως είμαι καλύτερα είμαι πολύ χαρούμενη και πιστεύω ότι αξίζει να ζήσω. Αυτό όμως που με κάνει να στεναχωριέμαι πάρα πολύ είναι ότι πλέον μετά από τόσα χρόνια δεν βρέθηκε κανένα φάρμακο για να καλυτερεύσει την ζωή μας και κανένα γιατρό να μας συμπεριφέρεται με σεβασμό και όχι με ειρωνεία. Πάντα πονάμε, άλλες φορές λίγο άλλες φορές πολύ ,είτε παίρνουμε είτε δεν παίρνουμε φάρμακα. Δεν είναι λίγο. Δεν πεθαίνεις αλλά ούτε ζεις. Όμως παιδιά πρέπει να βρούμε την δύναμη να περιμένουμε μήπως και αύριο θα βρεθεί κάτι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, δυστυχώς ,εκτός από το να μιλάμε μεταξύ μας και να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας μπας και βρούμε μόνοι μας ένα τρόπο να αντιμετωπίζουμε αυτή την πάθηση περιμένοντας την επιστήμη να βρει τρόπο να μας βοηθήσει…..μπορεί αυτή η ημέρα να είναι αύριο….έτσι σκέφτομαι εγώ και προσπαθώ να κάνω κουράγιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο.
                          Οι άλλοι, δεν με πιστεύουνε, δεν με καταλαβαίνουνε, ……πλέον δεν με απασχολεί Δεν μπορείς να αναγκάζεις κάποιος να καταλάβει. Για αυτό θεωρώ τον εαυτός μου τυχερό που βρήκα εσάς……οι άλλοι δεν με ενδιαφέρουν (εννοείται ότι έχω ώμος πλήρη κατανόηση από τον άντρα μου).
                          Παιδιά κουράγιο, τι άλλο να πω?
                          Μια ζεστή αγκαλιά σε όλους.
                          Ciao
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Αντώνη,………….συμφωνώ!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          αχ ολοι τα ιδια περναμε!
                          Αντωνη τα ειπες απλα ΤΕΛΕΙΑ!!! αυτο ακριβως δεν είναι η ινγ "εξελικτική" ασθένεια. Χειροτερευει απλα δεν πεθαινεις!!!! εγω παρακαλω ξεκινησα με χερια, μπρατσα, πλατη κι εδω και 2 μηνες εχω τοσους σπασμους στα ποδια/γοφους/μηρους που δεν μπορω να περπατησω καλα καλα... κι εγωω περπατουσα ωρες (αυτο μου ειχε μεινει)!!!!

                          ΦΥΣΙΚΑ παρα πολυ ΒΑΣΙΚΟ ειναι αυτο:
                          αν το αφησουμε να μας ΡΙΞΕΙ σιγουρα θα εχουμε κι αλλα θεματα, κι οχι μονο αγχωδεις διαταραχές οπως λεει ο Αντωνης, αλλα και αυτοανοσες παθησεις!!!! σε μενα προσωπικα και η ινομυαλγια ηρθε απο στενοχωρια... που σημαινει οτι ολοι ημασταν ηδη αρκετα ταλαιπωρημενοι συναισθηματικα προτου εμφανιστει η ινομυαλγια!!!
                          Σας ζητω λοιπον να ειστε ηρεμοι, να κανετε εξετασεις κ να μιλαμε μεταξυ μας να φευγει το αγχος! μπορει καποιοι απο εμας να μην ειμαστε τυχεροι με εναν συντροφο που καταλαβαινει,αλλα τουλαχιστον εμεις καταλαβαινουμε ο ενας τον αλλον.

                          πραγματι το οτι ποναμε καθε μερα καμια φορα ειναι χειροτερο... το οτι δε φαινεται ειναι ακομα χειροτερο.

                          ΕΧΩ ΝΕΑ!!!
                          μου εχετε ολοι στειλει εμαιλ?? τα εχω ολονων... γιατι ο συμπασχων/δικηγορος εχει κανει σημαντικες κινησεις τωρα τον Ιανουαριο στο υπουργειο υγειας... στειλτε μου εμαιλ για να σας στειλω τι εκανε... εδωσε και το σαιτ αυτο!
                          οποιος δε μου χει στειλει ας το κανει, για να τον συμπεριλαβω στη λιστα με τα εμαιλ.

                          >>>>>> θα κανω ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ... ποιος θα ερθει???? δειτε αλλη σελιδα
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλησπέρα παιδιά,
                          Και εγώ αυτό έλεγα Τζοβάννα μου σήμερα έλεγα οτι είναι μέρες που νοιώθω οτι θέλω να με μένω στο κρεβάτι αλλά ξαπλωμένη πονάω περισσότερο!!!
                          Η αλήθεια είναι οτι τις μέρες που πονάω πολύ νοιώθω οτι δεν έχω ποιόυητα ζωής.
                          Απο την άλλη ,τις μέρες που νοιώθω καλύτερα θέλω είμαι χαρούμενη όπως λές και συ Χρυσούλλα μου ,και θέλω να κάνω πράγματα και χαίρομαι σαν παιδί με οτι κάνω.
                          Σήμερα ακριβώς έλεγα στον άντρα μου, αυτοί
                          που πεθαίνουν ξεκουράζονται και μου έλεγε να κάνω υπομονή και μπορεί να βρεθεί κατι που να μας
                          ανακουφίσει.
                          Αυτο που λέει Λήδα να είμαστε ήρεμοι και να μιλούμε ο ένας με τον άλλο να μας φεύγει το άγχος.
                          Αντώνη μου έχεις δίκιο ευτυχώς κατάθλιψη δεν έχουμε!!!!

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Δέχεστε επισκέπτες;
                          Καλή χρονιά σε όλους από μια συμπάσχουσα.Με λένε Καλλιόπη, είμαι 49 και διαγνωσμένη επισήμως από τον Ιούλιο. Είδα πως θα συναντηθείτε και θα ήθελα πολύ να σας γνωρίσω από κοντά. Πώς γίνεται αυτό;
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Εμένα μ’εχεις Ληδα στην λίστα σου, νομίζω.

                          Καλλιόπη καλωσόρισες στην παρέα μας. Βεβαίως να έρθεις στην συνάντηση μας. Η Λήδα είναι αυτή που οργανώνει την συνάντηση…….Βασικά η Λήδα τα οργανώνει όλα. Να είναι καλά!
                          Φιλάκια
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, εγώ και αυτοάνοσο έχω - ρευμ. αρθρίτιδα, και κατάθλιψη και αγχώδης διαταραχή.... τι να πω άλλο...
                          Ο χρήστης lemony είπε…
                          Χαιρετω ολη την παρεα,ειμαι καινουρια και εγω στο φορουμ,με ινμ ομως 3 χρονια.Ευχομαι καλη χρονια και πολλα κουραγια!χαιρομαι παρα πολυ που στο ελληνικο νετ υπαρχει τωρα τοση ενημερωση και αναφορα στην παθηση,πριν 3 χρονια δεν υπηρχε τιποτα αξιολογο ουτε φορουμ και αναγκαστικα πηγαινα στα αγγλικα.αλλιως ειναι μεσυμπατριωτες.Θα προτιμησω ομως την ανωνυμια :)
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ευτυχώς κάποιοι έχουν ανθρώπους που τους καταλαβαίνουν.. πολύ σημαντικό..
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Καλωσ'τες!!!! τις καινουργιες!αχ ποσο χαιρομαι, που δουλευει αυτο το πραγμα, οχι φυσικα για το οτι κι αλλοι πονανε. Εεεε γι'αυτο το εκανα για να βρισκουμε πραγματα στα Ελληνικα αρχικα και βασικα για να μην περασει κανεις αλλος για τα επομενα χρονια την ιδια ταλαιπωρια που περασα εγω... αξιζει ομως γιατι μαζευομαστε πολυ.

                          εγω Λεμονυ/Καλλιοπη, ειμαι 37 μενω Αθηνα. το'χω 12 χρονια απο 25 χρ. και ειχα διαγνωση τον Οκτ.2007. μετα απο φρικη/πανικο που περασα αποφασισα να φτιαξω κατι εγκυρο στα Ελληνικα. αυτα. Πανω δεξια γραφω λιγα λογια για μενα... καντε κλικ εκει

                          στειλτε μου εμαιλ στο inomyalgia@gmail.com
                          λοιπον δειτε απο πανω που γραφω νεα συναντηση!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Σουζη & Χριστιανα μου, αγαπημενες μου Κυπριες φιλεναδες! υπομονη κ εγω ποναω πολυ καθημερινα πια. Σουζη μου τουλαχιστον κατα βαση ο δικος σου καταλαβαινει κι ειναι καλος ανθρωπος.
                          Χριστιανα κ εγω σχεδον μονη μου ειμαι, παρεξηγουνται οταν δεν μπορεις να κανεις κατι. η αδερφουλα μου αρχιζει και με καταλαβαινει παραπανω, και ο αδερφος μου! οι γονεις ειναι εκει αλλα στενοχωριουνται κ δε τα λεω ολα. παιδια ποναω τρελα..δεν μπορω αλλο να γραψω.

                          φιλακια
                          Ο χρήστης Μελίνα είπε…
                          ..βλέπω πονάμε όλοι! φταίει ο καιρός? δεν αντέχω άλλο νομίζω είμαι στα όρια μου έχω και οσφυαλγία πάλι δεν ξέρω μαλλον κάνω κατι λάθος! στεναχωριέμαι αυτο φταίει!
                          Πριν δύο μέρες μου φάνηκε δεν πονάω πολύ και εκανα μερικές δουλειες σπιτι και απο εκεινη την μέρα ειμαι χάλια , που θα πάει θα περάσει και αυτο!
                          κορίτσια καλως ορίσατε στην παρέα μας (lemony, kallioph)
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          κι εγω ετσι την επαθα.. το "παρακανα" καλε μην φανταζεσαι.. για μενα εννοω κ εχω φρικαρει τωρα.
                          Ο χρήστης μελινα είπε…
                          Λήδα ψυχραιμία σκέψου ειμαι και στη δουλεια πρωτη μέρα απο αδεια! εσυ πήγες σήμερα???
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μελίνα και Λήδα, κι εγώ το ίδιο νιώθω. Δουλεύω 8 ώρες την ημέρα κι έχω να φροντίσω ένα σπίτι και ένα σύζυγο και τρία παιδιά (αγόρια). Που να καταλάβουν.. Αποφάσισα το Σάββατο όπως πάντα να καθαρίσω το σπίτι γενικά.. και έμεινα.. Σάββατο βράδυ και Κυριακή με πόνους παντού... και που δεν πονάω..!!!Έτρεμαν τα πόδια μου, οι μύς μου, δεν μπορούσα να κουνηθώ από την αδυναμία. Εμένα Λήδα, ο αδερφός μου (όχι αυτός με την κατα πλάκας, ο άλλος) όταν έρθει και με δει ξαπλωμένη, μου λέει, πάλι είσαι άρρωστη? Είναι επειδη δεν γυμνάζεσαι!!! Ποτέ δεν ρώτησε να μάθει τι πραγματικά έχω.. όσο για την μητέρα μου, άσε, την φτάνουν τα άλλα.. έπρεπε εγώ να την φροντίζω, αλλά δυστυχώς..
                          Ο χρήστης Μελίνα είπε…
                          αχ χριστιάννα , εγώ λέω ότι δουλειες έχει ο ένας για τους πολλους έχει και ο ενας για τον εαυτο του φυσικά σε μικρότερο βαθμό! εγώ παίρνω μια κυρία να με βοηθάει αλλά ντρέπομαι δεν ήμουν συνηθισμένη εξάλλου το σπιτι κάθε μέρα κατι θέλεις οπως θέλω και εγώ ........ νομίζω ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία τι λένε!! και εγώ στους γονείς μου τι να πώ ευτυχώς μένω αλλου και δε με βλέπουν αλλιώς θα είχαμε και αλλα! υπομονή και λιγη θερμοφόρα! φιλια κορίτσια υπομονή και επιμονή ομως!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          να σου πω Χριστιανουλα μου,.. οχι να'χεις και ενοχες..λες κ δεν περνας δυσκολα. αχ τι να κανεις κ εσυ ειδικα με τοσους αντρες διπλα. "ναι αρρωστη ειμαι αν εσυ εισαι καλα κανε εσυ δουλειες".!
                          οπως ο γαμπρος μου οταν εκει που περπατουσα,εμεινα ακινητη με τα ποδια μου,μου λεει καλα αν ειχες παιδι κι ηταν στο δρομο δε θα ετρεχες να το πιασεις.. κ του λεω: πως?! αφου δενκουνιουνται τα ποδια!
                          κουκλα μονο ΕΜΕΙΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

                          Μελινα...αστα κ εχω μονο μια παγοκυστη και 2 ποδια..φτου!
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Λεμονυ ,Καλλιόπη καλοσωρίσατε στη ομάδα μας.

                          Μελίνα μου το ίδιο παθαίνω και εγώ ,οταν κάνω δουλιές η οταν οδηγήσω πονάω πολύ.Χθες βράδυ αγω νιούσα και για την κόρη μου που πήγαινε στο Λονδίνο μεσα στα χόνια και κοιμήθηκα μόνο 2 ώρες.
                          Πήγα στη γιατρό σήμερα και μου είπε να κάνω ένα bone scan. Μου είπε οτι φαίνομαι πολύ ταλαιπωρημένη.
                          Χριστιάνα καλή μου μην τα παίρνεις όλα όσα σου λένε στα σοβαρά γαιτί στεναχωριέσαι και νοιώθεις χειρότερα. Εχει δίκιο η Λήδα,ναι είμαι άρρωστη καντε τα μόνοι σας!!!
                          Θέλω πολύ να σε δω απο κοντά.Θα μιλήσουμε να κανονίσουμε κάτι το σαββατόκυριακο αν μπορείς.
                          Η Αννα ,Ο χαράλαμπος και η Μαρία (Ιθάκη που χαθήκανε;)
                          Κλή Δύναμη σε όλους ,
                          φιλιά πολλά,

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μελίνα, Λήδα και Σούζη, σας ευχαριστώ για την κατανόηση. Πραγματικά, μόνο εμείς μπορούμε να καταλάβουμε τι νιώθουμε πραγματικά.. Μελίνα μου, να μη ντρέπεσαι που παίρνεις γυναίκα για βοήθεια.. μακάρι να μπορούσα κι εγώ, αλλά έχω άλλα έξοδα τώρα, ειδικά με τις σπουδές του μεγάλου και με τον δεύτερο τελειόφοιτο..
                          βρε Λήδα μου & Σούζη, άντε να τους πω, αλλά το σπίτι αν δεν είναι καθαρό, εμένα μόνο ενοχλεί, αυτοί στον κόσμο τους... άνδρες... τι να πείς.. εγώ δεν μπορώ να ηρεμήσω αν το σπίτι δεν λάμπει, λόξα κι αυτή! Κουράστηκα βρε παιδιά να πονώ συνέχεια..
                          Αλήθεια, που χαθήκανε όλοι??
                          Σούζη μου, θέλω κι εγώ να βρεθούμε από κοντά, αλλά αυτό το σαββατοκυρίακο, δεν ξέρω ακόμα τι θα έχω, γιατί το Σάββατο έχω τα γενέθλια μου και την Κυριακή του γιου μου... Θα ξαναμιλήσουμε.. ίσως ένα απόγευμα.. ίσως να έρθω εγώ, θα ήθελα μια βόλτα στη Λεμεσό..
                          Ο χρήστης melina είπε…
                          christiana χαμογέλασα λιγο ετσι που τα περιγράφεις! εχεις δικιο για την κυρια που καθαρίζει αλλα και εγω μην νομίζεις τα έξοδα σκεφτηκα και εκανα οτι εκανα...:) και αυτη η λόξα μην νομίζεις δεν εισαι η μονη!
                          Λήδα πες στο γαμπρό σου οτι αν ειχες παιδι θα το μαθαινες να μην πηγαίνει στο δρομο αι τωρααααααα χαχα
                          εγω πάλι με την οδήγηση εχω αλλο θέμα δεν μπορώ να στρίψω το τιμόνι να οδηγήσω όπως θέλω να παρκάρω τελος παντων ολα καλα λεω ακομα.... δεν θελω να σκεφτομαι τα χειρότερα!
                          καλο μεσημέρι κορίτσια ενας βαθύς ύπνος χαλαρωτικός ειναι ότι πρέπει :)) kissessss
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μελίνα μου, χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις..
                          Εσύ έχεις παιδιά?
                          Εγώ πάλι ευτυχώς, με το οδήγημα, δεν έχω πρόβλημα.. Λήδα, συμφωνώ με τη Μελίνα για τον γαμπρό σου..
                          Ε, λοιπόν, Μελίνα, αν κατάφερες να κοιμηθείς ύπνο βαθύ και χαλαρωτικό, μπράβο σου!!!Είναι κι αυτό ένα κατόρθωμα.
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας σε ολες.Και εγω τα ιδια νοιωθω με τις δουλειες.Με δυσκολια κανω οτι μπορω.οταν ειμαι καπως καλα προσπαθω να κανω οσες δουλειες μπορω αλλα την αλλη μερα ειμαι χαλια.Εγω δεν οδηγω,οδηγουσα μηχανακι αλλα τωρα δυστυχως δεν μπορω γιατι ο αερας μου φερνει ζαλαδες και ποναω χειροτερα.
                          Και εγω Ληδα οταν ο γιος μου ηταν 7 χρονων και τον εφερνα απο το φροντιστηριο με τα ποδια δεν μπορεις να φανταστεις τι ταλαιπωρια περασα.Τις μερες που δεν ημουν καλα περπατουσα σαν μεθυσμενη και ελεγα ποτε θα φτασω σπιτι.Μεγαλη ταλαιπωρια.
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Ληδα αν καταλαβα καλα ζητας να σου στειλουμε με e-mail τα στοιχεια μας και το τηλεφωνο μας για τον δικηγορο για δημιουργια συλογου;
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σας κορίτσια,
                          Αχ Christiana μου, τι αγόρια , τι κορίτσια. Εγώ έχω τρεις κόρες, ένα σπίτι διώροφο, και κήπο. Νομίζεις ότι, με βοηθάνε? Τίποτα, απόλυτος. Το μόνο που κάνουνε όταν με βλέπουν το απόγευμα στο κρεβάτι με θερμοφόρες, μαξιλάρια για μασάζ και με καλώδια για το tens, μου λένε¨: πάλι καθάριζες όλο το σπίτι? Δεν πας καλά! Γιατί το κανείς? Μετά λες ότι πονάς! Πίστεψε μου μερικές φορές θα μπορούσα να τα στραγγαλίσω από τα νεύρα μου. Η μαμά φροντίζει δεν τι φροντίζουνε! Τι περιμένουμε!
                          Εγώ κορίτσια το πρωί, δεν μπορώ να σηκώνομαι από το κρεβάτι. Με πονάνε όλα! Χέρια, ποδιά σβέρκο, μέση κτλ. Μετά από μισή ώρα αρχίζω να κουνιέμαι κανονικά, μετά από μια ώρα είμαι καλά μεxρι το μεσημερη που τελειωνω τις δουλιες και μετα μολις σταματισω με ξαναπιανουν οι πονοι. Τι να πω !

                          Ληδα , μεθαυρίο έχω ραντεβού με το ρευματολόγο., εύχομαι να πάνε όλα καλά.

                          Λεμονή καλωσόρισες και σε εσένα
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σου λελλα ,και εγω το πρωι σηκωνομαι και νοιωθω κουρασμενη.Κανω τις δουλειες και το μεσημερι παλι ποναει περισσοτερο η πλατη ξεκουραζομαι και παλι τα ιδια.Δυστυχως δεν υπαρχει κατι να φυγουν αυτοι οι πονοι.Εγω εχω ενα παιδι αλλα οταν πονας την ιδια κουραση νοιωθεις οσα παιδια και να εχεις.
                          Ο χρήστης ΕΛΕΝΗ Ι. είπε…
                          Καλησπέρα σε όλους!Κορίτσια καλως ήρθατε στην παρέα μας.Μελίνα μου και εγώ φέρνω όταν μπορώ οικονομικά γυναίκα για τις χοντρές δουλείες,γιατί εάν κάνω μόνη τα τζάμια θέλω 10 μέρες να συνέλθω μετά,όσο για τα ντουλάπια της κουζίνας ούτε συζήτηση δεν μπορώ να σκύψω ή να γονατίσω.Αυτο το Σαββατοκύριακο δεν έκανα σχεδόν τίποτα,αυτές τις μέρες είμαι χάλια ιδίως γόνατα και αγκόνες,αχ και αυτές οι σκάλες μεγάλη ταλαιπωρία.Εσείς αγχώνεστε για τα παιδία που έχετε και εγώ για αυτό που δεν έχω.χιχιχιχι Κάνω ότι μπορώ και δεν απολογούμε σε κανέναν,έτσι και αλλίως δεν κουράζω και κανέναν εκτώς τον αντρούλι μου,μεγάλη υπομονή έχει οφείλω να το πω.Οι άλλοι όσοι καταλαβαίνουν καλώς όσοι όχι καλά να είναι αλλά μακριά μου,δεν έχω δύναμη να άσχολουμε μαζί τους όπως δεν έχουν και αυτοί να ασχολούντε μαζί μου.Η ζωή μας χρειάζετε ηρεμία ας την διεκδικήσουμε γιατί αλλίως χαθήκαμε.Λήδα μου θα μας στείλεις email με τα νεότερα από τον κ.Χρήστο?Ελπίζω να είστε όλοι καλά γιατί έχουμε μέρες να μάθουμε νέα από καποιους.Καληνύχτα!
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Κοριτσια ποιες δουλειες πλακα κανετε?μπορειτε και κανετε δουλειες.Μονο τακτοποιω πραγματα και ρουχα ολα τα αλλα η καθαριστρια αφου ουτε 2 κιλα δε σηκωνω καλα καλα.δεν νιωθω ενοχες,αυτο ελειπε,ποιος νιωθει ενοχες για μενα που ζω με αφορητους πονους?Καλα τα λες Ελενη συμφωνω με το σκεπτικο σου,ευτυχως και μενα ο συζυγος μου ειναι διπλα μου!!!!!!
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          παιδια το πιο σημαντικο ειναι αυτο,οσοι δεν μας καταλαβαινουν μακρια δεν εχουμε χωρο και δε το αξιζουν.ο αντρας μου ειναι περηφανος για μενα,για οτι μπορω να κανω και που καταφερνω να εχω υγεια ψυχικη παρα τη παθηση μου και τους πονους.το δουλευω πολυ αυτο,να μην με ριχνει και να σκεφτομαι θετικα.εκτιμω αυτα που εχω και μπορω να κανω,σεβομαι τον εαυτο μου και τα ορια μου.
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Sun ακριβώς το ίδιο νοιώθω.Ουτε εγώ μπορώ να συκώσω βάρος,ουτε να χρησιμοποιήσω σφουγκαρίστρα γιατί πονάνε ώμοι, αυχένας και μέση και η οδήγηση με κουράζει αφάνταστα.
                          Εγώ κορίτσια δυσκολεύομαι να πιάσω την μποκάλα με νερό!!
                          Εχω και εγώ καθαρίστρια προτιμώ να στερηθώ κάτι άλλο παρά να βασανίζομαι με τις δουλιές.
                          Συμφωνώ με την SUN πρεπει να σεβαστούμε τα όρια μας και τουλάχιστον στο σπίτι να μας σέβονται όλοι και να βοηθούν.Εγώ δεν έχω παράπονο απο τον άνδρα μου κάνει αρκετά πράγματα.
                          Και εγώ Λέλλα μου συκώνομαι κουρασμένη το πρωί και πρεπει να βαλω θερμοφόρα.
                          Νοιώθω κλύτερα σε κανένα μισάωρο και πάλι το μεσημέρι πτώμα.
                          Τελικά πρεπει να σκεφτούμαι οτι αν δεν βάλουμε όρια και αν δεν ακολουθήσουμε τις ανάγκες του
                          σώματος μας θα χειροτερέψει η πάθηση μας και τότε ποιός θα τους φρτοντίζει στο σπίτι;Θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να τα κάνουν μόνοι τους.
                          Φτάνει λοιπόν ας διεκδκήσουμε εμείς οι ιδιοι αυτα που χρειαζόμαστε,τουλάχιστον ας το παλέψουμε.

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella μου, κι' εγώ σπίτι διόροφο έχω, με κήπο..
                          Το πρωϊ κι εγώ τα ίδια νιώθω, αλλά πρέπει να σηκωθώ, να ετοιμαστώ και να πάω δουλειά.. πιέζω πολύ τον εαυτό μου για να τα καταφέρω..και το απόγευμα που επιστρέφω, στο σπίτι επικρατεί χάος.. τι να προλάβω.. ευτυχώς ο άνδρας μου άρχισε να καταλαβαίνει και με βοηθά στις δουλειές και πιο πολύ στο μαγείρεμα κι' αυτό είναι μεγάλη ευκολία!
                          Έχεις δίκιο Ελένη.. όσοι καταλαβαίνουν καλώς, όσοι όχι, μακρυά, να μη με αγχώνουν κιόλας...
                          Sun, έχεις δίκιο, ποιές δουλειές? Αλλά.. τι άλλο να γίνει? πρέπει.. όσα δεν αντέχω, τα αφήνω για μετά..
                          Σούζη μου, παλέυω, διεκδικώ, δεν κάνω πολλά πράγματα, αλλά είναι τόσα χρόνια που γίνεται αυτό, που κάποτε τους λυπούμαι που πρέπει να με βλέπουν έτσι..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Αν καθήσω να σκεφτώ, πόσο έχω παλέψει τόσα χρόνια, πόσα έχω αντέξει, κάνει και καταφέρει, ενώ είχα πρόβλημα, τότε νιώθω κι εγώ περήφανη για τον εαυτό μου.. πραγματικά, έχω καταφέρει πολλά..
                          Να στε καλά όλες σας.. είστε η καλύτερη παρέα..
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Χριστιάνα μου χαίρομαι να σε διαβάζω γιατί σίγουρα είσαι αγωνίστρια της ζωής και για αυτό έχεις καταφέρει όλα αυτά που λες.
                          Εγώ λέω σε αυτή τη φάση που είμαστε όλες πρέπει να κάνουμε μόνο όσα μπορεί το σώμα μας και να δείξουμε καθαρά στη οικογένεια μας οτι αυτά μπορώ να κάνω διαφορετικά πονώ πολύ και θα καταλάβουν σιγά- σιγά.Αλλιώς επαναπαύονται και σκέφτονται αφού τα κάνει σημαίνει μπορεί.
                          Οσο για αυτούς που μας αγχώνουν ,έχεις απόλυτο δίκιο και εσύ και η Ελένη,μακρυά.
                          Εγώ πλέον συναναστρέφομαι μόνο με όσους με ηρεμούν και δεν μου προκαλούν ένταση. Τέρμα!!!!

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΥ, απλα εννοω οτι οσοι μου εχετε στειλει μηνυμα ποτε στο inomyalgia@gmail.com , σας εχω περασει στη λιστα με ινμ και σας στελνω με email οτι αφορα κινησεις για ινομυαλγια κλπ κλπ. για να ενημερωνεστε για ο,τι γινεται.

                          εχεις βοηθεια με τον μικρο Χρυσουλα? σε καταλαβαινω για τα ποδια... αστα

                          Μελινα-Χριστιανα να'στε καλα κοριτσια να γελαμε κιολας λιγο.
                          Χριστιανα μου εισαι καλυτερα σημερα?
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μπράβο, βρε Σούζη μου, αυτό είναι!Ε, πόσα? Ένας πραγματικός φίλος κι ένας άνθρωπος που πραγματικά σε νοιάζεται, εδώ θα φανεί.. θα προσπαθήσει να καταλάβει, θα σε νιώσει, θα σε πονέσει, θα τρέξει για σένα αν χρειαστεί.. έστω να σου μιλήσει, να σου κρατήσει συντροφιά..
                          πέρσυ το καλοκαίρι, όταν εγχείρισα το γόνατο μου και είμουν ακίνητη στον καναπέ πολύ καιρό με πόνους, τότε που καθόμουν μόνη στο σπίτι, φάνηκε και ποιοι ανθρώποι νοιάζονταν πραγματικά για μένα.. Απο τότε πήρα το μάθημα μου και τις αποφάσεις μου γι ατο πως προχωρώ στη ζωή μου..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα μου, ναι σ' ευχαριστώ, είμαι καλύτερα..Εσύ πως είσαι? Για τα πόδια, σας καταλαβαίνω, εγώ από εκεί ξεκίνησα.. τώρα έχω συνηθίσει να πονώ και την αδυναμία επίσης. Ευτυχώς, που έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου (ο μικρότερος είναι 11), γιατί τρομάζω στη σκέψη να είχα τώρα παιδί και σας καταλαβαίνω όλες γι' αυτό!!
                          χαίρομαι που γελάμε και λίγο!!
                          Σούζη, πολύ θα ήθελα, αν θέλεις, να βρεθούμε αύριο απόγευμα, τι λες? Ή έρχεσαι ή έρχομαι, ότι θέλεις..
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Σουζη μου,
                          θα δω την Αννα σημερα!
                          Θα παρω και τον Χαραλαμπο ελπιζω να'ναι καλα. Η Μαρια θα'ρθει Αθηνα Φεβρ.,περναγε κι εκεινη δυσκολα τωρα...

                          Κοριτσια εγω λοξα με καθαριοτητα ευτυχως δεν εχω. κ εγω εχω κοπελα /μηνα για το σπιτι.

                          Sun, εγω ποναω στα χερια αρα να τακτοποιησω διπλωσω/απλωσω ρουχα ειναι το χειροτερο μου!

                          Εγω ειμαι πλεον ανευ συντροφου, αρα δε με παιρνει να αναλαβω δουλειες δυσκολες.

                          Λελλα,πες μου και γαι τα tens οταν βρεθουμε...καλε μην κανεις κ τα παντα εσυ! γιατι μετα βλεπεις τη γλυκα. Ακους Χριστιανα??
                          να'μαστε καλα με αυτα που'χουμε καταφερει!! μπραβο μας οκ?

                          μπορει κανεις αλλος να ερθει Σαββατο??
                          περιττο να πω και στους νεους ! οτι απο κοντα τωρα θα βρεθουμε με τους πιο πολλους!
                          αρα ολοι καλοδεχουμενοι. στειλτε εμαιλ,... να σας δωσω το τηλεφ. μου

                          Σουζη: "Αλλιώς επαναπαύονται και σκέφτονται αφού τα κάνει σημαίνει μπορεί."=αυτο ακριβως! γιατι bonescan=σπινθηρογραφημα δηλ? να σου πω προσπαθησε να ανεβεις ψυχολ. κανε κανενα spa κατι.. μην αρχιζει κ πεφτει η αμυνα του οργανισμο! please..προσεξε τον εαυτο σου!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Ελενη, θα ερθεις σωστα??? πολυ θελω να σε γνωρισω!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Χριστιανα μου, ψιλοχαλια..πονοι σ'ολο το ποδι κ τα χερια αστα κ εχει ξεκιινησει μια εβδ.τωρα κι ο αυχενας... αχ να βρεθειτε με τη Σουζη... αχ ζηλεψα θελω να'ρθω κι εγω!!!!!!!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ακούω, ακούω....
                          Α, τώρα ζήλεψες εσύ? Άντε, έλα !!! Σε περιμένουμε..
                          Μη στεναχωριέσαι που είσαι μόνη.. θα έρθει ο σωστός για σένα.. ίσως δεν ήταν η ώρα του ακόμα.. :)))
                          ο αυχένας με τρέλλανε και μένα την τελευταία εβδομάδα.. μάλλον τα χέρια μου ακόμα είναι το πιο γερό μου, παρόλο που υπάρχει η αρθρίτιδα και δεν μπορώ να σηκώνω βάρος, όλα μου πέφτουν..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella, πόσων χρόνων είναι τα παιδιά σου?
                          Εμένα, το καλοκαίρι φεύγει και ο δεύτερος για τον στρατό, όπου θα κάνει δύο χρόνια.. Βασικά θα μας μείνει μόνο ο μικρός..
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Το bone scan ειναι για να δειξει φλεγμονες,οστεοπορωση η καρκινο οστων.αυτος ο καρκινος ειναι συνηθως μεταστατικος.παντως ο πονος της ινμ μοιαζει με τον πονο στις νεοπλασματικες νοσους,στο καρκινο δηλαδη,γιαυτο ο γιατρος το δινει για να αποκλεισει μηπως υπαρχει.Και εγω ειχα κανει,αλλα ολα καλα.μην αγχωνεσαι σουζη δεν θα ειναι κατι,ειναι το πιο πιθανο.
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Χριστιάνα αυριο είναι τέλεια ,έλα εσύ.Να μιλήσουμε να σου πω που είμαι ακριβώς.
                          Λιδάκι όποτε θέλεις μπορώ να σε φιλοξενήσω τώρα που δεν είναι η Σιμόνη.Πριν το Πάσχα σε περιμένω!!!
                          Σπινθηρογράφημα ναι για να δει αν τα κόκκαλα είναι εντάξει,μήπως υπάρχει κάτι άλλο και πονάω τόσο πολύ.
                          φιλάκια
                          Σούζη
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Κορίτσια, γεια σας,
                          Σήμερα δεν είναι καλή μέρα για μένα, πονάω πολύ. Πείρα 2 depon έτσι για να πω ότι πείρα κάτι, είμαι στο κρεβάτι με την θερμοφόρα αγκαλιά.
                          Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συναντηθούμε το Σάββατο, μακάρι θα μπορούσανε να είναι εδώ και οι άλλες μακρινές μας φίλες.

                          Αγαπητή Christiana, έχω την μεγάλη μου κόρη που είναι 27 χρονών βρεφονηπιοκόμος (Παναγιά μου τη δύσκολη λέξη), την δεύτερη 24 χρονών που δουλεύει σε μια αεροπορική εταιρεία και η μικρή μου κόρη που είναι 8 χρονών. .Βέβαια η τελευταία μου κόρη είναι από δεύτερο γάμο μια που ο πρώτος μου άνδρα πέθανε με καρκίνο………….τόσο ωραία πέρασα!!!!! Ζούμε όλοι μαζί και η αλήθεια είναι ότι λατρεύω τις γυναίκες της ζωή μου (έτσι τις λέω).
                          Σου έγραψα και ένα μήνυμα εκεί που γράφουμε για την συνάντηση.

                          Λήδα θα φέρω το tens μαζί μου όταν θα συναντηθούμε, είναι μικρό και θαυματουργό για μένα……με έχει βοηθήσει πολλές φορές όταν πόναγα και όταν πονάω πολύ. Θα το δεις, θα το πάρω μαζί μου.

                          Φιλάκια
                          Ciao
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Έτσι ακριβός αισθάνομαι και εγώ Ελένη μου. Και εγώ φέρνω μια φορά την εβδομάδα μια γυναίκα για της δύσκολες δουλείες (19 ανοίγματα στο σπίτι μετάξι πρόθυρα και μπαλκονόπορτες) ποιος αντέχει να τα καθαρίσει ? Εγώ με τις καθημερινές δουλείες γίνομαι πτώμα φαντάσου εάν έπρεπε να κάνω και αυτά.
                          Έχω μια μικρή λοξά με την καθαριότητα και από την άλλη πονάω. Μα τι να κάνω παιδιά είναι αλήθεια ότι βαριέμαι και να κάτσω χωρίς να κάνω τίποτα (που δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν δουλείες).
                          Αυτά
                          Ciao και πάλι
                          Ο χρήστης antonis είπε…
                          καλησπέρα σας
                          λέτε για την αδυναμία και την εξάντληση που σας προκαλούν οι δουλειές του σπιτιού και η επαγγελματική σας απασχόληση. Ντρέπομαι να σας πώ τί νοιώθω εγώ. Οσο έχω κάτι να ασχολούμε είτε είναι δουλειές του σπιτιού (ναι κορίτσια κάνω και πολλές μάλιστα) είτε είναι το επάγγελμα μου (μηχανικός σε εργοτάξια) είτε το μεγάλωμα των παιδιών (δύο κόρες) είτε η γρίνια της γυναίκας μου (χαχαχα), νοιώθω τον πόνο να μαλακώνει. Οταν όμως σταματά η δραστηριότητα το βράδυ (μεταξύ 8 και 12) αρχίζω να υποφέρω πραγματικά. Η μειωμένη κινητικότητα, η θέαση της τηλεόρασης, ίσως η ίδια η νύχτα, ίσως ο φόβος του πώς θα κοιμηθώ καμμιά φορά με αγκυλώνουν-παραλύουν-κοκκαλώνουν. Αν προχωρήσει πολύ η νύχτα αυτό περνάει γιατί σε μερικές ώρες θα έλθει η καινούργια μέρα. Σας φρίκαρα έ!
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Αντώνη, όχι δεν μας φρίκαρες διότι εάν διαβάζεις αυτό που λέγαμε πιο πάνω, είναι ακριβός αυτό που λες. Δηλαδή μόλις σταματάμε τις δουλείες τότε έρχονται οι πόνοι. Το θέμα είναι εάν δεν κάνουμε δουλείες οι μυς μας γίνονται κόκαλο και οι πόνοι δυνατοί εάν τις κάνουμε μόλις σταματάμε πονάμε. Τι να κάνομε τότε;
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          αχ λελλα αυτα αναρωτιεμαι και εγω...παγιδευμενοι στο πονο ημαστε.με βοηθαει η κινηση αλλα πολυ συγκεκριμενα πραγματα,γιατι λαθος κινησεις μου φερνουν αντιθετα αποτελεσματα και ο πονος μετα αφορητος .αν καθομαι δε το συζητω,οι μυς γινονται σαν κολα,σαν σχοινι που δε τραβιεται με τιποτα,και παλι αρχιζει ο πονος και γινεται αφορητος.η νυχτα αντωνη βγαζει ολο τον αγωνα της μερας να τα καταφερουμε...τη νυχτα θυμομαστε ποσο προσαπθησαμε ολη μερα!!!!! πολυ κουραστικη ψυχοφθορα κατασταση,αλλα τι να κανουμε πια?
                          Ο χρήστης μελίνα είπε…
                          Κορίτσια και αγόρια γεια σας! εγώ δεν είμαι καλά και ετσι απο σήμερα θα πάρω αυξημένη δόση απο το lyrica αν και ξέρω πως ειναι για καλό απλα με πήρε απο κάτω που αυξάνονται τα χάπια.... πονάω ως και στα δακτυλικά μου αποτυπώματα ακόμα και το μικρο δακτυλάκι των κάτω άκρων πραγματικα δεν ξέρω τι να κάνω απο την άλλη σκεφτομαι πως σε μένα δεν συνυπάρχει ρευματοειδής αρθριτις κατι ειναι και αυτο και ευχαριστώ τον θέο ή οποιον ακουει εκει πανω αλλα κουράστηκα! και αυτη η οσφυαλγία με έχει κουράσει επίσης! σήμερα ο γιατρος ειπε: κάνεις άσκηση???
                          δεν απαντησα γιατι πραγματικα δεν μπορω ουτε 10 λεπτα διαδρομο με πονάνε τα πλευρα μου επίσης και σταματάω ....πως να κάνω ασκηση ή δουλειες κανω μονο τα απολύτως απαραίτητα ...οπως το πε και η sun παγιδευμένη στον πονο .... αυτα ελπιζω να μην σας ψυχοπλάκωσα!
                          αυριο πιστευω να ειμαι καλύτερα! το ιδιο εύχομαι για ολους μας φιλιά
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          μελινα κουραγιο,θα δεις θα ερθουν καλυτερες μερες!ποσο λιρικα παιρνεις?ασε τους γιατρους βαζουν την κασετα...απλα προσπαθησε να κανεις την ασκηση που δε σε πονα πολυ,σιγα σιγα και θα βοηθησει με το καιρο.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μελίνα, υπομονή, όλοι τα ίδια νιώθουμε!! Κι εγώ φρίκαρα με τα πολλά χάπια, γιατί τα μισούσα πάντα και τα απόφευγα και με είχε πειράξει πολύ το ότι θα τα παίρνω για μια ζωή, αλλά θα το συνηθίσουμε.. Αντώνη, δεν μας φρίκαρες, αφού αυτά νιώθουμε όλες. Η νύχτα είναι και για μένα τρομαχτική και κυρίως όταν πλησιάζει η ώρα για ύπνο.. φοβάμαι να πάω στο κρεββάτι γιατί δεν ξέρω πως θα τη βγάλω και πως θα ξυπνήσω το πρωϊ και με πόσους πόνους..
                          Lella μου, τι πέρασες κι εσύ!!! τουλάχιστον, έχουν μεγαλώσει οι δύο κόρες σου!!
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Καλημέρα σε όλους,
                          Αντώνη και εγώ όση ώρα είμαι σε κίνηση δεν πονάω.
                          Το μαρτύριο είναι αφού καθήσω η ξαπλώσω.
                          Μελίνα και εγώ πονάω μέχρι τις άκρες των δακτύλων και νόμιζα οτι μπορεί να είναι κάτι άλλο!!
                          Πονάτε και εσείς τους ώμους;Εγώ πολύ σε κάθε κίνηση και στη χρήση υπολογιστή.
                          Το ευχάριστο τώρα,σήμερα θα βρεθούμε μετην Χριστιάνα!!

                          φιλιά

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Σούζη μου, κι εγώ πονώ τους ώμους μου...
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Παιδιά διαβάζω και νομίζω και νομίζω ότι γράφω εγώ !!! απίθανο ...

                          Λοιπόν όσο αφορά την κίνηση έχετε δίκιο όσο πιο πολύ κινούμαστε τόσο δεν θα πονάμε ... εκεί κολλάει και το θέμα ότι η ΙΝΜ θέλει άσκηση και όχι φάρμακα ... η αιμάτωση και ο αερόβιος μεταβολισμός είναι η καλύτερη θεραπεία απλά προσέκτε να με το ζορίζετε γιατί τότε παράγεται γαλακτικό οξύ που προκαλεί επιπλαίον πόνους ...

                          Μάθετε να κάνετε διατάσεις εμένα αυτές με έχουν σώσει

                          http://www.triggerpoints.net/

                          σε αυτή την σελίδα θα δείτε ποιος μυς πονάει και τι προκαλέι ... μετά πηγαίνετε στο youtube γραψτε το μυ που σας απασχολεί (στα λατινικά) και με τά την λέξη stretch και θα δείτε τις ασκήσεις ... τόσο απλό
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella, κι εγώ λατρεύω τους άνδρες της ζωής μου ( γιατί μόνο άνδρες έχω...)κι εγώ, έτσι τους λέω, αλλά με βαανίζουν πολύ αυτοί οι άνδρες!!!:::))))χαχα!
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Βασιλη ετσι οπως τα λες ειναι,εγω κανω διατασεις 5-6 φορες τη μερα,γατα εχω γινει :))) Οσο για το γαλακτικο οξυ να σημειωσω οτι ολοι οι ανθρωποι τις 2 επομενες μερες μετα απο ασκηση το παραγουν και αυτο προκαλει καποιο πονο-πιασιμο στουε μυς.αλλα για εμας με ινμ δεν ειναι ο ιδιος πονος,ποναμε σε πολλαπλασιο βαθμο και επισης αν δεν κανουμε διατασεις το πιο πιθανο ειναι να εχουμε κραμπες και τραβηγματα και να μη μπορουμε να κουνηθουμε.
                          Κοριτσια Σουζη και Χριστιανα,καλα να περασετε,απολαυστε τη βολτα σας!!!!!!!!!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          αχ πωπω τι πονος κ αυτος απο ολους μας.
                          Σουζη κι εγω εδω και μερες εχω τρελο θεμα ΚΑΙ με τον αυχενα. Βαζω τη θερμοφορα (την κανω ρολο). Ευχαριστως να ερθω... απο ποτε μεχρι ποτε εχω περιθωριο??? για να κοιταξω λιγο τα οικονομικα μου. Καθαρα Δευτερα ειναι στις 15/3.. πιο πριν θα μπορω μονο για ΣΚ..λιγο δεν ειναι?

                          Εγω θεωρω αρκετη ασκηση το να οδηγω μεχρι τη δουλεια Μελινα,κ το να γραφω στο blog. (χερια/ποδια με τρελες κραμπες/πονο/μουδιασμα)

                          Αν με βλεπατε, εχω γελιο:
                          - θερμοφορα στον αυχενα τωρα που σου γραφω
                          -επιδεσμους στα μπρατσα, και
                          -παγοκυστη στα μπουτια = μια Θεα! και θελω να βρω και αντρα!

                          Sun, ηξερα τι για ποιο λογο γινεται το σπινθηρογρ. (η μητερα μου επαθε καρκινο 3 φορες) αλλα δεν ηξερα οτι οι πονοι της ινμ μοιαζουν με τον πονο στις νεοπλασματικες νοσους! εισαι Αθηνα? θελεις να ερθεις στη συναντηση???

                          Λελλα, ωχ θεε μου περασες και αυτα?! οτι δε μας σκοτωνει μας κανει πιο δυνατους λενε.. αλλα μην το παρακανουμε κιολας!
                          χαιρομαι που θα σε δω απο κοντα.

                          Αντωνη κι εγω εχω τρελες αυπνιες...
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          διατασεις ε?
                          θενκς Βασιλη θα το κοιταξω... δε μπορω αλλο με αυτες τις κραμπες σημερα,ισως φταιει οτι εβαλα φλατ παπουτσια..
                          παιδια καθιστη/ορθια το ιδιο ποναω... απλα καθιστη βαζω θερμοφορα πισω ή την τυλιγω στα χερια, παγοκυστη στα ποδια..κ καπως τη βγαζω
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, να σαι καλά, με έκανες και γέλασα.. θα βρεις άνδρα, έστω και με όλα αυτά που τυλίγεσαι...μη φοβάσαι..χαχα.. ο αυχένας με τρέλλανε και μένα.. σήμερα δεν μπόρεσα να πάρω τα παιδιά σχολείο και τα πήρε η μητέρα μου μετά από μία - ενάμιση ώρα.. νά ξερες πόσο άσχημα ένιωσα...!!!
                          Λήδα, αν ρωτάς τη Σούζη πότε να έρθεις, εγώ δεν έχω πρόβλημα να σε φιλοξενήσω όποτε να ναι, είναι άδειο το σπίτι... έλα και θα τα κανονίσουμε.. δεν είναι μακρυά άλλωστε...(εννοώ η Σούζη κι εγώ).
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Λήδα μου μέχρι 26/03 μπορείς όποτε θέλεις.
                          Καθαρά Δευτέρα είναι π΄λυ ωραία γιατί έχουμε εξαιρετικό καρναβάλι εδώ στη Λεμεσό.

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Εγώ αυτό που δεν μπορώ να κάνω καλά με τίποτα είναι κούραση και το φουσκωμα στα έντερα ...
                          Ολα τα άλλα κάπως τα αντέχω, και πόνους και δυσκαμψίες ...
                          Και καλά την κούραση ξέρω από την σχολή ότι είναι ψυχοσωματικό φενόμενο που σκοπό έχει να προστατέψει τα απόθεματα ενέργειας του οργανισμού και απλά το παραβλέπεις δεν παθαίνεις τίποτα (τουλάχιστον σε μικρή δόση) ...
                          αυτό το ριμάδι ο έντερο όταν τρώω τροφές για να πηγαίνω κανονικά τουαλέντα έχω πολλά αέρια και φουσκωμα ... όταν δεν τις τρώω έχω δυσκοιλιότητα ... κοντεύω να σαλτάρω ... τι θέλει πια;
                          Ολα τα δεινά ξεκινήσανε πάλι με αυτά τα κολοφάρρμακα που πήρα για την πνευμονία ... δεν το αρνηθηκε κανένας από τους γιατρούς ... ωραία και τώρα τι κάνω ... έφαγα γιαούρτια έφαγα ίνες έφαγα ότι μου ειπαν τίποτα μία παράνοια ... αλλά δεν φταίνε αυτοί εγώ φταίω που δεν κάθησα στο νοσοκομείο να πάρω ενδοφλέβια όλες τα δηλητήρια και να μην είχα τώρα κανένα πρόβλημα.
                          Εσείς έχετε τέτοιο πρόβλημα;
                          Ο χρήστης μελινα είπε…
                          Βασικά γεια σας και πάλι απο το κρεββάτι του πόνου τον καναπέ του πόνου την καρέκλα του πόνου γενικα τα έπιπλα του πόνου!!! χαχαχα
                          και εγώ σχεδον όλα τα αντέχω αλλα θέλω και να γκρινιάξω! ευχαριστώ όλους που με αντέχετε....
                          Βασίλη, βασικά καιεγώ έχω θέμα με τις τροφές, δοκιμασα και την ορθομοριακή διατροφή αλλά δεν μπορεις να εισαι με την κατάσταση στο χέρι τι κανει τι δεν κανει να φας ! βασικά νομίζω ειναι καλο να ακούς τον οργανισμό σου δηλαδή μόνοι μας ξέρουμε τι μας πάει και τι οχι στην διατροφή. ας πουμε ίνες και δημητριακά ειναι δυσκολα στην πέψη , γιαούρτι για αλλους , εγώ π.χ δεν μπορώ τα πράσινα αν και μου αρέσουν πολύ έτσι πολλά δεν τα τρωω και το φούσκωμα ο πόνος στο έντερο να μην αναφέρω την γαστροοισοφακική παλινδρόμηση πάνε και ερχονται...μοιαζουν να ειναι ολα εναντιον μερικες φορές, καταραμένος χειμώνας λεω εγώ..
                          Λήδα βάλε τα πάντα ολα και επιδέσμους ότι εχεις θερμοφόρες παγοκύστες και κανόνισε να εισαι jet ως το σάββατο!
                          Κορίτσια περιμένω να σας δώ απο κοντα και όσες δεν ερθουν θα τις περιμένω στην πρώτη ευκαιρία για τις κυπριες κυρίες λέω.. :)
                          αντώνη και εγώ δεν κοιμάμαι τα βράδια νόμιζα ήμουν νυχτοπουλι ετσι απέδιδα την αρνηση για υπνο απο φόβο πως θα ξυπνήσω μετά. αλλα μόνο με βαθιά χαλάρωση και ύπνο θα μειωθεί τελικά ο πονος καπως.
                          Σούζη έκανες το scan bone?? πες νέα οταν ειναι
                          Ηθελα να ρωτήσω και κάτι αλλο εχετε εξάψεις? δηλαδή ζεστένονται τα χέρια πόδια σας και καμμια φορά νιώθετε να καίγεται το σώμα σας???
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Μελίνα μου και εγώ θέλω πολύ να σε γνωρίσω.
                          Οταν έρθω Αθήνα θα βρεθούμε.Το bone scan ακόμη να το κάνω ,θα σας ανημερώσω.
                          Η χριστιάνα πάντως μόλις έφυγε απο το σπίτι μου. Εμείς όργανώσαμε συνάντηση πριν απο εσάς και τα είπαμε διεξοδικά!!!Είναι πολύ γλυκειά,και νομίζω ταιριάζουμε πολύ(αιγόκεροι γαρ και οι δύο!).Τώρα πια θα συναντιώμαστε συχνά.
                          φιλάκια

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Α, Σούζη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..:)))Βεβαίως και τεριάζουμε πολύ!!! Χάρηκα τόσο που σε γνώρισα !!!
                          Μελίνα, θα ρθούμε κι εμείς, που θα μας πάει, έτσι?
                          Λήδα, έλα όποτε θέλεις, μη σκεφτείς τίποτα, τίποτα απολύτως...
                          βασίλη, εγώ δεν αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα, αλλά καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου... υπομονή..
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Καλησπέρα σε όλους
                          Λιπών παιδιά, πήγα στο Βασιλόπουλος (όχι στο supermarket, στο γιατρό)
                          Άκουσε και εσύ Βασίλη. Μου είπε λιπών ότι είμαι πολύ τυχερή που το saroten με ανακουφίζει διότι από όλα τα φάρμακα για την ινμ είναι το πιο ακίνδυνο.
                          Ότι η ινμ που έχω δεν είναι από της χειρότερες ίσος γιατί φαίνομαι άνθρωπο που δεν τα βάζει εύκολα κάτω(δεν ξέρω από πού το κατάλαβε αυτό!) και αντιδράω στο πόνο. Αυτό είναι καλό διότι οι περισσότεροι με ινμ παραδίδονται στο πόνο. Ότι μάλλον είναι οι τενοντίτιδες που με ταλαιπωρούν μαζι με την ινμ. Διότι οι άνθρωποι με ινμ μπορούν να πάθουν και αλλά πράγματα οπός τενοντίτιδες. Στις δύσκολες στιγμές που πονάω πολύ να πάρω Arcocsia αντιφλεγμονώδη. Και…………όπως περίμενα…………Γυμναστική. Μου είπε ότι με όλες τις εξετάσεις που έκανα είμαι καλυμμένη για όλη την ζωή μου, ότι δεν έχω τίποτε άλλο και το συκώτι μου είναι τουρμπο διότι το saroten δεν πειράζει το συκώτι και δεν φέρνει εθισμός.
                          Μάλλον τα νέα είναι καλά λιπών και τα συνεχίζω αυτό που έκανα! Θα πάρω για κάποιες μέρες αντιφλεγμονώδη και θα δούμε.
                          Αυτά παιδία, και Βασίλη, για το Lirika μου είπε ότι δεν είναι καλύτερο από αυτό που ήδη παίρνω και δεν χρειάζεται.
                          Μου φάνηκε καλός γιατρός οπός μου είπατε.
                          Λήδα έχεις χαιρετισμούς
                          Φιλάκια
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Αυτό που έχεις εσύ Βασίλη με ταλαιπώρησε για χρόνια και καμία φορά ακόμα με ταλαιπωρεί . Και εγώ κατάστρεψα το έντερο μου με διάφορα αντιβιοτικά και για χρόνια λόγο ανεχτικό elicobatter pilori. Ανακάλυψα μετά ότι όλα τα δημητριακά και άλλα διάφορα τέτοια με κάνανε χειρότερα. Συνεχίζω να έχω δυσκοιλιότητα (από τι κατάλαβα το saroten είναι η αιτία) αλλά με το γιαούρτι activia το φούσκωμα και το πρήξιμο στην κοιλιά σταμάτησε. Ανακάλυψα επίσης ότι έχω πρόβλημα με την λακτόζη που επίσης μου έφερνε αυτά τα προβλήματα.
                          ciao
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ευχαριστώ για τα καλοσορίσματα και σας χαιρετώ όλους από την Χαλκίδα. Μέχρι να συναντηθούμε - καιρού επιτρέποντος - θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος/κάποια έχει αποφύγει τα φάρμακα (για να πω κι εγώ τον πόνο μου)και να με καταλάβουν. Όπως σας έγραψα, είμαι 49 και πονάω απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και κυρίως μετά τα 13. 36 χρόνια είναι πολλά - συνήθισα να προσέχω τα πάντα. Κι όταν πια δεν έφτανε αυτό και είχα μάθει και το όνομα του πόνου (ΙΝΜ)τα έψαξα όλα και είδα πως αν άρχιζα τα φάρμακα δεν θα είχε γυρισμό. Από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησα ομοιοπαθητική και βρέθηκα προ τεραστίου εκπλήξεως: ένα μήνα αργότερα είχα ελάχιστους πόνους και έζησα τον εφιάλτη να μην ξέρω ποιά είμαι!!! Οι δικοί μου με κοίταζαν παράξενα, οι κινήσεις μου γίνονταν χωρίς πολλή μελέτη, τα βογκητά έπρεπε να σταματήσουν.
                          ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΜΕΤΑ;;;
                          Μη σας τρομάξω περισσότερο, πέρασε γρήγορα. Ζορίστηκα όσο μπορούσα και κατάφερα να ματακυλήσω.Την Πρωτοχρονιά με πονούσαν πάλι όλα κι ένοιωσα ξανά ασφαλής. Ευτυχές το νέον έτος που αποφάσισα και να σας γράψω ν΄ανταλλάξουμε πόνους γιατί έχει πολύ μοναξιά αυτό το άθλημα.
                          Λίγα ακόμη νούμερα: Γέννησα 4 παιδιά, χώρισα τον πατέρα τους, παντρεύτηκα των πατέρα 3 άλλων παιδιών που ζουν με τη μαμά τους, παίρνω ζωή από την 10χρονη που μεγαλώνω τώρα και από τις φωτο των 2 μου εγγονιών που μεγαλώνουν αλλού. Λίγη γεωγραφία τώρα: Γεννήθηκα στη Σκύρο, μεγάλωσα στην Πλ.Αττικής, γέννησα στα περίχωρα της Λάρισας, πήγα ν' αφήσω τα κοκκαλάκια μου στη Λίμνη Ευβοίας αλλά ερωτεύτηκα και εδώ και ενάμιση χρόνο μετακόμισα στη Χαλκίδα.
                          Η ερώτηση ήταν - τα βγάζει κανείς σας πέρα χωρίς φάρμακα;
                          Καλλιόπη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Ουφ, Καλλιόπη, ολόκληρο μυθιστόρημα, κουράστηκα.. αστειεύομαι.. φαίνεσαι άνθρωπος με χιούμορ.. ωραία τα έγραψες.. εγώ προσωπικά, πριν δύο περίπου μήνες ξεκίνησα τα φάρμακα.. πονάω κι εγώ από πολύ μικρή, ίσως πιο μικρή από σένα... έμαθα να ζω με τον πόνο.. μόνο που τον τελευταίο χρόνο είναι ασταμάτητος κι αφόρητος.. ειχαν σπάσε τα νεύρα μου, δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τους πόνους.. με τα φάρμακα όμως τώρα είμαι καλύτερα.......
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella,τα arcosia τα πήρα πολλές φορές αλλά ελάχιστη διαφορά είδα.. παρόλο που είναι πολύ δυνατά...
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          "με όλες τις εξετάσεις που έκανα είμαι καλυμμένη για όλη την ζωή μου, ότι δεν έχω τίποτε άλλο και το συκώτι μου είναι τουρμπο διότι το saroten δεν πειράζει το συκώτι και δεν φέρνει εθισμός."

                          Λέλλα μου αυτό για το Surroten μην το δέσεις κόμπο ...
                          και μένα έτσι μου λέγανε τους 5 πρώτους μήνες ... μέχρι που ξαφνικά τριπλασιαστήκαν οι τρανσαμινάσες μου ... και που τον είδατε το Παναγή ... το κακό είναι ότι όλα γίνονται χωρίς πόνο χωρίς τίποτα απλά μία μέρα κάνεις εξετάσεις και σου λέει ο γιατρός πρέπει να κόψουμε να φάρμακα γιατί το σικώτι σου ρολάρει ... δεν υπάρχει αντικατθληπτικό που να είναι αθώο ...
                          Συμπέρασμα κράτα μία πισινή κάνε καμία εξετασούλα για το σικωτάκι σου που και που σταύρωσε και κάνενα δάκτυλο πίσω από την πλάτη (φυσικά όλα αυτά αν παίρνεις σοβαρές δόσεις) ... γιατί με πόνους ζεις χωρίς σικώτι δεν ζεις ...
                          Δεν προσπαθώ να σε τρομάξω απλά να κρατήσω να μάτια σου ανοικτά :-)
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Καλλιοπη γεια σου και απο μενα!Ειμαι εναντια στα φαρμακα,δοκιμασα αλλα δεν αξιζαν,σταθμισα τις παρενεργειες και τα οφελη και αποφασισα πως δε θελω ναμαι εξαρτημενη χωρις λογο,σε αυτα τα φαρμακα αποκτα ανοχη το σωμα και ολο πρεπει να αυξανεται η δοση!τη ψυχολογια μου την φροντιζω με αλλους τροπους.για τον πονο παιρνω παυσιπονα,συμπληρωματα και κανω οση ασκηση μπορω,ζεστασια και ηρεμια.
                          Λελλα το αρκοξια το ειχα παρει αλλα δε μαρεσε,ειναι βαρυ,προσεχε το στομαχι σου.
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Καλλιοπη αν επιτρεπεται απο ποτε ηξερες οτι εχεις ινμ?
                          Ο χρήστης μελινα είπε…
                          σούζη χριστιάννα αιγόκεροι??? ουπς και εγώ καρκίνος ταιριάζουμε???? χαχχα μπράβο κορίτσια καλα να περνάτε εκει να έχετε παρεούλα!
                          Λέλλα πολυ ωραια νέα μου ακούγονται και εμενα αυτα που μας λές βέβαια να κοιτας κατα καιρους με εξετάσεις το σικώτι οπως και ολοι μας νομίζω οφείλουμε. Αυτο το αρκοξια και εγώ το παίρνω και με βοηθαει μερικές φορές.
                          βασικα τι να κάνουμε θα έχουμε εξαρτήσεις απο τα φαρμακα και κυρίως ο καθένας τι του παει σαν οργανισμός και ψυχοσύνθεση.
                          Καλλιόπη πολυ μου άρεσε μου μας ειπες για σενα αλήθεια γεμάτη ζωή καμμια φορά σκεφτομαι δεν έχω κανει τιποτα εγω χεχεχε θελω να πω εγω δεν εχω παιδια, εγγόνια δε ουτε το σκεφτομαι και φυσικα θα βγω να βρω αντρα μαζι με την Λήδα οταν δεν θα πονάω χαχαχα. Καλή ξεκουραση παιδια σε ολους
                          Ο χρήστης antonis είπε…
                          Μελίνα γειά,

                          Οι εξάψεις αλλά και ο εκνευρισμός (flare up's - irritations) αναφέρονται σχεδόν σε όλες τις αναφορές για ινγ. Σε εμένα προσωπικά λιγο πρίν πονέσω "ζεσταίνεται" το μέτωπο και ο αυχένας μου και σπάνια αυτή η έξαψη (το θερμόμετρο δείχνει κανονικά 36,8) γίνεται καύσωνας και διαρκεί μέχρι 3 ώρες. Μιά εξηγηση είναι το γεγονός ότι στην ινγ τα επίπεδα αυξομείωσης των ορμονών είναι πιο έντονα και παραπλανητικά. Βέβαια στη μέση ηλικία παίζουν και εκδηλωσεις της κλιμακτηρίου για τις γυναικες και του υπογοναδισμού για τους άνδρες.
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σου Καλλιόπη, καλωσόρισες.

                          Παιδιά πιστεύω ότι σε κανένα από μας αρέσουν τα φάρμακα. Εγώ τα φοβάμαι πολύ ειδικά από τότε που έπαθα ένα αλλεργικό σοκ και κόντεψα να μείνω. Δυστυχώς προσωπικά προσπάθησα παρά πολλές φορές να σταματήσω το φάρμακο που παίρνω και να αντέξω τους πόνους…..μερικές φορές, ιδικά το καλοκαίρι, μου ήταν πιο εύκολο….μετά ώμος το έπαιρνα ξανά διότι οι πόνοι γινόντουσαν τόσο δυνατοί και αφόρητοι που και μένα σαν ,την Christiana, μου είχαν σπάσει το νευρικό σύστημα . Και πάντα προσπαθώ να σταματήσω τα φάρμακα. Η δόση που πρέπει να πάρω είναι 25 εγώ ώμος παίρνω 20.

                          Βασίλη, πάντα κρατάω πισινή με τους γιατρούς. Έπαιρνες και εσύ saroten ? Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

                          Το arcocsia μου το έδωσε για τις τενονδιτηδες και για την γνάθο .

                          Καλλιόπη δοκίμαζα και εγώ με την ομοιοπαθητική και τα είδα όλα μπλε, που λένε. Ήμουνα πολύ χειρότερα από τότε που δεν έπαιρνα φάρμακα καθόλου. Αποτυχία για μένα η ομοιοπαθητική.
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Παιδια οτι ταιριαζει στον καθενα καλυτερα!ειναι υποκειμενικο.και αν συνυπαρχουν ψυχικες καταστασεις εκει βοηθουν πιο πολυ τα φαρμακα.γνωμη μου ομως ειναι να σκεφτομαστε και το μελλον να εχουμε εναν ελεγχο και να μην αφηνομαστε.ειναι στοιχημα η ινμ.και μη ξεχναμε οτι δεν εχουν ακομη καταλαβει ακριβως τι συμβαινει σε αυτη τη παθηση και τι φταιει,θα δειξει στο μελλον,ισως δοθουν και αλλα φαρμακα.

                          λελλα μια χαρα ειναι τα 20,αληθεια σε πιανει στο πονο?εχω και εγω τη γναθο ασε πολυ προβλημα,σφιγγομαι στον υπνο ασυνειδητα απο το πονους.

                          αντωνη ξερεις μηπως και γιατι αυξομοιωνονται οι ορμονες?προβλημα και αυτο.μηπως ειναι θεμα επεξεργασιας της θερμοκρασιας απο τον εγκεφαλο?
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          ΟΤΙ δουλευει στον καθενα μας. Εγω ενω παιρνω αρκετα φαρμακα:λυρικα 125 πλεον, 30 συμπαλτα, 50 τριτικο (για αρχιτεκτονικη υπνου+πονος ινμ)οι εξετασεις που ειχα κανει προ λιγο καιρο *(τρανσαμινασες ανεβασμενες) εφτιαξαν ΤΩΡΑ που παιρνω ΚΑΙ κορτιζονη, γιατι ΑΠΛΑ αλλαξα τη διατροφη μου κι εχασα λιγα κιλα. Οι τρανσαμινασες παντα εχουν σχεση και με το τι τρως(μπαχαρικα, βαρεια, λιπη, σοκολατα, αυγο κλπ) και με αγχος κι αυτο το ξερω 100%.

                          μην μπερδευεστε ομως γιατι καποιοι εχετε κι αλλα θεματα υγειας οχι μονο ινμ! και παιρνετε και για αυτα αλλα φαρμακα, μη θεωρειτε λοιπον οτι ολα τα φαρμακα κανουν κακο παντου. Αν δεν αντεχεις χωρις, κι η ζωη σου ειναι φρικη χωρις, κανεις τεστ συχνα κ ζεις μ'αυτο. Εγω ας πουμε οσο κακο κ αν μου κανουν, δεν αντεχω τοσους σπασμους, +μαχαιριες κ πονους, θα ημουν σπιτι ακινητη, επιλεγω λοιπον να κανω συχνα εξετασεις αλλα ετσι τουλαχιστον καταφερνω να "ΖΩ" μια ουσιαστικα χειροτερη ζωη απο πριν, αλλα τουλαχιστον εχω μερες που μπορω να κανω καποια πραγματα με πονο μεν, αλλα μπορω να παω δουλεια κι ας ποναω οδηγωντας, να δω ενα φιλο, να κανω κατι και οχι να'μαι κλεισμενη στο σπιτι μου επειδη ο πονος ειναι συνεχεια τραγικος. Ολα εχουν ενα μετρο, οπως και τα φαρμακα φυσικα. Κι αυτα εχουν και τις παρενεργειες τους, αλλα εξαρταται τι εχει ο καθενας μας, που ποναει, τι ιστορικο εχει...
                          Οσοι βρισκετε χαλαρωση & βοηθεια σε ψυχαναλυση, ομοιοπαθητικη, ολιστικη, μεταφυσικη, ΚΑΛΩΣ και κανετε παιδια!!! μην προσπαθουμε να πεισουμε ολους για ολα. Σιγουρα τα φαρμακα θελουν σταδιακη μειωση και συμβουλες γιατρου για οποιαδηποτε αλλαγη αυτο ειναι σιγουρο και συχνες εξετασεις: οστικη μαζα (κορτιζονη),και νεφρα και συκωτι για ολα.

                          ολες οι υπολοιπες συμβουλες εδω ειναι συμβουλες, μην ειμαστε τοσο απολυτοι, σας παρακαλω. Ας δοκιμασει ο καθενας τι του παει...
                          κι εμεις εδω ειμαστε για μια καλη κουβεντα.

                          Αντε καληνυχτα σε ολους/ολες, και μια καλυτερη μερα αυριο!
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Sun λενε οτι τα ατομα με ινμ δεν εχουν εσωτερικο θερμοστατη κατα καποιο τροπο.εχω ενα αρθρο για κροταθογ. συνδρομο το'χεις δει, εχει και καλο λινκ

                          κι εγω με 25 λυρικα ειχα ξεκινησει Λελλα για περιπου 2 χρ.. χαιρομαι που σου αρεσε ο γιατρος!

                          Σουζη, ναι ναι το κανονιζουμε.

                          Καλλιοπη βρηκες καθολου ακρη με τη συγκοινωνια, πως το βλεπεις, μεγαλη ιστορια εχεις κι εσυ. Ελπιζω μη σε πειραζει που μιλαμε ολοι στον ενικο πια.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Μελίνα, ναι, νομίζω τεριάζουμε..
                          Ότι ήταν να γράψω σήμερα, με κάλυψε η Λήδα..
                          Καλή μέρα να έχετε όλοι.. εδώ βρέχει πολύ σήμερα..
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λύδα μου θα συμφωνίσω μαζί σου στο γεγονός ότι ο καθένας πρέπει να διαλέγει αυτό που θέλει και του τεριάζει ... δεν νομίζω ότι κανένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο για κάτι απλά λέει την γνώμη του και το προηδοποιεί για κάτι που έχει δει και έχει περάσει ... γιατί τα βλέπεις συνέχεια έτσι τα στραβά πράγματα;
                          Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε και πράγματα που μπορούμε ... για τα δεύτερα είναι κρίμα να μην τα μοιραζόμαστε ...
                          Οι τρανσαμινάσες έχουν να κάνουν με το μεταβολισμό ουσιών στο σικώτι ... δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομύριο να ανέβουν από το άγχος ούτε από το σωματικό βάρος ... αν ήταν έτσι τότε πολλοί υπέρβαροι θα είχαν μία πολύ καλή προηδοποιήση από πολύ νωρίς ... και όλοι άλλοι θα τις είχαμε ανεβασμένες όλη μας τη ζωή ...
                          Που τα διαβάζει αυτά τα πράγματα ποιος τα λέει και ποιος τα γράφει είμαι σε απορία;
                          Και μένα ο Βασιλόπουλος το ίδιο μου είπε ότι ανέβηκαν επειδή εκείνη την εποχή ήμουν 94 κιλά ... δεν κρατήθηκα και έβαλα τα γέλια ... τι είναι αυτά τα πράγματα ήμαρτον που τα βρήσκουν από πιο βιβλίο ...
                          Για να ανέβουν οι τρανσαμινάσες πρέπει το σικώτι να ζοριστεί ποοοοοοοοοοοοοοολύ πάρα πολύ ... και πιστέψτεμε αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο μιλάμε για το πιο ανθεκτικό όργανο του ορνανισμού ... ας μην ξεχνάμε ότι είναι και το μόνο που αναπλάθεται από το τίποτα ...
                          Μόνο τα φάρμακα και όχι μόνο (αλκόολ κλπ) και οι ιώσεις έχουν την δύναμη να το κουράσουν ...
                          Λυπάμαι που το κάνω αυτό αλλά δεν αντέχω πια αυτή τη ιστορία με το άγχος και ανεκδήγητα που ακούω από τους γιατρούς ...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Φοβάμαι πως φάνηκε ότι κάνω κριτική σε όσους παίρνουν φάρμακα και πρέπει να επανορθώσω. Όλα θα τάπαιρνα κι εγώ αν υπέφερα από αβάσταχτους πόνους και δεν μπορούσα να λειτουργήσω. Αυτό που ζήτησα ήταν να βρω κάποιον που τα βγάζει πέρα χωρίς φάρμακα για να ανταλλάξουμε εμπειρίες. Θα με συχωρέσετε;
                          Ευχαριστώ sun που απάντησες κι ελπίζω να πούμε κι άλλα.
                          Λήδα μην ανησυχείς - ούτε καθώς πρέπει είμαι (χαχα) ούτε βρήκα συγκοινωνία (χαχαχα). Μέχρι το Μαρούσι είναι εύκολο - μετά βλέπουμε.
                          Το 2006 και μετά από πολύ ψάξιμο, ανακάλυψα σε αμερικάνικα site πως έχουν δώσει όνομα στα συμπτώματά μας και βρήκα blog ασθενών που με βοήθησαν πάρα πολύ με τις πληροφορίες τους. Άρχισα SUPER ONCE A DAY (ιώσεις τέλος) και πήρα 5-HTP για τον ύπνο και την διάθεση με πολύ καλό αποτέλεσμα για ένα χρόνο.
                          Λέλα,σε καταλαβαίνω που τα είδες "μπλε"! Αυτό το κακό έχει η ομοιοπαθητική. Αν δεν γίνεις χάλια δεν αρχίζει η βελτίωση - κι αν ό γιατρός δεν σε πετύχει, περνάς από την κόλαση αδίκως. Εγώ το είδα σαν στοίχημα. Κι αν μου κάτσει;;;
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Καλημέρα παιδιά

                          Λήδα, συμφωνώ με το ότι στο καθένα μπορεί να ταιριάζει κάτι που στον άλλο δεν του έκανε τίποτα. Αυτό είναι και χαρακτηριστικό της ινμ.Αυτό ώμος δεν σημαίνει ότι η γνώμη μου έχει σκοπό να πειράζει αρνητικά τους άλλους. Εξάλλου δεν είναι ο λόγος για τον οποίον έφτιαξες αυτό το φόρουμ ? Να ανταλλάξουμε γνώμες και εμπειρίες !?

                          Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κανένα γιατρό δεν ξέρει καλά καλά τι είναι και από πού έρχεται αυτή την πάθηση.

                          Αυτό που λίγο με πείραζε στο Βασιλόπουλος είναι ότι είπε ότι εμείς με την ινμ πονάμε λίγο παραπάνω από τους άλλους και άμεσος παραπονιόμαστε, ότι μας αρέσουν τα φάρμακα και ότι οι αντιφλεγμονοδες δεν βοηθάνε στην φλεγμονή αλλά είναι απλά παψηπονα .
                          Σε γενικές γραμμές μου φάνηκε πολύ καλύτερος από τους άλλους που συνάντησα μεκρι σήμερα . Σίγουρα ο καλύτερος!

                          Ciao
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Γεια σου Sun,
                          Ναι με πιάνει στο πόνο. Πρόσεξε, δεν μου εξαφανίζει απλά αντέχεται πολύ πιο εύκολα.
                          Για την γνάθο εγώ φοράω ένα μασελακι από κάποιο διαφανή υλικό, την νύχτα. Με βοηθάει πολύ να μη σφίξω τα δόντια καθώς κοιμάμαι. Αλλά εγώ έχω και μια αρθρίτιδα στην γνάθο λόγο που είχα τραυματιστεί όταν έπαιζα μπάσκετ.

                          Καλλιόπη , χαίρομαι πάρα πολύ που η ομοιοπαθητική σε ανακούφιζε. Σίγουρα είναι καλύτερα από το να παίρνεις φάρμακα .Εξάλλου και εγώ γι’αυτό προσπάθησα με την ομοιοπαθητική, αλλά σε μένα δεν έπιασε .

                          Φιλάκια σε όλους
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Kal μην απολογεισαι καλε!ακου να σε συγχωρησουμε!!!εδω ειναι για να λεμε τη γνωμη μας και να μην τα παιρνουμε ολα προσωπικα,δεν κανουμε κριτικη σε κανενα.αμα δεν ακουσουμε εμπειριες και γνωσεις που εχουμε πως θα οφεληθουμε?παντα ναχουμε τα ματια και αυτια μας ανοιχτα ετσι το βλεπω.

                          το 5htp λεω να το δοκιμασω,τι ποσοτητα πηρες?απο παρενεργειες τι λεει?το super once a day δεν το εχω ακουσει,τι ειναι?

                          λελλα ετσι ειπε ο γιατρος?οτι ποναμε ΛΙΓΟ παραπανω?τελοσπαντων,ας αδιαφορησουμε :))
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Το 5HTP για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να πάρεις 100mg Χ 3/ημέρα και δεν έχει καμία παρενέργεια. Εγώ άρχισα με 50 πριν τον ύπνο γιατί ό,τι πάρω για πρώτη φορά με στέλνει... Όταν έπερνα κανονική δόση και το είχα συνηθίσει, ήμουν όπως τώρα με την ομοιο - 30% γενική βελτίωση. Αυτό που μόνο η ομοιο έχει καταφέρει (προς μεγάλη μου έκπληξη) είναι να μην έχω το πρωί τον γύψο και τα στιλέτα συντροφιά!
                          Το άλλο είναι πολυβιταμινούχο της Quest και το σταματάω μόνο το καλοκαίρι. Δεν φαντάζεσαι τι γλύτωσα μ' αυτό - κι οι εξετάσεις τζάμι.
                          Θέλω να πω κάτι για τον πόνο. Διάβασα ένα παλιό σχόλιο κι έσκασα στα γέλια: ρωτάει ο ψυχο "τι σου λέει ο πόνος σου;" και βλέπω και το σχόλιο του Βασιλο και σοβαρεύω.
                          ΕΜΕΙΣ ΠΟΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ τι να μας πει ο πόνος μας;;;
                          Αυτό που λέω εγώ στον εαυτό μου είναι το εξής αναλγητικό: Έχω ένα κορμί με δυσανεξεία και το προτιμώ από ένα άρρωστο κορμί. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην αρρωστήσω. Μέχρι στιγμής η άμυνά μου είναι η επίθεση: πέφτω με τα μούτρα σ' αυτά που ΜΠΟΡΩ να κάνω...
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Καλ, Sun τι ειναι το 5ΗΤΡ ?
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλιόπη, δεν χρειάζεται να απολογείσαι για τίποτα, αλοίμονο.. σε καταλαβαίνουμε πολύ καλά και δεν παίρνουμε τίποτα προσωπικά... είναι τόσο λυτρωτικό το ότι μιλάμε τόσο άνετα και νιώθουμε ο ένας τον άλλο γιατί περνάμε όλοι τα ίδια... αλλά και εσύ Λέλλα και οι άλλοι, μα τι πάθατε όλοι σήμερα? Κανένας δεν παραξηγεί..
                          Τελευταίως όταν είπα στη γιατρό μου για την απίστευση κόπωση, μου έδωσε βιταμίνες που είναι Q10 και carnitine..Με βοηθάνε πολύ σε ενέργεια για να βγάλω τη μέρα.. Όσο σας διαβάζω, τουλάχιστον για ένα πράγμα νιώθω τυχερή.. μετά από ταλαιπωρία μιας ζωής και γιατρούς άσχετους, η πρώτη φορά που είχα έμπνευση να το ψάξω σε ρευματολόγο, η γιατρός αποδείχτηκε πολύ καλή.. Είχα διάγνωση αμέσως και για την ινμ και για τη ρευμ αρθρίτιδα. Μου μιλούσε μια ώρα κάθε φορά, μου εξηγούσε διάφορα, μου έλυνε απορίες και το πιο σημαντικό, με κατάλαβε και με στήριξε, ακόμα κι όταν έκλαιγα ( τόσο χάλια ήμουν)...
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Έτσι νομίζω και εγώ Christiana, δεν παρεξηγεί ούτε παρεξηγείτε κανείς, διότι ο σκοπός όλων μας πιστεύω ότι είναι το να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο είτε με συμβουλές, είτε με παρατηρήσεις είτε με προσωπικές εμπειρίες είτε ακόμα και με μια καλή κουβέντα. Απλά αυτό.
                          φιλακια
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          χριστιανα ποια q10 kai carnitine παιρνεις?

                          lella to 5htp ειναι ενας φυσικος τροπος να αυξησεις τη σεροτονινη.αλλα νομιζω πρεπει να σταμτησεις το σαροτεν αν παρεις αυτο.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Sun, θα δω την μάρκα όταν πάω σπίτι και θα σου πω..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα, πως πάνε οι πόνοι και οι θερμοφόρες/ παγοκύστες??
                          Ο χρήστης ΣΟΥΖΗ είπε…
                          Κορίτσια είμαι χάλια σήμερα,πονάω τα χέρια πάρα πολύ!!!
                          Πρίν λίγο σηκώθηκα απο το κρεβάτι και τώρα θα κάτσω με τη θερμοφόρα.

                          Σούζη
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Σούζη μου, σε πείραξε η επίσκεψη μου? χαχαχα
                          Λήδα, ποιος μυς πονάει? Μα ΟΛΟΙ !!!!
                          Είμαι πολύ στενοχωρημένη. Ή η ινομυαλγία χειροτέρευσε ή η ρευμ. αρθρίτιδα (μάλλον το 2ο) γιατί με πονάνε πολύ οι αρθρώσεις των δακτύλων μου, κι έχω ακαμψία.. πήγα να καθαρίσω στη κουζίνα και... πρώτα μου έπεσε ένα πιάτο, μετά ένα ποτήρι και μετά μια πιατέλλα... αφού καθάρισα τα σπασμένα, κάθισα... δεν μπορω πια να καθαρίζω... τίποτα δεν μπορω με τα δάχτυλα μου..
                          Σούζη, ψες όταν επέστρεψα, ανακάλυψα ότι πονώ τη πατούσα του δεξιού μου ποδιού, έτσι ξαφνικά.. μάλλον, κατάλαβες... το οδήγημα...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          A,Σούζη μου, ξέχασα, ελπίζω να σαι καλύτερα.. ίσως είναι ο καιρός, οι βροχές.. πολλή υγρασία..
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Sun,οι βιταμίνες που λέγαμε, είναι κάψουλες σε ποστοκκαλί κουτί της εταιρείας WALMARK- coenzyme q10 + carnitine..- βελτιώνει τη φυσική και πνευματική κατάσταση.. και με βοηθά πολύ στη πνευματική ειδικά στη δουλειά...
                          Ο χρήστης antonis είπε…
                          Βασίλη γειά,
                          Οταν έχουμε πολλά περιττά κιλά, υπάρχει περίπτωση, και αυτό φαίνεται στον υπέρηχο κοιλίας, να σχηματισθεί λιπώδης ιστός γύρω από το συκώτι και να διειθείτε με αυτό. Τότε έχουμε υψηλές τρανσαμινάσες. Οταν χάσουμε κιλά το λίπος φεύγει και οι δείκτες πέφτουν και αυτοί. Αυτή η διαδικασία μπορεί να συμβαίνει παράλληλα με ότι άλλο πειράζει το συκώτι μας.
                          Επιπλέον η ιατρική δεν είναι τόσο προχωρημένη επιστήμη, όπως οι περισσότεροι πιστεύαμε. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλες προόδους σε αρκετούς τομείς, αλλά σε άλλες ασθένειες αποτυγχάνει να βοηθήσει τον άνθρωπο. Η ιατρική δεν είναι μόνον ο άνθρωπος γιατρός αλλά και τα εργαστήρια και τα μηχανήματα που τα προοδεύουν άλλες επιστήμες καθώς και τα φάρμακα που τα χειρίζονται πολυεθνικές. Στην ινγ δεν τα έχουν καταφέρει και δυστυχώς για εμάς δεν εκφράζουν σωστά αυτήν την αποτυχία της επιστήμης τους αλλά μας κάνουν πειραματόζωα με φάρμακα και οδηγίες.
                          Παρόλα αυτά και το ξεμάτιασμα θα δοκίζα άν μου λέγαν ότι θα βοηθήσει (είμαι σίγουρος ότι πολλοί το δοκιμάσατε ήδη)
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          xaxaxa μεκανες μπραβο Αντωνη μεκανες και γελασα με το ξεματιασμα :))) στη τελικη εμεις να σταματησουμε να ποναμε θελουμε!!
                          Καλα τα λες παντως για την ιατρικη.και αν πουμε και τιποτα και εχουμε και εμεις γνωσεις,τους πιανει κομπλεξισμος.λιγοι ειναι ανοιχτομυαλοι που ενδιαφερονται για την πραγματικοτητα αλλα και τον ανθρωπο.
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Xριστιανα σευχαριστω πολυ για την πληροφορια :))
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Καλλιοπη / Λελλα συγνωμη που δεν ημουν ξεκαθαρη, μπορειτε να πειτε οποια γνωμη εχετε, απλα το σχολιο βασικα πηγαινε στον Βασιλη, ο οποιος και σε πολλα αλλα προηγουμενα σχολια του, μολις ακουσει τη λεξη φαρμακο, ειναι εντελως απολυτος στις ιδεες του. Σορρυ Βασιλη μου, αλλα το παρακανεις καποιες φορες.
                          Ο Βασιλοπουλος ειναι σοβαροτατος γιατρος, απιστευτα αξιολογος και ως επαγγελματιας και ως ανθρωπος, εχω στειλει πολυ κοσμο σε εκεινον γιατι πραγματικα αξιζει! και ειχα πολυ καλες συστασεις πριν. Εχει δουλεψει παρα πολυ και στην Αμερικη με την ινομυαλγια! Δε λεει βλακειες με τιποτα!

                          και οσο αφορα τις τρανσαμινασες (σ'ευχαριστω Αντωνη για την επεξηγηση), ξερω απο ανθρωπους δικους μου, με συγκεκριμενα στοιχεια σου μιλαω, οτι οι τρανσαμινασες ηταν υψηλες για χρονια και εφτιαξαν μετα απο διατροφη/αποφυγη συγκεκριμενων ουσιων και ξερω κιολας απο ατομα με ηπατιτιδα, οτι και το αγχος κανει πολυ μεγαλη διαφορα! τι να σου πω τωρα! Μπορει να μην ειμαι γιατρος αλλα ουτε κι εσυ εισαι και τα συγκεκριμενα που σου λεω, τα ξερω απο "προσωπικη εμπειρια" κατα καποιο τροπο, ενταξει?
                          Με εχει πειραξει που επειδη εχεις περασει πολυ δυσκολα απο παιδι κι αυτο πραγματικα το καταλαβαινω (προφανως πολλοι αδαεις εχουν πειραματιστει πανω σου, πραγμα τραγικο!), αλλα μολις ακουσεις φαρμακο, εχεις παρωπιδες και δεν ειναι σωστο. Με την ιδια λογικη θα μπορουσα κι εγω π.χ. επειδη μια φιλη ταλαιπωρηθηκε φρικτα με ολιστικη ιατρικη, να ειμαι απιστευτα εναντια στην εναλλακτικη. Δεν ειναι σωστο αυτο.

                          Δεν ειναι ΟΛΟΙ κομπογιαννιτες! καποιοι βοηθανε! Σε παρακαλω πολυ.
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          εδω ειμαστε μια παρεα.. δε μ'αρεσει που με κανεις να μιλαω ετσι γιατι ξερω οτι το λες για καλο... αλλα θα υπαρχουν ατομα καινουργια τα οποια πρεπει να δοκιμασουν τι τους πηγαινει...
                          ο,τι κι αν ειναι αυτο. Οσοι αντεχουν χωρις φαρμακα απλα ΜΠΡΑΒΟ ειναι πιο τυχεροι 'η πιο δυνατοι... αλλα ενταξει, ας το αφησουμε σε αυτους να αποφασισουν.

                          Οσοι ερθουν μεθαυριο, να φερουμε χαρτια κ στυλο να ανταλλαξουμε πληροφοριες και εγγραφως.
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Αχ βρε Ληδάκι, καλημέρα.. Πέρασα μια πολύ άσχημη νύχτα, και έκλαιγα για ώρες.. μετά από την απογοήτευση για την αχρηστεία των χεριών μου, ξαφνικά ένιωσα ένα φρικτό πόνο στη πτέρνα και απο κείνη τη στιγμή μου ήταν αδύνατο εντελώς, να κουνήσω, να πατήσω το πόδι μου, ή να περπατήσω.. χρειάστηκε να με κουβαλήσουν οι δύο γιοί μου (ευτυχώς είναι δυνατοί, φτού φτού!!) και το να ανέβω την σκάλα, ήταν άθλος!!!!Έκλαψα πολύ ψες, αλήθεια... απογοητεύτηκα, κατάλαβα πόσα πια πρέπει να αλλάζω στη ζωή μου κάθε μέρα...
                          Σήμερα η γιατρός από το τηλ υπολόγισε ότι είναι άκανθα (άλλο κι αυτό, μαθαίνουμε νέες λέξεις τελευταίως) και πρέπει να βγάλω ακτινογραφία και να δούμε.. δεν μπορώ καθόλου να το πατήσω... χάλια, Λήδα μου, χάλια... και κατανόηση ΜΗΔΕΝ!! Μόνο τους γιους μου είδα στενοχωρημένους ψες και λυπάμαι να με βλέπουν έτσι..
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Α βρε Χριστιανα μου τι περνας κι εσυ!! σε πηρα αλλα δεν απαντουσες!
                          λυπαμαι παρα πολυ για τον πονο που ενιωσες!!!!!!!!!
                          .. κανε υπομονη, αφου εχεις το ονομα, ισως να πρεπει να κανεις πελματογραφημα θα πας σε ειδικο κ θα βγαλεις ακρη.

                          Μην ανησυχεις για τα αγορια σου, γι'αυτο ειναι η οικογενεια για να παιρνει αλλα και για να δινει. Αγαπη δινουν, μη στενοχωριεσαι κι εσυ τους αγαπας κ τους προσεχεις!

                          οσο για το οτι η ζωη μας εχει αλλαξει ριζικα αυτο ειναι αληθεια, αλλα σκεψου οτι τουλαχιστον προλαβες να κανεις καποια πραγματα πριν...

                          κι εγω τα εκανα σε καποιο βαθμο αρα στην ατυχια μας υπαρχει και κατι καλο. οσο για τον πονο αυτος ο ατιμος μας διαλυει καθημερινα. Παρε λιγο ψυχολογ.υποστηριξη τωρα θα την χρειαζεσαι!

                          ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ για διαβασε το...
                          http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=392

                          και αυτο:
                          ----------------------
                          Ο πόνος στη πτέρνα είναι, γενικά, το αποτέλεσμα κακής λειτουργίας (ανωμαλίες στο βάδισμα) που πιέζουν υπερβολικά το οστό της πτέρνας και τα μαλακά μόρια που συνδέονται με αυτό. Ο πόνος μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας χειρουργικής επέμβασης ή ενός τραυματισμού που συνέβη κατά το περπάτημα, ή ένα πήδημα σε σκληρή επιφάνεια, από κακοφτιαγμένα υποδήματα, ή από υπερβολικό σωματικό βάρος.
                          Το οστό της πτέρνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα 26 οστά του ποδιού μας, το οποίο έχει 33 κλειδώσεις και ένα δίκτυο με πάνω από 100 τένοντες, μύες, και συνδέσμους, Σαν όλα τα οστά, είναι εκτεθειμένο σε εξωτερικές επιδράσεις, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την λειτουργικότητα του και στην ικανότητα του να μας κρατά όρθιους. Ο πόνος της πτέρνας, που μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει αναπηρία, μπορεί να εντοπίζεται στο εμπρόσθιο, πίσω ή κάτω μέρος της πτέρνας.


                          Ακανθας Πτέρνας


                          Μία συχνή αιτία του πόνου της πτέρνας είναι ο άκανθας πτέρνας, μία οστέινη ανάπτυξη στο κάτω, πρόσθιο μέρος της πτέρνας. Ο άκανθας, ορατός στην ακτινογραφία, φαίνεται σαν ένα εξόγκωμα που μπορεί να εκτείνεται μπροστά μέχρι και ένα εκατοστό. Όταν δεν υπάρχει οστέινο εξόγκωμα η κατάσταση αναφέρεται σαν «σύνδρομο του άκανθα πτέρνας».
                          Ο άκανθας πτέρνας είναι αποτέλεσμα τραυματισμού του μυός του ποδιού, από διάταση της μεγάλης λωρίδας ιστού που συνδέει την πτέρνα με το μετατάρσιο και από επαναληπτική κάκωση της μεμβράνης που καλύπτει το οστό της πτέρνας. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα μηχανικής έλλειψη ισορροπίας, από τρέξιμο, από κακή επιλογή υποδημάτων ή παχυσαρκία.
                          ----------------------
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λυπάμαι που τα λεγομενα μου ή ο τρόπος που τα συντάσω σας βγάζουν αυτά τα συμπεράσματα για μένα ...
                          Κι έγώ παίρνω φάρμακα και εκεί στρέφομαι για βοήθεια σε ένα οξύ πρόβλημα δεν είπα ποτέ ότι δεν είναι ένα στήριγμα, αλλά δεν είναι η μόνιμη λύση στο πρόβλημα αυτό προσπαθώ να γράψω και να ξανα γράψω ... και πιο συμαντικό είναι ότι σου παίρνουν πολλά περισσότερα πό τι σου δείνουν ...
                          Ο γνώσεις μου για το πως λειτουργεί ο οργανισμός πηγάζουν μέσα από τις σπουδές μου και τα βιβλία ίδια με αυτά που διαβάσανε οι γιατροί μόνο που εκείνοι τα έχουν ξεχάσει στην πορία για χάρη της κονόμας μέσω φαρμάκων ...
                          Λυπάμαι πολύ όταν βλέπω ανθρώπους που έχουν υπαφέρει να μην ασχολούνται με την ουσία και την πηγή του κακού αλλά με την κορυφή και πως θα την κόψουνε ...
                          Ευχαριστώ για την φιλοξενία και σας εύχομαι όταν θα κλείσει ό κύκλος των φαρμάκων γιατί αυτό θα γίνει και πολύ νωρίτερα από όσο νομίζετε να έχετε μία εναλλακτική λύση απέναντι στην τοξικότητα στο εθιμσό και στις μόνιμες βλάβες που προκαλούν μέσα σας τόσα χρόνια ... για να ανταπεξέλθετε ταυτόχρονα και στο πόνο και στην αναγκαστική αναπηρία εξ αιτίας τους ...
                          Χάρηκα που σας βρήκα, και ξέρω ότι δεν είμαι μόνος σε αυτό το εφιάλτη που νιώθω, αλλά τελικά από τι βλέπω δεν παύω να είμαι μόνος στο τρόπο που επέλεξα να το αντιμετωπίσω ...
                          Φιλια και κουράγιο σε όλους
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Βρε παιδες εγω νομιζω πως δεν υπαρχει καμια διαμαχη εδω,ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του!και οι καινουργιοι μονοι τους θα κρινουν,ενηλικες και νοημονες ειμαστε ολοι.στη τελικη επιλεγουμε αυτο που βοηθαει πραγματικα και σε βαθος χρονου και τα βαζουμε στη ζυγαρια...υπαρχουν ενα ματσο ερευνες και πηγες ενημερωσης.
                          γνωμη μου:δεν ειναι το θεμα αν καποιος αντεχει χωρις φαρμακα.τον βοηθουν ουσιαστικα?ψυχικα η σωματικα?εχουν οφελος στην εξελιξη της ασθενειας?παιρνουν τον πονο?σε τι ποσοστο?οι παρενεργειες τι επιδραση εχουν στον οργανισμο μου?υπαρχει αλλη επιλογη πιο ωφελιμη για το σωμα μου?τα αντικαταθ και αγχολ τα δινουν παντου σα καραμελες.
                          Δυστυχως στην ινμ δεν υπαρχει φαρμακο οπως σε αλλες ασθενειες ΑΚΟΜΑ,οι γιατροι δεν μπορουν να ειναι αυθεντιες.πολλες φορες μου απαντησαν αφοπλιστικα στα ερωτηματα μου:δεν ξερουμε ακομη, δεν μπορω να βοηθησω παραπανω.
                          και για να κλεισω,εμενα τα φαρμακα που δοκιμασα δεν πηραν τον πονο και μου προσθεταν και παρενεργειες,αλλα πραγματα ομως, φυσικοι τροποι με εχουν βοηθησει ως ενα βαθμο.πρεπει να το παλεψουμε,εστω και συνδυαστικα.και εγω καταφευγω συχνα σε παυσιπονα,τι να κανουμε,ειναι δυσκολη η κατασταση,
                          Ο χρήστης antonis είπε…
                          Λήδα και υπόλοιποι,
                          Στη συνάντηση σας ελέγξτε αν μπορούμε να ομαδοποιήσουμε την εμπειρία μας και να αναρτήσουμε έναν μικρό οδηγό πόνου για νέους αλλά και παλιούς συμπάσχοντες. Ετσι όποιος αρχίσει να μας παρακολουθεί θα ξέρει την εμπειρία μας με στατιστικά δεδομένα (όσο μικρό δείγμα και αν είμαστε)και θα ξέρει επίσης ότι όταν διαβάζει το forum, θα βλέπει μιά συζήτηση ανθρώπων που συμπάσχουν και λένε τα δικά τους και ίσως καμμία φορά ξεφεύγουν με φανατισμό, γρίνια και κλάψα και πολυ καλά κάνουν.
                          Ο οδηγός αυτός θα βγεί από ένα ερωτηματολόγιο μεταξύ μας.

                          Ας πούμε για τα φάρμακα πχ
                          σε βοήθησαν ? ΝΑΙ ΟΧΙ
                          Αντικαταθλιπτικά χ
                          Αντιφλεγμονώδη χ
                          Παυσίπονα απλά χ
                          Παυσίπονα οπιούχα δεν δοκίμασα
                          Αγχολυτικά χ

                          Ηρεμιστικά χ
                          lyrica δεν δοκίμασα

                          Το ίδιο για τις ειδικότητες των γιατρών, τα ονόματα των διαφόρων φαρμάκων, για την παράλληλη ύπαρξη αυτοάνοσων, για τις εναλλακτικές θεραπείες και το σημαντικότερο για τις εκδηλώσεις του συνδρόμου.

                          Ξαναδίνω ένα παράδειγμα για τις εκδηλώσεις
                          ΣΥΧΝΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ
                          πονοκέφαλος χ
                          πόνος αυχένα χ
                          πόνος πλάτης χ
                          πόνος γονάτων χ
                          πόνος γοφών χ
                          πόνος στήθους χ
                          και δύσπνοια
                          πόνος στο λαιμό χ
                          .........
                          κροταφογναθικό συν. χ
                          συνδρομο σγιόρκεν χ
                          κούραση χ
                          εξάψεις χ
                          εκνευρισμός χ
                          .........
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Σκεφτομουν παντως να ερθω στη συναντηση και ευχαριστω για τη προσκληση.
                          Τι εννοεις Ληδα,να δωσουμε στοιχεια εγγραφως?
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Λυπάμαι πραγματικά για την ταλαιπωρία σου Christiana, προσπάθησε να μην σε ρίχνει . Να πεις στο εαυτό σου ότι τα αντέξεις και αυτό, ότι θα περάσει σίγουρα και ότι απλά πρέπει να κανείς υπομονή. Άντε κοπέλα μου ………. εάν θέλεις ούρλιαξε, κλάψε, μπορείς και να βρίζεις……μι αφήνεις το πόνο να σε ρίχνει…εσύ είσαι πιο δυνατή από αυτό. Θα περάσει θα δεις. Η σκέψη μου και η προσευχές μου είναι για εσένα. Κουράγιο Christiana.

                          Γεια σένα Βασίλη πραγματικά στεναχωριέμαι που τα παίρνεις έτσι. Θέλεις να πεις τι γνώμη σου, αλλά δεν θέλεις να την πούνε η άλλοι. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε όλοι για όλα. Πιστεύεις σε όσα λες αλλά και οι άλλοι πιστεύουν σε όσα λένε η κάνουνε η τους λένε να κάνουνε. Όλοι μας ψάχνουμε ένα τρόπο να είμαστε καλύτερα.

                          Φιλάκια
                          ciao
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Βρε Βασιλη ο σκοπος μου δεν ειναι να σε διωξω απο εδω, θεος φυλαξει, αφου γαι ολους μας το εφτιαξα αυτο.

                          Απλα με εκνευρισε που μιλησες ετσι για εναν γιατρο που μονο ΚΑΛΑ εχει προσφερει... ενω εδω δεν εχουμε καν κατανομασει γνωστους γιατρους που μας φερθηκαν σα σκουπιδια, δηλ. το θεωρησα απιστευτα αδικο. Γι'αυτο και μονο ακουστηκα αγανακτισμενη.

                          Δε θελω να φυγεις, αλλα οπως αισθανεσαι. Δεν ηθελα απλα να εισαι ΤΟΣΟ πολυ απολυτος... απλα αυτο.

                          Λυπαμαι παρα πολυ αν αυτο που ειπα σε απομακρυνε... σου λεω δεν απορριπτω εσενα ή τις ιδεες σου αλλα το ποσο απολυτα τις εθεσες.

                          Θα στενοχωρηθω πολυ αν φυγεις! εισαι καλος ανθρωπος και σε εκτιμω κ θελω να σε γνωρισω, οπως το συζηταμε τοσο καιρο και σιγουρα εχεις πολλα να πεις
                          ... το αφηνω σε σενα ομως
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          Sun στειλε μου μαιλ στο inomyalgia@gmail.com ... να σου δωσω εγω τηλ. να μιλησουμε
                          Ο χρήστης Μελίνα είπε…
                          Καλημέρα Παίδες!
                          Ειρήνη υμίν!!!
                          ψυχραιμία πάνω απο όλα! Ολοι υποφέρουμε αλλος πολυ αλλος λιγο αλλος σήμερα αλλος αύριο!
                          Ολες οι απόψεις ειναι χρήσιμες ακομα και αυτες που δεν μπορουμε λογικά να εξηγήσουμε μερικοι! Μακάρι να γίνουμε πολλοί (όχι να νοσήσουν αλλοι) αλλα να μας βρουν και αλλοι που υποφέρουν έτσι ώστε να πετύχουμε και κατι επίσημα! Για αυτο κανεις να μην φύγει το λεω για σενα Βασίλη που κατα καιρους μας έχεις προσφέρει πολύ χρήσιμες πληροφορίες! σκέψου το ξανά ! και εγώ και ολοι μαλλον θα στεναχωρηθούμε! Κανεις δεν θέλει να παίρνει φαρμακα νομιζω σε αυτο συμφωνούμε όλοι!
                          Δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε με όλους ούτε με όλους να διαφωνούμε ουτε φεύγουμε :)
                          Χριστιάννα πολλα περαστικά! ο πόνος στην άκανθο ειναι οξύτατος προσπαθησε να μην το πατας δες και αυτο που βρήκα για σενα: http//www.orthodynamic.gr/special/ο πόνος της πτέρνας.htm
                          το έχω περάσει και εγώ πριν χρόνια μου πέρασε με ξεκούραση αλλαγή παπουτσιών και φάρμακα.
                          συμφωνώ πολύ με τον Αντώνη να κάνουμε ενα πλάνο, πολυ ωραία ιδέα ,μπράβο
                          Πιστεύω αυριο να ειμαστε αρκετοι ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις! Θα χάρω να δώ και αλλους εκτος απο αυτους που ήδη δήλωσαν συμμετοχή
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λήδα δεν είχα σκοπό ούτε κατα διάνοια να προσβάλω το συγκεκριμένο γιατρό ... και μάλιστα όταν είναι ο μόνος που γνωρισα που δεν με έβγαλε τρελό ... αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω θεωρίες αναπόδεικτες την στιγμή που εγώ ο ίδιος είμαι το παράδειγμα που της αντικρούει ...

                          94 κιλά με δείκτη σωματικού βάρους 26 (αν μπορούσα να δημοσιεύσω να φωτογραφία μου θα καταλαβαίνατε ότι τα κιλά αυτά δεν έχουν να κάνουν με λίπος) δεν ανεβάζεις τρανσαμινάσες ήμαρτον έχω φίλους 130 κιλά με δείκτη 35 και το σικώτι τους δουλεύει τέλεια ... δεν είμαι ρε γμτ κανένας άσχετος να δέχομαι αυτές παραλογίες ... στο κάτω κάτω γιατί πέσανε μόλις σταμάτησα τα χάπια και χωρίς να χάσω βάρος; (κατάλαβες τι θέλω να πω)

                          Φταίει ίσως ο τρόπος μου εκφράζομαι και φαίνομαι απόλυτος και με παροπίδες ...
                          Ο λόγος που ασχολήθηκα με το όλο θέμα είναι γιατί πιστεύω ότι δεν μπορούμε από τι μία να ζητάμε από τους άλλους να μας αποδεχθούνε σαν άρρωστους παθολογικά και από την άλλη να μιλάμε για ψυχοφάρμακα ψυχοσωματικές κατάστάσεις όλη αυτή την θεωρεία που τόσο κακό μας κάνει ... δεν το καταλαβαίνεις;
                          Πιστεύω ότι πρέπει κάποια στιγμή πρώτα εμείς και μετά οι άλλοι να απαλαγούμε από αυτή την απαράδκτη θεωρεία ότι όλα ειναι στο μυαλό μας ... και με το μαγικό χαπάκι όλα θα πάνε καλά ...
                          Αυτά έχω να πω μόνο ... δεν θα φύγω εδώ είμαι και θα σας διαβάζω απλά δεν πρόκειται να ξαναεπιτρέψω στο εαυτό μου να εμπλακώ σε ένα τέτοιο διάλογο ... όσο κι αν μέσα μου με τρώει να το κάνω.
                          σας θεωρώ όλους σας φίλους μου και δεν θέλω να σας αντιμάχομαι αρκετό πόλεμο έχουμε με το σώμα μας και τους κάθε λογείς άσχετους δεν χρειάζεται να σπαταλάμε ενέργεια και μεταξύ μας ...
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Παιδία, ακούστε,
                          Σήμερα το απόγευμα πήγα την μαμά μου σε ορθοπεδικό γιατί της πονάει το γόνατο. Μου είπε ότι πρέπει να κάνει εγχείριση. Μου έδωσε την κάρτα του, μου είπε πόσο κάνει η εγχείριση και μου είπε ότι εάν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάω και εγώ σ’αυτόν. Όταν λιπών ρώτησα εάν γνωρίζει για την ιμν μου είπε ότι ξέρει και είπε
                          ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΙΝΜ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ !
                          ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!
                          Tου απάντησα φυσικά ότι δεν έχω καμία κατάθλιψη και καμία ψυχολογική διαταραχή.

                          Είναι πάντα την ίδια ιστορία!
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Λήδα μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!! Με στήριξες πολύ σήμερα!!!είσαι ένας άγγελος.. και σένα Σούζη μου.. ευχαριστώ για τα περαστικά Μελίνα... Λέλλα, σ'ευχαριστώ, ξέρεις ότι οι προσευχές δουλεύουν πραγματικά? παιδιά, κάντε όλοι και καμιά προσευχή, δεν βλάπτει... Πράγματι με έρειξε πολύ γιατί δεν αντέχω κάθε μέρα, να βλέπω τις ικανότητες μου να μειώνονται και τις αντοχές μου και τις δυνάμεις μου... χάνω εμένα κάθε μέρα και λίγο και δεν μ' αρέσει αυτή που έρχεται....δεν με ενόχλησε τόσο ο πόνος, όσο το ότι δεν μπορούσα να περπατήσω, να οδηγήσω, να τα βγάλω πέρα με τις υποχρεώσεις μου... δεν μπορώ να εξαρτούμαι από άλλους, θέλω να είμαι ανεξάρτητη... αυτά, σας ευχαριστώ τόσο όλους..
                          Βασίλη, μην τα παίρνεις τα πράγματα έτσι... δεν χρειάζεται να φύγεις, ούτε το θέλει κανένας... όλοι δικαιούνται να λένε την άποψη τους.. ήρεμα....
                          ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ Μ Ο Ν Ο Σ !!!!!!!!!!!!!!!!
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Αυτό ακριβώς με εκνευρίζει και μένα Λέλλα ... αυτό μου την δίνει ... όσα δεν ξέρουν τα φορτώνουν στην ψυχολογία κι άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ...
                          Τι έχει το γονατό σου;
                          Ο χρήστης lella είπε…
                          Ξέρω Βασίλη! Εκνευρίζει και εμένα ! Αλλά τώρα πια που ξέρω τι έχω, όταν ακούω κάτι τέτοιο…χαμογελάω! Και λέω στον εαυτός μου ότι απλά δεν ξέρουν!
                          Η μητέρα μου έχει πρόβλημα στο μηνίσκο. Έχει σπάσει εσωτ.και εξωτ.και πονάει πάρα πολύ και είναι πρησμένο αρκετά. Είναι 73 χρόνων. Τι λες θα την βοηθήσει η φυσικοθεραπεία για να γλιτώσει την εγχείριση ?
                          Ο χρήστης χρυσουλα είπε…
                          Γεια σας .Χριστιανα περαστικα για το ποδι σου κανε υπομονη και θα περασει.Ξερω πως ειναι να θες να εισαι ενταξει στις υποχρεωσεις σου και να μην μπορεις γιατι και εγω αυτες τις μερες ποναω περισσοτερο στην πλατη.Εγω δεν παιρνω κανενα φαρμακο λογω στομαχου και οταν ποναω δυστυχως το μονο που κανω ειναι υπομονη.καλο βραδυ
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          οι καλυτερες σχεσεις εχουν διαφωνιες :))) ολοι μια παρεα ημαστε εννοειται.
                          θα συμφωνησω οτι αμα ολη την ωρα λεμε για τα ψυχολογικα μας και απο στεναχωρια τοπαθα κλπ κανεις δεν μας παιρνει στα σοβαρα.γιατι αυτα ειναι για τους ψυχολογους.εμενα με μοιαζει οτι ΠΟΝΑΩ και οτι πρεπει ναυπαρχει εξηγηση και αναγνωριση της παθησης.και αυτο ειναι ασχετο με στεναχωριες και τετοια,μη τα μπερδευουμε τα ψυχικα με τα σωματικα,κακο για μας ειναι.
                          οπως το ειπε η λελλα,συεχεια αυτο γινεται με την ινμ,δεν σας προσβαλλει?
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Λέλλα δυστηχώς η καταστροφή του μηνίσκου δεν επανέρχεται με τίποτα από τι ξέρω εκτός από εγχείρηση (είναι βλέπεις ένας χόνδρος ξεκομένος από τα πάντα ανάμεσα σε δύο κόκκαλα, φαντάζομαι θα το έχεις ψάξει)... παρηγοριτικό είναι ότι το γόνατο είναι η πιο απλή άρθρωση του άνρθώπου δεν υπάρχει κάτι να πάει στραβά σε μία επέμβαση εκτός από το να μην πετύχει δηλαδή να μην φτιαχθεί ... εύχομαι περαστικά στη μητέρα σου μακάρι να ήταν κάτι που φτιάχνεται με ασκήσεις και φυσικοθεραπεία θα είχα πολλά να σου προτείνω ...
                          χρυσούλα δοκίμασες ένα ζεστο μπανάκι και μετά ξάπλα στο κρεβάτι ... εμένα με βοηθάει πολύ
                          Sun 1000 ++++
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Lella, δυστυχώς ο μηνίσκος, είναι κάτι που διορθώνεται μόνο με εγχείριση. Έσπασα κι εγώ τον δικό μου πέρσυ και εγχειρίστηκα αναγκαστικά.. Εγώ ακόμα υποφέρω και δεν με στηρίζει αλλά ήταν λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα.. θα χρειαστεί μετά πολλή φυσιοθεραπεία για να επανέρθει.. είναι και η ηλικία της.. όμως, πως έσπασε και τον μέσα και τον έξω μηνίσκο?
                          Χρυσούλα ευχαριστώ πολύ για τα περαστικά.. συμφωνώ ότι το ζεστό μπάνιο θα σε βοηθήσει, έστω και για λίγο, γιατί εγώ τουλάχιστον ξυπνώ γύρω στις 4 με 5 όταν πονώ... όμως άρχισα να κοιμάμαι μετά που παίρνω το lyrica..
                          Ο χρήστης Basilis είπε…
                          Αντώνη τώρα διάβασα την προταση σου ...
                          Νομίζω ότι είμαστε πολύ μικρός αριθμός για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα ... αν αυξηθούμε λίγο ίσως να είναι καλύτερα ...
                          Ο χρήστης Leda είπε…
                          pali den perase to sxolio mou! ftou!

                          apo xazomara pareksigi8kame Basili to ksereis e?... alla ennoouses alla ennoousa, de voh8aei k to pc gia na kseka8arizei katastaseis ..pantws an den kaneis auto pou mou eleges aurio poly 8a'8ela na er8eis h na er8w na se parw apo kapou.. 8a mazeuw ki allous...
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Καλή μερα σε όλους.. Ελπίζω να μαζευτήτε πολλοι σήμερα και να περάσετε ΚΑΛΑ !!!!! Εγώ θα μαι εκεί μαζί σας, νοερά... φιλάκια...
                          Ο χρήστης sun είπε…
                          Καλησπερα και απο εμενα,ευχομαι και εγω να περασετε καλα,δυστυχως δεν μπορεσα να βρεθω και εγω στη συναντηση,δε πειραζει,αλλη φορα :-) μου αρεσει που τα λεμε και απο εδω!θα μας πειτε νεα ε?

                          Χριστιανα πως εισαι σημερα?νιωθεις καλυτερα με το ποδι?
                          Βασιλη,τι ειναι το 1000++++?
                          Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
                          Sun, ναι σ' ευχαριστώ!!! πολύ καλύτερα, εσύ?
                          Περιμένουμε νέα σας.. πως πήγε η συνάντηση Λήδα?
                          Ο χρήστης Τζοβάννα είπε…
                          Καλησπέρα και από μένα. Καλά να περάσετε στην συνάντησή σας. Χθες πήγα στον ρευματολόγο για την μηνιαία επίσκεψη. Του είπα ότι πονάω υπερβολικά, που νιώθω πια ότι καίγεται όλο μου το σώμα. (Δεν βοηθάει και το κλίμα, το χειμώνα εδώ στο νησί, πολύ υγρασία). Μου είπε να διακόψω το LADOSE και μου το αντικατέστησε με το LYRICA (2 την ημέρα), καθώς και ένα αντιφλεγμονώδες το BREXIN (1 την ημέρα για 1 εβδομάδα) και να παίρνω το LONARID όταν πονάω πάρα πολύ. Όλα αυτά για ένα μήνα μέχρι να ξαναπάω στην επόμενη επίσκεψη. Δεν ξέρω βρε παιδιά, σαν να συμφωνώ με τον Βασίλη τα φάρμακα στην δική μας περίπτωση δεν κάνουν και πολλά πράγματα. Προσωπικά θα τα συνεχίσω, γιατί είναι μόνο 7 μήνες (μετά από 10 χρόνια πόνου)που έμαθα ακριβώς τι έχω, και θα προχωρήσω βάση ιατρού. Τώρα για μετά δεν ξέρω. Πάντως προσπαθώ μόνη μου να καταλάβω τι με βοηθάει και τι όχι. Το ψάχνω που θα πάει θα το βρω. Δεν είναι ζωή αυτή. Θα εξαντλήσω τα πάντα για να γίνω καλά. Το χρωστάω στον εαυτό μου και στην οικογένεια μου, που με στηρίζει. Πήρα τηλέφωνο και στο Ιατρείο Πόνου στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μου είπαν ότι επειδή μένω στην Ρόδο θα επικοινωνήσουν μαζί μου την επόμενη εβδομάδα να μου πουν τι μπορούμε να κάνουμε.
                          Καλή δύναμη σε όλους.

                          Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

                          Μαρτυρίες ανθρώπων

                          ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ