Έχω τη διάγνωση.. και τώρα τι?

Το πώς θα εξελιχθεί η ινομυαλγία είναι εντελώς υποκειμενικό. Συνήθως, η ινομυαλγία αρχίζει με κάποιες μικρές ενοχλήσεις και πόνους, ίσως και πρόβλημα ύπνου ή κόπωσης. Σταδιακά, ο πόνος θα γίνει πιο έντονος και αισθητός. Συνήθως χάνεις κάποια μυϊκή δύναμη και κίνηση, η οποία ίσως να επηρεάζει την κινητικότητα. Για παράδειγμα, πιθανόν να έχεις πρόβλημα να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί ή να αναλάβεις απλές καθημερινές ευθύνες στην εργασία σου…. Σιγά σιγά εμφανίζονται και άλλα συμπτώματα. Τα συμπτώματα (βασικά συμπτώματα: πόνος, κόπωση) της Ινομυαλγίας τείνουν να έρχονται κ φεύγουν ανά διαφορετικές περιόδους. Ίσως είναι λιγότερο επώδυνα τη μία εβδομάδα και πολύ άσχημα την επόμενη, ή να παραμένουν έντονα μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Αυτό είναι γνωστό ως έξαρση/ύφεση ινομυαλγίας. Σε κάποιους όμως παραμένουν σοβαρά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αλλαγή της βαρομετρικής πίεσης, η κούραση, η υπερβολική προσπάθεια, το άγχος και η αϋπνία, ο καφές (λήγω διαταραχών του ύπνου και διέγερσης του μυϊκού συστήματος) και το αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις. Ο καθένας από εμάς με τον καιρό μαθαίνει να αναγνωρίζει τι προκαλεί παραπάνω συμπτώματα. Ωστόσο, η ινομυαλγία είναι μια χρόνια ασθένεια, και όσο και να υπάρχουν κάποιες θεραπείες που βοηθούν, ο πόνος (κόπωση, διαταραχές ύπνου) λογικά θα μας ακολουθούν.

Η ινομυαλγία δεν παρουσιάζεται σε όλους με την ίδια βαρύτητα. Αν έχετε ινομυαλγία, μην περιμένετε να βρείτε μια θεραπεία που λειτουργεί για σας αμέσως. Οι ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με κάποια άσκηση (έστω απλή κίνηση μυών/διατάσεις κλπ) ώστε να μην αδρανήσουν εντελώς οι μύες, είναι σε θέση να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους, δυστυχώς όμως σε πολλούς από εμάς, χαλάσει δραστικά η ποιότητα ζωής μας κι αυτό μας επηρεάζει το μέγιστων, καθώς σχεδόν όλοι μας ήμασταν ιδιαίτερα δραστήριοι προ έναρξης του πόνου.

Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε φάρμακα και εναλλακτικές θεραπείες. Τα φάρμακα ανακουφίζουν από τον πόνο η βοηθούν στην αϋπνία, υπάρχει και διαφορετική εναλλακτική πια προσέγγιση με βιταμίνες και συμπληρώματα που ίσως λειτουργήσουν σε κάποιους. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπτώματα της ινομυαλγίας τείνουν να ηρεμούν με την πάροδο του χρόνου και δεν εξελίσσονται. Εμείς όμως που το ζούμε καθημερινά, δεν συμφωνούμε. Ενίοτε, η ινομυαλγία μπορεί να προκαλέσει/συνυπάρχει με παρεμφερείς παθήσεις. Πάντως όσο επώδυνη κι αν είναι η πάθηση, είναι εξαιρετικά απίθανο ότι η/ο ασθενής με ινομυαλγία θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για θεραπεία. Μερικοί ασθενείς βρίσκουν διέξοδο σε μια χρόνια κλινική πόνου.

Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιες φόρες θα είμαστε χάλια και όσο και να μας εκνευρίζει, θλίβει και τρομοκρατεί αυτή η σκέψη, να βρούμε μικρές λύσεις για να περιορίζουμε τα συμπτώματα μας και να αποφεύγουμε ιδιαίτερα στρεσσογόνες καταστάσεις που θα προκαλέσουν μεγαλύτερο πόνο. Να μην προσκολλούμαστε στον πόνο μας, να μην το συζητάμε συνεχεία, να ζούμε τις στιγμές που είμαστε καλυτέρα, αν δεν μπορούμε να βγούμε να κάνουμε πράγματα που μας ηρεμούν, μια γλυκιά ταινία, μια καλή κουβέντα, ήρεμη μουσική, χόμπι. Κι όταν μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι, να βλέπουμε κόσμο, να πίνουμε έναν καφέ κάτω από τον ήλιο, να ψάχνουμε να βρούμε λόγο να γελάσουμε…

... αυτό είναι το δικό μου μυστικό: ζώντας με ινομυαλγία


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για δέκα ολόκληρα χρόνια ψαχνώμουνα ώσπου μια μέρα συγγεκριμένα μετά από μια βδομάδα άκουσα κάποιον ρευματολόγο να μιλά για τα συμπτώματα που έχω,έκλεισα ραντεβού και μόλις του είπα το ιστορικό αμεσως μου είπε ότι έχω ινομυαλγίες. Είχα αφόρητους πονοκεφάλους μέρα νύχτα και ήμουν έντονα κουρασμένη.Είναι πολύ δύσκολο να ζεις με ινομυαλγία και να σου λένε ότι δεν έχει θεραπεία.Και να έχεις και την κατάθλιψη από πάνω να μη σε αφήνει να ζήσεις έστω για λίγο τη ζωή σου. Φοίλοι μου με ινομιαλγία αν έχετε βρεί κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους συνανθρώπους σας πέστε το.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΖΉΣΩ.ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ.
Ο χρήστης Leda είπε…
Σε νιωθω εγω 13 χρ. ημουν "περιεργη και μη μου απτου"... τα'χω περασει. Υπαρχει τροπος να βοηθηθεις μονο και μονο που δε θα νιωθεις μονη και θα το συζητας μεχρι που θα μαθεις πια να ζεις με αυτο. Ειμαστε πολλοι και στην Ελλαδα αλλα και στην Κυπρο πια. Δεν ειναι ινομυαλγιες ειναι ινομυαλγία! ΜΙΑ ειναι η ασθενεια, αυτη που το λενε ετσι θεωρουν οτι ειναι απλοι πονοι και οχι παθηση. Γραψε στο κεντρικο φορουμ εδω αν θες οποτε θες-ολοι μιλαμε με ολους. Υπαρχει πολυς κοσμος στην Κυπρο, που γραφουν και εδω.Δεν εισαι μονη! και μαλιστα ο Αντιρευματικος Συνδεσμος στην Κυπρο κανει πολυ καλη δουλεια και με ατομα με ινμ και στη Λευκωσια και στη Λεμεσο. Μπες στο facebook για να τους βρεις αρχικα στο γκρουπ ΟΜΑΔΑ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ http://www.facebook.com/home.php?sk=group_160866793977220

ή βρες τη Σουζη Μακρη / Μαρίνα Ιωαννίδου θα σε βοηθησουν οπωσδηποτε! Ελπιζω να βοηθησα λιγο.
... με κατανοηση, μια φιλη απο την Ελλαδα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεκίνησε κολύμπι σταθερά,με γυμνάστρια όμως γιά σωστή κολύμβηση,αγόρασε και την πολυθρόνα μασάζ back2life μοντέλο: RTB-ZO6 και θα δεις διαφορά ΜΕΡΑ με τη ΝΥΧΤΑ.Και κάνε οπωσδήποτε μία επίσκεψη στον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μου!!!!!νευρολόγο,Δήμο.Δημ.Μητσικώστα στην Αθήνα.
Ο χρήστης Λήδα είπε…
αυτον βλεπω! ηδη πριν καν διαβασω το μηνυμα σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πριν 2 μέρες έμαθα το όνομα της ασθένειας που με ταλαιπωρεί.ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ.Διάβαζα τα συμπτώματα στο site σας και άκουγα εκείνη την υπέροχη και τόσο χαλαρωτική μουσική(από που είναι;) που είχατε χτες -και παρακαλώ να την ξαναβάλετε στο site- κι έκλαιγα από συγκίνηση.Ευχαριστώ υπάρχετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστώ που υπάρχετε ήθελα να πω.
Ο χρήστης Leda είπε…
τη μουσικη την εχω στο φορουμ και στην προσωπικη μου σελιδα. ειναι απο Enya.
με συγκινεις που μιλας ετσι σε νιωθω ...ολοι τα ιδια περναμε. ειναι 2 χρονια που εχω φτιαξει το σαιτ και ελπιζω να το κρατησω οσο κ αν δυσκολευομαι να πληρωσω το ονομα.gr Xαιρομαι που αισθανθηκες κι εσυ το ιδιο. για αυτο το εφτιαξα. διαβασε και στο φορουμ που γραφουμε ολοι... σιγουρα θα ξανασυγκινηθεις. θα κανουμε συναντηση τον επομενο μηνα οποτε μπες στην προσωπικη μου σελιδα και στειλε εμαιλ για να εχω το εμαιλ σου κι εγω, αν και θα το αναρτησω και στην πρωτη σελιδα συντομα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σημερα 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ καταλαβα γιατι εδω και 6 μηνεs νιωθω αυτους τους πονους.Μαλλον πασχω και εγω απο ινομυαλγια.Πρωσπαθω να δισταυρωσω στιχεια απο εσας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.
Ο χρήστης Ορφέας είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Ορφέας είπε…
Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά.Είμαι 20 ετών,άντρας και εδώ και 15 μέρες έχω κάποιους μικρούς πόνους σε αφιένα,πλάτη,μέση,λεκάνη,χέρια ώς και χαμηλά στα πόδια κάποιες φορές.Συνήθως όλη τη διάρκεια της μέρας,με πιάνουν και με αφήνουν.Έχω παρατηρίσει οτι αν πονάω λίγο κάπου είναι μόνο εκεί και όχι σε άλλο σημείο,καθώς επίσης οτι αν πιέσω το σημείο εκείνο λίγο καταλαβαίνω μια μικρή ενόχληση και μετά ίσως σταματάει.Τέλος όταν τεντώνομαι ακούω συνήθως το γνωστό "κρακ,κρακ"απο αθρώσεις που παλιότερα δεν νομίζω να ήταν τόσο έντονο.Θα πάω σε λίγες μέρες στο γιατρό,απλά επειδη έχω αγχωθεί,θα ήθελα βάσει τον εμπειριών σας να μου λέγατε αν υπάρχει περίπτωση να είναι ινομυαλγία.Καφέδες πίνω τουλάχιστον δύο τη μέρα,ενώ σαν φοιτητής το προηγούμενο έτος δεν κοιμόμουν καθόλου σωστά.Φέτος βέβαια άλλαξα αρκατά συνήθειες,αλλά τώρα μου εμφανίστηκαν τα συμπτώματα..Σας ευχαριστώ πολύ.
Ο χρήστης Λήδα είπε…
γεια σου Ορφεα απ'οτι λες δεν ειναι σιγουρο αν εχεις ινομυαλγια. μονο ο ρευματολογος μπορει να σου κανει διαγνωση με τα σημεια πιεσης τα οποια ομως ειναι συγκεκριμενα. ισως ειναι προβλημα με αρθρωσεις κι οχι με μυς. Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω γιατι δεν ειμαι γιατρος. Σου ευχομαι καλη τυχη και να μην ειναι τιποτα το σοβαρο. Αν ειναι κατα τυχη ινομυαλγια. στο Φορουμ γραφουμε ολοι σε ολους οποτε ευχαριστως να μπεις στο γκρουπ μας. Καλες γιορτες σου ευχομαι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεια σου φίλη από Κύπρο! έχω και εγώ πολύ μεγάλο προβλημα με τη ινομυαλγία. Υποφέρω νύκτα-μέρα. Είμαι παντα κουρασμενη. Θα ήθελα πολύ αν μπορείς και εσύ να μου πεις τον γιατρό σου, αν βέβαια σε εχει βοηθήσει .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΥΠΟΦΕΡΩ ΑΠΟ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟΙ.ΠΕΡΙΣΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΙΑ ΓΙΑΤΡΟ,ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ-ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΟΥ,ΜΕ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ..ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ,ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΥΛΗ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ,,ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΙΜΑ,ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΤΑΝ Η ΒΙΟΨΙΑ ΜΥΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ,,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΟΤΙ Η ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ,ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΧΩ ΠΥΡΕΤΟ,ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ? ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ,,ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΖΥΜΟ ΑΠΟ ΕΚ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ..ΨΑΞΕΣ ΤΟ
Ο χρήστης Leda είπε…
δε νομιζω οτι συμφωνω, οσο κι αν εκτιμω τη γνωμη σας και τη συνεισφορα αυτη. Υπαρχει μια προδιαθεση για ινομυαλγια οταν υπαρχει στην οικογενεια αλλα σε καμια βιβλιογραφια δε λεει οτι προκυπτει απο καπου. Σχετιζεται με νευροδιαβιβαστες και ουσια P και το μονο ισως οτι καμια φορα ο φαυλος κυκλος του μη ανανεωμενου υπνου με αφυπνισεις μπορει να προκαλεσει συμπτωματα ινομυαλγιας. Οπως κ οτι μπορει να δημιουργηθει δευτεροπαθης ινομυαλγια οταν υπαρχει ηδη μια σοβαρη παθηση. Ευχαριστω πολυ ομως για αυτο που λετε. Ελπιζω να βελτιωθειτε σιγα σιγα κ να ειστε ολο και καλυτερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλημέρα σε όλους
Ευχομαι πραγματικά περαστικά σε όλους σας
εγώ μόλις χτες διαβασα ενα άρθρο για την παθηση σας και ισως πρεπει να το διαβάσετε και εσεις για να μου πειτε την γνωμη σας ..
καθε γνωμη μετράει για μένα
http://www.katohika.gr/2012/06/nanobots.html
απλα περιμένω απόψεις και σχόλια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειά χαρά σε όλους σας. Έχω και εγώ υποφέρει πολύ από την ινομυαλγία. Πόνος, κούραση, δυσκαμψίες.... λάθος διαγνώσεις.......Μετά από 20 χρόνια όμως νιώθω ότι το μηδένισα το θέμα. Νιώθω εντελώς καλά.Ύστερα από την κορτιζόνη που πήρα χωρίς λόγω βέβαια ήρθε η σωστή διάγνωση αλλά και η άρνησή μου για τη συμβατική ιατρική και τις χημικές θεραπείες της. Αφού η ινομυαλγία δεν καταστρέφει κάτι στον οργανισμό είχα το περιθώριο να αναζητήσω εναλλακτικές μεθόδους. Η ομοιοπαθητική ιατρική από τον πρώτο μήνα με έκανε πολύ καλύτερα. Έφυγε ο μεγάλος πόνος και έμεινε η κόπωση και η πρωϊνή δυσκαμψία για καμιά ώρα. Ήρθε μετά όμως στη ζωή μου ο Κος Κουμεντάκης (Αθήνα) ο οποίος μέσω της διατροφής με έκανε τελείως καλά.Είχα ακούσει για την τοξικότητα της γλουτένης αλλά δεν έδινα σημασία. Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ψωμί και μακαρόνια. Χωρίς αυτά όμως είμαι καλά. Ήταν τόσο απλό τελικά. Δοκιμάστε το, μπορεί να ισχύει και για εσάς αυτό.
Ο χρήστης Leda είπε…
πιστευω οτι βοηθα τον καθενα και σε οτι πιστευει, αυτο τον βοηθα. Σας ευχαριστουμε για τη συνεισφορα σας και για τη συσταση. Οποτε παιδια οποιος ενδιαφερεται μπορει να το δοκιμασει.

Ο χρήστης ΛΕΝΑ είπε…
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΑΩ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΙΕΡΟΛΑΓΩΝΙΤΙΔΑ...ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ.....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΩ''ΠΡΗΖΟΝΤΑΙ''ΟΤΙ ΠΟΝΑΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΙ ΤΡΕΛΗ( ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑ ΕΓΩ).....ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΟΝΑΩ ΣΚΥΛΙΑΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ,ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ,ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,ΓΙΟΓΚΑ,ΚΟΛΥΜΠΙ(ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ,ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΓΕ"ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΛΙ") ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ.ΑΠΕΦΥΓΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΚΟΛΥΜΠΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ,ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΩ ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ Η ΚΑΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙΟΓΚΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΚΡΙΣΗ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
γεια σας παιδιά. είμαι η ανωνυμη που έγραψα για τη γλουτένη. πιστεύω και εγώ πως η υποβολή είναι γεγονός για κάθε άνθρωπο. Παρόλα αυτά θα ήθελα να σημειώσω πως και εγώ δεν πίστεψα αρχικά στη λ΄θση του προβλήματός μου μέσω της διατροφής όπως είχα κάνει με την ομοιοπαθητική. Έκανα όμως τη διατροφή για να χάσω τα κιλά που πήρα με την κορτιζόνη. από τότε κάθε φορά που τρώω αρκετή ποσότητα γλουτένης αρχίζει η κόπωση και ο πόνος.
Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
Κατά τη δεκαετία του ’20 η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακάλυψε ότι ζώα που τρέφονταν με άσπρο αλεύρι, ανέπτυσσαν σοβαρές νευρολογικές ασθένειες και πέθαιναν. Το παράξενο είναι ότι για να λυθεί το πρόβλημα, αντί της απαγόρευσης, δόθηκαν οδηγίες να εμπλουτιστεί το άσπρο αλεύρι με σίδηρο και λίγες βιταμίνες. Φευ όμως, το αποτέλεσμα ήταν «διαβήτης», «καρδιακές νόσοι» και «καρκίνος» για εκατομμύρια ανθρώπων. [1]
Ο χρήστης Μαρι είπε…
Υπεύθυνη για την δυσανεξία και τις προσκληθείσες αρρώστιες είναι η γλουτένη (πρωτεΐνη), η οποία, όσον αφορά τα άλευρα, ενυπάρχει σε σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και καμούτ, και σε μικρή ποσότητα στην βρώμη και στο ντίνκελ. Η γλουτένη κάνει τα άλευρα από τους καρπούς που την περιέχουν να είναι ελαστικά (σαν τσίχλα) και να «δένουν» καλύτερα στο μαγείρεμα. [2]
Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
Περίπου το 10% του πληθυσμού έχει δυσανεξία στην γλουτένη, ενώ περίπου στο 1% είναι σοβαρής μορφής και ονομάζεται κοιλιοκάκη (στα αγγλικά: celiac sprue ή celiac disease) ή εντεροπάθεια εκ γλουτένης (στα αγγλικά: gluten enteropathy). Αυτά τα άτομα όταν καταναλώσουν γλουτένη αντιδρούν υπερβολικά με εμετό, διάρροια, κολικούς εντέρου και αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα. [2]

Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
Σε ένα άρθρο του αγγλικού ιατρικού περιοδικού New England Journal of Medicine, γίνεται αναφορά για 35 αρρώστιες που μπορεί να προκληθούν τρώγοντας γλουτένη. Μερικά από τα συμπτώματα είναι: αρθρίτιδα, ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας), κατάθλιψη, άγχος, σπαστική κολίτιδα, λύκος, συχνοί πονοκέφαλοι, εξάντληση, έκζεμα, αποσυντονισμός μυών, οστεοπόρωση, εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα, υπερανάπτυξη μυκήτων, φλεγμονές οργάνων, απώλεια-αύξηση βάρους, και υποσιτισμός. [1]

Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
Η ευαισθησία στην γλουτένη αυξάνει τις πιθανότητες για αρρώστιες: διαβήτη τύπου 1, παχυσαρκία, γαστρο-εντερικούς καρκίνους, εγκεφαλικές διαταραχές, αυτισμό και θυρεοειδή. [1]

Η γλουτένη προστίθεται επίτηδες σε μερικά προϊόντα επειδή αυξάνει τα σήματα της πείνας για να μας κάνει να φάμε περισσότερο από το προϊόν, αυξάνοντας την ορμόνη ghrelin στην πεπτική οδό μεγαλώνει η αίσθηση της πείνας – κάνοντάς μας να ποθούμε περισσότερο από αυτό το προϊόν. Η γλουτένη επίσης παρεμβάλλεται με την ορμόνη λεπτίνη, η οποία λέει στον εγκέφαλό μας ότι χορτάσαμε και μας κάνει να σταματήσουμε. Η ορμόνη λεπτίνη επίσης ομαλοποιεί τις αισθήσεις πόνου στην σπονδυλική στήλη. [1]


Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
Ευαισθησία στην γλουτένη προξενεί φλεγμονές που βλάπτουν τους ιστούς του σώματος προξενώντας μια αυτο-άνοσο αντίδραση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα καταλήγει να επιτίθεται στο σώμα.
Σε αντίδραση στις φλεγμονές αυξάνονται οι αντιδρώσες πρωτεΐνες C (C-reactive), με συνέπεια την απογείωση της χοληστερόλης και τα αποθέματα ασβεστίου να σκληραίνουν τις αρτηρίες και να αυξάνουν την πίεση του αίματος.
Η ζάχαρη από μόνη της δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τα καρκινικά κύτταρα. Όμως έχει μελετηθεί και βρέθηκε ότι η γλουτένη και το αμινο-οξύ γλουταμίνης παίζουν κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη του καρκίνου.
Η γλουτένη είναι μια επικίνδυνη νευροτοξίνη (excitotoxin), η οποία διαταράσσει και σκοτώνει τα νευρικά κύτταρα, τα οποία όπως το αμινο-οξύ glutamate (πρόσθετο MSG-MonoSodium Glutamate), επιταχύνει, ενεργοποιεί, ερεθίζει και βλάπτει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Σε μία μελέτη του 2006 πάρθηκαν 131 παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), τους αφαιρέθηκε η γλουτένη από την διατροφή τους και αναφέρθηκε ότι όλα τα παιδιά (131) είχαν σημαντικές βελτιώσεις.
Η γλουτένη μπορεί να αναλυθεί σε παράξενες πρωτεΐνες που μοιάζουν πολύ με ψυχεδελικά φάρμακα. Αυτές οι πρωτεΐνες-σαν-όπιο ονομάζονται γλουτεομορφίνες (Αυτισμός, Διαταραχή Μανιοκατάθλιψης).
Με την γλουτένη, οι υποδοχείς (receptors) του N Methyl D Aspartate προξενούν στα νευρικά κύτταρα του νωτιαίου μυελού να γίνονται πολύ ευαίσθητα για να τα ακουμπήσεις. Η λεπτίνη στον νωτιαίο μυελό εξισορροπεί την αίσθηση του πόνου και η γλουτένη παρεμβαίνει σ’ αυτήν την διαδικασία (Ινομυαλγία).
Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας όταν επέβαλε σε κάποιο κόσμο «παλαιολιθική» δίαιτα, έπεσε η πίεσή τους μαζί με το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα τους. Η καλή χοληστερόλη ανέβηκε και η κακή κατέβηκε – σε μόλις 10 ημέρες!
Η ευαισθησία στην γλουτένη προξενεί την απώλεια των βιταμινών που διαλύουν το λίπος μας, όπως η D και η K.
Η γλουτένη έχει συνδεθεί τώρα με τα προβλήματα της οστικής μάζας (Οστεοπόρωση). [1]
Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
Η γλουτένη επηρεάζει αρνητικά τον καθένα μας, μερικά συμπτώματα είναι πολύ εμφανή τώρα, αλλά τα περισσότερα είναι υπο-κλινικά και θα εμφανιστούν μετά από χρόνια. Όταν εκδηλωθεί τελικά η αρρώστια, η σύνδεσή της με την γλουτένη θα παραβλεφθεί ή δεν θα είναι αποδεχτή. Η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι μια επιλογή ζωής για την υγεία του σώματος και του νου. Εάν την επιλέξουμε για τους προφανείς λόγους υγείας, αποφεύγουμε σκοπίμως τα προβλήματα τώρα και στο μέλλον. [1]

Εκτός από τα άλευρα που αναφέρθηκαν παραπάνω (όπως επίσης και υπό μορφή προσθέτων αν υπάρχουν στα συσκευασμένα τρόφιμα), άλλες τροφές που περιέχουν γλουτένη είναι: [3]

Ορισμένα είδη σοκολατούχου γάλακτος ή γάλακτος με δημητριακά ή γιαούρτια με φρούτα ή δημητριακά.
Ορισμένα είδη αλλαντικών, π.χ. λουκάνικα, παριζάκι, κονσέρβες κρέατος, μίγματα κρέατος, ορισμένα είδη τυριών (ροκφόρ, blue cheece, τυριά υπό μορφή κρέμας).
Μαγιονέζα εμπορίου, σάλτσες ντρέσινγκ για σαλάτες, κρέμες όχι φτιαγμένες από γάλα, μουστάρδες.
Φρούτα σε κονσέρβα.
Ορισμένα λαχανικά σε κονσέρβα π.χ. μανιτάρια με κρέμα, φασόλια με σάλτσα, λαχανικά με σάλτσα τυριού ή κατεψυγμένα με συντηρητικά.
Όσπρια σε κονσέρβα.
Σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη και τα προϊόντα τους, π.χ. ψωμί, ζυμαρικά, φρυγανιές, παξιμάδια.
Κέϊκς, μπισκότα, γλυκά με φύλλο και όλα όσα περιέχουν αλεύρι.
Σούπες με ζυμαρικά ή αλεύρι, σούπες του εμπορίου.
Ορισμένοι χυμοί ή ποτά με συντηρητικά ή πρόσθετα, μπύρα, βύνη και ποτά από βύνη.
Ξηροί καρποί σε κονσέρβα ή καραμελοποιημένοι ή επεξεργασμένοι.
Ορισμένες τσίχλες, καραμέλες, γαριδάκια, τσιπς, σοκολάτες και ορισμένα φάρμακα.


Σχετικά με τα προϊόντα που φέρουν την σήμανση «χωρίς γλουτένη», ο ΕΦΕΤ απάντησε σε σχετικό ερώτημα: [4]
…«Με την επιφύλαξη του άρθρου 2 παράγραφος 1 στοιχείο α σημείο iii της οδηγίας 2000/13/ΕΚ, η επισήμανση, η διαφήμιση και η παρουσίαση των ακόλουθων τροφίμων μπορούν να φέρουν την ένδειξη «χωρίς γλουτένη» εφόσον η περιεκτικότητα σε γλουτένη δεν υπερβαίνει τα 20 mg/kg στα τρόφιμα όπως διατίθενται στον τελικό καταναλωτή:
(α) τρόφιμα για συνήθη κατανάλωση
(β) τρόφιμα για ειδική διατροφή, τα οποία έχουν μελετηθεί, μεταποιηθεί ή παρασκευαστεί ειδικά για να καλύψουν τις ειδικές διατροφικές ανάγκες ατόμων άλλων από τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη αλλά που είναι εντούτοις, κατάλληλα, λόγω της σύνθεσής τους, να καλύψουν τις ειδικές διατροφικές ανάγκες των ατόμων με δυσανεξία στη γλουτένη»…



Πηγές:
[1] http://www.naturalnews.com/036455_gluten_sensitivity_flour.html
[2] http://www.holistic-greece.com/content/gloyteni-ola-gia-tin-gloyteni
[3] http://www.koiliokaki.com/content.aspx?contentid=19
[4] http://greekceliacinfo.blogspot.gr/2011/12/blog-post_13.html

http://olympia.gr
Ο χρήστης Leda είπε…
Γεια σου Λενα μου κ συγνωμη για την καθυστερηση.
Εκανες πολυ καλα που ασχοληθηκες με διαφορα για να βοηθηθεις. Ειδικα βελονισμο κ κολυμπι και ψυχοθεραπεια που ειναι must! εγω απο την αλλη ξεκινησα με φαρμακα κ μετα εκανα εναλλακτικα. Κανω ψυχοθεραπεια γιατι απο το στρες επαθα και αυτοανοσα, κνιδωση και λευκη με το χειροτερο να παθαινω εδω και εναμιση χρονο κρισεις επιληψιας (ψυχολογικης αιτιας ομως κ οχι νευρολογικης)... να δεις δηλαδη τι μπορεις να παθεις αν αφεθεις... Τελοσπαντων ειμαι κ εγω καλυτερα τωρα παιρνω φαρμακα κανω ψυχοθεραπεια κ πρεπει να ξεκινησω πισινα ξανα. Κανεις μονη σου γιογκα? με εντυπωσιαζεις. μπραβο σου κοπελα μου!! συγχαρητηρια
Εννοειται οτι το ζεστο νερο ειναι ο,τι καλυτερο. Χαιρομαι που μπορεσα να σε βοηθησω. Η αληθεια ειναι οτι πια δεν ασχολουμαι τοσο με το να γραφω λογω των δικων μου προβληματων και φετος λειτουργει ως inomyalgia.gr χαρη στην ευγενικη οικονομικη προσφορα μιας καλης συμπασχουσας και φυσικα φιλης!!

Ο,τι χρειαστεις μου ξαναλες οκ κοπελα μου?
Ο χρήστης Leda είπε…
Μαριαννα γεια σου. Αυτο το θεμα με τη δυσανεξία στην γλουτένη ισχυει για αρκετους ανθρωπους. Για την ινομυαλγια δεν εχει αποδειχθει καποια διατροφη να βοηθα συγκεκριμενα. Γενικως μιλανε για την αποφυγη ασπρου ψωμιου και ζαχαρης. Σε ευχαριστω για τις συστασεις σου αλλα δεν χρειαζοταν να βαλεις τοσες λεπτομερειες απλα λιγα και βασικα και μετα τα links. Εσυ εχεις ινομυαλγια?
Ο χρήστης Μαριάννα είπε…
Καλησπέρα Λύδα. Αυτό που διμοσίευσα είναι ένα άρθρο που μου ΄λεστειμε και εμένα μία θεία μου με κοιλιοκάκη απλά πρέπει να μάθω περισσότερα για του Η/Υ και να τα στέλνω σωστά. Ναι σύμφωνα με την τελευταία διάγνωση πάσχω και εγώ από ινομυαλγία. Και όταν ήρθε αυτή η διάξνωση μετά από την αγκυλοποιητική χαλάρωσα κάπως αλλά εμφανίσθηκε λεύκη στο πρόσωπο. Η ψυχοθεραπεία, τα μπάνια η θετικότερη σκέψη και η ομοιοπαθητική με έκαναν πολύ καλύτερα. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά με την διατροφή έγινε η μεγάλη διαφορά. Ένιωσα πως αυτό που τρώς είσαι. Αυτόε ήταν και ο λόγος να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλήμά μου, για να παρουσιάσω και μια άλλη εναλλακτική. Μπορεί να μην είναι η διατροφή για όλους όμως πιστεύω πως ειδικά με ένα αυτοάνοσο οι λύσεις μπορεί να βρίσκονται σε πολλά επίπεδα. Η συμβατική ιατρική είναι ένας μόνο δρόμος, υπάρχουν και άλλοι.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαριάννα θέλω να επικοινωνήσω μαζί σου τηλεφωνικά γιατί θελω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως αντιμετωπισες την δυσανεξια στην γλουτένη. Μαλιστα ενθουσιαστηκα πολύ με αυτα που εγραψες γιατί είμαι και εγω ετοιμη να κάνω τεστ δυσανεξιας και να ξεκινησω διατροφή...ομοιοπαθητική κάνω ήδη.
Το email μου είναι osoipistoiproselthete@gmail.com
Ο χρήστης Leda είπε…
Μαριαννα γεια σου! (εχεις το ονομα της αδερφης μου)
Κι εγω εχω βγαλει λευκη το οποίο ειναι αυτοανοσο και προκαλειται απο πολυ στρες αλλα η ινομυαλγια δεν ειναι αυτοανοσο νοσημα.
Καλα κανεις και δοκιμαζεις εναλλακτικες μεθοδους, ο,τι πιστευεις και ο,τι σε πιανει ειναι το σωστο να κανεις.

Ο,τι αλλο θες μου λες
Λήδα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχοντας περάσει δύο Μαρτυρικά χρόνια βιόνοντας τα περισσότερα απο όσα γράφετε και χωρίς κάποιος ακόμα να μου έχει διαγνώσει ινομυαλγία..και χωρίς να είμαι γιατρός..σας γράφω τα εξής:
1.Kίνηση (δε θα σας προτείνω το τρίωρο που μου προτείνανε εμένα ενώ δεν μπορούσα ούτε μέχρι την τουαλέτα να πάω απο τους πόνους)στο μέτρο που μπορείτε..χαλαρό περπάτημα..πολύ βασικό! 2.διετατικές (με ολο αυτό το πόνο και την ταλαιπωρία που έχεις που να το σκεφτείς..)το σώμα μας είναι ήδη επιβαρυμένο απο έλλειψη άσκησης, αν δεν κινούμαστε κιόλας και δεν τεντόνουμε τους μυες μας..ο πόνος επιστρέφει πιο δυνατά! 3.πολύ νερό!(εγώ δεν ήμουν ποτέ φανατική αλλά άλλαξα τακτική)3.KAΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!(που σημαίνει ότι σε ρίχνει το αποβάλλεις..π.χ ανρθώπους που δεν καταλαβαίνουν, δεν έχει σημασία ποιός,τηλεόραση στα όρια της κατάθλιψης,μαύρες σκέψεις τύπου:δεν θα τελειώσει ποτέ-δεν αντέχω άλλο κτλ.Αν θέλετε να γίνετε καλά χρησιμοποιείστε τα ήδη υπάρχοντα όπλα σας στο μάξιμουμ όπως π.χ ντοπαμίνες ενδορφίνες,οπότε καταλήγουμε στο ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΟΝΟ!!4.μελωδική μουσική, δουλεύει!5.όχι πολλά παυσίπονα και παρασεταμόλη και όλα αυτά τα ωραία!(εχτός αν ακολουθείτε κάποια συμβουλή του γιατρού σας φυσικά)Mε όλα αυτά καταφέρνεις να κοιμηθείς κάνα 2ωρο-3ωρο αλλά την άλλη μέρα είσαι...πώς είσαι..εγώ τα σταμάτησα όλα..ακόμα και το λυρικα ενώ δεν κοιμόμουν..ήμουν ένα ζόμπι και δεν πήγαινε άλλο!5.δραστηριότητες να ξεφεύγει το μυαλό!!εμένα το διάβασμα με βοήθησε πάρα πολύ..6.προσευχή(δεν ξέρω αν πιστεύετε αλλά και αυτό με βοήθησε πολύ!7.αυτοπροστασία, είμαι σίγουρη ότι πολλοί απο εσάς έχετε δώσει ανα καιρούς προταιρεότητες σε αλλους ή σε άλλα..+ μια σχετική ευαισθησία για όλους!ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ..δεν σας λέω να γίνεται αναίσθητοι αλλά από ότι φαίνεται παραμελήσαμε όλοι τον ευατό μας..μια το στρες μια το ένα μια το άλλο..και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε..το σώμα μας δεν φωνάζει βοήθεια χωρίς λόγο!!Συγκεντρωθείτε σε εσάς και αποφύγετε το στρες!!!εγώ δύο χρόνια όλα τα παραπάνω τα εφαρμόζω και έχουν βοηθήσει..6.ένα καλό¨ηρεμιστικό¨για μένα είναι η Βαλεριάνα.Φυτική και κοιμάσαι σαν μωράκι..εγώ έπαιρνα ενα πριν κοιμηθώ.Ήθελα και δύο αλλά φοβόμουν το επόμενο πρωί..7.όσοι απο εσάς έχουν κάτι που τους βασανίζει, ένα παράπονο, μια σκέψη ή οτιδήποτε άλλο καλό είναι να το μοιραστείτε.Θέλετε ψυχολόγο,θέλετε ένα φίλο βρείτε κάποιον να τα βγάλετε..και τελευταίο για κερασάκι στη τούρτα μια θεραπεία που ξεκίνησα την προηγούμενη βδομάδα για πρώτη φορά και την βρίσκω αποτελεσματική!!!απίστευτο..και όμως! ονομάζεται "dry needling"κατά την εφαρμογή της χρησιμοποιειται μια βελόνα και όχι πολλές όπως ο βελονισμός και δεν έχουμε επίσης έγχυση υγρού μέσα..την έκανα την περασμένη τετάρτη..νιώθω πάρααα πολύ αδύναμη και κουρασμένη αλλά ο πόνος!!μειώθηκε κατά 40τα εκατό!!!μη πω και παραπάνω..Ευελπιστώ σύντομα θα τελειώσουν όλα!Τέλος αν με ρωτάτε αν πιστεύω ότι όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν λέω χωρίς δεύτερη σκέψη ΝΑΙ!!!!κοντρολάρετε το στρες όμως!!είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας,αυτό κρύβεται πίσω απο όλα φίλοι μου!!Σας εύχομαι απο καρδιάς να μην τα παρατήσετε γιατί ΝΑΙ μπορείς και να ξυπνήσεις χωρίς πόνο..κλαίω..σας αφήνω γιατί σας νιώθω όσο δεν φαντάζεστε!Μην τα παρατάτε,δοκιμαζόμαστε και πρέπει να αντέξουμε και να προχωρήσουμε!!για όλα όσα αγαπάμε!Την αγάπη μου σε όλους και τις ευχές μου. Όποιος χρειάζεται κάτι μπορεί να με βρει στο alexandrapouli7@gmail.com

Ο χρήστης Leda είπε…
σε ευχαριστω για αυτη την καταθεση ψυχης πραγματικα...ξερω οτι ειναι και ευκολο αλλα και συναισθηματικα εντονο να μιλησεις απο καρδιας. Να'σαι καλα που γραφεις ολα αυτα. Πραγματι το στρες φταιει για ενα πολυ μεγαλο μερος του πονου που νιωθουμε οπως φταιει κι η ελλειψη υπνου κι οι ευαισθησιες μας. Εγω βασιζομαι στα χαπια, ειχα χειροτερεψει με ακομα πιο σοβαρα νοσηματα νευρολογικα...ακρως ψυχολογικα ομως, εκανα την ψυχοθεραπεια μου και πλεον ειμαι πολυ καλυτερα απο οτι ημουν το 2008-2011...και ναι δεν το περιμενα, να ειμαι καλυτερα! Ειλικρινα οι πονοι εχουν μειωθει και ζω μια σχεδον εντελως φυσιολογικη ζωη με λιγα πονακια, πιασιματα κι ας παιρνω και τα φαρμακα μου... ειμαι καλα. Χιλιες φορες τωρα που εχει βελτιωθει η ποιοτητα ζωης μου παρα παλιοτερα... Να'μαστε ολοι καλα,...να ξεσπαμε αλλου...να βγαζουμε τον πονο μας και να δινουμε εμφαση σε ευχαριστα πραγματα και στιγμες.

Να'σαι καλα!!!

φιλικα, Ληδα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ταλαιπωρουμαι εδω και 5 μηνες.ευτυχως ηταν προφανη τα σημεια που πονουσα και ο νευρολογος μου ειπε ινομυαλγια. με εστειλε σε ρευματολογο εκανα ολες τις εξετασεις δεν εχω ρευματοπαθεια.η διαγνωση ινομυαλγια.ποναω παρα πολυ σε αγκωνες χερια γονατα σαν να με τριπανε βελονες.παιρνω ηπια αντικαταθλιπτικα για τους πονους.οταν κανει κευο ποναω πιο πολυ.θελει υπομονη αλλα ειναι στιγμες που δεν μπορεις.κουραγιο σε ολους που πασχουμε απο ινομυαλγια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ είμαι λιγο πιο άτυχη!!!!! Πρώτα ήρθε η CROHN σε 2 μήνες ήρθε η αιφνίδια κώφωση στο αριστερό αυτι(ΚΑΜΙΑ ΕΞΙΓΗΣΗ!!!)και μετα τα κινητικά προβλήματα και 5 διαφορετικοί γιατροί μεχρι να καταλάβουν απο τι πασχω.δυο χρονια τώρα μέσα εξω στα νοσοκομεια κι έμενα να νομίζω οτι ΤΡΕΛΑΘΉΚΑ!!!!!Τωρα ειμαι παρέα με το LYRIKA και με την AZATHIOPRINE!! ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΩΣ ΕΚΕΙ!!! Χάρηκα που ξέρω οτι δεν είμαι μονη!!!Να είστε όλοι καλά!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
<<...ΣΤΕΓΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 30 ΗΜΕΡΩΝ , ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΜΕ " ΥΠΕΡΑΛΚΑΛΙΚΗ ΩΜΟΔΙΑΙΤΑ " ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΙΝΟΜΥΑΛΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΣΧΕΙ. >>

http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4.html

http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2011/07/pdf-word.html

http://trimeris.blogspot.gr/

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καντε εξεταση αιματος ασβεστιου και παραθορμονης...μπορει να εχετε υπερπαραθυρεοειδισμο....τα συμπτωματα μοιαζουν αρκετα...μια εξεταση αιματος αρκει(κοστιζει 20-25 ευρω)13 ολοκληρα χρονια εψαχνα τι εχω...δεν μπορουσα να περπατησω απο τους πονους...ειχα διαγνωση ινομυαλγιας και εκανα μια εξεταση ασβεστιου και παραθορμονης τυχαια και αποδειχτηκε οτι αυτο που με βασανιζε τοσα χρονια ηταν πρωτοπαθης υπερπαραθυρεοειδισμος...ΠΡΟΣΟΧΗ αλλο θυροειδης κ αλλο παραθυροειδης....!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αν θελετε περισσοτερες λεπτομερειες για πρωτοπαθη υπερπαραθυρεοειδισμο στειλτε μου μεηλ xristina_moires@yahoo.gr
Ο χρήστης Leda είπε…
Για παραθορμονη εγω προσωπικα εχω εξεταστει και ειμαι ενταξει. Εγω εχω θυρεοειδ. hashimoto.
Ο χρήστης Leda είπε…
στον Ανώνυμο που είπε...

"ταλαιπωρουμαι εδω και 5 μηνες.ευτυχως ηταν προφανη τα σημεια που πονουσα και ο νευρολογος μου ειπε ινομυαλγια. με εστειλε σε ρευματολογο εκανα ολες τις εξετασεις δεν εχω ρευματοπαθεια.η διαγνωση ινομυαλγια.ποναω παρα πολυ σε αγκωνες χερια γονατα σαν να με τριπανε βελονες.παιρνω ηπια αντικαταθλιπτικα για τους πονους.οταν κανει κευο ποναω πιο πολυ.θελει υπομονη αλλα ειναι στιγμες που δεν μπορεις.κουραγιο σε ολους που πασχουμε απο ινομυαλγια."...

συγνωμη για την τοση καθυστερηση στην απαντηση μου.Σε νιωθω, γιατι κι εγω εχω περασει πολλα. Κι εγω παιρνω lyrica και αντικαταθλ. cymbalta για τον νευροπαθητικο πονο,κι επιτελους μετα απο 3χρ. που πια κατασταλλαξα στην αγωγη αυτη και στη δοσολογια ειμαι πολυ καλυτερα. Ευχομαι λοιπον το ιδιο και σε σενα. Προσπαθησε ομως αν θες να βοηθηθεις με ηπια γυμναστικη/κινηση πχ πισινα και ψυχοθεραπεια.
Ο χρήστης Leda είπε…
στην ανωνυμγ που ειπε στις 11/2/13

"Εγώ είμαι λιγο πιο άτυχη!!!!! Πρώτα ήρθε η CROHN σε 2 μήνες ήρθε η αιφνίδια κώφωση στο αριστερό αυτι(ΚΑΜΙΑ ΕΞΙΓΗΣΗ!!!)και μετα τα κινητικά προβλήματα και 5 διαφορετικοί γιατροί μεχρι να καταλάβουν απο τι πασχω.δυο χρονια τώρα μέσα εξω στα νοσοκομεια κι έμενα να νομίζω οτι ΤΡΕΛΑΘΉΚΑ!!!!!Τωρα ειμαι παρέα με το LYRIKA και με την AZATHIOPRINE!! ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΩΣ ΕΚΕΙ!!! Χάρηκα που ξέρω οτι δεν είμαι μονη!!!Να είστε όλοι καλά!!!!
...

Η Krohn οπως και η θυρεοειδ. hashimoto και η λευκη που απεκτησα εγω ειναι αυτοανοσα νοσηματα, σωστα? αυτο δειχνει εναν ανθρωπο ευαισθητο που εχει περασει πολλα. Κανε υπομονη και σκεψου θετικα. Να σε παρηγορησω εγω περασα 3-4 χρονια πιο ασχημα πριν αρχισω να καλυτερευω...οποτε σου ευχομαι το ιδιο!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ύποφερω από ΚΡΟΝ εδώ κ 6 χρόνια δοκίμασα πολλές θεραπείες κ πέρασα από παρά πολλούς γιατρούς γαστρεντερολογους κ ρευματολόγους μέχρι να βρω κατάλληλη θεραπεία μετ το remicade.Ομως τις τελευτευες βδομάδας λόγω στενοχώριας άγχους πρήστηκα παντού σε βαθμό παραμόρφωσης πονούσα ολόκληρη κ κρεβατωθηκα ΕΧΩ κ υποθυρεοειδισμό υπάρχει πιθανότητα να ΕΧΩ κ ινομυαλγια;!!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Απο το 2010 υποφερω πονοι απιστευτοι παντου σε καρπιυς αγκωνες αυχενα ωμους μεση ποδια κ τωρα τελευταια καψιμο στα χερια κ πονοι στις πατουσες.πριν ενα μηνα εμαθα τι ειχα αν κ ηξερα οτι αυτο θα ειχα .Αυτο που με στενοχωρει ειναι που ο αντρας μου δε μπορει να καταλαβει το τι αισθανομαι κ οτι το παιδι μου με βλεπει να ποναω αν κ προσπαθω να το κρυψω οσοπορω.ευχομαι σε ολους μας αλλα κ σε ολους οσους υποφερουν υπομονη και κουραγιο που θα παει θα τα καταφερουμε.Συγχαρητηρια για τη σελιδα σας!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδευομαι με πονους στις αρθρωσεις των χεριων μου εδω και δυο χρονια, αρχισε πονος και στη μεση χωρις λογο, και κατα καιρους πονο στον αστραγαλο.Εκανα τα παντα απο εξετασεις σε ρευματολογο, δεν εχω τιποτα.Μου ειπε η γιατρος εχεις ευαισθησια, ή τα κακοποιεις.Επειδη ομως ο πονος συνεχιζοταν επισκεφτηκα προσφατα μια καταπληκτικη παθολογο, αμεσως, εψαξε βρηκε, μου λεει ινομυαλγια.Μου εδωσε βεβαια εξετασεις να επιβεβαιωθει αλλα το πιο πιθανο ειναι αυτο.Εχω τοσες εναλλαγες στη διαθεση, ή απλα ξυπναω με νευρα, η ποναω τοσο στη μεση που δεν μπορω να σκυψω.Ειμαι 35 χρονων,και οταν λεω οτι ποναω,με κοιτανε σαν εξωγηινη.Και φυσικα στρεσσαρομαι απιστευτα τα τελευταια δυο χρονια και τα χερια μου πονανε καθημερινα.Μπραβο για τη σελιδα σας.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Εχω καταθλιψη ευερεθιστο εντερο αυπνοιες και πονους στο σωμα πολλους καψιμο μουδιασματα.
Ειχα να κοιμηθω δυο βδομαδες ελπιζω να συνελθω με την θεραπεια μου.ο γιατρος μου μου ειπε ινονυαλγια παραλληλα με την καταθλιψη.καλο κουραγιο σε ολους.
Ο χρήστης Unknown είπε…
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ. ΠΗΡΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΕΚΑΝΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟ.

ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΜΑΡΙΑ
Ο χρήστης Unknown είπε…
Χρονια υποφερω απο την μεση μου, τενοντιτιδες,εχω κανει καρπιαιο σωληνα,κ τα τελευταια χρονια ποναει ολο το κορμι μου.Διαβαζοντας στο ιντερνετ για τα συμπτωματα μου διαβασα για αυτην την παθηση κ ενοιωσα οτι περιεγραφε τον εαυτο μου!Εχω κ υποθ-hassimoto...Ομως το οτι στην οικογενεια δε με επερναν σοβαρα,λογω του οτιτα οικονομικα μου δεν επιτρεπε για εξετασεις,δεν εκανα τιποτα κ απλα ΠΟΝΑΩ καθημερινα.Μολις χθες αποφασισα να παω σε ενα ρευματολογο κ μου επιβεβαιωσε αυτο που υποπτευομουν.Θα κανω καποιες εξετασεις για να το επιβεβαιωσουμε κ βλεπουμε.Απο τους πονους καθημερινα κ ολημερης ενοιωθα κ νοιωθω πως κ αυριο να πεθανω ειναι καλυτερα απο το να ποναω!Η ποιοτητα ζωης με τον πονο για μαξιλαρι δεν παλευεται...κ η οικονομικη κριση δεν σε βοηθαει να ανοιξεις ενα παραθυρο στο φως!Ευχαριστω που μου δινετε την ευκαιρια να πω αυτα που νοιωθω εστω κ σε ενα αψυχο μεσο που ομως μεσα του κρυβει τοσες ψυχες!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλημερα εχω κι εγω ινομιαλγια εδω πολλα χρονια ειμαι πολυ χαλια ποναω παντου και καθε μερα αλλα το παλευω δετο βαζω κατω με την βοηθεια του συντροφου μου ακομη αντεχω
Ο χρήστης Unknown είπε…
Χαιρομαι που σας γνωριζω χαιρομαι για την δυνα μη που δεινεις σε ολους ειμαι και εγω ομοιπαθης ΠΟΝΑΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλησπέρα σε ολους σας κι απο μενα.
Σημερα μετα απο 15 χρονια πονων νοσοκομείων απειρων εξετάσεων καταθλιπτικου συνδρόμου ευερεθιστου εντέρου θυριοειδιτιδα hasimoto καθως και τεσσάρων χειρουργείων στην σπονδυλική μου στήλη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διαγνωσθηκα με ινομυαλγια και λεω επιτέλους γιατί ποτε κανείς δεν μου ειχε κανει διάγνωση οταν βρισκουν τα σκούρα σου λενε ενα αγχος σε πλακωνουν στα αγχολητικα κι εξω απο. Την πόρτα. Επι 6μηνου επαιρνα plaquenil για λύκο που δεν ειχα ποτέ μου επεσαν τα μισα μαλλιά μου επαθα αλλεργικο σοκ και ισχαιμικο εγκεφαλικό. Ποτέ δεν μου ειπε κανεις γιατρος εχεις αυτό γιατι πονάω να ξερω για ποιο λογο τα 3 μου παιδια θα πρεπει να περιμενουν σε αιθουσες αναμονής στα νοσοκομεια. Ολα αυτά που γράφετε ειναι πια παιχνιδάκι για ολους μας. Ο καθενας μας ξεχωριστά εχει ζήσει τοσο πονο που δεν μπορει να τον καταλάβει κανείς νομιζουν οτι τους κοροϊδεύουμε ισως και ποια ποιότητα ζωής και ποσο να υποκριθουμε για να μην μας καταλαβουν και τους στενοχωρησουμε παλι. Αυτο το πάλι δεν παλεύεται. Πρωινό χωρις πόνο Θεε μου οχι πάλι. Ομως εμεις εκεί ατρόμητοι σ' αυτό το κρυφο τέρας των ευαισθητοποιήσεων μας Μας αξίζει να έχουμε τον αυτοσεβασμό μας και καπου καπου να λεμε κι Οχι ενα όχι να..... Σαν αυτο της 28ης ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΔ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΜΑΣ ΟΧΙ Ανθρωποι..... ΓΙΑΤΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και μαλιστα με κεφάλαια γι'αυτο ξεσπαμε σε εμας για να μην πληγώσουμε κανεναν. ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΓΙΑΤΙΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΎ ΕΜΑΣ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ .
Υπομονή καλη ζωή να κανουμε και συγνωμη για το κατεβατο ισως δεν ισχύει για ολους εννοείτε απλα με πηρε το παράπονο καλο βράδυ και παλι συγνώμη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειά σας!! Είμαι 23 ετών ,μετα απο μια ίωση που πέρασα πριν ενάμιση χρόνο περίπου ,άρχισα να εχω τρομερούς πονοκεφάλους, φοβερή κόπωση , αϋπνίες ,μόνιμους πόνους στους μυς ,ορθοστατικη υπόταση ,δέκατα απτο πουθενά κι άλλα πολλά άσχημα συμπτώματα που λογικά θα τα γνωρίζετε πανω κάτω κι εσείς... οι πρώτοι τρεις μήνες ηταν οι χειρότεροι μου ,θυμάμαι ήμουν στο κρεββάτι κι έκλαιγα ολη μερα νομίζοντας πως εχω κάποια πολύ σοβαρή πάθηση ξαφνικά. Γενικώς παντα ήμουν πολύ δραστήρια ,αλλά και πρωταθλήτρια κολύμβησης οποτε το να μην μπορώ να περπατήσω δέκα βήματα , δεν το δεχόμουν.. τέλος πάντων εκανα τουρ σε όποιον γιαυτο υπήρχε κι όλοι μου έλεγαν πως χαίρω άκρας υγείας και πως ειναι ψυχολογικό κτλ κτλ.. τωρα ενάμιση χρόνο μετα , καθώς αυτά συνεχίζονται άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο εκανα κι αλλο τουρ στους γιατρούς βέβαιη πως εχω κατι πολύ σοβαρό και πως δεν ειμαι τρελή!! Ευτυχώς βρήκα έναν πολύ καλο ρευματολόγο στην Αθήνα, τον κύριο Παπαδάκο συγκεκριμένα και αμεσως μου ανακοίνωσε το αναμενόμενο... πως ειμαι καθαρή περίπτωση ινομυαλγιας.. η διάγνωση μου εγινε μόλις πριν ενα μήνα , κι εγω η ίδια δεν το εχω συνειδητοποιήσει... αυτο που θα ηθελα ομως να μοιραστώ μαζι σας και θελω την γνώμη σας ειναι το πως αντιμετωπίζετε το ψυχολογικό βάρος και φορτίο όλου αυτού. Εγω ειλικρινά απο τότε νιώθω πως εχει καταστραφεί η ζωή μου , φοβάμαι πολλα πράγματα δεν μπορώ να υποστηρίξω σχέσεις , δουλειά ,ακόμη και το να βγω ειναι άθλος κρατιέμαι με νύχια και δόντια! Κανεις δεν καταλαβαίνει κατι οποτε νιώθω μονη σε αυτο καλώ η κακώς ,ούτε φαντάζονται πως εγω μπορεί να θελω να καταρρεύσω η νιώθω απαίσια αλλα όλο αυτο το κοινωνικό άγχος αλήθεια με εχει τσακίσει... με συγχωρείτε για το κατεβατό , απλα πριν πεσω για ύπνο μιας και δεν με παίρνει (κλασικά χαχχαχα) και πονάω παραπάνω σημερα έψαχνα στο γκουγκλ και διάβασα ολα τα παραπάνω σχόλια τυχαία... συγχαρητήρια για το σάιτ σας και που με αφήσατε να μοιραστώ κι εγω την ιστορία μου μαζι σας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!! Εδω και εφτα χρονια διαγνωστηκα με ινμ Οι πονοι αφορητοι κατα διαστηματα ολη αυτη την περιοδο Η παθηση εκανε αισθητη την παρουσια της με προβληματα στην καρδιακη λειτουργια.Τακτοποιησαμε αυτο και εμφανιστηκε προβλημα στο στομαχι Δωθηκε αγωγη και ηρεμησα και απο αυτο Κατα τη διαρκεια ολων αυτων των χρονων η δυσκινησια ηταν και ειναι συνοδοιπορος. Το τελευταιο που διαγνωσθηκε πριν δεκα πεντε μερες ειναι ΙΕΡΟΛΑΓΟΝΙΤΙΔΑ!!!! και οι πονοι αφορητοι πηγα στη γιατρο που με παρακολουθει και ξεκινησα αγωγη Να σας πω λογου του προβληματος με το στομαχι μου κανω σε ολα αυτα τα χρονια ομοιοπαθητικη Απο οτι καταλαβαινω και απο αυτα που βιωνω, οτι ζουν οι ασθενεις που κανουν αγωγη με συμβατικη ιατρικη το ιδιο περναω και βιωνω και εγω Επισης η οδηγιες του γιατρου ειναι κολυμβηση σε θερμενομενη πισινα 30 βαθμων Ο προπονητης μου εχει ενημερωθει απο τον γιατρο μου τι ακριβως θελει να κανω και ετσι μπορω να πω οτι εινει περιοδοι που ειμαι καλα. Οντως ειναι πολυ δυσκολο να σε καταλαβουν ειτε στο ιοκογενειακο περιβαλλον ειτε στο επαγγελματικο.Θελει πολλη δυναμη ψυχης και αποθεματα αντοχης.Καλη δυναμη σε ολους μας και θα τα λεμε μεσα απο εδω.

Ο χρήστης Άγνωστη είπε…
θελω να απαντήσω στο τελευταίο σχολιο σε παρακαλώ δεν ξέρω ποιος ρευματολόγος σε παρακολουθει το ενδεχόμενο της αγγυλοποιητικη ς σπονδυλαρθρίτιδας το έχεις εξετάσει??? ΙΕΡΑΛΟΓΟΝΙΤΙΔΑ!!!Ολα αυτά που έγραψες μοιάζουν και με αυτή τη νόσο και έχεις κλινική εικόνα.ειμαι παθών και εξετάζω και το ενδεχόμενο της ινομυαλγίας και της αγγυλοποιητικης σπονδυλαρθρίτιδας.εγω επί 6 μήνες έπαιρνα πολύ βαριά θεραπεία για αγγυλοποιητικη . οι πόνοι μοιάζουν απλά η ιεραλογονιτιδα είναι κλινικη εικόνα δεν νομίζω ότι κατατάσσεται στην ινολινομυαλγια και την ινομυαλγία συνήθως οι γιατροί την χρησιμοποιούν σαν μέθοδο αποκλεισμού. Εμένα μόνο ένας γιατρός βρέθηκε να μ πει ότι η ιεραλογονιτιδα ,όπως και η οσφυαλγια μ ισως οφειλοφεται στο ότι παλιά ήμουν αθλήτρια και ίσως να είναι ένα τυχαιο γεγονός γι'αυτό και εξετάζουμε μήπως τελικά έχω ινομυαλγια καθώς τα συμπτώματα μοιάζουν πάρα πολυ.ψαξτοοο όπως και να έχει να μάθετε να βάζετε ΟΡΙΑ στους άλλους πρώτα εσείς και μετά οι άλλοι γιατί όσο πονάμε και οι άλλοι δεν μας αντέχουν πολλες φορες.γι'αυτό να βάζετε ΟΡΙΑ και κάνετε πραγματα για εσάς, να είστε εσείς καλά, να αγαπάτε τον εαυτό σας, να βγαίνεται στον ήλιο, να κολυμπάτε να τρώτε σωστά,να αποφεύγεται τα κρέατα και τις ζάχαρες.βαλτε φτουτα και σαλάτες στη ζωη σας.θετικη σκέψη και καλή ψυχολογία αυτό είναι το βασικό φάρμακο σε ότι και να έχουμε.ζηστε το τώρα η ζωή είναι ωραία βρειτε χρόνο για εσάς,βγείτε στη φύση ,βγείτε από το διαμέρισμα μη μουχλιάζεται λέγοντας ποναω και σήμερα και δεν μπορω (τρωγοντας ερχεται η ορεξη) καντε πραγματα να ξεχνιέστε κάντε το τρόπο ζωής, εγώ αυτο κανω πλεον και με έχει βοηθησει οτι και απο τα δυο και να εχω τωρα που μπορω γιατι μετα απο χρονια αν εχω οντως αγγυλοποιητικη ίσως να μην μπορώ. ελπιζω να βοηθησα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλησπέρα σε όλους σας...Είμαι σίγουρη ότι κατω τέτοιο παίζει και σε μενα αφού μετά από ένα χειρουργείο οι πόνοι μήλου και η κόπωση σε όλο το σώμα επιδύνωθηκαν.Δεν ξέρω που να πάω μιας και έχω τρέξει πολύ σε γιατρούς τα 2 τελευταία χρόνια...τους βαρέθηκα και δεν έχω άλλο κουράγιο...κι απ ότι κατάλαβα δεν υπάρχει και θεραπεία.Αν κάποιος θέλει να πει κάτι.. .μην διστάσετε ..Θα τον ακούσω με Προσοχή!!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλημέρα καλό θα ήταν να πάτε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο σε μονάδα πόνου εκεί ειδικοί θα σας συμβουλέψουν και θα είστε αρκετά καλύτερα δοκιμάστε εγώ είδα μεγάλη διάφορα. Θέλει χρόνο και υπομονή
Περαστικά μας με υπομονή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεια σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπερα σας.
Διαβαζω κ ξαναδιαβαζω για την ινομυαλγια μηπως μπορεσω και βγαλω μονη μου διαγνωση.
Ξεκινησε ενας πονος στη μεση πριν 3 μηνες. Μετα απο λιγο εμφανιστηκε πονος στη πλατη κ στον αυχενα χαμηλα. Βοφηθηκα γτ ηταν ξαφνικο κ χωρις αιτια κ αρχισα τις εξετασεις. Εχω κανει μαγνητικες αξονικες εξετασεις αιματος κ ολα καλα, κανενα αξιολογο ευρημα. Εχω επισκεφτει παρα πολλους γιατρους διαφορων ειδικοτητων ( εκ των οποιων 4 ρευματολογοι ) χωρις καμια ουσιαστικη διαγνωση. Μου ειπαν βα κανω γυμναστικη και κολυμβηση γτ αυτα μπορει να τα χω απο κακη σταση του σωματος στο γραφειο που καθομαι πολλες ωρες η απο μια μικρη σκολιωση που εχω. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν πονοι τωρα πια και στους τροχαντηρες στα ποδια και γενικα διαχυτοι πονοι στι σωμα σαν να με τρυοανε βελονες. Ο πονος δε στη μεση στο ιερολαγονιο καλα κρατει ακομα. Παιρνω lyrica μηπως δω καμια διαφορα.(ο ψυχιατρος μου ειπε να το παρω). Αν ειναι ινονυαλγια οι πονοι μπορει να γινουν χειροτεροι;
Θα τα λεμε ..
ΛΠ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρτυρίες ανθρώπων

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ